Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

En gång varje år bör vi påminnas om detta!

Jag har allt sedan jag började mitt bloggande haft för vana att publicera detta inlägg i snarlika versioner bara för att påminna alla människor om hur rika vi svenskar alla är och hur stor tacksamhet vi borde känna gentemot våra förfäder som satte oss i den positionen.

Det jag pratar om är det faktum att alla svenskar redan vid födseln faktiskt är mångmiljonärer – Ett uttalande som säkert provocerar många vid en första anblick men som snabbt förändras till sanning när man fått tid till eftertanke.

Det Sverige som vi Socialdemokrater byggt under många generationer har givit alla svenska medborgare rätten att med fog kalla sig miljonärer och det redan vid födseln även om Alliansen med sin politik gjort sitt bästa för att så inte ska vara fallet.

Låt sedan vara att detta inte syns vid en direkt kontroll av det egna kontoutdraget från banken - Men likväl vi är alla miljonärer. Gör vi en internationell jämförelse blir det med ens klart och tydligt hur rika vi svenskar faktiskt är.

Det jag pratar om är att vi i Sverige har ett system som via skatter gör att alla medborgare får gå i skolan utan att betala dyra skolavgifter.

På samma sätt har vi tillgång till näst intill gratis sjukvård och övriga omsorgstjänster. Ovanpå detta finns det i Sverige sociaförsäkringssystem som på olika sätt fångar upp oss om livet tar en vändning vi inte räknat eller kalkylerat med.

Att vi har det så beror på Socialdemokratisk politik och ideologi och på att våra kloka förfäder insåg vad som skulle bli bäst för Sverige i det långa loppet.

Kort sagt är Sverige och svenskarna redan vid födseln miljonärer åtminstone sett ur en utländsk betraktares ögon – Detta då saker som skola, vård och omsorg är långt ifrån gratis i de flesta länder där det till skillnad mot i Sverige kräves att man är miljonär även på banken för att i sitt hemland åtnjuta den trygghet vi har i Sverige.

Kunskapen om att vi som svenskar faktiskt är miljonärer och att det är år av ansvarsfull politik och hårt slit av våra förfäder som gjort oss till miljonärer är en kunskap som helt tycks saknas hos framför allt den yngre generationer svenskar.

Den saken vill jag ändra på och mitt hopp för framtiden står till det faktum att svensken i gemen är både välutbildad och allmänbildad det förstärker min tro att framtiden för Sverige är ljus även för de som idag är yngre.

För att skapa kunskap om varför alla är miljonärer i Sverige och för att fylla den kunskapslucka som finns hos den yngre generationen måste vi politiker på ett enkelt sätt förklara hur saker är uppbyggda och varför.

När denna insikt sedan sjunkit in hos medborgarna är jag säker på att det använder sitt sunda förnuft och ser till att det dröjer länge innan vi ånyo släpper fram en borgerlig höger regering.

Alliansen 8 år av regeringsmakt och då speciellt Alliansens skadliga och förkastliga arbetslinje har i många avseenden varit katastrofal för Sverige då Alliansen har använt sin regeringsmakt till att effektivt bryta sönder de trygghetssystem som gör alla svenskar till miljonärer.

Vad vi alla måste förstå är att Alliansen har ett enda mål med sin politik och det är att genom olika reformer och försämringar i de sociala trygghetssystemen stjäla medborgarnas miljoner för att i stället via privatiseringar flytta dem till privata fickor.

I min och Socialdemokraternas värld kallas detta girighet!

I mitt Sverige där vi Socialdemokrater sitter i regeringsställning är det en självklarhet att vi ska återställa de tillgångar Alliansen stulit av det svenska folket genom olika privatiseringsåtgärder och genom avregleringar och skattesänkningar.

Därför har det samhällsbygge jag företräder som Socialdemokrat som uttalat mål att stärka Sverige som nation och se till att jämlikheten ökar så att alla medborgare har det bra.

Det arbetet är ett grannlaga arbete som vi måste göra väl så att vi genom väl genomtänkta reformer kan se till att alla svenskar även i framtiden kan titulera sig miljonärer – Den svenska modellen ska utvecklas – Inte avvecklas!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

102 kommentarer

 1. Alexander

  Anders

  Om du tittar så det du att jag svarat nej. Med andra ord finns det miljonärer även i andra länder ?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det finns miljonärer i många länder Alexander – Både sådana som har pengarna i hand och sådana som indirekt är det därför att de har samhällets stöd men räknar du ihop allt så ligger Sverige i fronten även om vi förlorat första platsen på några områden.

   Att vi ska återta ställningen som ohotad etta rakt av är min absoluta målsättning.

 2. Alexander

  Anders

  Så de som anser att de inte får valuta för skatten har fel? Din ÅSIKT är som vanligt rätt?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Frågan är enkel – Kostar det att gå i skolan Alexander?

   Bara den saken innebär att vi får mer än valuta för skatten – Lägg därpå allt annat så ser du att det jag anfört är helt rätt.

   • Christer

    Och svaret är enkelt. Det är klart att det kostar att gå i skolan, det betalar vi ju via skattsedeln. Bara för att man betalar inträde ”på ett annat ställe” betyder ju inte att det inte kostar. Eller tror du att lärarna jobbar gratis, som du verkar göra? Du har ju inte påstått motsatsen då jag frågade, alltså är det en sanning, enligt ditt eget resonemang med Alexander.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag tror inte att lärarna jobbar gratis Christer – Det jag säger är att alla barn oavsett storleken på föräldrarnas plånbok får samma chans att gå i skolan vilket är den springande punkten i mitt resonemang.

     I det ideala samhället fungerar alla samhällsfunktioner av vikt för alla på detta sätt.

 3. Alexander

  ”Kostar det att gå i skolan?”

  Så länge skolan är gratis så tycker alltså nästan alla att man får valuta för skattepengarna och de som inte gör det har fel?

  ”det jag anfört är helt rätt”

  Fast det är din åsikt och det betyder inte att det är en sanning. Alla de som svarat annorlunda i min förening har helt enkelt fel?

 4. Alexander

  ”Det är både en åsikt och en sanning”

  Ponera att en opinionsundersökning kommer fram till fler tycker tvärtemot dig, vad säger du då?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har sagt åt dig och Jonny att initiera en sådan eller en folkomröstning vilket ni är helt fria att göra – Skulle en opinionsundersökning visa på motsatsen till det jag påstår åligger det mig att omvända opinionen så att de efter att ha smält argumenten om varför håller med mig.

   Det är så politik byggs Alexander – Lansera tankar, idéer och förslag och skapa stöd för dem från en majoritet.

 5. Alexander

  Anders

  De som dör i vårdköer har alltså också fått valuta för skattepengarna? Är du lika hånfull och mästrande när du påpekar det för de anhöriga? Berättar du att han/hon minsann haft gratis skolgång?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Att människor dör i vårdköer kommer sannolikt alltid att ske – Eller direkt efter det att de fått vård beroende på vilken sjukdom de har. Ska vi ha en seriös debatt om vårdköerna är det så debatten måste föras – Hade det gjort skillnad eller inte för utfallet med omedelbar vård?

   Sedan ska vi självfallet arbeta bort allt vad vårdköer heter men att vända på skutan låter sig inte göras över en natt och hur det bör gå till har jag skrivit åtskilliga inlägg om.

 6. Alexander

  Anders

  Så här svarade en av dem jag pratade med i går:

  - Min mamma vanvårdas på äldreboendet och min sons assistent i skolan har tagits bort. Hur f-n ska jag kunna anse mig få valuta för skattepengarna?

  Han har alltså fel. Det har Anders sagt.

  ” Skulle en opinionsundersökning visa på motsatsen”

  I så fall har du ju fel i ditt påstående om att i princip alla anser sig valuta för skatten? Du är alltså inte säker…

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Alla har vi subjektiva upplevelser av olika saker och om någon behandlas illa så är det givetvis inte bra och ej heller representativt för hur merparten behandlas.

   För att uttala sig i ett enskilt fall måste man dock ha alla fakta på bordet vilket vi inte har i detta fall varför en utförlig debatt runt just denna persons situation inte låter sig göras för stunden.

   Faktum kvarstår – För merparten av alla gäller det jag anfört.

 7. Alexander

  ” För merparten av alla gäller det jag framfört”

  Om en opinionsundersökning visar annorlunda har du alltså i alla fall rätt? Är der inte enklast att dina åsikter görs till lag? Du har ju nämligen alltid rätt, även när du har fel.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har aldrig haft för avsikt att göra mina åsikter till lag Alexander – Däremot har jag en grundmurad tro på min förmåga att över tid få människor att ansluta sig till min uppfattning om jag på rätt sätt förklarar varför den vägen är den bästa vägen – Med ett sådant förhållningssätt behöver man inte göra lagar av sådant som människor frivilligt kommer att ansluta sig till.

 8. Lasse

  Med tanke på att vi får behålla 47% av det vi kostar våra arbetsgivare så får vi knappast valuta för pengarna. Inte konstigt att företag och rika flyr landet och gömmer pengar i andra länder.

  Snart är det bara socialister och islamister kvar i Sverige, kan inte annat än önska er lycka till :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>