Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Svensk arbetarklass väl och ve hotad av Alliansen och SD.

Höstens val kommer till stor del att handla om landets arbetstagare och deras väl och ve då det är där den största ideologiska skillnaden mellan de rödgröna på ena sidan och alliansen och SD på den andra sidan står att finna i svensk politik.

S,V och MP vill precis som man visat under denna mandatperiod stärka arbetarnas och fackens inflytande på svensk arbetsmarknad – Detta medan alliansen och SD klart och tydligt deklarerat att både sänkta löner, urholkad LAS och sämre anställningsvillkor står högst upp på deras agenda om de skulle få makten efter valet.

Moderaterna har aviserat att en lagstiftning om sänkta ingångslöner kommer att bli verklighet om de får makten – Något SD oreserverat ansluter sig till trots att både fack och arbetsgivare motsätter sig en sådan lagstiftning och trots att ekonomiska experter som professor Lars Calmfors säger att en sådan reform på inget sätt kommer att skapa fler jobb.

Tittar man specifikt på SD som säger sig vara ett arbetarparti är det lätt att inse att detta bara gäller i ord – För trots att man påstår sig vara ett arbetarparti har man när det kommer till realpolitik i alla lägen stött reformer som försämrar för de arbetstagare man säger sig företräda.

SD har under denna mandatperiod röstat nej till nya och bättre regler avseende lön och arbetsvillkor i samband med offentliga upphandlingar – Därtill aviserat att man vill utöka undantagen i LAS turordningsregler genom att tillåta undantag för fem istället för dagens två personer vilket innebär att LAS sätts helt ur spel på stora delar av svensk arbetsmarknad.

Att man nu öppet är för en lagstiftning om sänkta ingångslöner och därmed en generell framtida lönesänkning för svenska löntagare visat med all tydlighet att SD inte är något arbetarparti utan ett renodlat högerparti längst ut på högerkanten av den politiska skalan i svensk politik.

Att moderaterna inte är något arbetarparti i den meningen att man gör det bättre för svenska löntagare såg vi klart och tydligt under de 8 år alliansen regerade vårt land med katastrofala följder som resultat av deras regeringsinnehav där skattesänkningar gick före ansvar för landets ekonomi och omsorg och omtanke om Sveriges invånare.

Det finns således skillnader mellan betydelsen av arbetarparti och arbetareparti – Tänk att en bokstav i detta fall ett E kan utgöra en sådan enorm skillnad.

I M:s och SD:s värld betyder arbetarparti att göra det billigare för landets företagare att ha manuell arbetskraft anställd så att företagens ägare kan öka vinsten och stoppa mer pengar i egen ficka på arbetstagarnas bekostnad.

I Socialdemokraternas värld betyder ordet arbetareparti att vi i alla lägen ställer oss på arbetstagarnas sida och gör allt i som står i vår makt för att stärka anställningstryggheten och se till att vinsterna av allas arbete fördelas mer rättvist mellan företagens ägare och den arbetskraft som producerar det företagen säljer och tjänar pengar på.

Det har vi bevisat denna mandatperiod bland annat genom att på nytt införa avdragsrätt för fackföreningsavgiften och genom att ta bort den av alliansen orättvisa sänkningen av arbetsgivaravgiften för ungdomar som alliansen införde.

Politik gör skillnad och rätt sorts politik gör en enorm skillnad – Tänk på det när du lägger din röst i årets val där frågan är vad som är bäst för dig och för Sverige –  Är det ett arbetarparti som gynnar arbetsgivarna eller ett arbetareparti som gynnar landets löntagare som är bäst?

Valet är ditt!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

79 kommentarer

  1. Alexander

    ”V är på inget sätt extrema även om deras politik ligger en bra bit till vänster om S politik”

    Hur ska du ha det? Är det en aning till vänster eller en bra bit? Du verkar inte veta vad du skriver…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      En aning till till vänster eller en liten bit till vänster är precis samma sak – Sedan får du fortsättningsvis lov att hålla dig till ämnet i inlägget om jag ska besvara och publicera din kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.