Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Är nattens anlagda bilbränder ett beställningsjobb av mörka krafter?

Efter att ha sett och lyssnat till alla rapporter om nattens anlagda bilbränder runt om i Västsverige med störst utbredning i Göteborgsområdet dyker en viktig frågeställning upp som behöver ett svar – Var dessa tillsynes samordnade anlagda bilbränder ett beställningsjobb?

Hur det ligger till med den saken kommer sannolikt att klarna inom en inte allt för avlägsen framtid då polisen enligt egen utsago i nyhetsrapporteringen har ett mycket gott spaningsläge i och med att flera av de element som deltog i bilbränningarna redan är identifierade och i en del fall även hörda en första gång.

I de rapporter om bilbränderna som lyfts i utländska media men som även antytts i svensk medierapportering antyds det att bilbränderna skulle vara ett beställningsjobb av krafter som vill flytta fokus från klimatet och den globala uppvärmningen till frågan om den enligt dem ökande kriminaliteten i Sverige som är kopplad till invandringen.

Blotta misstanken om att så skulle vara fallet får mig att känna mig illa till mods även om inga bevis ännu lagts fram på att så verkligen skulle vara fallet – En känsla jag får baserad på talesättet ”Ingen rök utan eld”.

Med detta sagt hoppas jag att polisen snabbt kan reda ut vad som ligger bakom nattens bilbränder så att vi en gång för alla kan släppa alla tankar på att de anlagda bilbränderna är ett sätt att kunna påverka utgången av det stundande valet alternativt handfast bevisa att så faktiskt är fallet.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

161 kommentarer

  1. Per Kjellén

    Antingen är denna händelse huliganism eller uppror. Du kan vara säker på att handfasta bevis på att någon/några arrangerat detta med syfte att störa och skapa osäkerhet hos väljarna aldrig kmmer fram. Avsikten är att skapa oro. Att vara förberedda för stenkastning mot polis klassa väl som uppror, eller vad annars?
    Hittills arbetar polisen efter angivna brottsrubiceringar som väl för detta till kategorin huliganism. Då har du ju lösningen redan klar. Detta är något som plågat mänga samhällen i landet sedan lång tid.
    Och lösningen är nu som då densamma. Börja med barn i tidig ålder genom att de får en lugn och positiv familjemiljö. Betona föräldrarnas ansvar att ge sina barn en god uppfostran. Tillse att både förskiola och grundskola baseras på kunskaper. Minska samhällets förväntningar på att det offentliga skall lösa problem. Just dessa problem löses bäst i ett nära och förtroendefullt samarbete mellan ungdomarna och näringslivet. Eller har du andra förslag?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg – Att avsikten med detta oavsett av vem som utfört det är att skapa oro delar jag helt och fullt Per.

  2. Jonny Disenfeldt

    ”– Det är unga killar i senare tonåren som bor i Frölunda. De är kriminella och verkar ha gjort det här helt utan anledning. De har bara gett sig på sina grannars bilar egentligen, bara för att de verkar tycka att det är kul, säger Dan Windt, chef för lokalpolisområde Storgöteborg Syd.

    Polisen ska ha identifierat flera ungdomar som befunnit sig i närheten av bilbränderna och de gripna är i åldrarna 16-21 samt hemmahörande i Frölunda. De är nu skäligen misstänkta för grov mordbrand och våldsamt upplopp. Ytterligare en person är efterlyst.

    I Trollhättan är tre personer identifierade att ha varit på plats i Kronogården under kvällen/natten och efter samtal har de överlämnats till vårdnadshavare. Ingen av dem är straffmyndiga. En av dem hade en så kallad banger på sig när han anträffades. ”

    ”Ett par av de som sprider konspirationsteorier kring bränderna är Daniel Riazat (V) och Anders Lindberg på Aftonbladet. På polisen avfärdar man alla sådana rykten.”

    En annan som konspirerar är du Anders Forss …

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig konspirerat om saken Jonny – Allt jag gjort är att återge det som rapporterats i media på min blogg i ett blogginlägg – Är det någon som konspirerar är det i sådana fall sådana som dig och Alexander som vill skuldbelägga innan polisens utredningar är slutförda genom att påstå än det ena än det andra.

      • Jonny Disenfeldt

        ”Jag har aldrig konspirerat om saken Jonny – Allt jag gjort är att återge det som rapporterats i media på min blogg i ett blogginlägg – Är det någon som konspirerar är det i sådana fall sådana som dig och Alexander som vill skuldbelägga innan polisens utredningar är slutförda genom att påstå än det ena än det andra.”

        Jo, du har spridit en konspirationsteori här… med ditt inlägg där du frågar dig om detta är ett ”beställningsjobb av mörka krafter?”

        Vem har jag skuldbelagt?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag hävdar med bestämdhet att jag inte spridit någon konspirationsteori Jonny utan faktiskt gjort det jag säger att jag gjort.

          • Brorson

            ”I de rapporter om bilbränderna som lyfts i utländska media men som även antytts i svensk medierapportering antyds det att bilbränderna skulle vara ett beställningsjobb av krafter som vill flytta fokus från klimatet och den globala uppvärmningen till frågan om den enligt dem ökande kriminaliteten i Sverige som är kopplad till invandringen.
            Blotta misstanken om att så skulle vara fallet får mig att känna mig illa till mods även om inga bevis ännu lagts fram på att så verkligen skulle vara fallet – En känsla jag får baserad på talesättet ’Ingen rök utan eld’.”

            Detta har du själv skrivit, utan minsta reservation. och därmed har du spridit en fet konspirationsteori, och dessutom kopplat samman realism i klimatfrågan med allt från en kritisk hållning i invandringsfrågan till ren rasism. Du har därmed förtalat politiska motståndare av de mest skilda slag. Återigen visar du prov på vit herrefolksmentalitet, den här gången mot de svenska lokalbefolkningar, som har yrkeserfarenhet av de agrara näringarna. Svensk försommartorka är ingenting nytt, och att densamma sträcker sig över hela högsommaren och in i augusti är heller ingenting nytt, men mindre vanligt. 1992 hade vi försommartorka ända till slutet av augusti. Normalt kommer regnet efter halva juli.

            Ny skog har vuxit upp efter avverkningarna under slutet av 1900-talet, med nya trädslag och skogsbruksmetoder som är extremt brandfarliga. Vi har också en ny vattenpolitik, beslutad av EU och genomdriven av svenska länsstyrelser med stöd av Miljöpartiet, samt byggnation och asfaltering av tidigare åkermark. De tre faktorer, som jag här har nämnt har sänkt grundvattnet och skapat vattenbrist och vattenransonering. Om du vill fortsätta hävda att ”mörka krafter” ligger bakom bilbränderna, och att de krafterna skulle vara klimatalarmismens kritiker, som försöker avleda diskussionen från klimatet till invandringen, så har du återigen avslöjat dig som papegoja för de kommersiella krafter, som skär guld med täljknivar på ”klimatomställningen”.

            Även elbilar behöver asfaltvägar att köra på och asfalterade eller hårdgjorda parkeringsplatser att stå på när de inte körs, helst en P-plats i vardera änden av körsträckan. Mp uppträder med få undantag, som om de vore köpta av bilbranschen, men de få miljöpartister som inser att bilismens miljöpåverkan inte försvinner med byte av drivmedel, kallar du ”järnvägstalibaner”. Vad slags taliban är du själv? Du sprider konspirationsteorier och hittar på öknamn på politiska motståndare i kapitalismens tjänst. Under kaskader av vänsterretorik.

            Flygskatten har jag försvarat från första stund, men anser att den ska användas till inköp och drift av ett svenskt brandbekämpningsflyg med minst dubbla vattenkapaciteten jämfört med de antika maskiner som Italien och Frankrike har lånat ut. Detta är en mer akut angelägen diskussion än kriminaliteten bland invandrare. Som bl.a. du föredrar att diskutera. Somliga skyller alla problem på invandringen. Du förnekar alla problem med invandringen. Som du dessutom torgför som en vinstmaskin och inte som en solidaritetshandling.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Allt jag gjort är att referera till de medierna rapporterat Brorson utan att själv ta ställning i frågan – Ett förhållningssätt jag tycker är det enda riktiga fram tills dess sanningen är känd.

          • Brorson

            Du har spridit en konspirationsteori, utan att ens varna för att det kan vara en konspirationsteori. Du har hittat på öknamn på en miljöpartist utan annan orsak än att hon är en politisk motståndare till dig, när du utför lakejtjänster åt bilbranschen. Låt nu mig torgföra en konspirationsteori, utan att ta ställning. På ditt företag Jukanas hemsida har du skrivit att du är expert på att gömma ekonomiska tillgångar så att varken allmänhet, media eller myndigheter kan spåra att de ens finns. Nyligen avslöjade SVT att de internationella kapitalister, som köper sådana tjänster i mycket högre grad än andra företag bedriver miljöskadlig verksamhet samt verksamhet som ger mycket stora koldioxidutsläpp.

            Bilbranschen har under över hundra års tid salufört produkter som släpper ut koldioxid, förutom att dessa produkter leder till sänkt grundvatten och annan miljöförstörelse. På din blogg har du drivit kampanjer mot järnvägar med dålig passagerarbeläggning i stället för att kräva upprustning så att tåget blir mer konkurrenskraftigt. Detta i bussbranschens intresse. Eller vill du påstå att det inte finns mycket trafik på E22:an, däribland en strid ström av fjärrbussar, som borde flyttas över till järnväg? Samtidigt som du visat svalt intresse för busstrafik i glesbygd långt från någon järnväg. Min konspirationsteori, som jag inte tagit ställning till om den är sann eller ej, är att du är en köpt lobbyist åt bil- och bussbranschen med stora undangömda ersättningar som du tänkt använda till personvalskampanj. Du har kidnappat både Olof Palmes minne och begreppet socialdemokrati för att passa din borgerliga agenda.

            Du har indirekt anklagat mig för att försöka dra uppmärksamheten från klimatfrågorna genom uppvigling av glin i nedre tonåren att bränna bilar. I själva verket påminner din vänsterretorik starkt om trotskismens. Och det var ju medlemmar i trotskistiska Fjärde internationalen som ledde upploppen mot polisen både 2001 (Göteborgs-kravallerna) och 2013. Du är helt klart mer rörlig än vad jag är. Och dessutom är du – vilket du har skrivit om tidigare – väl hemmastadd i flygbussterminalen i centrala Göteborg. Nog kastar du sten i glashus, när du sprider rykten om att politiska motståndare till dig, skulle ligga bakom bilbränderna. Du motarbetar själv de ”klimatsmarta” trafiklösningarna genom din evinnerliga lobbyverksamhet för bil- och bussbranschen Och med dina angrepp mot MP vid de få tillfällen då detta parti faktiskt har rätt.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har inte spridit någon konspirationsteori Brorson då allt jag gjort är att återge vad medierna rapporterat.

            Vad gäller Svensson Smith så återger jag bara det öknamn hon givits av andra sedan länge och en sak är absolut säker Brorson – Jag utför inga tjänster åt någon inom politiken utan står upp för de åsikter jag har helt på eget bevåg och är därtill noga med att se till att de åsikter jag driver ryms inom vår socialdemokratiska ideologiska övertygelse.

            För dig gäller precis som jag skrivit ett antal gånger vid det här laget att du ser ut att drivas av någon sorts avundsjuka gentemot mig och därför allt som oftast försöker dig på att försöka misskreditera mig som person. Varför vet du bara själv och för egen del har jag inga problem med det då jag vet vem jag är och därtill känner min kapacitet och min förmåga att alltid nå dit jag tänkt mig när jag föresatt mig att åstadkomma något.

          • Brorson

            1) Vad har du lyckats med, som det finns anledning att vara avundsjuk på? Själv har jag inte lyckats med någonting i gråzonen mellan lagligt och olagligt eftersom jag inte ens har försökt. Det är ingen skam att vara en ”vanlig arbetare”, vilket du tydligen har undvikit.

            2) Om man helt reservationslöst har ”återgivit” en konspirationsteori, vilket du har gjort, har man spridit konspirationsteorin. De flesta av oss, som läser din blogg, hade inte ens hört talas om denna konspirationsteori, innan vi läste den på din blogg.

            3) Så du sprider alltså inte bara konspirationsteorier, som ställer andra i dålig dager, utan du sprider även öknamn på en namngiven politisk motståndare för att hon har ett engagemang för något? Syftet är ju uppenbarligen att misskreditera henne, utan att bemöta henne i sak.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag är en vanlig arbetare såvida du inte vill undanta busschaufförsyrket från kategorin vanliga jobb och jag känner ingen skam för det. Att återge något som rapporteras i media utan att lägga in egna värderingar i det kan aldrig någonsin bli att sprida konspirationsteorier Brorson och att jag i vanlig ordning låg steget före många är bara naturligt då det är så det brukar vara för det mesta.

  3. Alexander

    ”Att statsministern är förbannad är naturligt”

    Fast du lovade ju att dessa saker skulle vara ur världen i god tid innan valet? Titta på dina kommentarer från tidigare inlägg…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag lovade att vi skulle påbörja arbetet med att skapa ett jämlikare Sverige och sätta människor i arbete Alexander och det har vi gjort och det arbetet pågår fortsatt – Likaså pågår arbetet med att fullt ut sjösätta en effektiv integrationspolitik för fullt även om detta arbete tagit längre tid än jag först förutspått – Det viktiga är att det startat då det innebär att det även kommer att slutföras.

      Åtskilliga är de gånger jag påtalat för dig att detta arbete tar tid och att det inte finns någon quick-fix varför effekterna av det som görs tar tid på sig för att bli synliga fullt ut – Att du inte förstår det kan jag inte göra mycket år Alexander.

  4. Alexander

    ”Att du inte förstår det kan jag inte göra mycket åt”

    Fast när det gäller sjunkande arbetslöshetssiffror finns det en quickfix. Och det är BARA Socialdemokraternas förtjänst, MP har inget att göra med det. Du är inte direkt konsekvent.

    ”detta arbete tagit längre tid än jag förutspått”

    Ytterligare en förutsägelse som inte gick hem. Nu är det nog flera stycken, trots algoritmer,parametrar och allehanda dataprogram.

  5. Bertil Lund

    Mycket tyder på att det är högerextremister som brännt bilar.
    Undrar om det kommer sägas nån gång.
    Hur som helst är det intressant vilka som gjort detta.
    Effekten kommer påverka valet om man avslöjar syftet och vilka som gjorde det,

    Media är ju höger så de kanske inte vill omtala sanningen.

    När så är kommer det tystas ner.
    Hitler gjorde samma sak.
    Ja ni vet ni som är pålästa vad Hitler hittade på.

    Vad syftet är med bränderna har jag dock svårt förstå.

    Är tanken skylla på invandrare eller vad??

    • Jocke

      Det finns inget som tyder på att det skulle vara nazister eller sk högerextrema som ligger bakom. Det finns däremot en hel del som tyder på att vänstertokarna försöker hitta ett sätt att ta billiga politiska poäng!

      Varför inte bara ta ansvar för att det ni åstadkommit har gått käpprätt åt skogen och att det är socialliberalismen och er missriktade medmänsklighet som har fått landet att krackelera?

      Jag borde skriva ”medmänsklighet” då jag starkt betvivlar att du/ni besitter sådan. Med tanke på de utrensningar du förespråkar inte alls tyder på några humana tankar.

      Valet i septembet kommer att visa att folket är trötta på att bli förda bakom ljuset och att socialdemokratin måste byta spår om den ska överleva. En tillbakagång till när politikerna agerade till gagn för den egna befolkningen istället för att försöka styra över både smått och stort.

      Får vi återigen se vänsterns långfingrar i tv-rutan eller kan ni försöka att bete er som folk i år?

      • Bertil Lund

        Svar till Jocke!

        Högern har inte fört en god politik mot utsatta i Samhället. Alliansen slog stenhårt mot utsatta Svenskar. Skapade köassklyftor och stal 140 miljarder varje PR sedan 2006 dör svaga grupper fått betala priset. Den vägen vill man fortsätta son politik med, vilket kommer bli knäcka Sverige på många sätt.

        KLASSKLYFTOR är förödande för demokrati och ett land som velat hålla ihop.

        Dessutom var det Reinfeldt som tig in extra mycket invandring allt med taktiken knäcka socialismen kort sagt sefa skylla på sossarna. Vad tror ni ” öppna hjärtan” egentligen hade för budskap.

        Jo den att sossarna skulle få ta all dynga för invandring och flyktingar.
        Glöm ej heller att Alliansen med Reinfeldt skapade en reform arbetskraftsinvandringslagen 2008.

        Det enkla med invandring
        Är :: citat: ” Sverige är ett rikt land och bör föra en generös invandringspolitik. Men om sådan politik ska vinna acceptans så krävs att migrationens fördelningseffekter erkänns och att vinnarna är villiga att kompensera dem som förlorar på invandring, anser LO-ekonomen Torbjörn Hållö”

        Det är där det brustit Alliansen är ansvariga för klassklyftorna och man satte käppar i hjulen hela tiden nu när sossarna styr att kunna just kompensera de flrdelningseffekterna genom invandring.

        Vi behöver mer vänsterpolitik och det är bedrövligt att man ska måsta skrika efter en Diktator a’la Castro för att kunna exemplifiera en som värnade lärnverksamheter och krossade rikas sött förtrycka fattiga.

        Demokratin är på fallrepet i Sverige om denna extrema högerpolitik fortsätter där rika högavlönade ska berikas med fler bidrag, avdrag, skattesänknigar samtidigt som man ska slå mot lågavlönade samt sjukavoch arbetslösa, sänktactrösklar driver låglöner neråt Thats IT.

        Vi behöver mera Castro en som slogs mot etablissemanget och skyddade fattiga. och kärnverksamheter.
        Vi behöver inte fler blådårar utan en human socialistisk politik.

        Jämlika länser har alltid funkat bäst.

        • Jocke

          Att högern med moderaterna i spetsen inte fört en god politik mot de utsatta och svaga grupperna är väl känt och jag anför inget mot den åsikten, snarare så att jag instämmer till fullo! Jag tycker heller inte att varken socialdemokraterna eller vänstern varit bättre då det varit mer viktigt att visa solidaritet med de som har kulturer och åsikter stående långt ifrån de svenska värderingarna.

          Jag tycker att Reinfeldt var en katastrof för Sverige och vår befolkning.

          Det betyder dock inte att man måste skrika efter en diktator, varken Castro, Hitler eller Stalin…

          Det är helt enkelt som så att SD idag för den politik som Socialdemokraterna borde föra. Istället för att svamla en massa nedsättande termer om SD’s historia så bör man fundera på varför svenska folket är så missnöjda med varthän det svenska samhället är på väg. Så missnöjda att just SD vinner mark.

          Det svenska folket vill inte anpassa sig efter kulturer som folk flyr från, däremot att hjälpa de som flyr är självklart för de allra flesta. Med Castro blir även Sverige ett land som folk kommer att fly från, knappast något att sträva efter.

          Egentligen är det nog lönlöst att försöka berätta det här, men en vacker dag kanske de påhittade argumenten om populism osv börjar kännas lite ihåliga även för er. Svenska folket vill inte ha en totalitär stat, de vill inte ha en kultur med inslag som återfinns i länderna i exempelvis mellanöstern. För integration betyder just att båda sidor ska anpassa sig, jag vill inte anpassa mig till Islamska värderingar.

          Sverige är ett fantastisk land att få bo i, vi har sluppit krig och oroligheter under lång tid. Hur många tror ni egentligen vill att vi ska anpassa oss efter de seder och åsikter som är så vanliga där, tyvärr.

          Segregationen med nuvarande politik kommer att öka så till vida ni inte har ett magiskt trollspö som kan göra alla glada och lyckliga. Moderaternas politik är värst men tyvärr är inte längre socialdemokratin så mycket bättre.

          Att påstå att bilbränderna skulle utföras av högerextrema är bara så vanvettigt naivt om man skulle tro på det. Att använda bilbränderna som ett sätt att ta billiga politiska poäng är ren ondska. Med dagens informationssamhälle så kommer sanningen fram förr eller senare ändå, dock inte så ofta i agendajournalistisk media.

          Gör dig själv en tjänst Bertil, förstå att tiden är förbi när man genom media kunde kontrollera ett folks åsikter, förstå att totalitära ideologier har med rätta förpassats till historiens skräphögar. Svenskarna är ett klokt folk, dessutom vill de ha sanningen på bordet, inte gamla sovetiska Pravda.

          Till Anders, du har ibland tänkvärda inlägg, men låt inte ideologi styra över sunt förnuft. Särskilt inte om du vill vara en företrädare för folket. Ditt arbete är då att föra fram de åsikter som dina väljare har, inte att partiet ska skola befolkningen, då vänder sig väljarna från er. SD är populära, inte populistiska, ta en stund att fundera på skillnaden.

          Tack för ordet.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Publicerar som Jockes svar till Bertil om än ett inlägg fullt av felaktigheter vad gäller SD och dess betydelse som politiskt alternativ.

            Till Jocke – Ideologi måste alltid styra därför att det är ideologin som styr vilken sorts samhällsbygge man som politiker eftersträvar – Så här långt finns det ingen punkt på vilken SD uppvisat en bättre och sundare ideologi än S Jocke.

          • Jocke

            Som svar till Anders!

            Nu tycker jag att du gjorde det lätt för dig med att bara konstatera att mitt inlägg var fullt av fel, utan att på något vis säga vad som du känner är fel. Du får gärna ta dig fem minuter för att utveckla påståendet om att inlägget var fullt av felaktigheter vad gäller SD…

            Vad gäller ideologi och hur du svarar, det känns lite som en robot, lite som att ”så säger vår ideologi och det följer vi utan att behöva tänka själva”.
            Samhället har ju inte utvecklats positivt så kanske är den socialdemokratiska ideologin i sådana fall något som vi ska lämna till historien och gå vidare? Som med den tekniska utvecklingen där vi bygger hus och bilar med ny teknik.

            När någon blint följer en ideologi oavsett resultat så påminner det i alla fall mig om den gamla sovjetiska planekonomin. Varken hjärta eller sunt förnuft får påverka, och ve den som säger emot, den kastar man i fängelse, i bästa fall.

            Om SD inte visat upp nytänkande och en vilja att förändra så hade de knappast blivit större än en klick i marginalen. Nu kanske de blir det största partiet efter valet, redan visar ju vissa mätningar att SD passerar M. Det innebär ju att folket itne är helt nöjda med de övriga ideologier som erbjuds, så vad sägs om att fundera på hur S var förr? När man faktiskt värnade om det egna folket…

            Nåja du ska i alla fall ha heder för att du låter alla komma till tals och framföra sina åsikter!

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Att bemöta ditt inlägg ligger på Bertil då det var honom din kommentar gällde.

            Vad jag kritiserade med ditt sätt att se på SD är det faktum att SD är ett renodlat högerparti helt utan politik som gynnar vanliga arbetstagare med vanliga inkomster och det var den felaktigheten min kommentar avser.

            I övrigt så krävs det oerhört mycket tankekraft och arbete för att säkerställa att man följer den ideologi man står bakom – Så ditt påstående om att den kan följas utan att tänka stämmer inte.

            Ideologi är för ett politiskt parti vad affärsplanen är för ett företag – Vill man gå iland med det planen säger måste man följa planen vilket innebär att ett politiskt parti måste följa sin ideologi för att gå i land med att bygga det samhälle den förespråkar.

  6. Alexander

    ”Jag är oerhört konsekvent”

    Nej. Den sjunkande arbetslösheten är tack vare Socialdemokraternas politik. Du nämner inte att ni regerade på Alliansens budget första året. När det gälelr saker som inte utvecklats bra är du snabb med att påpeka att saker tar tid och att ni regerade på Alliansens budget undet första året och därmed tappade tid. Alla kan se inkonsekvensen men inte du. Du kommer aldrig att erkänna minsta fel eller spricka i din fasad. Det säger mycket om din personlighet.

    Hur är det med förutsägelserna? 98% rätt?

    • Bertil Lund

      ”Nej. Den sjunkande arbetslösheten är tack vare Socialdemokraternas politik”

      Arbetslösheten ökade ju oerhört under Alliansens tid. Från Dryga 6% till nästan 10% ändå slog man sönder a-kassa sjukförsäkring.

      Varför ska det surras så mycket om arbetslöshet när målet är att få bort folk som anställda. Det Alliansen genomförde 2012 när de kort sagt slutade ta skatt på avkastning på kapital samtidigt som detta avkastningskapital används just för att få bort folk från jobb och företag.

      Hela resonemanget om arbetslöshet sysselsättning är totalt galet fel och oerhört falskt.

      Arbeta är absolut inte nödvändigt om inte lönen ger vettiga liv och försörjning.

      Det viktiga är en god a-kassa, sjukförsäkring, kort sagt att folk har pengar och att de samlade resurserna fördelas jämlikt på ett vettigt sätt.

      Det talas för mycket om att sysselsätta folk, men för lite om hur motsägande detta är när allt i en fri marknad går ut på få bort folk från produktion utan att de som äger behöver göra rätt för sig.

      Som människan lever på vår planet så är det ohållbart. Det talas hela tiden om att fler måste komma i sysselsättning, vi måste bli fler så välfärden kan betalas.
      Ökad produktion så vinster eller konkurens kan vidmakthållas.
      All denna vansinniga idelogi är ju helt
      Galet fel.
      Vi måste jobba mindre och jobba mer med att ta hand om varann.
      Produktionen sköts allt mer av Robotar, och maskiner.

      Det viktiga är att frukterna av detta ger försörjning till alla.
      Det är först då folk börjar jobba och jobba med positiva saker.

      Nu när företagen ingår i en häxjakt för att öka vinster och kapital till fåtalet ich sen där andra inte ska ha mat flr dagen ens.
      Där pengar är en oerhörd bristvara för stora grupper och där kapitalister t.o.m.
      Är och tar från dessa.
      Vad var stölden från sjuka,arbetslösa, bra för?? Pengarna gick ju till de som ändå hade pengar i överflöd.

      Åter vi behöver mera Castro hans satsning på kärnverksamheter och fattigt folk är precis det vi behöver inte som högern driver politiken berika rika och förtrycka fattig.

      Samtidugt som man ställer frågan till utsatta varför de är bittra och gnäller.
      Faktum är att förlorarna är alldeles för lugna och uppgivna.

      Media är höger, och all propaganda vi ser betalas friskt av etablissemanget för att befästa kapitalismens makt.

  7. Jocke

    Hej Anders!

    Dina misstabnkar om mörkermakter verkar stämma, om än inte på det viset du först antydde. Det ryktas om att det är en hämndaktion då polisen nyligt beslagtagit 100kg kokain i Göteborg. Det blir ditt arbete att kolla upp om det ligger något i det, jag refererar bara till det jag läst mig till på olika nyhetssajter.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mitt arbete blir att ta del av vad polisens utredningar kommer fram till vad gäller vem som gjorde det, varför de gjorde det och huruvida det som gjordes var ett beställningsjobb eller inte.

  8. Fredrik

    Jag tror det är missnöjda fd socialdemokrater som ligger bakom detta.

    Som jag ser det, genom att följa medias bevakning av detta, så är det knappast en Alliansväljare. Extremvänstern brukar inte elda upp saker, snarare att de brukar riva sönder saker och när tillfälle ges sticka kniven i någon meningsmotståndare. En miljöpartist är det inte heller då själva branden skulle kunna utgöra ett allt för stort hot mot omgivning samt att släckningen kan medföra miljöförstöring i naturen. Och Fi:aren vågar inte göra sådant, herre Gud på sin höjd laborera lite med uppsatser och avhandlingar, men inte sådant här.

    Så då återstår bara den missnöjda fd socialdemokraten. Och det är väl på sätt och vis förståeligt att denne/dessa är missnöjda med socialdemokratin. Partiet började se om sig själva och glömde bort basen. Logiskt med andra ord. Socialdemokratin ligger alltså bakom dessa bränder.

    Oväntat, men logiken brukar tala sitt tydliga språk.

  9. Alexander

    ”Jag är konsekvent”

    Då har alltså Alliansbudgeten ert första år haft en inverkan på arbetslösheten?

  10. Leif Andersson

    Att det är någon form av samordnad aktivitet i och med att bilbränder startas ungefär samtidigt på olika platser känns troligt. Dock har jag svårt och se att det skulle ha och göra med det du påstår men vi får väl se vad polisen kommer fram till. Denna fungerar ju numera världsbäst när Löfven fått styra så att de inte skulle lyckas lösa detta är otänkbart.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      För egen del påstår jag ingenting Leif utan refererar bara till det media rapporterar – Min inställning är att polisens utredning får ge oss svaren på vem som gjort det, varför de har gjort det och motivet till varför de gjort det de gjort det de gjort och huruvida de fått betalt för att göra så.

      Avslutningsvis så ska sägas att det var alliansregeringen som beslutade om en omorganisation av polisen och hur den skulle gå till och ska någon skuldbeläggas så är det den snarare än Löfven som ska skuldbeläggas.

  11. Alexander

    Anders

    Varför är jag löjlig när jag frågar om Alliansbudgetens inverkan på arbetslösheten? Den har ju påverkat andra saker.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det som är löjligt är dina försök att avleda uppmärksamheten från inläggets ämne Alexander – Då genom att använda för ämnet irrelevanta frågor.

  12. Alexander

    Anders

    Det är naturligtvis relevant eftersom att du påstår att politiska beslut får resultat först efter några år . Är du konsekvent så ger du Alliansen cred för att arbetslösheten sjunker.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vissa beslut tar tid på sig för att uppvisa resultat medan andra kan uppvisa mer eller mindre omedelbara resultat – Vilken sorts beslut som hör till vilket område beror på omständigheterna.

  13. Alexander

    Anders

    Det intressanta är att ALLT som är positivt är tack vare er, då behöver besluten inte så lång tid på sig för att verka. När det däremot handlar om det som går åt fel håll så är det ALLTID beroende på att det inte finns något som heter quickfix. Vi får se om du är konsekvent vid ett eventuellt regeringsbyte.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du får studera saken så du får förståelse för att vissa saker tar tid för att påvisa resultat – Att resultaten av kloka S beslut syns snabbare på områden där tidsspannet mellan beslut och resultat är kortare är fullt naturligt.

  14. Lars

    Ingen tvekan om att det är S ”barn” och framtida S röstare som varit i farten.

    Hade det varit helsvenska barn hade det stått på löpsedlarna dagarna i ända, när det är utlandsfödda så får de varsit armband och man pratar med föräldrarna, ev bjuder på lite bulle.

  15. Ville-Valle

    … men lille Anders Forss, inte behöver du som bor på Ersboda gå över ån efter vatten. Varför nämner du inte med ett enda ord att alla dessa bil- och mopedbränder har blivit ”vardagshändelser” på Ersboda. Där har bilar och mopeder under flera års tid bränts i parti och minut. Och du som vet allting bäst Anders Forss, ge oss läsare svaret om det var ariska svenska pojkar eller ungdomar av utländsk härkomst som stod bakom dessa bil- och mopedbränder på Ersboda…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Förvisso har det brunnit en och annan bil och moped även där jag bor om än inte i några mängder och dessutom av helt andra anledningar än huliganism Ville-Valle.

      I det stora hela är Ersboda ett mycket lugnt och fridfullt område där man utan problem kan vistas ute även sena kvällar utan risk.

  16. G-A Karlsson

    Polisens presstalesperson avfärdade precis din konspirationsteori, Anders…

    Se sista fem raderna på denna officiella länk:
    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/polisen-uppmanar-vuxna-att-ga-ut-i-kvall

    ————————————————
    ”Det florerar teorier i sociala medier om att bränderna skulle vara organiserade av utomstående personer, med politiska motiv.

    Det avfärdas av Ulla Brehm.
    – Det finns inget som tyder på det. De personer vi har sett i anslutning till bränderna är lokala ungdomar som är kända för oss sedan tidigare och vi tror inte att någon annan har styrt dem.”
    ————————————————

    Så var det med den saken.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi får se vad den färdiga sammantagna utredningen påvisar när den är färdig G-A. Jag har ingen brådska utan kan lugnt vänta på den innan jag uttalar mig slutgiltigt i frågan.

  17. Alexander

    ”att jag i vanlig ordning låg steget före många andra”

    Japp. Du förde vidare fake news. Stolt? Desuutom trodde du på det….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag förmedlar blott och allena det medierna rapporterat om Alexander och vad som är rätt respektive fel vet vi först när polisrapporterna om gärningsmän och deras motiv till dåden är färdigställda – Fram tills dess är allt du kommer med ren spekulation trots mina råd om at du precis som jag bör avvakta polisrapporternas resultat.

  18. m96

    Det är väl klart att det är mörka krafter bakom.. bokstavligen haha. Som när det gäller absoluta majoriteten av brott i Sverige.

  19. Olle

    Såg ett snille till polischef som hade förslag på om man missköter sig med att bränna bilar eller sälja knark ska man ha besöksförbud i området. Det självklara är väl att de ska buras in på lång tid, fattar inte varför det ska daltas. Detta kan väl liknas med terrorhandling och långa fängelsstraff ska ges

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg – För mig är det en självklarhet att de skyldiga ska straffas ordentligt om vi lyckas gripa dem och binda dem vid brottet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.