Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Rond 3 mellan mig och Mattias Larsson (C).

Det ser i sanning ut att bli en lång debatt Mattias och jag är beredd att ta den hela vägen in i kaklet då du försöker slingra dig i dina svar så låt mig därför följa den formula du använder och bemöta dig svar för svar.

I artikeln i VF säger du att du är kritisk till eventuella flyttplaner av högstadiet på Bräntis och Carlshöjdsskolan vilket direkt eller indirekt spär på den lögn som spridits av Robert Axebro (C) i påståendet om att socialdemokraterna mörkar i skolfrågan och att S redan fattat beslut i frågan om flytt av elever trots att så icke är fallet.

Hade du varit ärlig och uppriktig hade du tillrättavisat Robert Axebro och samtidigt sagt att inga flyttplaner för någon skola är beslutade därför att utredningen fortfarande pågår.

Med det över till ditt andra svar Mattias – Visst ska man svara på frågor från oroliga föräldrar och det har jag gjort här på bloggen till Annica som är en av de föräldrar som skrivit insändare/debattartiklar och som bor på Carlshöjd.

Det jag tillskillnad från dig gjorde var att förklara för henne att utredningen fortfarande pågår och att inga beslut är fattade någon riktning.

Jag berättade att ett av direktiven till utredningen är att prata med skolpersonal, föräldrar och elever runt om i kommunen så att deras input blir en del av utredningen och i det förslag som tjänstemännen kommer att lägga när utredningens resultat överlämnas till politiken.

Jag redogjorde även för att det kommer att hållas en medborgardialog när utredningen är klar och dess förslag till beslut är känt för alla så att alla som vill kan påverka genom att redogöra för sin syn på saken innan politiken ska gå till beslut om den framtida skolstrukturen i Umeå vilket Annica var nöjd med i samband med att hon i en uppföljande kommentar tackade för mitt svar.

Den approachen borde du ha använt dig av istället för att oroa föräldrarna ännu mer genom att avstå från att berätta att utredningen inte är klar och att inga beslut i frågan fattats därför att ingen vet vad tjänstemännen kommer att föreslå till berörda politiker som ett lämpligt beslut för framtidens skolstruktur i Umeå.

Därtill kunde du precis som jag sagt att alla kommer att få möjlighet att påverka i den medborgardialog som ska ske innan beslut fattas i stället för att spä på den lögn Axebro som centerpartiets företrädare framfört genom att säga att socialdemokraterna mörkar i frågan.

Att inte göra så är att upprepa Robert Axebros lögn som jag och fler med mig ser saken Mattias.

I frågan om Röbäcks 4H borde du ha avvakta att beredningen blir klar innan du klampar på och uttalar dig då du inte vet vad den lagstadgade beredningen kommer att föreslå – Detta för att inte störa den arbetsordning som finns i kommunen och för att inte trampa tjänstemännen på tårna.

Detta förhindrar inte att du i förväg kan uttala dig genom att säga att ärendet ska beredas innan det överlämnas till berörd nämnd för beslut och att du kommer att redogöra för centerns syn när beredningen är klar för att undvika att störa den arbetsordning som föreligger mellan politiker och tjänstemän i kommunen.

I nästa svar påstår du att du aldrig sagt att socialdemokraterna redan fattat beslut i frågan om en flytt av elever från Bräntis och Carshöjdsskolan till Maja Beskowskolan vilket inte stämmer.

Precis som jag sagt visar det du säger i artikeln i VF angående att du är kritisk till en flytt av elever från Bräntis och Carlshöjdsskolan att du ljuger.

Det påstår jag därför att du är fullt medveten om att Robert Axebro som är din partikamrat och därtill en som ni lanserar hårt i detta val ljugit genom att påstå att socialdemokraterna mörkar i frågan och redan fattat beslut – Att göra så är att upprepa Axebros lögn.

Du liksom jag vet att det med största sannolikhet kommer att bli så att utredningen och den efterföljande medborgardialogen drar ut på tiden vilket gör att beslut inte kan fattas innan den 27/11.

Sedan undviker du helt att svara på det som är min huvudsakliga invändning gentemot ditt förra svar och det var frågan om varför du ger ett annorlunda svar officiellt än det du gav oss socialdemokrater som parti på den direkta frågan om varför Sören avgår.

Allt detta sammantaget gör att vi står kvar där vi gjorde innan denna svarsomgång från dig Mattias.

Som gruppledare för centerpartiet i Umeå måste du ta ditt ansvar och rätta de lögner och insinuationer Robert Axebro redan gjort sig skyldig till då du i din position är ytterst ansvarig för partiet i Umeå – Gör du inte det upprepar du och deltar du i de lögner Robert Axebro framfört och det är den saken jag vänt mig gentemot ända från början.

När det kommer till svaren på föräldrarnas frågor ser jag inga fel i att ni som parti besvarar dessa och efter att ha läst de frågor och svar du skriver om har jag inga andra invändningar annat än att det hade varit bra om ni varit klarare och tydligare med att varken ni eller någon annan vet vad utredningen kommer att visa när den presenteras.

Därutöver borde ni ha givit en förklaring om att de direktiv utredningen Skolstruktur 2.0 erhållit fattats av en enig för & grundskolenämnd vilket inkluderar centerpartiet. Därutöver rättat den/de föräldrar som påstår att direktiven innehåller en flytt av elever till Maja Beskowskolan vilket är en felaktig uppgift.

Med det sagt så är vi fortsatt kvar i läget att alla väljare som önskar öppenhet och sanning gör bäst i att rösta på andra partier än centerpartiet vars företrädare sprider lögner och osanningar.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

 

 

 

31 kommentarer

  1. Fredrik

    Varför Anders får man bara uppträda som dig? För, i praktiken är det så när man läser dina inlägg. Om man inte följer din ”kod” så är det fel. Hur fick du denna rättighet?

    Om du motsätter dig detta, varför kritiserar du andra som uttalar sig i frågor på det kommunala, regionala, nationella och internationella planet?

    Så länge man inte bryter mot någon lag så har alla att uttala sig på vilket sätt och i vilket forum man vill. Du är ingen domare, du är inte heller åklagare eller jury.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är ingen domare eller jury och jag tvingar ingen att uppträda som mig Fredrik. Däremot är det min demokratiska rättighet att kritisera de lögner C i Umeå gör sig skyldiga till och debattera dessa. Att Mattias bemöter mina inlägg betyder att jag träffat helt rätt i min kritik och att frågan är känslig för C.

      • Fredrik

        Att man bemöter någons kritik betyder INTE att den som kritiserar har rätt. Är helt galen?

        Du anklagar två människor för att ljuga, ska de stilla sitta och hålla käft? Eller har de rätt att bemöta det påståendet? Nej och Ja. Det är de rätta svaren på de två frågorna.

        Du bemöter kritik genom att alltid påstå att du minsann aldrig ljuger. Trots att du inte kan bevisa dina påståenden. Hur är detta annorlunda?

        Detta förtydliga enbart att om man inte tycker som dig så tycker man fel. Och alla som motsätter sig detta är lögnare.

        Men, detta gäller bara alla andra – aldrig dig Anders. Ser du problemet med den typen av beteende?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag anklagar dessa med all rätt Fredrik vilket du ser om du följt inläggen från början där jag i de initiala inläggen om både Mattias och Axebro presenterat handfasta fakta på att de ljuger och far fram med osanning.

          • Olle

            Du skriver att du inte är nån domare eller jury ,sen skriver du i ett inlägg senare att du anklagar. Hur ska du ha det?? Du verkar vara en osympatisk och maktfullkommen politiker, exakt såna som inte väljaren vill ha. Bara du har rätt ,slingrar din ifrån känsliga inlägg och svarar bara på de enkla frågorna i inläggen. Ta av dig foliehatten!!

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag svarar på frågorna Olle och i inlägget om både Mattias Larsson och Robert Axebro har jag bevisat att det jag säger är korrekt.

          • Fredrik

            I inlägget där du klippt in från en av dems Facebook-sida står INGET om det du påstår. Du antar genom att dra slutsatser som passad ditt syfte att skribenten menar en viss sak, och när skribenten bemöter ditt påstående med ett förtydligande så accepterar du inte detta då du redan bestämt vad som är sant och falskt.

            Det finns inget i det inklippta inlägget som ger dig rätten att kalla någon annan en lögnare. Att du envetet vägrar att se det är förklaringen till att du aldrig har fel.

            Svagt Anders. Riktigt svagt.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har klippt in precis det Axebro skrvit och där står att socialdemokraterna mörkar Fredrik och det finns fler ställen än så på Axebros officiella fb där denna lögn upprepas.

  2. Ville-Valle

    … jag vet inte vad som hänt dig Anders Forss men så här dagarna före valet har du tappat alla hämningar och gett den socialdemokratiska arroganta maktfullkomligheten ett nytt ansikte. Jag förstår nu vad Jan Hägglund menade när han skrev att du Anders Fors inte är ”riktigt riktig”…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att du som ett stort antal gånger lyft fram Robert Axebro som en bra och ansvarstagande person tycker det du skriver hr jag förståelse för Ville-Valle.

      • Ville-Valle

        … du vet mycket väl Anders Forss att Robert Axebro är en osjälvisk glesbygdskämpe som kämpar för att även landsbygden utanför staden får leva och utvecklas. Och för det arbetet förtjänar han all respekt från oss alla, oavsett om man är centerpartist eller inte. Dessutom är Robert Axebro allmänt mycket kunnig, påläst i enskilda sakfrågor och balanserad i sin framtoning. Och det Anders Forss är mer än vad man kan säga om dig och dina partifränder…

    • Nils

      Skulle också reagera och bete mig som Anders om jag såg opinionsläget.

      Om ni tror 2018 är illa, vänta till 2022, då har en ännu fler S väljare gått i graven, den enda gruppen som kan hålla S levande.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Att jag reagerar beror inte på opinionsläget utan på att centerpartiet ljuger om oss socialdemokrater genom att påstå att vi fattat beslut vi inte fattat.

        I valet 2022 så kommer vi att ha ökat vårt röstetal då ytterligare en mandatperiod ger oss tid att genomföra reformer som visar majoriteten av alla väljare att socialdemokratisk politik är den politik som gynnar dem mest.

        • Krister

          – I valet 2022 så kommer vi att ha ökat vårt röstetal då ytterligare en mandatperiod,
          Men det blir ju inte en S regering efter kommande val.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det är jag övertygad om att det blir men mitt påstående om ett ökat röstetal i valet 2022 är inte avhängigt av att vi sitter i regeringsställning.

  3. Kim

    Du gör alltså en _personlig tolkning_ av att någon annans uttalande ”direkt eller indirekt spär på den lögn som spridits av en annan person” och i och med det far du ut i beskyllningar om lögner och att personer har likheter med Trump????? Det samtidigt som du vecka efter vecka kommer med påståenden i din blogg som är betydligt sämre underbyggda och i många fall helt saknar underlag.

    Inte konstigt att allt fler i (s) distanserar sig från dig. Jag skulle aldrig rösta på (c), men med denna typ av påhopp och beskyllningar du far ut i skadar allvarligt de du säger dig företräda. Den enda som samlar poäng är (c). Med opinionsläget ger du dem en massa gratis röster som förmodligen räddar dem. Grattis! För (s) del behöver man inga fiender då man har ”vänner” som stjälper så totalt i onödan.

    I sakfrågan är det klart att (s) inte vill ha frågan på bordet innan valet. Oavsett vad man har för planer och inte.

    Som person önskar jag dig allt gott och hoppas verkligen du återhämtar dig i din kamp med sjukdomen. Som politiker tycker jag synd om (s) som gång på gång ”direkt eller indirekt” står som avsändare för en massa påståenden utan underlag där det gång på gång framkommer att avsändaren inte är ens har tillstymmelse till att vilja lyssna på andra ens i sakliga argument och underbyggd fakta.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Allt det jag skriver i detta ärende är väl underbyggt med fakta Kim och därtill är både Mattias Larsson och Robert Axebro ledande företrädare för centerpartiet varför det är allvarligt att Mattias spär på den lögn Axebro startade med att sprid.

      Att denna fråga inte kunnat avgöras innan valet beror inte på socialdemokraterna utan på en massa andra faktorer som inget parti kan råda över. Lägg därtill att det var en enig för & grundskolenämnd som fattade beslutet om att utreda saken så blir lögnen ännu mer oförklarlig då centerpartiets representant i nämnden var enig med S och övriga partier i frågan.

      Påståendet om att folk distanserar sig från mig är en ren lögn Kim – Snarare är det så att stödet för mig växer dag för dag både internt och externt.

      Tack för din krya på dig hälsning och slutligen vill jag hänvisa till att jag lyssnar på andras argument samt att mina egna argument är väl underbyggda av fakta vilket du ser om du läser det initiala inlägget om Mattias Larsson samt det initiala inlägget om Robert Axebro.

      • Kim

        Du beskyller tydligen numera allt och alla för lögn då verkligheten inte passar…

        Du påstår f.ö. alltid att dina fakta är underbyggda men kan aldrig hänvisa på vilket sätt utom möjligen mycket svävande svar av typ ”en undersökning” eller ”mycket väl initierade vänner”.
        Då det aldrig kan preciseras mer än så kommer trovärdigheten på din ”underbyggnad” aldrig att vara särskilt stor. I synnerhet då det tyvärr allt för ofta finns personer som kan visa på verkliga källor och underlag som visar motsatsen.
        Jag har tex läst det initiala inlägget du hänvisar till och det är ett utmärkt exempel på lösryckta fakta, tankar, åsikter och rena spekulationer som det görs en hembrygd på. Ett hopkok som, på sedvanligt maner, har väldigt långtgående slutsatser på ett ytterst tunt underlag. Jag har sedan länge förstått att du själv inte kan förstå det och därför inte heller några förhoppningar att du ska inse det nu heller.

        Det är mycket sorgligt att ta del av att du själv inte är medveten om hur många i din omgivning ser på dig då du inte är närvarande.

        I övrigt så ger Larsson, till skillnad från vissa andra, tydliga svar på väldigt svävande frågor och beskyllningar. I hans resonemang finns dessutom en tydlig stringens, vilket är centralt för förtroende. Jag tycker avslutningen sammanfattar det bra. Men jag gissar att det inte blir samma tydlighet tillbaka.

        ”Ge mej ett enda tillfälle när jag ljugit i denna fråga Anders!

        Avslutningsvis: Jag kommer inte kommentera mer kring att Sören Olsson valt att lämna uppdraget i För och Grund efter över 20 år som fritidspolitiker i Umeå kommun. Det där är snaskigt och fult Anders och påminner mer om kvällstidningsjournalistik än seriös politisk debatt!”

        Grattis (c) till billiga poäng. Ni torde behöva det.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är det som är problemet Kim – Att Mattias Larsson (C) svävar i sina svar och trots bevis inte ger svar på de frågor jag ställt.

          I detta fall har C problem tro mig Kim – Att tunga företrädare bemöter mig är bevis på det tillsammans med den information jag får om saken.

          • Fredrik

            Kim får rätta mig om jag har fel här:

            Men Anders, det är du som Kim menar är svävande. Du kokar ihop påståenden, uttalanden etc så att det passar din verklighet och sedan anklagar du andra för att sprida lögner om S.

            Larsson var ju extremt tydlig med att, åter igen, påpeka att utredningen inte är klar och att han delgivit föräldrar om den ståndpunkt som C har initialt och vilken ståndpunkt C hade i de beslut kring själva skola. T ex säger han att C vill att det ska vara en skolan för högstadie- och gymnasieelever.

            Men, då detta inte passar din verklighet där alla ljuger om S så klarar du inte av att acceptera detta utan mal vidare på ”lögn-spåret”.

            En fråga, den sista från mig i denna fråga:

            Tycker du inte det är konstigt att ledande socialdemokrater (för du är inte en av dem) i Umeå INTE kallar Larsson och Axebro för lögnare offentligt?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag kokar inte ihop något Fredrik – Axebro skriver i klartext att socialdemokraterna mörkar vilket är en ren lögn. Därtill skriver han så trots att han vet att en enig nämnd inklusive centerpartiets representant tillsammans format direktiven till utredningen och ställt sig bakom och beslutat om dessa.

          • Krister

            Han har ingen anledning att debattera med varje privatperson.
            Det är vad du är.
            Du är inte folkvald.

  4. Fredrik

    ”Jag är folkvald Krister och därtill debatterar han med mig.”

    Nu blir det pinsamt Anders. Du är inte folkvald. Du är ersättare – inte ens förste ersättare om jag minns rätt – i kyrkovalet. Hallå!

    Du sitter i kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige eller riksdagen – du är INTE folkvald. Skärp dig nu.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är folkvald i kyrkovalet och har deltagit i varje möte utom det sista då jag låg inlagd på sjukhuset.

      Att jag för tillfället inte sitter i riksdagen, landstingsfullmäktige eller kommunfullmäktige betyder inte att jag inte är folkvald.

      • Fredrik

        Att du inte sitter i kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige eller riksdagen betyder också att du inte har den insynen.

        Möten där du är vald som ersättare i kyrkovalet presenterar inte politik för Umeå kommun, Västerbottens landsting och/eller Sveriges Riksdag. Vid ditt möte presenterar ni den politik som Svenska kyrkan ska stå för. Möten vars bord du inte får sitta kring presenterar helt annan politik.

        Du borde ha förstått detta vid det här laget Anders.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          jag har full insyn i det som händer i kommunen och i övriga instanser genom min kontakt med de som sitter där och deltar i arbetet Fredrik. Med rätt kontakter behöver jag inte sitta i en specifik församling för att var fullt insatt i vad som händer och vad som är på gång att händ Fredrik vilket jag tror att du förstår innerst inne.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.