Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Umeås moderater planerar att skära ner på välfärden.

För mig är det oerhört uppenbart att moderaterna i Umeå med Anders Ågren i spetsen planerar att gör stora utförsäljningar av kommunala tillgångar och stora neddragningar i välfärden i Umeå under nästa mandatperiod om de får väljarnas förtroende att leda vår kommun.

Att det är uppenbart beror på att det är det är enda sättet att klara kommunens ekonomi på om kommunen ska drivas med mindre skatteintäkter att fördela för den löpande verksamheten.

Det påståendena baserar jag på det faktum att moderaterna i Umeå aviserat att de kommer att sänk kommunalskatten med 1 krona om de får makten – En reform som förövrigt kostar kommunen 280 miljoner kronor i form av minskade skatteintäkter under nästa mandatperiod.

Alla räknekunniga som följt med kommunens ekonomiska utveckling någorlunda väl vet att kommunen i det stora hela går pluss minus noll ekonomiskt även om kommunen förra året påvisade ekonomiska förbättringar och ett litet överskott på sista raden i resultaträkningen.

I en växande kommun där vi redan nu vet att vi står inför gigantiska utmaningar både personellt, lokalmässigt och kostnadsmässigt inom skolan, vården och omsorgen som utgör kommunens basverksamheter framstår ett förslag om en skattesänkning som ren idioti tycker jag.

Att klara av kommunens drift med mindre pengar än idag när varje krona redan nu fördelas och nämnderna äskar om mer resurser faller på sin egen orimlighet om det inte är så att det finns en dold agenda bakom förslaget.

Min tro är att moderaternas förslag om sänkt skatt med 1 krona består av lika delar populism och en handfast om än ännu dold plan som handlar om att sälja ut kommunala tillgångar och samtidigt dra ner på välfärden.

Min tro är att moderaterna i Umeå vill sälja av betydligt större delar av allmännyttiga AB Bostaden än de tidigare sagt att de vill sälja och samtidigt sälja av andra stabila kommunala tillgångar såsom Umeå Energi med flera verksamheter för att klara av den skattesänkning man aviserar.

Därutöver är min gissning att moderaterna avser att göra kraftiga neddragningar inom både socialtjänsten och äldrevården genom att lägga servicenivån i de verksamheterna på den lägsta nivån som lagstiftningen medger för att klara den kommunala ekonomin – Något som i sin helhet drabbar de svaga och de som redan ligger ner.

Med det sagt så nöjer jag mig för stunden med kritiken mot en skattesänkning och hoppas att alla inser att den skattesänkning som moderaterna i Umeå vill genomföra bara leder i en riktning – Till katastrof för alla utsatta som är beroende av en väl fungerande kommunal välfärd.

Det är därför detta val är viktigare än många tidigare val – Alldeles speciellt så i Umeå där årets val blir ett klart och tydligt val mellan bibehållen välfärd och kommunalt ägande eller sänkta skatter.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

22 kommentarer

 1. Bergis

  Även om jag inte sympatiserar med frimurarna här i Umeå så kan man också kritisera socialdemokraterna i Umeå. Man satsar på en jättedyr färja över kvarken. Finlandsfärjan nere vid kajen blev för dyr, ”kulturhuset”. Nya badhuset blev för dyrt och misslyckat. Jan Hägglund har varnat för en ekonomi i kollaps de kommande åren. samtidigt som Umeå kommun sparkar ekonomichefen för att röja spåren efter sig.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag Hägglund är i vanlig ordning ute och fabulerar och ekonomidirektören sparkade sig själv genom att bryta mot de uppsatta regelverken Bergis.

   I övrigt så står jag fast vid det jag anfört i inlägget.

 2. Alexander

  På riksplanet vill Moderaterna satsa så de kanske inte är ute efter att krossa välfärden och göra arbetarna till slavar…

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag törs lova att moderaterna som verkar på riksplanet vill göra precis samma sak – Sänka skatter och gynna de redan välbeställda på övrigas bekostnad.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det är rena dimridåerna då syftet är ett helt annat – Att det är så har vi bevis för i form av de 8 år de hade regeringsmakten.

 3. Alexander

  Anders

  Det är uppenbart att det inte spelar någon roll vad Alliansen eller SD gör, allt är fel. Ända tills ni gör samma sak….

 4. Alexander

  ”Det är rena dimridåerna då syftet är ett annat”

  Dåså, det bästa är väl att du berättar för folket vad alla partierna vill göra. Du vet ju alltid bäst.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Vad partierna vill göra har de för vana att berätta själva Alexander och min roll är att gå in och korrigera och förklara när de inte berättar hela sanningen vilket är precis vad jag gjort i detta fall.

 5. Alexander

  ”min roll är att korrigera och förklara”

  Okej. Då är det alltså bara att berätta vad Socialdemokraterna egentligen vill? Jag menar, de berättar ju inte hela sanningen.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag berättar ofta om vad vi socialdemokrater vill åstadkomma och vi berättar alltid sanningen om vilken sorts samhällsbygge vi vill åstadkomma med vår politik.

 6. Alexander

  ”vi berättar alltid sanningen”

  Just det. Alla partier förutom Socialdemokraterna ljuger. Du är rätt så enögd…

  • Hans

   Med tanke på dokumentären på youtube i veckan och Socialpartiets vidriga historia genom tiderna som nu nått snart en halv miljon visningar så är S nu ett minne som bara kommer att kvarstå hos de som inte besitter mental kapacitet att rösta på annat parti.

   Har ni inte sett den så gör det!

   Den visar tydligt hur Anders tänker, ljuger, förvrider och förvanskar med orimliga krav, orimlig fakta och förfalskad information.

   När S väl tappat kontrollen över både LO och propaganda SVT så är det tack o hej.

   Problemet är att S med dess politiker lever 20-30år efter oss som växer upp nu under dessa informationsår och internet, de tror att propaganda och skitsnack får hjärntvättade röstare att stanna kvar, man kastar sten i både glashus och skitsnack i toaletter om andra partier och sen står man med samma valaffischer som ”bättre trygghet” och ”bättre välfärd” som man har gjort nu i över 30år.

   Såg förresten några av era potenta framtidsröstare från utlandet i en mindre ort för en vecka sedan göra harakiri med era valplakat längs en väg ????

   Anders ska ha en eloge, han får 95% skit på sin blogg men han klamrar sig fast lik kaptenen på Titanic medans bandet Löhven o co står och spelar på sina flöjtar och Lööf på sin bas och häver nu är sig åt alla håll sina sista bästa musikaler människan skådat.
   Valet 2018 kom för fort för hela Rederiet skulle jag tro, det skjuts och våldtas som aldrig förr och än envisas propagandamaskineriet med att tro att vi helt ärligt ska tro på ryska hackers och att alternativ media har fel..

   • andersforss (inläggsförfattare)

    En film som rakt igenom är en lögn har inget värde Hans oavsett av hur många som set den.

    • Hans

     Självklart är dokumentären en lögn, speciellt när man frågar socialdemokratiska forskare som fullständigt exploderar när någon rotar tillbaka i historien, som de själva aktivt försökt skönmåla hela sitt liv.

     Det har också redan synats, av oss i den generationen som härskar över internet och kommunikation, man kommer långt när man rotar lite i riksarkivet.

     Att du dessutom försöker skydda S vidriga historia visar ju bara vilken människa du igentligen är, din lilla smygnazi ????

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Va jag menar är att vi när vi presenterar reformer alltid berättar varför och vem de är avsedda att gynna.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Om jag skriver ett inlägg om filmen så ska jag med glädje i kommentarsfältet debattera den saken Alexander – Då detta inlägg inte handlar om den så åker de inlägg som avviker kraftigt från ämnet i inlägget i papperskorgen precis som jag nämnt i ett par svar på dina kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>