Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Umeås vänsterpartister går inte att lita på då de förvränger all sanning.

Att det sedan länge inte finns någon hederlighet bland Umeås ledande vänsterpartister tar inte speciellt lång tid att förstå och inse om man tittar på hur de förvanskar sanningen och ta åt sig ären av saker de inte har varit inblandad i.

Att försöka sno åt sig äran är en sak vi har lärt oss leva med men att som vänsterpartiet gjort denna mandatperiod svartmåla politiska beslut som man själva varit med om att fatta och själva i högsta grad varit inblandade i är betydligt allvarligare och påvisar att dagens ledande vänsterpartister i Umeå inte går att lita på.

För tillfället finns en insändare publicerad i vk.se där två av Umeås ledande vänsterpartister Elisabet Forsell och Ulrika Edman beskyller socialdemokraterna och alliansen för att göra allt som står i deras makt för att dölja för medborgarna att ta del av det som sker i Umeå kommun – Ett påstående som är en ren lögn från deras sida.

En av sakerna de hoppar på är att kommunfullmäktige beslutat att sluta publicera partiernas interpellationer och frågor på internet för att skydda Umeåborna från den rasism den politiske vilden Henrik Agerhäll konstant ägnar och ägnat sig åt i KF.

Att ifrågasätta detta beslut vars motiv är att skydda både kommunen och dess medborgare är fel och ytterst märkligt – Alldeles speciellt så när kritiken kommer från ett parti som i allt borde stå i bjärt kontrast till den politik Agerhäll vill se växa fram.

Att vänsterpartiet inte får information lika snabbt som de som styr kommunen är fullt naturligt för ett parti som inte sitter i ledande ställning och omfattar alla partier som inte ingår i kommunledningen.

Att vänsterpartiet inte har någon tillgång alls till de underlag och frågor som behandlas på kommunledningens gruppmöten eller på alliansens gruppmöten är ännu naturligare då ett sådant förfarande vore att i förväg berätta för sina politiska motståndare hur man avser agera i en specifik fråga.

Vänsterpartiet beskyller en liten grupp politiker för att agera på ett sätt som enligt V påvisar att de anser sig själva veta bäst. I det avseendet har V helt fel och har blandat ihop begreppen helt och hållet då det inte finns något annat parti än V som agerar på det sätt som Elisabet och Ulrika beskriver.

I går fick vänsterpartisten Johan Örestig med all rätt utstå häftig kritik från min partikamrat Lennart Holmlund för att ljuga och fara fram med grav osanning om storleken på Hans Lindbergs arvode som kommunalråd – Något som är gravt allvarligt och ett stort hot mot vår demokrati.

Ovanstående är för mig klara bevis på hur vänsterpartiet i Umeå agerar under nuvarande lokala partiledning och i min värld råder inga tvivel om att väljarna kommer att straffa V för detta beteende med början detta val och fortsättning i de val som följer på detta.

Politik handlar om att stå upp för det man säger och om att leva som man lär vilket vänsterpartiet i Umeå inte gör då de med blixtens hastighet försöker vända kappan efter vinden i tron att detta ska leda till fler röster.

Att det förhåller sig så kommer vänsterpartiet i Umeå att bli varse om alldeles strax då valet ligger runt hörnet.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

24 kommentarer

 1. Michael Rönnlund

  Så transparensen från kommunfullmäktige har försvunnit för att en från SD skriver rasistiska inlägg?

  Hur kan du försvara detta?

  Det låter som en mycket dålig ursäkt.

  Är hans inlägg rasistiska får man anmäla honom till polis.

  Det är en demokratisk rättighet att kunna läsa olika partiers interpellationer på internet.

  Förstår fullt och fast att V kritiserar detta.

  Är det några som kommer förlora röster i valet i höst är det socialdemokraterna som tyvärr lämnat sin ideologiska bakgrund och blivit ett mittenparti.

 2. thedoctor

  Johan Örestig är inte vänsterpartist. Det har han själv skrivit på sin blogg. Så far inte med osanning Anders.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det påståendet kommer från Lennart och jag utgår från att han har full koll på läget. Man kan förvisso skriva vad man vill – Frågan är dock om det finns någon sanningshalt i det man skriver.

   • Daniel Nyström

    Lennart Holmlund har inte koll på Umeås vänsterpartister. Han klassar alla kritiker som vänsterpartister, kommunister och extremister. Det är oseriöst att klumpa ihop folk. Att du fortsätter Holmlunds ljug är inte ursäktligt. Gör om. Gör rätt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag håller inte alltid med Lennart i alla frågor men i just det fall jag kommenterat så gör jag det.

 3. "Kajsa"

  V har samma info som alla andra, deltar i beslut men backar sen. Kritiserar exempelvis högljutt flera projekt som man varit med och beslutat om och som påbörjades förra mandatperioden, då hade V både kommunalråd och nämndsordförandeuppdrag.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Väl uttryckt Kajsa – Den formuleringen och beskrivningen av vänsterpartiets beteende är klockren och ”spot on”.

 4. Bertil

  Politiker gör väl annat än förvanskar sanningen. Den ene värre än den andre.
  Så det är nog samma kålsupare hela högen.
  Nä mera Castro nog skulle det bli ordning i Samhället.

 5. Tony

  Det är ganska magstarkt att i rubriken påstå att Umeås vänsterpartister ”förvränger all sanning”, för att sedan själv fara med osanning i den efterföljande texten.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det finns ingen osanning i det jag skrivit Tony – Vad menar du att den skulle bestå i?

   • Tony

    Det ärr väl ganska uppenbart! Rubriken på din text är ”Umeås vänsterpartister går inte att lita på då de förvränger all sanning” Ett av två exempel i din text är: ”vänsterpartisten Johan Örestig” och hans agerande, du har fåttt påpekat för dig att Örestig inte är vänsterpartist, men tillåter dej själv att fortsätta ljuga om att han är det i din text.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag har observerat att han själv påstår det och att han gått ur vänsterpartiet men de föreningar han jobbar och verkar i ligger under vänsterpartiets paraply så därav skrev jag som jag skrev och det står jag upp för då inlägget handlade om fler än honom.

     • Tony

      Med andra ord fortsätter du att medvetet ljuga i en text där du i rubriken påstår att Vänsterpartiet förvränger all sanning.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig ljugit Tony – Inte ens från början vilket du försöker påstå och jag står rakryggad upp för varje ord jag skrivit i inlägget.

 6. Anders

  Jag har alltid röstat S i alla fem val. Men nu…. för det första har S på riksdagsnivå gått med på att börja vägra bruna människor inträde i sverige. Och här i kommunen har man gnuggat så mycke axel med M så att man numer nästan är lika illa för folket båda två.
  Säljer ut bostaden, ljuger om det, döljer offentliga handlingar, vägrar inse att folket är era arbetsgivare, störtar sjukvården i grunden, bygger om centrum för miljoner istället….
  Nu Kommer jag rösta V i alla instanser. Tack S!

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det är ett fritt val Anders och hur man röstar är upp till var och en.

   Det S gjort på riksnivå är att säga att vi måste ha en kontrollerad invandring vilket är rätt och riktigt om vi ska lyckas med att effektivt integrera de som kommer till vårt land i samhällsbygget. Denna förändring är inte permanent utan tillfällig fram tills dess EU enats om en gemensam migrationspolitik vilket även det är en nödvändighet om vi framledes ska kunna erbjuda drägliga levnadsvillkor för de som invandrar till Europa och Sverige.

   • Anders

    Invandring av bruna människor ja. Knappaat vita finnar. Vet du vad det kallas? Rasism. Oavsett vad du rapar ur dig för floskler. Gör man skillnad på folk pga hudfärg så är det rasism.

    Exakt, fritt val och fri rätt att ha åsikter om skitstövlar. S och m är bästa vänner bakom kulisserna och Palme vrider sig i graven.
    Att ni inte skäms? Samveteslösa och dessutom är jag din arbetsgivare.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Till vem riktade du den kommentaren Anders? Inte till mig hoppas jag aldrig uttryckt något sådant.

 7. Bore Sköld

  Jag känner mig tämligen trygg över att dina läsare kommer ihåg dina partikamraters hemliga kupp förra året som ledde till vår stads största utförsäljning av allmännyttan någonsin. En miljardaffär som skickrades ihop i smyg bakom ryggen på politiker och medborgare. Lögner om ägarstrukturer från Socialdemokraternas högsta företrädare. Nonchallans inför media och kritiker. Hot mot politiker. Härskartekniker utan dess like. Ett totalt svek mot era väljare då ni förra valet heligt LOVADE att inte sälja ut.

  Och det här kallar du ovan för ”helt naturligt”.

  Det är inte så jag vill att Umeå ska vara, och det vill ingen annan heller. Utom ni Socialdemokrater.

  Vänsterpartiet är pålitliga och står fast vid sin politik. Till skillnad från S vänder vi inte kappan efter vinden, kompromissar bort välfärden och allmännyttan, säljer kolgruvor, inskränker strejkrätten eller driver en fruktansvärd migrationspolitik.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Även jag har kritiserat vissa delar av hur bostadenaffären genomfördes – Inte affären i sig som bygger på en korrekt värdering utan delar av sättet på vilket den genomföres utan att förankras i partiet på det sätt som borde gjorts.

   Det kommer dock att spela mindre roll i sammanhanget när det nu blir val. Däremot är vänsterpartiets beteende i Umeå under all kritik och sättet på vilket ni beter er hör inte hemma i politiken Bore vilket jag tror och hoppas att du innerst inne vet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>