Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD:s partiprogram har stora likheter med Hitlers bok Mein Kampf.

I Dagens Arena på följande länk: http://www.dagensarena.se/innehall/skrammande-likheter-mellan-sds-partiprogram-och-mein-kampf/ finns en intressant artikel publicerad av Mikael Nilsson som är historiker vid Uppsala Universitet.

Artikel beskriver likheterna mellan partiprogrammet i SD och det hos de tyska nazistpartiet som är direkt hämtat från Hitlers bok Mein Kampf.

De likheter Mikael beskriver är skrämmande och borde rimligen mana alla till ordentlig eftertanke innan man bestämmer sig för att rösta på SD i det kommande valet.

Det allvarliga är enligt Mikael att SD precis som de tyska nazisterna delar upp befolkningen i vi och dem genom att dela in de som bor i Sverige i två grupper – De nationstillhöriga som är exkluderad och som inte alla kan tillhöra samt en övergripande kategori som omfattar alla medborgare.

Precis så gjorde de tyska nazisterna och precis som dem vill SD att alla de som inte tillhör gruppen nationstillhöriga regelbundet genom gott uppförande ska behöva påvisa sin lojalitet mot nationen om de inte ska bli av med sitt medborgarskap. Den synen på människor tycker jag är vidrig.

Precis som Mikael vill jag på inget sätt påstå att SD är ett nazistiskt parti men väl att de har de nazistiska rötter som deras partiprogram speglar.

Precis som Mikael tycker jag att det är relevant att ställa följande frågor gällande SD:

  • Varför har SD valt att följa samma koncept som det tyska nazistpartiet i sitt partiprogram?
  • Varför anser man att en ideologi som leder till dessa likheter är en bra ideologi?
  • Känner partiets ledning och framförallt partiets väljare till dessa likheter?
  • Varför störs inte SD av att partiprogrammet har sådana likheter med det tyska nazistpartiet?
  • Varför störs inte SD:s ledning av att partiprogrammet har stora likheter med Hitlers bok Mein Kampf?

Dessa frågor tycker i vart fall jag behöver besvaras av SD:s ledning snarast möjligt för att inte föra väljarna bakom ljuset och därför kommer jag att skriva om saken och påminna med jämna mellanrum fram tills dess svaren är avgivna av SD:s ledning.

Politik är alldeles för viktigt för att drivas enbart genom populism och spridande av fake news där ett partis ideologi och därmed planen för partiets samhällsbygge göms från väljarna.

Att öppet och ärligt tala om för väljarna hur partiets ideolog ser ut, vart den hämtat sin inspiration från och vilken typ av samhälle den vill bygga är A & O för alla politiker och politiska partier som vill framtå som seriösa och trovärdiga enligt min uppfattning och den uppfattningen tror jag att stora delar av svenska folket delar med mig.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

107 kommentarer

  1. Jan

    Sådan här argumentation är kontraproduktiv. Folket röstar på SD för att markera missnöje. Vad som står i partiprogrammet är likgiltigt. Ingen läser dem i alla fall. Vargen kommer har ropats för många gånger nu. Ingen lyssnar längre.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hoppet överger aldrig människan och förr eller senare rinner bägaren över och när det händer sker förändringar snabbt.

  2. Anders Nilsson

    Alltså är allt prat om bristande integration av alla nysvenskar farligt ? Det ställer
    ju ett vi mot ett dom. Vem har förordat att inte alla med svenskt medborgarskap ska
    tillförsäkras samma rättigheter ? Ska också araber och somalier ha ställning som
    nationella minoriteter ? Söder säger nej , men du säger ja?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Min grundinställning är att alla medborgare ska ha samma ställning i samhället Anders.

      • Jonny Disenfeldt

        ”Min grundinställning är att alla medborgare ska ha samma ställning i samhället Anders.”

        Så du vill alltså avskaffa minoritetsgruppernas speciella rättigheter och ställning då?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har aldrig varit för dem Jonny då jag inte anser att de behövs då alla människor ska behandlas lika och alla ska vara lika inför lagen och åtnjuta samma värde.

  3. Jonny Disenfeldt

    Jude kan vem som helst bli som konverterar till judendom så där har Söder helt fel, en svensk kan givetvis vara jude, precis som hen kan vara en svensk kristen, en svensk muslim eller en svensk ateist.

    Om jag flyttar till Kina och ansöker om medborgarskap och därmed avslutar mitt svenska medborgarskap, är jag då plötsligt en kines? Givetvis inte, jag är en medborgare i Kina, men min etnicitet är fortfarande svensk.

    Kan jag bli same? Svar nej. Jag kan aldrig uppfylla kriterier för att ha rätten att kalla mig same.

    Det som däremot är skrämmande är det som växte fram i Sverige under ditt parti under tiden tidigt 1900-tal fram till 50-talet.

    Ta som exempel detta :

    ”När den judiska flyktingströmmen ökade i slutet av 1930-talet, skärptes flyktingpolitiken i de flesta länder i Europa. Hårdare regler infördes för att stoppa de judiska flyktingarna redan vid gränserna. Det var emellertid ofta svårt för gränspolisen att veta vilka som var judar.

    I början av hösten 1938 framförde Sverige och Schweiz, oberoende av varandra, önskemål om att de tyska judarna skulle få särskilda pass. Detta ledde till att den tyska regeringen införde de så kallade ”J-passen”.

    Den 5 oktober 1938 blev alla judiska pass ogiltiga och skulle lämnas in till polisen inom två veckor. Judarna fick därefter ansöka om nya pass. Passen stämplades med ett rött ”J” på första sidan.”

    https://www.levandehistoria.se/fakta-om-forintelsen/judeforfoljelserna-under-1930-talet/ett-j-i-alla-tyska-judars-pass

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten så att läsarna kan ta del av hur du ser på saken Jonny – Detta så att de därefter kan döma själva vad du står för.

    • Jan

      Du bör nog ha torrt på fötterna innan du, i vanlig ordning, smutskastar arbetarrörelsen, Jonny. Ditt parti, Moderaterna, har en betydligt värre historia här. Bland annat var Moderaternas ungdomsförbund öppet tyskvänliga under 30-talet tills de bytte namn till Ungsvenskarna. Som, för övrigt, SD:s ungdomsförbund anammat idag. Ditt parti, Moderaterna, har dessutom en antidemokratisk historia då de varit emot alla rösträttsreformer som genomförts i Sverige. Och nu står de redo att samarbeta med SD efter valet. Ett parti som de tidigare anklagat för att ha nazistiska rötter. Så se dig själv i spegeln innan du angriper andra nästa gång. Memorera följande: Intellektuell hederlighet.

      • Jonny Disenfeldt

        Jan –
        För det första står jag inte för något parti som ”mitt”. Alla partier har bra och dåliga sidor, alla partier har lik i garderoben. Värst är givetvis det gamla kommunistpartiet V som än idag sitter och samarbetar med kommunistpartier inom t.ex EU.

        V har fortfarande som mål en socialistisk stat med avskaffandet av privat ägande av produktionsmedel etc.

        Socialdemokraterna har en historisk särställning pga sitt långa maktinnehav och dominans inom svensk politik under 100 år.
        Tyvärr ser historien under tidigt 1900-tal fram till 50-talet vad gäller detta område inte bra ut för socialdemokraterna. Det är minst sagt vidrigt att se hur ledande socialdemokrater yttrade sig då.

        Att SD har nationalsocialistiska rötter är korrekt, ingen förnekar väl det. På vilket sätt förmildrar det vad S sade och gjorde under dessa årtionden?

        Intellektuell hederlighet var det…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vilket parti man ser som värst varierar sannolikt från person till person Jonny och för mig gäller att jag är och förblir socialdemokrat.

          Så vitt jag vet har inte V som mål att avskaffa privat ägande eller privat ägande över produktionsmedel men väl att se till att samhällsbygget blir mer jämlikt genom högre skatter för de rika och nya skattepålagor för företag.

          För mig som socialdemokrat är V:s politik allt för utopisk och därtill allt för föränderlig och det är därför jag är och förblir socialdemokrat med en järnvilja att förflytta partiets politik aningen till vänster gentemot den vi tillämpar i dagsläget – En kamp jag förövrigt räknar med att vinna och få starkt stöd för inom partiet över tid.

        • Jan

          Problemet med dig Jonny är att du hela tiden envist slår åt samma håll. Hela tiden mot vänstern och arbetarrörelsen. Du tar fram allt negativt du kan hitta mot dem. Aldrig ett ont ord om högern emellertid. Det blir väldigt ensidigt. Proportionslöst. Ditt hat mot vänstern antar nästan rättshaveristiska proportioner. Samma visa om och om igen. Ingen orkar lyssna på det i längden. Vore det inte bättre att du sökte dig till likasinnade på högerfora? Där skulle nog ditt vänsterhat uppskattas mer. Bland likasinnade.

          • Jonny Disenfeldt

            Jan –
            Du kan inte hantera andras åsikter, det är ditt problem.

            Detta är en S.blogg och då reflekterar jag över vad som skrivs här av Anders Forss.

            De som styrt Sverige de senaste 4 åren är S+MP med stöd av V, det är rätt naturligt att diskutera hur de lyckats. Vad gäller historiska skeenden i Sverige så är det oundvikligt fakta att socialdemokraterna har en historisk särställning pga sitt långa maktinnehav och dominans inom svensk politik under 100 år.

            Vad skrev jag just ovan här …jo ”Alla partier har bra och dåliga sidor, alla partier har lik i garderoben.”

            Sluta läsa det jag skriver om du har så ömma tår som inte tål kritik mot S.

            Vad gäller V så har de fortfarande i sitt partiprogram målet att avskaffa det privata ägandet av produktionsmedel,

            V är trots allt ett socialistiskt parti … läs deras partiprogram!

  4. Alexander

    ”Alla ska vara lika inför lagen”

    Så ”papperslösa” ska alltså betala samma pris hos tandläkaren som jag får göra?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      En papperslös ska inte befinna sig i Sverige så denne räknas inte med i lika för lagen i svenskt avseende då dennes öde redan är avgjort och lagen sade att vederbörande inte har någon rätt att vistas i Sverige.

  5. Alexander

    Jag ska svara på Anders frågor:

    1. De har de inte.
    2. Vissa ideologier kan ha likheter men ändå är skillnaden stor. Därför har man den ideologi man har.
    3. Se svar på fråga två.
    4. Socialdemokraternas program har vissa likheter med Vänsterpartiet som är kommunister. Varför väljer ni en ideologi som är lik massmördarna från öst?
    5. Samma svar som tidigare givits.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      De ska skickas hem med omedelbar verkan och behöver de akut vård medan de sitter i förvar i väntan på att skickas hem så ska sådan ges av samhället utan kostnad för den papperslöse.

  6. Alexander

    ”du har svarat fel på 4 av 4 möjliga frågor”

    Det är din åsikt. Väljarna avgör vem som har rätt,eller hur?

    Jag har ställt två frågor till dig som jag hoppas att du publicerar och även svarar på.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      De frågor du ställt hade inget med mitt inlägg att göra så därför åkte de dit de ska åka – I papperskorgen.

  7. Anders

    Dessa punkter finns att läsa i NSDAPs partiprogram. Tänk på att ni är nazister om ni håller med.

    Fullständig frihet för alla religionsinriktningar

    En omfattande utbyggnad av äldreomsorgen

    Vi kräver vinstdelning i storföretagen

    Vi kräver förstatligandet av alla (hittills) bolagiserade företag

    Vi kräver skapandet av en välmående medelklass, snabbt överförande av de stora varuhusen till kommunal ägo, och varuhusens uthyrande till låga hyror till småföretag, och den största hänsyn till alla småföretagare vid leveranser till stat, land och kommun.

    Staten måste sörja för att höja folkhälsonivån genom att skydda modern och barnet.

    För att göra det möjligt för varje begåvad och flitig medborgare att nå högre bildning och därmed vinna tillträde till ledande position har staten att genomföra en omfattade utbyggnad av vårt hela skol- och utbildningsväsen. Vi kräver statligt bekostad utbildning av särskilt begåvade barn till fattiga föräldrar, utan avseende på föräldrarnas ställning eller yrke.

    Läroplanerna på alla skolor måste anpassas efter det praktiska livets krav.

    Alla medborgare måste ha lika rättigheter och skyldigheter.

    Staten skall vara förpliktigad att i första hand sörja för medborgarnas försörjningsmöjligheter och levnadsvillkor.

    Vi kräver en efter våra nationella betingelser anpassad markreform, skapandet av lagstiftning för användandet av mark för allmänna ändamål. Avskaffande av jordränta och förhindrande av spekulation med mark och jord.

    Vi kräver kompromisslös kamp mot envar, som genom sin verksamhet skadar allmänintresset.

    Allmännytta före egennytta.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är på inget sätt ovanligt att partier som har en dold agenda bakar in den i påståenden som många håller med om och gillar – Det var så de tyska nazisterna gjorde och et är så SD gör nu vilket framgår klart och tydligt i den artikel jag länkat till.

  8. Alexander

    Anders

    Avgör väljarna vem som har rätt på de frågor du ställt?

    ”De frågor du ställt hade inget med mitt inlägg att göra”

    Trodde att du skulle reagera kraftigt på det som skett och påpeka att du vill ha en schysst valrörelse.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis – Men svaren på frågorna ska ges av SD:s partiledning innan väljarna kan ta ställning till huruvida de svarat på frågorna på ett ärligt sätt alternativt fortsätter att försöka föra väljarna bakom ljuset.

  9. Bertil Lund

    SD är frukten av missnöje men även nöje.
    Många välmående inom högern har sett hur väl de gynnades av Moderaternas politik dör man tog från utsatta och gav till välmående. Det handlade om 140 miljarder varje år som svagare grupper fick betala priset flr.

    Av detta så skapades missnöje, detta på många sätt, Reinfeldt han ökade på invandringen, men det var inte för att man gillade just den formen av invandring utan det var för att knäcka socialismen som sen fått skulden.
    Minns ex Reinfeldts ” öppna hjärtan”
    När har en moderat öppnat hjärtat för invandring. Nää man vill utnyttja dessa som billiga uppassare i ex ROT.

    Missnöjet spillde sen över inom arbetstagarna där vanliga arbetare städare, vårdanställda de inom industrin
    Fick ta hand om invandrare lära upp dem jobbet vilket sänkte låginkomsttagares löner och gav större arbetsbelastning för redan lågavlönat folk.
    Detta är bara små ex varför SD fått luft.
    Moderater som fått ännu mer genom skattesänknigar från Reinfeldt som ser ännu fler skattesänknigar och förmåner via SD men där utsatta får betala priset.

    Så SD består av två grupper av väljare minst. Lågavlönade som fått ta konsekvenser av invandring men inget fött tillbaka annat än sänktacteallöner.
    På andra sidan har du välmående folk so avskyr se invandrare och de har gått från moderat till Högerextrem.

    SD har egentligen de som borde rösta på vänsterpartiet istället för SD.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg – Vissa av dina påståenden stämmer säkert men vi får aldrig glömma att SD springer storkapitalets och Svenskt Näringslivs ärenden och därför är beredda att sänka löner, avskaffa anställningstryggheten och motarbeta och försvaga svenska fackföreningar på deras begäran.

      • Bertil Lund

        Svar till Anders 16 augusti, 2018 kl 20:25.
        Visst SD är ett moderat parti som har skattesänknigar privatisering som grund.

        Men vi får inte sticka under stolen fast jag är långt ifrån SD-fan, att invandring där man gör kriminella saker de måste snabbt utvisas.

        Bert Karlsson påstår att bilbränderna till 99% säkerhet är kriminella invandrare som är bov till det heja.

        Tyvärr vågar eller kommer inget fram om det i media utan det tystas ner.

        Vi kan lätt konstatera att invandringen sker för att komma åt vår välfärd
        Så enkelt är det. Offer blir Svenskar som betalat för denna välförd som får sociala skydd o.s.v. Försämrat genom invandringen.
        Vi måste vara på tårna gällande invandring av kriminella ich de som bara vill nyttja vår välfärd.

        Där har du orsak till att t.o.m. LO medlemmar röstar SD så enkelt är det.

        Jag är vänstersympatisör jag gillar vänsterns politik i väldigt många frågor men jag ogillar deras invandrarpolitik.

        Dock är SD långt ifrån nåt alternativ för mig de har ju klassklyftor och rå politik som grund.

        Invandring javisst om det hjälper utsatta grupper men ta in alla som inte arbetat en dag i sitt liv är förödande om dessa enbart har kriminalitet som jobb.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Om man är invandrare och fortfarande befinner sig i asylprocessen så har man om man begår brott förbrukat chansen att få asyl och ska därför erhålla avslag och utvisas.

          Har man fått ett permanent uppehållstillstånd ska man provas och frias eller fällas efter precis samma regelverk som alla andra svenskar och i detta ingår inte utvisning så vitt jag vet Bertil.

          De allra flesta invandrare som kommer till vårt land gör så utan att först ha tänkt igenom sitt beslut utifrån de premisser du försöker måla upp utan kommer till Sverige därför att Sverige utmålas som ett rättssäkert land som följer ingångna avtal i FN. Därtill törs jag lova dig att den absoluta majoriteten av alla invandrare kommer med inställningen att skaffa sig ett jobb och egen försörjning och bygga sig ett nytt liv för egen del och för sin familj om de har en sådan – Att några av dessa förlorar den inställningen ska vi inte skylla på dem utan på vår hittils obefintliga integrationspolitik och på vår rädsla att ställa krav på de som vill invandra till Sverige.

  10. Alexander

    Anders

    Alltså står du inte upp för att lagen är lika för alla. Staten ska betala vården för ”papperslösa” medan jag får stå för kostnaden om jag behöver hjälp.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om man sitter i ett förvar i avvaktan på avvisning därför att man är papperslös och därmed inte kan arbeta och försörja sig ska man självklart få den akutvård som behövs för att man inte ska dö gratis av samhället – Kostnaden för den typen av vård torde bli försumbar då avvisning ska ske snabbt utan långbänkar som jag ser saken.

      • erot

        De papperslösa sitter inte i förvar, dom är spridda för vinden i konungariket sverige och ställer till med djävelskap,om dom mot förmodan grips och sätts på ett plan så dyker Elin Erssons gelikar upp stoppar planet

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att många gömmer sig vet vi redan erot och min inställning är att vi aktivt ska leta upp dessa och skicka dem tillbaka till sitt hemland därför att de inte beviljats asyl – Så säger även den nya migrationspolitik som Löfven och partiledningen presenterade så att det kommer att bli så kommande mandatperiod tar jag för givet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det tror jag inte att vi ska göra men däremot kan vi tro på det som står i artikeln då det om du kollar upp saken och läser bägge skrifterna faktiskt stämmer på pricken.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hur det är med den saken vet varken du eller jag i dagsläget Alexander vad väljarna tycker vet vi när valet är avklarat vilket du ser ut att ha svårt för att acceptera.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag kan både kritisera andra partier och ställa krav på både dem och mitt eget parti när helst jag vill Alexander då jag är i min fulla rätt att göra så i ett demokratiskt samhälle. Huruvida väljarna sedan håller med mig eller med mina motståndare är det väljarna som bestämmer och hur deras val ser ut avspeglas när valet är över.

  11. a

    ”då jag är i min fulla rätt att göra så i ett demokratiskt samhälle””

    Och SD kan ju naturligtvis välja att strunta i dig. Vilket de verkar göra.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det kan de säkert vilket jag räknat med och det är därför jag piskar på för att få väljarna att tycka som jag i frågan och låta bli att rösta på SD av den anledningen alternativt få dem att förstå att frågorna måste besvaras på ett trovärdigt sätt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det jag vet är att hårt arbete lönar sig och att min förmåga att få människor med mig är stor.

  12. Glesbygden

    Med nuvarande regering verkar man kunna stanna hur länge man vill trots att man ä’r utvisad ,och trots att man begår brott. Finns aktuellt tragiskt exempel på detta i Umeå. Många utan flyktingskäl flyr till Sverige då de vet att möjligheten att kunna stanna är mycket stor. Man vet att man kan kvarstanna genom nuvarande politiska velande och illa fungerande effektivitet vid avisningar.
    Ditt prat om att de som begår svåra brott skall utvisas liksom de som inte har asylskäl . Tyvärr är det mycket prat och lite verkstad.

    Känns svårt att rösta på något som inte fungerar.Tycker det är att lura Väljarna.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att man hittills kan stanna trots att man har ett i laga kraft vunnet utvisningsbeslut beror på att Sverige aldrig haft en fungerande och effektiv migrations- och integrationspolitik Glesbygden. Att det är så beror inte bara på denna regering utan på alla regeringar de sista 40-åren så vi socialdemokrater kan på inget sätt friskriva oss från skuld i det avseendet.

      Vi har nu aviserat en ny migrations- och integrationspolitik som löser dessa problem och leder till att vi får effektiv och fungerande politik på dessa områden – Den politiken sjösätts direkt efter valet och så fort EU-indikerar om vi kan skapa en EU-gemensam migrationspolitik eller inte. Den politiken är vi dessutom överens om med M och L och jag har svårt att tänka mig att SD skulle rösta emot vilket innebär att den kommer at passera riksdagen med råge när den ska upp för omröstning.

      • Jonny Disenfeldt

        ”Vi har nu aviserat en ny migrations- och integrationspolitik som löser dessa problem och leder till att vi får effektiv och fungerande politik på dessa områden – Den politiken sjösätts direkt efter valet och så fort EU-indikerar om vi kan skapa en EU-gemensam migrationspolitik eller inte”

        Hmmm… du har ju aviserat att den redan sjösatts… denna ”effektiva och fungerande politik”…?
        Hur ska den hantera 20% arbetslöshet bland utlandsfödda?
        Hur ska den hantera anhöriginvandring av runt 300 000 individer de närmsta åren?
        Hur många av de i runda tal 80000 som skulle avvisas från migrantströmmen 2015 har avvisats i praktiken?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Delar har sjösatts men regeringen valde i elfte timmen att avvakta beslut från EU för att kunna göra alla förändringar i enlighet med den politik EU-länderna gemensamt bestämmer sig för att ha vilket Löfven berättat om ett antal gånger. För egen del skulle jag inte ha väntat men då vi är överens med bland annat moderaterna om saken kan jag med tvekan vänta med att införa den givet att införandet kommer mer eller mindre direkt efter valet.

          Den politiken kommer att lösa integrationsproblemen permanent på ett effektivt sätt och min övertygelse är att du svänger dig med alldeles för höga siffror vad gäller anhöriginvandring mm. vilket kommer att visa sig under kommande mandatperiod. Det viktiga är dock att integrationen av alla som komer och alla som redan kommit sker effektivt så att de kommer i arbete och egen försörjning och det vet jag att den nya integrationspolitiken kommer att göra.

  13. Petter

    Om ni tillsammans med andra rumsrena partier bara hade gett fan i att lägga allt krut på SD hade de självdött. Men ni gör tvärt om att hela tiden tillföra bränsle och till och med blåser syre till SD brasan, Fattar ni inte varför SD växer ??? Jo därför att ni inte följer väljarnas viktiga frågor.Väljarna är Sverige,väljarna vill bevara Sverige som det varit och inte som ni nu skapat. En otrygg värld där människor som vägrar att bli ”svenskar” försöker ta över och bildar parallella samhällen med andra lagar . Ni kör huvudet i sanden och ljuger er ur detta med att vi ”andra” har fel. Ni kan inte ta åt er av den statistik som finns och försöka stävja dessa onda krafter som frigjorts i utanförskapsområdena.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I grund och botten är välfärdsfrågorna det som är viktigast för väljarna och därmed att vi har välfärd och välfärdssystem som fungerar. Att väljarna även vill ha ordning och reda på invandringen så att den fungerar har du rätt i att politiken ignorerat alldeles för länge och för egen del har jag propagerat det länge genom att föreslå en politik på området som fungerar – En politik som äntligen blir verklighet i början av nästa mandatperiod då vi är överens med M och L om att detta är vägen framåt om vi vill åtnjuta väljarnas förtroende för vår politik.

  14. Alexander

    ”Vi har nu aviserat en ny migrations- och integrationspolitk som löser dessa problem”

    Jag tror att du skrivit så 37 gånger. De problem som finns är väldigt svåra att lösa, att du låtsas om något annat är ohederligt. Ni har skapat en situation som vi kommer att få betala för under många år.

  15. Alexander

    ”politiken ignorerat alldeles för länge”

    Alltså struntat i folkviljan. Motståndet mot den stora invandringen har varit kompakt under två decennier. När SD blivit stora ändrar ni er. Trovärdigt? Nej. Röstfiske? Japp.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är först under de sista 2 till 3 åren som folket börjat se på invandring på det sätt de gör idag och lyfta frågan i betydelse – Att politiken inte lyssnat på det är precis vad jag skriver men det är slut med det nu när vi bestämt oss för att sjösätta en ny migrations- och integrationspolitik som är effektiv och tillfredställer väljarnas önskemål – En politik som förövrigt införs även om M till äventyrs skulle få makten efter valet därför att S, M och L är överens om hur den politiken ska utformas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.