Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Löfven aviserar förslag om en ny bred skatteuppgörelse efter valet.

Trots att jag vet att jag ständigt blir påhoppad när jag påstår att regeringen sakta men säkert gör realpolitik av de förslag jag skriver om på min blogg framhärdar jag fortsatt att påstå att så sker – Inte därför att jag är ute efter berömmelse eller ära utan därför att jag känner en inre glädje av att det jag tyckt länge blir till verklighet.

I en artikel i Di.se aviserar statsminister Stefan Löfven att han kommer att initiera till samtal och överläggningar om en ny bred parlamentarisk skatteuppgörelse efter valet därför att det var länge sedan den förra kom till.

Därutöver att den förra skatteuppgörelsen spelat ut sin roll på grund av alla de hundratals avsteg som skett från den nuvarande efter det att den gjordes.

Nya tider fodrar alltid nya lösningar och min tro om jag ska tro på det jag får mig till livs är att regeringen både överväger den produktionsavgift jag föreslagit som ersättning för dagens arbetsgivaravgifter likväl som andra av de förslag jag givit som underlag för diskussionerna.

Att frågor om avveckling av räntebidragen, arvs & gåvoskatt och förmögenhetsskatt kommer att ligga på bordet tar jag för givet liksom att man kommer att se över skatterna på passiva kapitalinkomster.

Den stora frågan är om partierna denna gång vågar släppa prestigen och gå vidare med den grundliga förutsättningslösa utredning jag föreslagit vad gäller ett eventuellt införande av en skattefri basinkomst lika för alla som ersättning till många av dagens bidrag.

Framtidens automatiserade samhälle kräver helt klart nya lösningar och att de lösningarna även fortsatt innebär att principen ”Av alla efter förmåga – Åt alla efter behov” efterlevs ser jag som självklart om vi framledes ska kunna leva i ett jämlikt och harmoniskt samhälle där alla känner sig tillfreds med livet.

Jag hoppas dessutom att Löfven i samtalen vågar lyfta frågan om möjligheten att skatteplanera till sin spets så att vi kan få en bred parlamentarisk enighet bakom kravet att Sverige ska verka för en ordning i EU där företagen alltid betalar skatt på vinsterna i det land där vinsterna uppstår.

Med det sagt så är allt jag kan göra att vänta med spänning – När valet är över och inbjudan kommer vet vi huruvida de förslag jag lämnat sedan länge hamnar på förhandlingsbordet eller inte.

En sak kan jag dock lova – Jag ska göra mitt yttersta för att så ska bli fallet!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

69 kommentarer

  1. Per Kjellén

    Vill du förklara vad du menar med en ’parlamentarisk skatteuppgörelse’. Varför kan inte ärendet beredas i Skatteutskottet?
    Du skriver: ”ett eventuellt införande av en skattefri basinkomst lika för alla….” Varför behövs detta i ett land där alla föds till miljonärer?

  2. Bertil

    ”Bertil och Anders
    Er självinsikt är minst sagt bristfällig. Herregud….”
    Skriver Alexander.

    Tycka får Alexander. Men det hör inte till ämnet. Sånt där är ju bara retorik.- Typiskt höger.
    Alexander driver med dig Anders.

    Du behöver inte hålla löften om inte folk håller sig till kommentarsreglerna.
    Fattar du inte Alexander är ute efter att förstöra så dina bloggar ej blir lästa.

    han har ett otäckt syfte med det han håller på med.
    Jag tycker du gett honom allt för många chanser.

  3. Brorson

    Som vanligt ljuger du, Anders. Det står ingenstans i Svenska kyrkans kyrkoordning, som alla anställda och förtroendevalda att förtroendevalda har ett uppdrag att representera en specifik nomineringsgrupp och ej heller att en förtroendevald ska följa sitt partis linje. Däremot står att församlingen ska verka för kyrkans enhet och gemenskap. Jag frågade en gång en sverigedemokrat, som var förtroendevald i kyrka,hur han skulle agera vid en konflikt mellan kyrkans bekännelse och partiprogrammet. Han svarade :partiprogrammet. Det rätta svaret är förstås att man antingen går ur partiet eller frånsäger sig det kyrkliga uppdraget.

    – Varför går du inte med i SD, Anders Forss? Du tycker ju som dem om representativitet och demokrati-..Precis som SD vill du använda kyrkan som plattform för en politisk agenda. .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.