Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det är allvarligt att antisemitismen ökar i samhället.

I ett reportage på sr.se som du hittar på följande länk: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7021568 går det både att läsa och höra om hur många av våra lärare efterfrågar mer material för att undervisa om förintelsen i en tid när antisemitismen i samhället växer.

I min värld och i enligt min syn på saken tycker jag att det är förfärligt att människor och föräldrar ifrågasätter förintelsen och om den verkligen existerat trots att det finns hur mycket bevismaterial, levande vittnesmål och fakta som helst som otvetydigt påvisar dess existens.

Därför är det bra att Forum tillsammans med Svenska Kommittén mot antisemitism hjälper till att utveckla undervisningsmaterialet genom att lägga till avsnitt med argument som motsäger det antisemitismens profeter försöker sig på att tuta i svenska folket genom lögner.

Sådana satsningar bör vi se fler av i vårt samhälle då det är viktigt att vår historia bevaras och lärs ut till dagens människor på precis det sätt den varit fri från förvanskning och lögner från olika särintressen som vill att Sveriges historia ska se annorlunda ut i betraktarens ögon.

Slutligen så måste antisemitismen motarbetas med alla till buds stående medel då ingen vinner på att mörka och ljuga om det som verkligen har hänt historiskt.

Att ständigt bli påmind om varför det hände och vilka tecknen som ledde till att 2:a världskriget startade och förintelsen ägde rum är viktig kunskap för alla nu levande människor – Detta så att vi alla tillsammans kan vara observanta på tecken som påvisar att det ska hända ytterligare en gång och stoppa den utvecklingen medan tid är.

Därför säger jag följande – Låt oss enade och tillsammans stå upp mot alla former av antisemitism och rasism!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

89 kommentarer

  1. Jonny Disenfeldt

    Anders skriver till Ördög ”Att du för närvarande inte bor i landet förklarar säkert varför du inte ser det uppenbara”

    Samma bör väl kunna sägas om Anders Forss själv och alla de år han inte levde i Sverige men DÅ brukar det vara en annan tongång på Anders Forss … oooppsss !

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har bott i Sverige dryga 8 år efter min hemflytt vid det här laget Jonny så min och Ördög’s situation går inte att jämföra på det sätt du vill göra gällande.

      • Jonny Disenfeldt

        ”Jag har bott i Sverige dryga 8 år efter min hemflytt vid det här laget Jonny så min och Ördög’s situation går inte att jämföra på det sätt du vill göra gällande.”

        Jo det gör den angående de många år du INTE bodde i Sverige och vad som då skedde här.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Mycket av det som hände då följde jag direkt på plats i Sverige trots att jag inte vistades i landet länge nog för att vara skriven i Sverige – Det och mitt övriga sätt att följa utvecklingen var mer än nog vid det tillfället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.