Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Löfven aviserar förslag om en ny bred skatteuppgörelse efter valet.

Trots att jag vet att jag ständigt blir påhoppad när jag påstår att regeringen sakta men säkert gör realpolitik av de förslag jag skriver om på min blogg framhärdar jag fortsatt att påstå att så sker – Inte därför att jag är ute efter berömmelse eller ära utan därför att jag känner en inre glädje av att det jag tyckt länge blir till verklighet.

I en artikel i Di.se aviserar statsminister Stefan Löfven att han kommer att initiera till samtal och överläggningar om en ny bred parlamentarisk skatteuppgörelse efter valet därför att det var länge sedan den förra kom till.

Därutöver att den förra skatteuppgörelsen spelat ut sin roll på grund av alla de hundratals avsteg som skett från den nuvarande efter det att den gjordes.

Nya tider fodrar alltid nya lösningar och min tro om jag ska tro på det jag får mig till livs är att regeringen både överväger den produktionsavgift jag föreslagit som ersättning för dagens arbetsgivaravgifter likväl som andra av de förslag jag givit som underlag för diskussionerna.

Att frågor om avveckling av räntebidragen, arvs & gåvoskatt och förmögenhetsskatt kommer att ligga på bordet tar jag för givet liksom att man kommer att se över skatterna på passiva kapitalinkomster.

Den stora frågan är om partierna denna gång vågar släppa prestigen och gå vidare med den grundliga förutsättningslösa utredning jag föreslagit vad gäller ett eventuellt införande av en skattefri basinkomst lika för alla som ersättning till många av dagens bidrag.

Framtidens automatiserade samhälle kräver helt klart nya lösningar och att de lösningarna även fortsatt innebär att principen ”Av alla efter förmåga – Åt alla efter behov” efterlevs ser jag som självklart om vi framledes ska kunna leva i ett jämlikt och harmoniskt samhälle där alla känner sig tillfreds med livet.

Jag hoppas dessutom att Löfven i samtalen vågar lyfta frågan om möjligheten att skatteplanera till sin spets så att vi kan få en bred parlamentarisk enighet bakom kravet att Sverige ska verka för en ordning i EU där företagen alltid betalar skatt på vinsterna i det land där vinsterna uppstår.

Med det sagt så är allt jag kan göra att vänta med spänning – När valet är över och inbjudan kommer vet vi huruvida de förslag jag lämnat sedan länge hamnar på förhandlingsbordet eller inte.

En sak kan jag dock lova – Jag ska göra mitt yttersta för att så ska bli fallet!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

69 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det betvivlar jag Lasse – Jag har inga behov av att bli upplyft och uppskattad – Det enda jag vill se är att mina idéer blir till realpolitik så att morgondagens samhällsbygge blir bättre och mer jämlikt för alla och då därför att jag känner kärlek till alla.

  1. Jonny Disenfeldt

    Behovet av en ny skatteuppgörelse har diskuterats i flera årtionden, du gör dig löjlig som vanligt.

  2. Alexander

    Anders

    Om du inte har behov att bli framlyft, varför påpekar du då jämt och ständigt att du har/får rätt?

    ”det betvivlar jag”

    Läs gärna på om symptomen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag påpekar saken därför att jag känner glädje över att det inträffar och inget annat – Hur andra tolkar det är deras problem och inte mitt.

  3. Bertil

    Det kommer bli brist på högutbildade och överskott av outbildade.
    Det är även största hotet mot att ojämlikheten ökar i svindlade fart.
    Produktionsskatt javisst. Medborgarlön
    Skattefri risken är att den blir så låg så den blir en fälla som ökar på kriminaliteten.
    Ibland kan man fråga sig vilka är det som är kriminella den fattige eller den rike.
    Det finns många kryphål för den välmående men som är legalt men sinnrikt. Leif Östling agerande är ju ett bra ex.

    Jag ser det så här låt alla få del så
    alla får goda liv. Med dagens penningsamhälle där pengar kort sagt inte sätts i näven utan är elektroniska
    Så kommer många råka illasittande just för att man inte har ekonomiskt sinne.

    Därför borde allt med ekonomi införas i skolan som huvudämne så man kan fånga upp de som är ekonomiska nördar.

    Är det pengar i allt måste ju det vara det absolut viktigaste skolämnet.
    Inte när Karl den 12-e dog ellr hur en flod heter i Ryssland.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      En basinkomst måste hamna på minst 10.000 kronor per månad netto för att bli effektiv Bertil.

      Min ambition är att förändra till det bättre med bibehållande av de ideal som rådde när Erlander och Palme regerade och när Sverige och svenskarna mådde som allra bäst – Trodde jag inte att det är möjligt skulle jag aldrig hålla på med politik.

      • Jonny Disenfeldt

        Och alla vuxna oavsett deras lön , deras pension ska få dessa 10 000 i månaden skattefritt …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Precis – Men det enda jag krävt är att saken ska utredas ordentligt.

          • Jonny Disenfeldt

            Alla som arbetar, alla pensionärer , alla arbetslösa skall alltså av staten få 10 000:- skattefritt mer i månaden än vad de har nu … ett slags 4-dubbelt jobbskatteavdrag men inkluderande pensionärer och arbetslösa … ?

  4. Alexander

    Det märks att Anders är djupt troende. Kan inte backa en centimeter, har alltid rätt osv. Kort och gott det som kännetecknar sekter och deras beteende.

  5. Brorson

    Alla som skriver om politiska frågor på någon blogg, kan med fog påstå att regeringen gör realpolitik av de förslag. som de har skrivit om. Även om regeringen gör tvärtemot. Jag tycker att du i stället ska upplysa väljarna om vad du faktiskt tycker även i frågor, som kan spoliera din politiska karriär, om du tycker ”fel”.

    1) År du beredd att lyda Gud mer än man ska lyda människor, exempelvis partikongresser?
    2) Vill du förbjuda religiösa friskolor, eller ska de ha lika stor rätt att bedriva religiös ”propaganda” på lektionstid, som ateister har rätt att propagera för sina läror på lektionstid och kommersiellt drivna friskolor har rätt att propagera för marknadsekonomins förträfflighet på lektionstid?
    3) Vad tycker du om min åsikt att religiösa samfund inte ska ha något annat stöd till sin religiösa verksamhet än att de får ta in medlemsavgiften med hjälp av Skatteverket?
    4) Vad tycker du om mitt förslag att muslimska församlingar ska ha möjlighet att få räntefria lån till moskébyggen från staten under förutsättning att inga utländska intressen vare sig genom delägarskap eller på annat sätt får bestämma över förkunnelsen och verksamheten i övrigt i moskén?
    5) Tycker du öht att det är okej att mångmiljardärer i gulfstaterna, som även finansierar terrorism, kan köpa in sig i svenska moskéer och bestämma över förkunnelsen?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vad gäller religionen Brorson så har jag sagt det jag behöver säga.

      Religion har jag erbjudit mig att debattera med dig på annat sätt och det erbjudandet står jag fast vid.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det beror säkert på vem du frågar Krister och i vilken fråga – För mig ser jag ingen skillnad på man och kvinna och har så heller aldrig gjort om du läser det jag skrivit historiskt.

      • Brorson

        Eftersom du har påstått att du är en politiker för att du är förtroendevald i kyrkan och nu kandiderar till kommunfullmäktige och jämför dig med Gud (din kärlek är som Guds kärlek) och har startat en debatt på din egen blogg om ekonomiskt stöd till trossamfund, är du skyldig dina väljare att avslöja var du står i dessa frågor. Eller är detta lika hemligt som dina kunder i ditt tidigare yrke som medhjälpare till skattehyvling?

        Jesu uttalande ”Ge kejsaren vad kejsaren tillhör var ett svar på en direkt fråga om man ska betala skatt till staten. Du har hjälpt dina klienter att inte betala så mycket skatt som de borde. Gjorde du detta av kärlek? Till vem? Har du själv pengar undanstoppade till personvalskampanj för bättre listplacering? Är detta av kärlek till partikamrater som efter lång tid i partiet med många oavlönade arbetstimmar har bättre listplacering?

        Det, som du tydligen anser att du kan avslöja om dig själv i ett enskilt samtal med mig, bör du avslöja offentligen inför väljarna. S-kandidat med hemliga åsikter i brännheta politiska frågor, som stöd till trossamfund och religiösa friskolors vara eller inte vara. Du kan ju inte bara skylla på att du går dit partipiskan tvingar dig. Jag föredrar nog kandidater som själva tycker som det parti, som jag röstar på. Som politiker ska man ha en egen ideologisk kompass och inte bara vänta på order uppifrån (och då menar jag inte Gud) innan man bestämmer sig.. Man måste våga ta risken att bli bortröstad vid nomineringar för att man inte tycker som partiet.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har ingen skyldighet att avslöja något alls Brorson – Allt jag sagt är att jag hoppas att saken ska leda till en djup och givande debatt och när den kommer kommer jag att delta.

          Hur mitt förhållande till Gud ser ut angår ingen annan än Gud och mig Brorson.

          • Brorson

            Ja brukar aldrig i politiska och inte ens i teologiska debatter försöka öka min trovärdighet genom att hänvisa till att jag har en relation med Gud, vilken är si eller så. Mina inlägg skulle i princip kunna ha skrivits av en påläst ateist. Den som inte tror mig kan själv kontrollera med Bibeln och övrig teologisk litteratur, som behandlar sådant som Gud har uppenbarat i det förgångna. Detta är kristendom, och sedan får envar själv ta ställning till om kristendomen är en sann religion. Eller om det öht finns någon sann religion. När man, som du ständigt framhåller vilken god och kärleksfull människa man är och omtolkar gamla kristna dogmer i enlighet med den politiska korrektheten, anser jag att man har en viss bevisbörda.

            Du har skapat en image kring dig att vara en riktig ”gudsman”.

            Du behöver inte alls ta ställning till om islam är en sann religion, eller om Gud har låtitt uppenbara sharia, som är de 350 koranverser som ligger till grund för muslims lagstiftning. (Begreppet ”sharialagar” är därför oegentligt.Eftersom lagstiftningen i muslimska länder inte är identisk med sharia, utan utgår från sharia, precis som många av våra lagar utgår från bibelställen). Men , eftersom sharia förbjuder ekonomiska ersättningar, som synbarligen är räntor, behövs andra former för lånefinansiering. Vanligen genom att långivaren blir delägare i det som köps eller byggs och får del i avkastningen.

            Problemet är att med ägande följer bestämmanderätt. Min fråga till dig är om du tycker att det är en bra eller dålig idé att svenska staten ska ge räntefria lån till muslimska församlingar till moskébyggen, för att vi ska slippa få en utländska och grovt reaktionära, kvinnoförtryckande och terroriststödjane delägare i svenska moskéer?

            Observera att detta förslag handlar om byggnader och inte om statsbidrag till verksamheten i moskéerna, vilken enligt min åsikt ska finansieras med de löpande intäkterna från medlemmarna i de musliska församlingarna (medlemsavgifter + kollekt). Ja, nej eller kanske?!

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har inte skapat någon image om Gud överhuvudtaget Brorson – Däremot har du försökt påföra mig en sådan mot min vilja.

            Hur och vilken relation jag och Gud har är mellan oss och ingen annan.

          • Krister

            Om du skall kandidera så har du nog det särskilt som personvald
            med om du står för partiprogrammet och vilka avvikelser som finns.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Svårt att tyda vad du menar med ditt påstående Krister.

          • Krister Rosengren

            OK.
            Om du skall bli personvald så bör du i god tid
            berätta det som du ev inte delar med partiet lokalt.
            Och vilka alternativa lösningar du har.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            På min blogg kan man läsa varje dag vilka idéer, förslag och hjärtefrågor jag driver utöver de som mitt parti driver Krister – Det är därför jag bloggar.

          • Brorson

            Som förtroendevald i en kristen kyrka är du en viktig lem i Kristi bruds kropp, och vilken relation bruden har till brudgummen är inte lemmens privatsak. Men du har kanske aldrig hört talas om brudliknelse på annat sätt än genom slaskpressens skildring av en sekt, som hyllade en speciell kvinna som Kristi brud? Tror du på Svenska kyrkans bekännelseskrifter, såsom den nicenska trosbekännelsen, som läses varje söndag i kristna kyrkor över hela världen? Eftersom hela församlingen läser med, är det en offentlig bekännelse av varje gudstjänstdeltagares tro. Men denna tro delas inte av alla förtroendevalda i kyrkan?

            Du har inte heller svarat på frågan varför det är okej med massiv indoktrinering av oskyldiga skolbarn i borgerlig marknadsekonomi, men inte i marxistisk analys av kapitalistisk ekonomi. Därför att vår förre skolminister Jan Björklund hade ett liberalt tunnelseende? Det lilla han såg, var för honom den enda sanningen…. Du har för resten fortfarande inte besvarat frågan om vad du tycker om att staten borde ge räntefria lån till muslimska församlingar för moskébyggen…

            För sådana som Björklund är förstås frågan irrelevant, eftersom den västerländska kapitalismen, i vilken räntan är en väsentlig del, är det ”vetenskapligt” korrekta sättet att organisera det ekonomiska livet. Men du tycker väl något? Kan inte muslimer göra affärer med varandra, eller ska de konverteras till tron på räntans välsignelse som ett led i den tvångsintegrering av flyktingar, som du förespråkar?

            Muslimer kan göra affärer med varandra. Muslimer kan också bygga högtstående civilisationer. Men det skär sig när olika system möts, och den ena ska påtvinga den andre sina absoluta sanningar. Det är just därför jag vill slå fast att Sverige är ett kristet land och ska så förbli, vilket inte innebär att alla svenskar måste vara troende kristna. Men vi har våra traditioner, liksom de har sina traditioner i de muslimska länderna. Vilket inte innebär att det inte ska finnas utrymme för minoriteterna. Vågar du hålla med om det?

            För ett tag krävde du att det ska finnas en tvångslag, som säger att alla som kandiderat till kommunfullmäktige ska skicka ut långa listor till väljarna med möten som de har varit frånvarande från. Jag tyckte att det bör man bestämma i varje parti, var deras kandidater ska redovisa. Själv är du plötsligt sluten som en mussla om vad du tycker i brännheta politiska frågor, som kan komma upp i kommunfullmäktige för beslut.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Brorson – Med all respekt – Oavsett hur mycket du försöker framhärda så gäller fortsatt att förhållandet mellan mig och Gud är en sak mellan Gud och mig och inte något jag har skyldighet att redovisa för andra människor.

            Därtill för dig som kvoterar det ena efter det andra bibelstället så gäller att ”Ingen når himmelriket utan att passera genom fadern eller Sonen” – Fundera på innebörden i det så kanske du kan förstå min hållning i frågan.

          • Brorson

            Du är fortfarande förtroendevald i Svenska kyrkan och därför är du skyldig att redovisa ditt förhållande till Gud för dem, som du representerar. Avsäg dig uppdraget, så är det din ensak. Till skillnad mot dig, har jag inte försökt dölja min trosuppfattning, exempelvis hur man kommer till himlen. Var din uppmaning till mig att fundera på det, ett förtäckt påstående att jag har problem med det? Varför redovisar du inte ditt eget svar på den frågan? Till skillnad mot dig har jag aldrig framställt mig själv som en ”god kristen”. Vad Gud tycker om den saken kan jag naturligtvis inte veta förrän på domens dag. Du kandiderar till kommunfullmäktige för ett politiskt parti.Är du då inte skyldig väljarna att tala om vilka åsikter du har i frågor, som kan komma att avgöras i kommunfullmäktige?

            Ditt problem är att det blåser starkt kristendomsfientliga vindar inom socialdemokratin just nu. Du är osäker på hur striden inom partiet kommer att sluta och försöker rida på alla hästar samtidigt för att gå i mål på vinnande häst. Därför våger du inte säga ”Detta är min favorithäst”..

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag är förtroendevald i Svensk kyrkan det är helt rätt och så här långt tror jag inte att någon har ifrågasatt de beslut jag varit delaktiga i att fatta Brorson – I kyrkopolitiken sitter jag som representant för S och för att värna S ståndpunkter för en öppen och demokratisk kyrka.

            Jag döljer inte min trosuppfattning Brorson men jag ser heller ingen skyldighet att debattera den på en politisk blogg som handlar om helt andra saker än religion.

            Vilka vindar som blåser i mitt parti och i andra partier påverkar på inget sätt mitt förhållande till Gud och jag tillhör inte och kommer aldrig att tillhöra de som byter häst Brorson – Det jag anför på min blogg och de frågor jag driver kommer jag att driva hela vägen in i kaklet av den anledningen att min enda önskan är att alla människor förtjänar att leva i en kärleksfull och jämlik värld där alla människor har lika värde.

            Vart min person hamnar i det läget spelar ingen roll för mig så länge resultatet blir det jag angivit ovan.

  6. Alexander

    Anders

    Resultatet av min egna opinionsundersökning om valutan för skattepengarna:

    147 svarande
    40 ja
    47vet ej
    60 nej

    Har Anders någon kommentar? Jag säger inte att det är någon absolut sanning,men kan det vara så att ditt uttalande om ”de allra flesta” inte riktigt stämmer?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Inga direkta Alexander – Det jag anfört kvarstår jag vid som varande sant Alexander av den anledningen att det är det.

      Mitt påstående var att alla svenskar är miljonärer redan vid födseln och det är precis vad de är.

  7. Alexander

    ”Den uppfattningen står för dig”

    Tillsammans med rätt många, b la flera inom ditt parti. Jag undrar om du någon gång reflekterar över det eller om du bara kör på? Du är så övertygad om din förträfflighet att allt rinner av?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det enda jag är övertygad om är att jag kommer att lyckas i slutändan – Det har jag alltid gjort i mitt tidigare liv och jag ser ingen anledning till att det skulle ha förändrats nu.

      Jag har aldrig påstått att jag är förträfflig utan blott och allena att jag är beredd att lägga ner allt det arbete som behövs för att lyckas.

      • Brorson

        ”Det enda jag är övertygad om är att jag kommer att lyckas i slutändan – Det har jag alltid gjort i mitt tidigare liv och jag ser ingen anledning till att det skulle ha förändrats nu.”

        Jo, om du är en troende kristen, så borde du känna till Jobs bok i Gamla Testamentet. Och då hoppa jag att Gud prövar dig på samma sätt som han prövade Job. Så att du lär dig vad det innebär att vara människa, d.v.s, en människa som misslyckas ibland.

        Om du hade varit en vanlig politiker, som bara ägnar sig åt politik, hade kanske din religiösa övertygelse varit din privatsak. Men du är förtroendevald i en kristen kyrka, och din väg dit har gått genom reportage i Umeå församlingsblad, genom skryt med hur du blev frälst på ett kalhygge i Finland. I vilken religion då. Var det tomtar och trolldomen eller trädandarna som led helvetets alla kval av att deras boträd hade blivit fällda?

        Du vågar inte ens ta ställning i politiska frågor om vilken skolindoktrinering som ska tillåtas. TV har just visat ett kunskapsprov från den svenska skolan, där eleverna ska svara på hur de ska lösa en finanskris och på vilka politiska grunder. Tror du att följande svar skulle tillåtas: På marxist-leninistisk grund, genom att starta hela det kapitalistiska systemet genom en väpnad revolution”?

        Varför är det okej med borgerlig indoktrinering i ekonomisk pseudovetenskap i den svenska skolan?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att människor prövar mig har jag inga problem med – Vad gäller förhållandet mellan mig och Gud så är det en sak mellan mig och honom.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag, min fru och min familj är en enhet som alltid gör allt i samförstånd Krister.

  8. Alexander

    Off topic men mycket intressant. Centern rasar och KD får 4,8% i senaste opinionsmätningen. SD ökar och Liberalerna under spärren. Valet känns svårtippat.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      För mig känns valet inte speciellt svårtippat – Hur det kommer att gå förespådde jag för länge sedan och den förutsägelsen kvarstår jag vid.

    • Leif Andersson

      Att C rasar var väl ganska givet efter att ha nominerat två nämdemän som tycker att sharialagar ska gälla i Sverige. L kommer definitivt inte att åka ur riksdagen utan de partier som lever farligt är KD och MP som antagligen båda kommer och klara sig kvar pga blockpolitiken med tillhörande taktikröstning.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Min tro är att KD ryker samtidigt som MP med nöd och näppe klarar sig kvar säger jag som ett tillägg till Leifs svar till Alexander.

  9. Alexander

    Anders

    Så de har alltså fel som anser att de inte får valuta för sina skatter. Du visar tydligt upp vilken sorts människa du är, synd att du inte kan ta till dig det.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag påstår inte att någon har fel Alexander – Allt jag anför är att det jag säger i inlägget är med sanningen överensstämmande.

  10. Alexander

    ”känns inte speciellt svårtippat”

    Ok, jag har svårt att tro att Vänsterpartiet och MP tillsammans får 20 % som är din förutsägelse. Vi får se hur det går.

  11. Alexander

    Anders

    Är alla tyskar också miljonärer eftersom att de kan använda Autobahn? Det skulle ju kosta ganska mycket att själv bygga sina vägar….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Dom vanligt kan jag konstatera att du försöker sväva ut i ytterligheter och konstiga jämförelser Alexander.

  12. Leif Andersson

    Löfvens utspel känns mest som en dimridå för att försöka verka handlingskraftig. I och med att han bjuder in Vänsterpartiet vet han redan på förhand att det hela kommer att rinna ut i sanden.

  13. Alexander

    Jag trodde att Anders inte räknade människor i ekonomiska termer men nu passar det tydligen….

  14. Alexander

    ”Jag påstår inte att någon har fel”

    Så det är inte givet att man får valuta för skattepengarna? De som tycker så har inte fel?

    ”ytterligheter och konstiga jämförelser”

    Jag konstaterar att det finns miljonärer vid födseln även i andra länder, eller tycker du annorlunda?

    ”MP med nöd och näppe klarar sig kvar”

    Då gäller alltså inte dina 20% för MP och V?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Man får valuta för skattepengarna Alexander och vi föds alla som miljonärer – Vad du sedan subjektivt ser som valuta är något helt annat.

  15. Alexander

    ”man får valuta för skattepengarna”

    Det är alltså FAKTA? Hur ser du på alla tyskar som från de föds har tillgång till vägar? De har, och kommer kanske inte bidra med en skattekrona. Är de miljonärer?

    Har du ändrat dig när det gäller 20 procent för MP och V?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tyskarna och det du försöker anföra där har inget med debatten att göra Alexander – Därav avsaknad av svar.

  16. Alexander

    Jag citerar Anders: ” Nordea kommer inte att flytta, var så säker”

    Ytterligare en spådom som blev fel. Nu börjar det faktiskt bli några stycken, eller hur?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du ser ut att vara besatt av rätt eller fel Alexander – har du ens läst det svar jag gav dig?

      • Bertil

        Fattar inte fortfarande varför din kommentarsspalt ska vara fulla av Alexander och andra SD-are
        Som aldrig skriver åsikter lösningar
        Utan har dig som person som mål.

        Spalten handlar om attack och försvar,
        Utan att beröra ämnet du skriver om

        Tror du förlorar de som vill kommentera och ge lösningar eller åsikter.

        Börjar bli väl tradigt och lönlöst skriva nåt
        När du släpper in allt och det som inte hör till ämnet.

        Du måste ju börja rensa ta bort allt som inte hör till ämnet. Kommer jag med nåt sånt så respekterar jag fullt ut om du tar bort.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har varnat honom och bett honom hålla sig till inlägget Bertil – Gör han inte det framvart kommer jag endera att kasta kommentaren alternativt publicera den obesvarad.

          Alla som verkligen skriver med mening att skapa debatt bemöter jag men då jag som person dyrt och heligt lovat att inte göra skillnad på människa och människa är personer som Alexander något jag måste ta om jag inte vill bryta mot mitt eget löfte.

          Att rensa har jag redan börjat med och det arbetet kommer att fortsätta än mer i framtiden.

  17. Brorson

    Nej, Anders Forss, som förtroendevald i kyrkan representerar du församlingen och inte det parti eller den nomineringsgrupp, som har nominerat dig. Det är jämförbart med att vara nämndeman i en domstol, där man ska döma efter lagen och inte efter något partiprogram. Det ska inte på minsta sätt framgå av en domstols dom vilket parti som har nominerat en nämndeman. Som exempel väckte det en enorm uppmärksamhet när en afrikansk man var åtalad för misshandel av sin svenska flickvän och blev frikänd, när det visade sig att två av de tre nämndemännen var sverigedemokrater. De anklagades av politiska motståndare för att ha lurat sina väljare för att de inte hade dömt efter partiprogrammet.

    Om man inte accepterar att sätta lagen före partiprogram och kongressbeslut inom partiet, ska man inte ta uppdrag som nämndeman. Och samma gäller inom kyrkan. Om man inte accepterar att sätta kyrkans bekännelse före partiprogram och kongressbeslut inom partiet, ska man inte ha förtroendeuppdrag i kyrkan. . Detta har förtroendevalda för S alltid tiigare rättat sig efter, men inte av alla nu längre. Det råder inget tvivel om att Svenska kyrkan idag är en politiskt styrd organisation som avlägsnar sig från kristendomen har börjat lansera en mix mellan kristendom, islam och tron på gamla, hedniska fruktbarhetsgudar, det senare under ”kärlekens täckmantel och slagord som ”all kärlek är bra kärlek”. Man förväxlar kärlek och erotik.

    Detta genomsyrar hela samhället, t.o.m rättsväsendet, där t.o.m mycket brutala gruppvåldtäkter som den i Fittja bedömdes som något slags ömsesidig kärlekshandling. Hur ser du på aborter? Sker de av kärlek till dem, som dödas? Kyrkan måste stå för någonting annat än de profana samhället. Och därför har vi rätt att veta var står du i frågor om tro och moral?Vem /vilka representerar du som förtroendevald i Svenska kyrkan? Att frånta barn rätte att växa upp i en kristen miljö och möta Gud som barn? Varför ska små barn påtvingas en ateistisk åskådning och först som vuxna få rätt att avsäga sig ateismen?

    DETTA är en politisk fråga, som du vägrar svara på. Är Stalins religionspolitik, som hävdar att in absurdum är religionen en privatsak (du får tro vad du vill, om du kniper käft), förenlig med socialdemokratin? Partiet är definitivt på fel väg, när man börjar nagga på religionsfriheten och vill förbjuda det ena och det andra och även gamla goda kristna och svenska seder, som har tjänat vårt land väl.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi har olika uppfattning i den frågan Brorson något annat kan jag inte konstatera. Det är skillnad på ett nämdemannauppdrag och ett uppdrag i kyrkan som representant för en specifik nomineringsgrupp.

      I det förstnämnda ska man döma enligt lagen – I det andra ska man följa sitt partis linje.

      • Brorson

        Så, om en grupp djävulsdyrkare bildar en egen nomineringsgrupp, så är det helt okej om de representerar Djävulen i kyrkan? Och om dessa djävulsdyrkare skulle lyckas infiltrera ett stort politisk parti och genom entrism (det som en vänsterextremistisk grupp var nära att lyckas med I Umeå S) skulle lyckas tillsätta en majoritet av kongressombuden och besluta att partimedlemmar Svenska kyrka ska representera Djävulen i kyrkan så kommer du att göra det? Du är väl förberedd, när du inte vill avslöja om du tror på den kristna trosbekännelsen….

        Med detta ditt svar har du också lämnat carte blanche åt SD att använda kyrkan som plattform för nationalistisk propaganda, som strider mot den kristna tron. Själv har du från första stund när du startade den här bloggen använt kyrkan och den kristna trol som du då påstod dig ha, som plattform för hets mot kristna med borgerlig politisk övertygelse.

        I kyrkan lägger man de politiska striderna åt sidan, och är en enda gemenskap i tron Och det är den gemenskapen som förtroendevalda i kyrkan ska representera.Det har även förtroendevalda, som har nominerats av S, gjort i stort sett ända tills du kom tillbaka hem till Sverige.

        Du ska inte vara så säker på att KD åker ur riksdagen… Du skadar socialdemokratins anseende som ett parti som respekterar grundläggande mänskliga rättigheter, såsom rätten för religiöst troende att utöva sin religion i frihet från politisk inblandning. och tvång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.