Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Är nattens anlagda bilbränder ett beställningsjobb av mörka krafter?

Efter att ha sett och lyssnat till alla rapporter om nattens anlagda bilbränder runt om i Västsverige med störst utbredning i Göteborgsområdet dyker en viktig frågeställning upp som behöver ett svar – Var dessa tillsynes samordnade anlagda bilbränder ett beställningsjobb?

Hur det ligger till med den saken kommer sannolikt att klarna inom en inte allt för avlägsen framtid då polisen enligt egen utsago i nyhetsrapporteringen har ett mycket gott spaningsläge i och med att flera av de element som deltog i bilbränningarna redan är identifierade och i en del fall även hörda en första gång.

I de rapporter om bilbränderna som lyfts i utländska media men som även antytts i svensk medierapportering antyds det att bilbränderna skulle vara ett beställningsjobb av krafter som vill flytta fokus från klimatet och den globala uppvärmningen till frågan om den enligt dem ökande kriminaliteten i Sverige som är kopplad till invandringen.

Blotta misstanken om att så skulle vara fallet får mig att känna mig illa till mods även om inga bevis ännu lagts fram på att så verkligen skulle vara fallet – En känsla jag får baserad på talesättet ”Ingen rök utan eld”.

Med detta sagt hoppas jag att polisen snabbt kan reda ut vad som ligger bakom nattens bilbränder så att vi en gång för alla kan släppa alla tankar på att de anlagda bilbränderna är ett sätt att kunna påverka utgången av det stundande valet alternativt handfast bevisa att så faktiskt är fallet.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

161 kommentarer

  1. Olle

    Det verkade vara mörka krafter i form av kriminella element från de av staten skapade utanförskapsområdena som ökar katastrofalt sedan 2014 och som S lovade ta tag i före förra valet och som bara har eskalerat sen dess. Vilket gett SD bränsle på brasan, tyvärr.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      För mig gäller att jag avvaktar vad polisrapporterna kommer fram till – Det som är mest intressant att få veta är vilket motivet till dådet var och huruvida de som utfört dåden blivit betalade för att utföra dem och i sådana fall av vem.

      • Jonny Disenfeldt

        Du fortsätter med dina konspirationsteorier om att någon skulle betalat för detta … varför inte avvakta … polisen har ju en rätt klar bild av det hela redan och har arresterat flera av gärningsmännen som är kända kriminella från området.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är ju precis det jag säger att vi ska göra Jonny – Avvakta polisrapporterna och de svar dessa ger på de frågeställningar som rests.

          • Jonny Disenfeldt

            ”Det är ju precis det jag säger att vi ska göra Jonny – Avvakta polisrapporterna och de svar dessa ger på de frågeställningar som rests.”

            Vilka frågeställningar då?
            Frågor relaterade till de konspirationsteorier som du är med och försöker sprida?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Titta i mina svar på kommentarer så ser du vilka de är och vill du ha dem upprepade vill jag att rapporterna ska påvisa vem som utförde brotten, vilket motivet till brottet är samt om den som utfört brottet blivit betalad för att utföra brottet – Dvs. en heltäckande polisrapport som lyfter och besvarar alla frågeställningar som ställts från olika håll.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den artikeln har jag läst och hur det verkligen står till med allt vet vi när polisrapporterna blivit klara och presenterade.

  2. Jonny Disenfeldt

    Malcom Kyeyune skriver på ledarsidorna.

    ”Den rådande ideologin i Sverige har länge utgått från en syn på människan som påminner om Rosseaus: när folk bestämmer sig för att göra dumma saker så är det på grund av yttre påverkan och det omgivande samhället, därför att människan i sitt naturliga tillstånd är helt och hållet god.

    Civilisationen är problemet, normerna är problemet, gamla nationaliteter och grupptillhörigheter är problemet.”

    ”Men vad gör man om verkligheten inte vill spela med? Om historien vägrar att leverera proletariatets globala revolution, trots att man klurat ut att den måste göra det?…

    * Man kan omvärdera sina tidigare ställningstaganden

    * Det andra alternativet man kan välja i en ideologisk krissituation, ett läge där verkligheten inte spelar med, är att frånsäga sig verkligheten.

    ”Vem tjänar på det?”, är något många frågat i samband med de senaste bilbränderna. Men en mer relevant fråga att ställa vore kanske snarare ”vilket behov är det du tillfredsställer med dessa teorier?”.

    https://ledarsidorna.se/2018/08/konspirationsteorierna-sverige-befinner-sig-i-en-ideologisk-kris/

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det viktiga med ideologi och ideologisk övertygelse Jonny är att göra med ideologin som Olof Palme sa redan på sin tid – Vara otrogen med metoderna men oerhört trogen med idealen när man jobbar för att bygga de ideal samhället förespråkar.

      Översatt till språkbruket i vår tid innebär det förhållningssättet att målen ska förbli densamma vilket för oss socialdemokrater primärt är ett jämlikare samhälle där inkomst- och förmögenhetsklyftorna är så små som möjliga och ett samhälle där alla människor i sanning har lika värde. Det är därför jag föreslår reformer som ger oss verktygen att göra det och bygga ett jämlikare samhälle – Det är därför jag vill ersätta arbetsgivaragifterna med en produktionsavgift, det är därför jag vill sänka skatten för de med de lägsta inkomsterna och för pensionärer med låga pensioner samtidigt som jag återinför förmögenhetsskatt, arvs- & gåvoskatt och fastighetsskatt samtidigt som jag höjer inkomstskatten en aning för de med de högsta inkomsterna samt göra de förändringar i skatteavtalen med andra länder som gör dagens skatteplanering möjlig så att denna blir omöjlig i en framtid och viktigast av allt – Det är därför jag vill ersätta de flesta av dagens bidrag med en basinkomst.

      Kampen för ett jämlikt samhällsbygge måste alltid stå högst upp på agendan om man är socialdemokrat Jonny och ett jämlikt samhällsbygge blir aldrig omodernt för väljarna så länge vi använder metoder de kan förstå och förlika sig med för att åstadkomma det samhällsbygget.

      Detta bör du ta med i ekvationen när du skriver om saken även om jag redan i förväg vet att du inte kommer att göra så då du i allt du skriver och gör propagerar för byggt av det giriga och egoistiska samhälle som är det jämlika samhällets raka motsats.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag förstår allt som skrivs Jonny men min inställning är att vi ska avvakta polisrapporternas slutgiltiga resultat innan vi säger något bestämt vilket är vad jag bestämt mig för att göra i sammanhanget.

  3. Alexander

    Anders

    Så de som röstar borgerligt eller SD är giriga och egoistiska? Du kanske ska läsa om dina partivänner i Göteborg. Kommentar?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I grunden blir det så att man är det om man röstar på en politik som är mer centrerad till den egna plånboken och vad som är bäst för den egna individen Alexander – Att sätta sitt eget bästa före kollektivets bästa är girigare än det omvända och kärleksfulla synsätt vi socialdemokrater har när vi altid sätter kollektivets bästa först i det vi gör.

  4. Alexander

    Anders

    Du utpekar majoriteten av Sveriges befolkning som giriga och egoistiska.

    ”vad som är bäst för individen”

    Aha, SD och Alliansens politik är alltså bättre för den enskilda individen. Klarspråk!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag påstår inte att deras politik är bäst för individen utan endast att den vill att alla ska sätta de de påstår är individens bästa före kollektivets bästa – Att den politiken inte bygger ett bättre samhälle än den politik för ett jämlikt samhällsbygge vi socialdemokrater för finns många bevis för – Bland dem att detbudgetöverskott vi lämnade bakom oss under alliansens regeringsår omvandlades till ett stort budgetunderskott som vi nu ånyo vänt till ett budgetöverskott genom rätt politik och genom att genomföra reformer som sätter fler i arbete och ökar människors framtidstro.

  5. Alexander

    ”det kärleksfulla synsätt vi socialdemokrater har”

    Tror att de som fått sjukpenningen indragen håller med?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Indragna sjukpenningar är en effekt av den hänsynslösa politik alliansen införde under sin regeringstid och att vi fortfarande inte förmått ändra på det fullt ut gillar jag inte men min tröst finns i att de förändringar som redan är beslutade och de förändringar kommer att beslutas direkt efter valet kommer att rätta till detta.

      Sjukpenning, a-kassa, och en schysst pension som i alla lägen uppgår till minst 70%av lönen är självklarheter och att reparera välfärden och våra sociala skyddssystem står därför högst på den socialdemokratiska politiska agendan Alexander.

  6. Alexander

    ”att vi inte förmått ändra på det gillar jag inte”

    Dåså, sluta kasta sten i glashus.

    ”ökar människors framtidstro”

    En majoritet av svenskarna anser att landet är på väg åt fel hall. Presenterades för ca en vecka sedan. 73% ansåg det och 27% ej. Googla så får du se…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag kastar ingen sten i glashus och att den nu införs beror på den förändring jag och fler än jag i S drivit på för att göra till verklighet. Att räkna in alla som påstår sig inte vilja rösta på S i en opinionsundersökning som därtill ligger betydligt lägre än övriga opinionsinstituts opinionsundersökningar och därtill anföra att de tycker annorlunda än S i frågan är felaktigt.

      Jag tror inte att de som lägger sin röst på V eller MP tycker olika i den frågan än de som röstar på S – En sanning som sannolikt gäller även för de som röstar på L och för ett flertal som röstar på C.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det har varit SD:s våta dröm länge att det skulle bli så Alexander men vi i S ägnar oss inte åt den typen av aktiviteter då vår politik är verktyg nog för att regera vårt land.

  7. Alexander

    ”Vi I S ägnar oss inte åt den typen av akitiviteter”

    Jo. SSU förstörde en valstuga för Moderaterna.

    Har du tittat på undersökningen som visar att 73% av svernskarna anser att landet är på väg åt fel håll? Fake news i vanlig ordning? IPSOS är inte trovärdiga?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Ditt antagande om att alla som inte röstar på S är emot S i dessa frågor är lika fel i denna kommentar som i din förra kommentar och kan jämställas med att jag skulle anföra att alla de 83,1% som inte uttryckte att se skulle rösta på SD enligt en annan opinionsundersökning är för fri och oreglerad invandring vilket du och jag vet inte stämmer Alexander.

      Det finns oerhört få enkla sanningar Alexander och ännu färre enkla lösningar på i grunden komplexa problem vilket du borde lägga dig vinn om att förstå om du vill ägna dig åt politik i framtiden.

      Sedan har jag aldrig någonsin talat om IPOSOS trovärdighet så vart du fick den uppfattningen ifrån förstår jag inte.

      • Jonny Disenfeldt

        ””Vi I S ägnar oss inte åt den typen av akitiviteter””

        På sitt eget Instagramkonto ssumalmo lade man upp en film (numera borttagen) på hur en kvinna går och plockar ner flaggor från Moderaternas valstuga i Malmö. I filmen syns också att Moderaternas valstuga klätts med Socialdemokraternas valaffischer.

        Så här går det till när man inte respekterar demokratin, när man inte har någon respekt för sina politiska kollegor eller egendom

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vad jag sa med den meningen är att vi som parti och organisation inte ägnar oss åt en typen av aktiviteter Jonny – Att det sedan finns enskilda individer som inte gör som partiet vill tror jag existerar i alla partier och inte minst inom SD där vi kan hitta åtskilliga exempel på medlemmar som gått emot partiets vilja.

          Att filmen togs bort från kontot är för mig ett bevis på att den kom till som ett resultat av det jag beskrivit ovan och därför inte är en akt av oss som parti eller organisation.

          • Jonny Disenfeldt

            ”Att filmen togs bort från kontot är för mig ett bevis på att den kom till som ett resultat av det jag beskrivit ovan och därför inte är en akt av oss som parti eller organisation.”

            Partiet och organisationen kan inte göra något eftersom de inte är levande väsen, däremot kan partiet och organisationens medlemmar och representanter göra saker och tydligen gör de det.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Ska ett parti beläggas för att organisera och/eller arrangera något måste bevisen för att så skett vara handfasta vilket de inte är i ditt fall Jonny där de bara utgör falska beskyllningar och inget annat.

  8. Alexander

    Anders

    Det är inte alla som inte röstar på Socialdemokraterna som uttryckt att landet är på väg åt fel håll, det är en opinionsundersökning som är gjord på samma sätt som alla andra som vill ta reda på en uppfattning i en speciell fråga. Med andra ord är det 73% som svarat som tycker så och det är alltså miljöpartister, vänsterpartister, moderater osv. Från ALLA partier. Förstår du nu? Det är INTE en partisympatiundersökning. Läs den så får du se med egna ögon…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är du som måste förstå vad en opinionsundersökning om väljarsympatier innebär Alexander – Man svarar på vilket parti man sympatiserar mest med och därför tänker sig rösta på och inte att man håller med om allt det partiet står för eller hur?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns inga bevis för att så ska vara fallet efter vad jag förstått så med det sagt så har jag inga kommentarer.

      • Jonny Disenfeldt

        ”Det finns inga bevis för att så ska vara fallet efter vad jag förstått så med det sagt så har jag inga kommentarer.”

        Jo, det hela är filmat…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Då blir en följdfråga om polisen verifierat vem personerna är och huruvida de är medlemmar i SSU i Malmö?

  9. Alexander

    Anders

    En gång till då, IPSOS har INTE genomfört en partisympatiundersökning. De har undersökt hur folket anser att utvecklingen ser ut i Sverige. Resultatet är att 73% tycker att den är på väg åt fel håll och 27% att den inte är det. Förstår du inte nu kan jag inte göra mer. Ett råd är att du tar del av den och tittar med egna ögon….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Finns det en sådan har den undgått mina ögon och ordet utveckling innehåller så många mer saker än bara migration och invandring så vilka värderingar olika människor lägger i ordet utveckling varierar med säkerhet stort mellan människa och människa.

      Hur människor vill ha det efter valet vet vi när valt är avklarat vilket det strax är.

  10. Alexander

    ”Finns det en sådan har den undgått mina ögon”

    Ja, och det är inte första gången.

    ”utveckling innehåller så många mer saker än invandring och migration”

    Och det är exakt det som undersökts.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ska läsa den vid tillfälle men som du beskrivit det är frågan för generellt ställd för att bevis det du påstår att den gör.

      • Leif Andersson

        Här är den info jag kunde hitta: https://www.ipsos.com/sv-se/dnipsos-juni-2018

        Har svårt och förstå din kritik kring begreppet landets utveckling. Det måste väl ändå vara väljarnas självupplevda uppfattning som är det som räknas. Du kan ju knappast tycka att politikerna ska bestämma och tvinga på oss deras egen uppfattning via en diktatur likt Vänsterpartiets gamla mönstersamhällen som Sovjetunionen och Östtyskland.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är ju det jag har sagt hela tiden Leif – Att vi ska följa vår ideologi men anpassa metoderna till de metoder dagens människor förstår, fullt ut accepterar och vill se bli verklighet.

          • Leif Andersson

            Vet inte om jag tyckte det var något svar på mitt tidigare inlägg.

            Hursomhelst så tror jag att alla människor ser på dagens samhälle utifrån hur det såg ut när man själv växte upp. Om vi då tar vår generation födda på 60-talet så blir vår referenspunkt Sverige på 70- och 80-talet. Jämför man dagens Sverige med den tidens är det ju otvetydigt så att Sverige halkat efter något enormt sedan dess ur ett internationellt perspektiv. Följdaktligen kommer en stor del av vår generation tycka att samhällsutvecklingen går åt fel håll.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Precis och detta och varför det händer är det vi måste lära våra barn och därtill genom handling se till att principerna som samhället byggde på när vi växte upp återinförs så att de själva kan uppleva skillnaden mellan jämlikhet och ojämlikhet.

  11. Linus

    Ja du, du skriver att vi ska avvakta polisrapporterns och vad de kommer fram. Men samtidigt så skriver du rykten om ett möjligt scenario och dessutom gäller för dig att ”ingen rök utan eld” vilket skulle implicit säga att du själv tror på en sådan förklaring. Du bidrar själv till att skapa intriger och rykten, hycklare. Utgår att du kommer posta en ursäkt om det visar sig att du hade fel.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det jag skriver om är vad media vid den tidpunkten rapporterat och där fanns allt detta med Linus så jag bidrar inte med några egna spekulationer.

      Hur den slutliga sanningen ser ut vt vi när polisrapporterna publiceras och för egen del har jag inga problem med att vänta tills de är klara och ligger på bordet innan jag går vidare i debatten om skuldfråga och ansvar för det som inträffat.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är ett allmänt uttryck som är ganska urvattnat vid det här laget Alexander – Därtill ett som ofta används i SD kretsar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag lyssnar i debatten och har över tid träffat människor som säger sig sympatisera med SD och det räcker för att säga som jag säger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.