Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Äntligen på benen efter drygt 3 dygn.

Som de allra flesta vet så genomgår jag en rätt tuff cancerbehandling – Dessbättre för en cancerform där man efter genomförd behandling blir fullt frisk och återställd.

Behandlingen som till 99% består av cellgifter under 3 till 4 dygn var 3:e vecka under hela 35 veckor är tuff. Så här långt går behandlingen jättebra och alla parametrar pekar i rätt riktning och kroppen svarar bättre än förväntat på behandlingen.

Cellgifter innebär att kroppen och immunförsvaret tar styrk och mellan behandlingarna när man är som mest infektionskänslig är det inte ovanligt att man åker dit och tvingas lägga in sig för att bli kvitt infektionen och komma på benen.

För egen del är detta 3 gången jag åker dig och blir så utslagen att jag inte ens förmår tänka på bloggande eller ens på politik – Därav min frånvaro från bloggen under några dagar.

Nu är jag så pass stark att jag på nytt har kraft att blogga och besvara kommentarer och min förhoppning är att jag under morgondagen ska kunna vara tillbaka på bloggen i vanlig god form.

Ha en skön kväll alla och på återhörande under morgondagen.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

8 kommentarer

  1. Micke

    Ta det lugnt Anders. Du behöver inte förklara din korta bortovaro.

    Se till att bli frisk bara.

    Och visst är svensk sjukvård bra (när man inte behöver vänta på den som jag har behövt).

    Ser ut att ta 8 månader innan jag kommer till operation. Det är inte bra att 3 månaders regeln är så urholkad.

  2. Sven

    Jag delar inte dina politiska åsikter men önskar dig av hela mitt hjärta all lycka med behandlingen. Kämpa på.

  3. Fredrik

    Cancer är något man inte önskar någon. Men, hur kan NUS (gissar jag) lova dig att du blir fullt frisk och återställd? Allra speciellt nu mitt under en behandling? Den dna-förändring som cancer är kan återkomma, även långt efter att en behandling är färdig. Och med långt menar jag över tio års tid. Att riskerna minskar efter behandling är självklar, att riskerna efter fem år mindre än direkt efter behandling är lika självklar men en garanti är det inte. Tycker att du borde be om en annan bedömning hos en ytterligare läkare. Faktiskt. Det känns som att du blir lurad på en garanti som inte existerar.

    Och innan du börjar med mina brister i kunskaper hit och dit så har jag både egen erfarenhet, nära släkt och vänner som drabbats – unga som gamla – och detta sedan 1982. Jag har i över 36 år skänkt pengar varje månad tlll cancerforskning samt samlar varje år in leksaker, tv-spel mm och överlämnar dessa till onkologiavdelningar för barn runt om i landet. Det är inte mycket, men alltid glädjer det någon.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Förvisso utlovar de inga garantier men baserat på den erfarenhet de har av min cancersjukdom så är det det som är utfallet – Därtill har min behandling gått mycket bra, till och med långt över förväntan så jag ser framtiden an med tillförsikt Fredrik även om behandlingen är tung, tuff och mödosam.

      Jag känner mig inte lurad Fredrik och jag har inte för avsikt att kritisera det du skrivit.

      Fortsätt skänka till cancerforskningen – Det borde alla göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.