Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Drömmer vi om att förändra världen ska vi starta med personen i den egna spegeln.

Heidi Andersson och Björn Ferry har just lanserat TV-programmet Storuman Forever där de bestämt att leva helt fossilfritt senast 2025.

Att Heidi och Björn kommer att lyckas i sina föresatser då bägge redan nu uppvisat stora mått av civilkurage – Bland dem Ferrys nej tack till att åka ner till OS i Syd Korea av klimatskäl.

Det riktigt intressanta är att man nu satsar allt på att få Storumanborna med sig på klimat tåget och även här är jag övertygad om att de kommer att lyckas tack vare de egenskaper som gjort dem framgångsrika i sina respektive idrotter.

För gemene man – Det vill säga dig och mig behöver inte målen vara lika ambitiösa som för Heidi och Björn. Det viktiga är att inleda förändringens resa.

För oss som familj innebär det att vi äter vegetariskt minst 2 gånger i veckan och då utan att någon av familjemedlemmarna saknar den animaliska födan.

Vilket sätt du vill förändra din livsföring på bestämmer du själv – Det viktiga är inte hur utan att förändringen faktiskt sker och blir av.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

62 kommentarer

  1. Alexander

    Kan vi efter Expressens artikel få ett erkännnande om gärningsmännen vid gruppvåldtäkter? Det var ju fake news när jag hävdade samma sak…

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Det enda jag i egentlig mening svarat Alexander är att våldtäkter är ett betydligt bredare begrepp än bara gängvåldtäkter.

        Ska vi ägna oss att etniskt härleda vem förövaren är bör vi räkna ut det utspritt på alla våldtäktsmän även om en brottsling är en brottsling oavsett etniskt ursprung.

  2. Ville-Valle

    …ja du Anders Forss, varför undviker du att kommentera Jan Hägglunds föredömliga redovisning på sin blogg av socialdemokraternas dolda samarbete med de muslimska extremisterna i Malmö och andra storstäder, dessa muslimer som öppet ger sitt stöd till IS med mera. Varför Anders Forss…?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om jag känner för att skriva ett sådant blogginlägg så kommer jag att göra det Ville-Valle. Vad jag skriver om bestämmer endast en person – Dvs.jag

      • Ville-Valle

        …tydligen ett känsligt ämne för dig Anders Forss. Vad är det du vill att dina väljare inte ska få veta…? Att du aktivt stöder dessa muslimska terrorister som vill införa sharialagar och bilda ett kalifat i Sverige på samma sätt som IS har gjort i Syrien och länderna där omkring. Stöder du dessa extremister för att du ska få dem att rösta på dig i höstens val på samma sätt som socialdemokraterna har gjort i Malmö med flera storstäder. Läs Jan Hägglunds blogg…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag stöder inga Terrorister Ville-Valle – Att påstå så är förtal så länge du saknar handfasta bevis för att så är fallet – Att dessutom göra så under pseudonym är därtill tecken på ynkedom och feghet.

          För övrigt har jag läst Jan’s blogg och han har gjort ett bra jobb vilket jag kommer att säga åt honom när vi träffar på varandra nästa gång.

          • Ville-Valle

            …ja, det var verkligen ett känsligt ämne det här för dig Anders Forss. Du vägrar avslöja vad du anser om dessa muslimer med Brödraskapet i spetsen som Jan Hägglund så förträffligt har avslöjat samtidigt som du i kryptiska ordalag skriver att Jan Hägglund har gjort ett bra jobb. Vad anser du Anders Forss, ska vi ha sharialagar och offentliga böneutrop i Umeå…? Varför vill du inte säga vad du anser i de frågorna? Du har ju läxat upp allt från den gamla borgerliga regeringen till Donald Trump, men du vägrar avslöja vad du anser om det muslimska Brödraskapet med mera. Varför…?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Att jag alltid varit emot sharialagar i Sverige och att jag därtill tycker att offentliga böneutrop inte hör hemma i Sverige har jag skrivit om för länge sedan.

            Om du läser det Jan skrivit så ser du att han sannolikt tycker samma sak – Därtill att det är en oerhört liten klick människor tillhörande islam som ger hela religionen ett dåligt namn i Sverige.

  3. Brorson

    Eftersom gruppvåldtäkter räknas som grova våldtäkter är det inte oväsentligt vilka de är som begår de grova våldtäkterna. Varför skyddar du de grova brottslingarna med argumentet att andelen svenskar är högre bland de kriminella individer som begår de mindre grova brotten? Det vore kanske också intressant att kartlägga etniciteten hos våldtäktsoffren.

    Kommunfullmäktige i San Fransisco har beslutat förbjud försäljning av naturpälsar. En tales-hen för kommunfullmäktige har förklarat beslutet med att fuskpälsar är lika bra. Det stämmer inte eftersom fuskpälsarna ger ifrån sig mikrofibrer av plast, som smutsar ner haven, och åsamkar svåra sjukdomar hos vattenlevande djur. Och elbilar förstör klimatet värre än koldioxidutsläppen. Syftet med elbilspropagandan är ju att undanröja ett argument mot ökad bilism, och ökad bilism orsakar just de klimatförändringar (bl.a´översvämningar) som det tjoas så mycket om. Dessutom medför både tillverkning och skrotning av batterierna en svår miljöbelastning.

    Om vi ska börja med personen i den egna spegel, så bör ”vi” nog sluta springa som yra höns på kommando av skumma kommersiella intressen, som vill öka försäljningen av bilar och plastbaserade produkter. Även elbilar kräver hårdgjorda och asfalterade ytor. Utbredningen av städerna lika så – förutom att alla husen bidrar till uppvärmningen. Det spelar då ingen roll om energin till uppvärmningen kommer från solpaneler eller andra energikällor.

    Även energisnåla hus läcker värme. De behåller inte inomhusklimatet i all evighet om energitillförseln stängs av.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Alla våldtäkter är grova våldtäkter Brorson – I vart fall sett ur offrets perspektiv.

      • Brorson

        Du behöver inte undervisa mig om vilka brott, som är grova brott. Undervisa i stället dem, som tycker att det är en berömvärd handling att flera tillsammans våldta en kvinna som de uppfattar som en hora. Det du gör är att du bagatelliserar eller relativiserar brott, som i stor utsträckning begås av gärningsmän med utländsk etnicitet mot offer med svensk etnicitet. Anser du att svenskar är ett sämre folkslag än andra, eller ska tåla mer?

        Det är visserligen sant att begreppet ”ringa våldtäkt” inte finns i lagen, däremot begreppet ”ringa misshandel”. I stället används begreppet ”mindre grov våldtäkt”, vilket indikerar att även en sådan våldtäkt – till skillnad mot ringa misshandel – är ett grovt brott. Men det är ändå skillnad mellan ”mindre grov v¨åldtäkt”, ”våldtäkt”, och ”grov våldtäkt”, vilket även framgår av straffskalorna: fängelse i högsst 4 år, respektive fängelse i 2 – 4 år, och fängelse i 4 – 10 år.

        Att alla våldtäkter skulle vara lika grova” I vart fall sett ur offrets perspektiv” tillhör dina manliga fantasier. Alla kvinnor gillar inte gruppsex. En kvinna, som kan tänka sig att ha sex med en ny bekantskap, som hon har känt under någon timme, har därmed inte sagt ja till att ha sex med alla hans kompisar. Den eventuella lusten att ha sex med den första mannan, torde försvinna snabbt, när hon märker vad som är på gång.

        ”Vid bedömande av om brottet är grovt ska det särskilt beaktas, om våldet eller hotet varit av särskilt allvarlig art eller om fler än en förgripit sig på offret eller på annat sätt deltagit i övergreppet eller om gärningsmannen med hänsyn till tillvägagångssättet eller annars visat särskild hänsynslöshet eller råhet.” Exakt så står det i lagen. Men lagen är kanske rasistisk eftersom den stämplar brott som typiskt begås av gärningsmän med utländsk etnicitet än brott som begås av gärningsmän med mer blandad etnicitet?

        Vad anser du att ”Metoo- kampanjen, som nu har skördat sitt första dödsoffer, har påvisat? Finns ingen som kan påvisa för dig att gruppvåldtäkter inte bara är särskilt grova våldtäkter, utan dessutom är hatbrott – när gärningsmän och offer har olika etnicitet. Förutom att de är avsedda att skända den våldtagna kvinna, så är de avsedda att kränka alla oss svenska män, som inte förmår eller förstår att skydda ”våra”kvinnor bättre.

        Själva är dessa män noga med att skydda ”sina” kvinnor mot svenska män, som det så bara gäller nyfikna blickar. Jag skriver ”våra” och ”sina” eftersom alla kvinnor – enligt dessa män – är någon mans ägodel. Till skillnad mot SD skyller jag inte på religionen islam. Jag skyller inte heller på etniciteten i sig. Men varje etnicitet har sin typiska kriminalitet – personer som på ett typiskt sätt avviker från det normala beteende inom gruppen.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Nu tror jag at du är ute och cyklar Brorson – Menar du att alla kvinnor som blir våldtagna skulle uppleva mer eller mindre kräkning beroende på hur många våldtäktsmän som utför handlingen?

          Tror du det har du missförstått mig helt då varje ny våldtäktsman innebär en ny kränkning för kvinnan i fråga.

          Jag håller helt med om att islam inte har något direkt samband med gruppvåldtäkter.

          Helt krasst begås flest gruppvåldtäkter i Indien och i dess grannländer Bangladesh och Pakistan därtill av orsaker som beror på helt andra saker än religion.

          • Brorson

            I så fall är hela det svenska rättsväsendet ute och cyklar. Dessutom kommer du med ett Dessutom är ditt påstående om antalets betydelse helt makalöst: ”Menar du att alla kvinnor som blir våldtagna skulle uppleva mer eller mindre kräkning beroende på hur många våldtäktsmän som utför handlingen?”

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Nu har du klippt och klistrat friskt i det svar jag gav dig och utelämnat de delar av svaret du inser påvisar att jag har rätt och du fel Brorson

          • Brorson

            Du blåljuger. Jag har inte klippt och klistrat. Med detta begrepp menas att man sammanfogar halva meningar till en ny helhet. Jag har citerat en hel mening, som du har skrivit rakt av. Den visar att du saknar moralisk kompass. Dessutom saknar du grundläggande kunskaper i brottmålsjuridik. Med dina idéer om att det blir ett nytt brott för varje ny våldtäktsman, finns risken att samtliga medverkande döms till fängelse i två år (om de öht blir dömda) i stället för att dömas som delaktiga i en enda grov våldtäkt, för vilken straffet är fängelse i minst sex år för samtliga deltagande.

            Du försöker bagatellisera de grövsta formerna av sexuellt våld. Att bli ”påsatt i alla hål” under flera timmar av flera män, som avlöser varandra tills den som började har vilat upp sig till en ny omgång, men utan någon vilopaus för kvinnan, är naturligtvis en ännu värre ”kränkning” än det som med ett juridiskt språkbruk kallas ”mindre grov våldtäkt”. Hur mycket våld tror du behövs för att genomföra en gruppvåldtäkt. I de flesta fall av enmans-våldtäkter finns för kvinnan en chans att det snart ska vara över. Men som jag jag skrev är dessa våldtäkter inte bara en kränkning av kvinnan, utan snarare en kränkning av den manliga delen av svenska folket.

            För kvinnan är det snarare fysisk misshandel än en ”kränkning” – som är ett ord som snarare handlar om ett intrång i någons rättigheter. Ytterst försöker du jämställa tafsande på krogen med de grövsta formerna av våldtäkt. Det är patetiskt att du håller med mig om att islam inte har något ”direkt samband” med gruppvåldtäkter. Saken är mer komplicerad än så. Att SD har en tendens att skjuta över målet, innebär inte att de sverigedemokrater, som har skrivit här om detta ämne, har mer fel än du-

            Lika patetiskt är ditt beröm till Jan Hägglund. utan att du med ett ord nämner hans avslöjanden av organisationen Socialdemokrater för tro och solidaritet. Vilket blev till en direkt fortsättning på vår tidigare diskussion, där du vägrade tala om vem du representerar som förtroendevald i Svenska kyrkan – oss kristna socialdemokrater och hela den kristna församlingen eller ledargarnityret för nämnda organisation (f.d. ’broderskap). Som är att beskriva som en kidnappad organisation

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag ljuger inte Brorson – Mitt svar bestod av hela stycken med ett antal meningar bland dem mitt svar om att varje våldtäcktsman utgör en ny kränkning.- Att inte återge hela stycket utan bare en mening är att klippa och klistra.

            Jag försöker inte bagatellisera sexualbrott – I min värld är alla sexualbrott avskyvärda.

  4. Alexander

    Drömmer man om att förändra världen måste man kunna se den som den är och inte som vill att den ska vara. Exemplet med gärningsmännen bakom gruppvåldtäkterna är talande, Anders mfl har förnekat in i döden vilka som ligger bakom. Nu har t om Expressen visat svart på vitt. Kanske inte längre fake news och rasism…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inget att vinna på att förneka något Alexander – För dig verkar gruppvåldtäkter ovh vem som begår dem blivit till en fix ide.

      Tala istället om hur du tänkt lösa problemet.

      Sedan har #Meetoo påvisat det jag försökt få dig att förstå länge även om jag med kommentarer som dessa förstår att jag pratat för döva öron.

      • Petter

        Tror inte Alexander har gruppvåldtäckerna som en fix ide,utan vill att du ska ge medhåll för att han har rätt i detta specifika brott. Men ditt problem är att du inte tycker detta är PK att erkänna. Och detta är ett problem hela politikerkåren har. Trots de vet orsakerna till olika brott görs inget för det är ett känsligt område,titta bara på statens bidragsvansinne till islamister bara för att samla röster.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag ser inte saker som PK eller inte PK Petter vilket du kan se om du följer min blogghistorik.

          Så vitt jag vet har mitt parti aldrig ägnat sig åt bidrag till en specifik religion för att samla röster.

          Sexualbrott i sig är ett problem i vårt samhälle vilket #meetoo är bevis för – Ska vi lösa problemen så ska vi lösa alla problem på området och inte enbart vissa av problemen. En lösning är inte en lösning om den inte är komplett.

  5. Alexander

    ”Tala om hur du tänkt lösa problemet”

    Det har jag ju gjort men då kallar du mig rasist osv. Varför lyssnade ni inte för 15-20 år sedan?

    ”Jag har inget att vinna på att förneka”

    Ändå gör du det. Eller erkänner du att jag, Jonny mfl haft rätt hela tiden?

  6. Alexander

    Anders

    Du reagerar inte på att 42 av 43 är invandrare? Ni som skapat problemen kan gott lösa dem. I många år har ni hånat och förlöjligat mig och andra, nu sitter vi med facit. Punkt efter punkt visar att jag haft rätt hela tiden. Böneutrop nästa steg av islamiseringen….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du sitter inte med något facit Alexander och det kan SD aldrig göra då motiven till deras krav beror på helt andra saker än de som fått oss Socialdemokrater att fatta de beslut vi gjort.

      Krav på åtgärder i sig är bara ord och för ord finns inget facit eller patent. Politik handlar om en enda sak Alexander – Om ideologisk övertygelse.

  7. Krister

    -Tala istället om hur du tänkt lösa problemet.

    Hur gör man det oavsett om det utförs av
    Mats eller Mohammed?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Ställer man frågan på det sättet har man målat in sig i ett hörn och påvisat att man ser etnicitet som ett problem Krister.

      Med ett sådant synsätt står det helt klart och tydligt att du inte tillerkänner alla människor lika värde – Snarare att du gör skillnad på människa och människa.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är precis det jag reagerat på Krister – Lösningen beror inte på namn och etnicitet utan måste lösa ett problem som berör alla.

          • Krister

            Och Din lösning är på detta problem?

            ÖVRIGT:
            https://www.etc.se/kultur-noje/akilov-kommer-inte-ge-oss-ett-svar
            ”Mitt mål vore ett samhälle där Rakhmat Akilov en dag efter avtjänat straff kunde jobba i kassan på Coop.
            Att han står där och hälsar på kunderna med respekt,
            och där de,
            vi,
            – jag måste andas djupt för att ens kunna skriva det –
            och där vi,
            väl medvetna om vem han är,
            och vad han gjort,
            hälsar tillbaka.”

            Håller du med din ideologiska kamrat?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Människor likt Akilov kommer vi dessvärre alltid att tvingas leva med – På samma sätt som det i USA är skolskjutningar som verkar ligga högst upp på listan av aktiviteter människor med störningar helt plötsligt får för sig att begå.

            I övrigt så står din uppfattning för dig.

  8. Alexander

    ”Du sitter inte med något facit”

    Jo, redovisas i Expressen. Fast det kanske är fake news?

  9. Jan

    Säkert lovvärt men tyvärr löser man inte miljöfrågan i det lilla. Det måste ske med transnationella breda lösningar. Det störst miljö- och naturhotet är för övrigt överbefolkningen i Asien och Afrika. Något som inte löses genom massinvandring till Europa. Tvärtom. Dessvärre är det här något som våra politiker inte uppmärksammat. Björn och Heidi är, för övrigt, borgerliga.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Med ett hållbart sätt att leva spelar antalet ingen roll Jan.

      Sedan gör många bäckar små en stor Å som sedan kan bli till en flod för att sluta som en ostoppbar ocean.

  10. Bertil

    Tycker det första vi måste göra för att rädda Sverige är att riva upp LOV

    Ska vi rädda Världen då måste vi få fram en ledare som är av Castros kaliber en som värnade fattiga satsade på skola, vård. Sen levde folket enkelt och utan extravaganser.
    Det liv vi lever där mycket ska ha mer och lite ska ha mindre håller aldrig.
    Vi kommer se till slut en Värld i uppror
    Där de man gjort utfattiga kommer skrämma Världen med enkla sabotagemetoder.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att LOV behöver rivas upp är vi överens om Bertil.

      Därutöver är allt vi behöver en återgång till den sorts socialdemokratiska politik som historiskt byggde Sverige till positionen som världens ledande välfärdsnation.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Retro är ett vackert ord Krister – Därtill något som innerbär att man moderniserar under skalet så att det som syns fungerar än bättre.

  11. Alexander

    ”politik handlar om en´enda sak, ideologisk övertygelse”

    Och det skyller du på varje gång Löfven genomför det som var rasism när SD föreslog det. Resultatet blir detsamma, eller hur? Stänger ni gränsen innebär det samma sak som om SD gör det oavsett hur mycket ideologi, kärlek och solidaritet du tjatar om.

    Får jag inte svara på Bertils angrepp?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det du måste förstå är att det inte innebär samma sak om det är S eller SD som gör det Alexander – Det kan det aldrig göra så länge SD inte förändrar sin ideologi.

  12. Jonny Disenfeldt

    ”det inte innebär samma sak om det är S eller SD som gör det ”

    Om parti B genomför det som parti A föreslaget.
    Jo det är exakt samma sak.

  13. Alexander

    ”Har du inte en susning om vad politik är”

    Har du en aning om vad Jonny kan om politik? Hur mycket vet du?

  14. Alexander

    Anders

    Läs gärna om rektorn som förbjöd anställda att berätta om sexövergrepp som begicks av ”ensamkommande”. Fundera på vart vi är på väg…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.