Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Att näringslivets toppar kräver att alliansen ska samarbeta med SD är horribelt.

Jag är på inget sätt förvånad över att många av Sveriges näringslivstoppar med Antonia Ax.son Johnson i första ledet kliver fram och mer eller mindre kräver att alliansen ska göra upp med SD och bilda regering.

Enligt Antonia och det övriga är det viktigaste att alliansen inte sjabblar bort möjligheten att ta regeringsmakten nu när chansen till det finns – Enligt henne bör alliansen därför bete sig pragmatiskt genom att inleda regeringsförhandlingar med SD.

Hur Antonia som för övrigt har ett förflutet i liberalerna kan ha blivit så förblindad av pengar och rikedom att hon trots sitt partis motstånd vill sälja sig till SD förvånar mig storligen men jag antar att hennes svängning beror på att hon precis som andra ägare av stora företag hellre ser till sitt eget bästa än till folkflertalets och till sina anställdas bästa.

I vilket fall är Antonias och övriga näringslivstoppars uttalande för mig det slutliga beviset på att Antonia och andra i hennes ställning inte bryr sig alls vad gäller sina anställdas och samhällets väl och ve – Allt de bryr sig om är sitt eget väl och ve och det faktum att deras förmögenheter måste växa till varje pris.

Den inställning dessa näringslivstoppar visar upp är skrämmande och det vi aldrig får glömma är att vi tillsammans som konsumenter kan påverka – Gillar man inte Antonias uppmaning finns det andra affärer än Willys och Hemköp att handla i och den möjligheten bör vi utnyttja för att lära dem att man måste bry sig om alla i samhället.

Med allt detta sagt hoppas jag att centerpartiet och liberalerna står fast vid sitt löfte om att aldrig ingå i en regering som har aktivt eller passivt stöd av SD – Gör partierna inte det så kommer de att straffas hårt av väljarna och i det avseendet kommer jag och fler än mig att vara aktiv i att påminna väljarna om hur de blivit svikna och av vem de blivit svikna.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

93 kommentarer

  1. Bertil

    Det blir som jag läste för många år sedan, vi går mot en djup depression globalt men storföretagen tar makten och kommer visa sin enorma girighet och empatilöshet på ett mer öppet sätt.

    Fackföreningarna slogs ner redan under 70-talets mitt. Det märktes knappt i början .
    Men när Fälldin gick och spände sig med pipan så var han nöjd för varje reform där klassklyftor ökade och storföretag fick mera makt.

    Att Antonia är som hon är förvånar inte. Hon har aldrig levt ett Svenssonliv och har förmodligen aldrig umgåtts i de kretsarna.

    Folket har röstat för en återgång till 1800-talet när den med stadd kassa enbart fick ge sin röst.
    där företagen hade fullkomlig makt och där dagsverken var det som erbjöds.
    Blev du skadad på jobbet så hade företagen ingen som helst skyldighet vare sig i skatt eller på annat sätt ge stöd till den utsatte.

    Idag kallar man sjuka , arbetslösa, för utanförskap. Varför det. Jo för att påvisa att är du sjuk eller arbetslös, Då ska du som reinfeldt och Helena Riviere beskrev inte ha del i nåt. Du ska bara ha till överlevnad så välmående kan profitera på din situation.
    Se bara ex: Hur Skrävlaren Bert karlsson blivit miljonär flera ggr om på flyktingar hur andra tjänat miljoner på att kort sagt inte gjort nåt . ISK där avkastning är närmast skattebefriad liksom KF
    ( kapitalförsäkringar) Eller se hur bidragsavdrag ges i mängder och får vi en högerregim lär det inte bli nån hejd på skattesänknigar och bidrag till välmående.

    Sossarna och sossar har dessutom totalt spårat ur och är idag mer höger än vad moderaterna var på 70-talet.
    Löfvens bror är moderat, Sen har vi många inom Sossepartiet som har moderat sympati men ser en chans få sin försörjning genom sossepartiet.
    Inte ens Vänsterpartiet är idag tillräckligt socialistiskt.

    Vi behöver en rejäl vänstersväng globalt. Där hänsynen till människan går före allt ekonomiskt tänk.
    marknadsekonomi och nyliberalism kan bli vår arts undergång om ingen förändring sker.

    Kanske klimatförändringarna förändrar hela det politiska systemet.
    Idag i Sverige är unga och medelålders så belånade så de kommer aldrig bli skuldfria medans de lever. Det är också grunden varför pensionsåldern kommer höjas allt eftersom.
    vanligt folk kommer aldrig hinna uppleva nån pension i framtiden.
    Ja om denna marknadsnyliberala politik får fortsätta

    Dock tror jag att nåt med klimat naturfenomen kommer slå sönder nyliberalismen.
    Ett vulkanutbrott som ger ett askmoln över vår planet lamslår flyget.
    Ett ännu större utbrott än det kommer slå mot skördar och ge upphov till svält.

    Än värre kommer en global pandemi slå den kan ta död likt råttorna på 90% av vår art.
    Nåt kommer hända som förändrar livet på jorden.
    Det är inte om utan när.

  2. Anders

    Vad är det som är horriblelt? Topparna i näringslivet gör givetvis det som gynnar de själva. SD är så stora nu att det inte går att låtsas som att de inte finns. Partiet avviker inte heller alltför mycket från andra partier i Alliansen så ett samarbete i någon form är ju bara naturligt.
    Tror knappast det blir några större protester bland väljarna om L och C väljer att ingå i en alliansregering som stöds av SD om man kan visa att deras stöd inte kostat för mycket eller att man motiverar en anpassning med att ”det är bäst för Sverige” med tanke på den kommande lågkonjunkturen.
    Det kommer att låta som att det är bättre att regera och ta ansvar än stå i opposition bara för att hålla SD utanför.

    Går L och C över till de rödgröna kommer det också att leda till protester i de egna leden. Priset kommer att vara att Stefan Löfven måste avgå. Är sossarna beredda att betala det priset?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har bara en kommentar till det du skriver och det är ditt påstående att SD inte skulle avvika allt för mycket från andra partier – Det påståendet är en lögn då det är just det de gör – Avviker från alla andra partier vad gäller den ideologiska grund på vilken partiets politik vilar på.

      • Krister

        Den ekonomiska politiken står närmare alliansen.
        Företagen skapar arbete, inte facket.
        NU skall LO skiljas från S!

      • Jonny Disenfeldt

        Det riksdagsparti som avviker från de andra är V, det partiet vill avskaffa kapitalismen och det privata ägandet av produktionsmedel.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          V avviker inte speciellt mycket Jonny – Det enda parti som avviker rejält ideologiskt är SD.

        • Jan

          Precis som M vill avskaffa det offentliga ägandet och staten och i förlängningen demokratin. Det är upp till var och en att bedöma vilket som är värre…

          • Jonny Disenfeldt

            Jan, du skriver ”Precis som M vill avskaffa det offentliga ägandet och staten och i förlängningen demokratin. ”

            Vilket ju är en ren lögn från din sida, däremot står det i vänsterpartiets partiprogram att partiet vill avskaffa kapitalismen och det privata ägandet av produktionsmedel.

            Vänsterpartiet vill alltså skapa en socialistisk stat vilket vi vet innebär avskaffande av demokratin.

          • Jan

            Det är det icke, Johnny. Högerpartiet var emot införandet av demokrati i Sverige. Och alla sociala reformer sedan dess. Alla. Allt från arbetarskydd, två veckors semester eller åtta timmars arbetsdag. De vill också avveckla staten. Med undantag av rättsväsendet och militären. Eftersom egendomsrätten måste skyddas. Den enda rättighet de bryr sig om. Precis som hos många moderater så är ditt minne bristfälligt. Du stöttar ett parti som i grunden är emot demokrati. Bevisligen. Lär av historien.

          • Jonna

            Du som språkpolis om någon borde väl lära dig grundläggande skrivregler. Lär dig skilja mellan huvudsatser och bisatser. Genom att blanda ihop dem hackar du söner din text. Kanske fler lyssnar på dig om du lär dig svenska, Jan! Bara ett tips!

  3. Jonny Disenfeldt

    I fallet SD så har alliansen och SD en samsyn på flera viktiga områden.

    Att t.ex garantera en mer förståndig migrationspolitik ligger i både alliansens och SD’s intresse. Samma med kriminalpolitik. Så mycket mer behöver inte SD för att ge sitt stöd till en alliansregering vilket man redan uttalat.

    SD behöver alltså inte ges plats i regering, man har t.o.m. meddelat att det inte är ett primärt mål.

    Vi ser alltså en bred majoritet för en ny politik för Sverige baserad på allianspartier plus SD.

    Alternativet är en politik styrd av S med starkt inflytande från V+MP+C vilket inte bådar gott för områden som t.ex. migrationspolitik…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      C och L har lovat sina väljare att aldrig sätta sig i en regering som har aktivt eller passivt stöd av SD och det har även S lovat så en regering bestående av alliansen samt SD är därmed helt utesluten Jonny.

      • Jonny Disenfeldt

        Då får väl C och L välja om man vill stå utanför en M+KD regering och stödja den eller om man väljer att istället samarbeta med MP och V för att stödja S …

        Att stödja kommunister som vill avskaffa kapitalismen och de extrema miljöpartisterna… undrar vad C+L-väljare tycker om det…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Om C och L hoppar av alliansen så utgör en M + KD regering eller en M + KD +SD regering en minoritet Jonny.

          • Jonny Disenfeldt

            Anders skriver ”Om C och L hoppar av alliansen så utgör en M + KD regering eller en M + KD +SD regering en minoritet Jonny.”

            Givetvis, vi brukar ha minoritetsregeringar, det är rätt vanligt, vi har haft det de senaste 8 åren till exempel …

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Förvisso har vi haft minoritetsregeringar men med ett C och L som så kategoriskt är emot SD så återstår inget annat än att ingå samarbete med S och MP för att säkerställa att man lever upp till löftet att aldrig stödja en regering som har aktivt eller passivt stöd från SD.

    • Jan

      Det här handlar inte om valtaktik utan om hur Svenskt Näringsliv ser M och SD som garanter för fortsatt plundring av välfärden genom välfärdskapitalister. Aleris, med flera vill säkra tillgången till skattebetalarnas pengar samt försvagningen av demokratin. Makten ljuger inte.

  4. Alexander

    ”Gillar man inte Antonias inställning finns det andra affärer att handla i”

    Tyvärr har inte Lo-medlemmarna den ynnesten, de måste betala till Socialdemokraterna. Varför ska de tvingas till det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns ingen LO-medlem som tvingas att betala till s Alexander och sedan var det inte det som var ämnet i inlägget så vill du ha fler kommentarer i ämnet publicerade så får du hålla dig till ämnet.

      • Nils Lindholm

        Dom 30-miljonerna i annonser kom inte från en trisslott utan från medlemmar.
        Nu är ju inte detta olagligt att föra fram sina intressen, inte ens att lova 3-tusen röster för att få ett bygglov.
        Varför ska då arbetsgivarföreningen hudflängas för att dom lobbar ?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att arbetarrörelsen stödjer det parti som bäst tillvaratar deras medlemmars intressen är bara naturligt Nils.

          • Jonny Disenfeldt

            ”Att arbetarrörelsen stödjer det parti som bäst tillvaratar deras medlemmars intressen är bara naturligt Nils.”

            Det håller uppenbarligen inte en majoritet av fackmedlemmarna med om, det blir allt färre som har den åsikten du har

            Uppenbarligen är det dags att slänga ut de S-stämplade fackbossarna och få fackliga representanter som arbetar för sina medlemmars bästa istället för att gynna sig själva och S…

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Precis som jag sagt tidigare så får medlemmarna om de inte håller med se till att byta ut den ledning som de tycker gör fel – Fram tills dess sådana initiativ kommer och får en majoritet av medlemmarna bakom sig så är det uppenbarligen så att Lo-medlemmarna stödjer den nuvarande ordningen där LO ger stöd till S Jonny.

            Detta är sista gången jag skriver i detta ämne då detta inte var vad inlägget handlade om – Vill du kommentera ytterligare får du hålla dig till ämnet.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Precis som jag sagt tidigare så får medlemmarna om de inte håller med se till att byta ut den ledning som de tycker gör fel – Fram tills dess sådana initiativ kommer och får en majoritet av medlemmarna bakom sig så är det uppenbarligen så att Lo-medlemmarna stödjer den nuvarande ordningen där LO ger stöd till S Jonny.

            Detta är sista gången jag skriver i detta ämne då detta inte var vad inlägget handlade om – Vill du kommentera ytterligare får du hålla dig till ämnt.

      • Jonny Disenfeldt

        Jo, eftersom LO stödjer SAP ekonomiskt t.ex under val så tvingas även majoriteten av medlemmarna som INTE röstar på S indirekt att vara med och betala SAP …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          LO har redan initialt klargjort att man har för avsikt att göra så och jag ser inget fel i att arbetarrörelsen stödjer det parti som för den politik som är bäst för deras medlemmar.

          • Jonny Disenfeldt

            Nu skriver du ”LO har redan initialt klargjort att man har för avsikt att göra så och jag ser inget fel i att arbetarrörelsen stödjer det parti som för den politik som är bäst för deras medlemmar.”

            Alltså var ditt påstående ”Det finns ingen LO-medlem som tvingas att betala till s Alexander ” felaktigt…

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Mitt svar var inte felaktigt Jonny och det är inget krav att betala – Tycker man att det är dåligt som LO-medlem har man två val – Endera går man ur facket eller så röstar man bort ledningen i facket och ersätter den med personer man gillar.

            Facken gör som majoriteten av medlemmarna vill och i nuläget är medlemmarnas vilja att LO ska stödja S.

  5. Bergis

    Rika människor är smarta. Har du inte lärt dig det? Kasta ut MP och samarbeta med SD för tusan. Jag tror inte sossarna blir så besvikna.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att samarbeta med SD finns inte ens på kartan Bergis och kommer så heller aldrig att göra.

      • Bergis

        Jag tänkte på att SD ställt som krav att fattigpensionärerna får det bättre ställt om dom ska stödja en regering. Är inte det bra? Eller är det bättre att ni samarbetar med klan inröstade Salafister i MP?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Om SD får vara med och bestämma får pensionärerna det sämre Bergis – Så blev det förra gången SD lovade en bättre tillvaro för pensionärerna med ändrade sig och röstade emot ett sådant förslag från S/Mp regeringen i riksdagen.

          • Jonny Disenfeldt

            Både SD och alliansen vill förbättra MER för pensionärer med låg pension än vad S vill göra.

            SD och allians röstade NEJ till ett PAKET av ekonomiska åtgärder vilket du kanske vet?
            SD hade även vid den tidpunkten ett eget paket som innehöll bättre ekonomiska fördelar för pensionärer, något som S röstade nej till …

          • andersforss (inläggsförfattare)

            SD har under denna mandatperiod röstat emot förslag som skulle förbättra för pensionärer trots att de innan valet lovade att värna pensionärerna – Att de ska fortsätta på den vägen även denna mandatperiod är därför givet oavsett vad de sagt inför valet. SD kan ingen lita på då man säger en sak för att sedan rösta tvärt emot vad man sagt.

  6. Gunnar.F.

    Forss! Jag rekommenderar att DU läser faktaboken 10 000 miljarder av Tino Sanadaji .(om du inte redan gjort det)
    10 000 miljarder + ”and ticking”- är nämligen den skuld företagen o privata har i skuld i Sverige.
    Då kanske du förstår varför företagen måste dra in pengar och därmed också skapa jobb till folket, för att försöka reglera dessa skulder.
    Och då är det sekundärt vilka man samarbetar med bara makten kommer till höger.
    Sossarna vill däremot i stort sett fortsätta med sin politik som spär på dessa skulder vilket är förödande för Sverige.
    Bör väl tillägga att det egentligen redan är för sent för Sverige iom. dessa skulder, men det går ju att försöka rädda det som räddas kan. Ps. Du kan även läsa faktaboken, DEN STORA MASSUTMANINGEN av T.S. Ja om du inte redan gjort det,men jag tvivlar eftersom du vill fortsätta i samma gamla hjulspår med den förödande (S) vänsterliberala politik som DU så varmt vurmar och proklamerar för. Trevlig läsning AndersForss. Och hoppas du vaknar i samhället.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har full koll på läget och vet mycket väl att företag måste tjäna pengar och varför Gunnar. Däremot är det fel att företa kan skatteplanera och byta en svensk vinstskatt på 20% mot 0,5-3 promilles skatt i Nederländerna eller Luxembourg.

      Lika fel är det att klyftorna ökar och att företagarna inte delar med sig till sina anställda för att skapa ett jämlikare samhälle samt att de gör allt för att behålla pengarna för egen del så att den individuella förmögenheten kan öka på bekostnad av en stärkt och/eller bibehållen välfärd för alla.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är etiken och moralen och då ställd mot de orsaker jag anför som jag ser som ett problem Krister och det är därför jag upplyser alla om att vi som människor har rätten att själva välja vart vi ska handla och vilket företag vi ska gynna.

      • Jonny Disenfeldt

        Vilka företag i Sverige kan nu göra detta att få 0.5-3 promilles skatt i Nederländerna/Luxemburg ?
        Du har ju full koll så berätta …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Alla företag som gör affärer internationellt och som flyttar sitt Europeiska huvudkontor till Nederländerna eller Luxembourg kan göra så helt lagligt och vilken nivå skatten på vinster gjorda utanför NL eller Luxembourg är det man förhandlar med deras respektive skattemyndigheter om Jonny.

          Är man duktig i de förhandlingarna hamnar nivåerna på dessa nivåer.

          • Jonny Disenfeldt

            Nu undviker du att svara på min fråga Anders.

            Vilka företag i Sverige kan nu göra detta att få 0.5-3 promilles skatt i Nederländerna/Luxemburg ?
            Du har ju full koll så berätta …

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag undviker inte din fråga Jonnny – Mitt svar var både fullständigt och klart och tydligt.

  7. Alexander

    ”samt att de gör allt för att behålla pengarna för egen del”

    Är det din syn på företagare? Berättar du det under alla samtal med din stora fanbase?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hur min syn på företag och företagande som för övrigt är mycket positiv givet att företagen gör rätt för sig och följer alla regelverk ser ut har det aldrig rått några tvivel om Alexander.

      Man måste titta på hur min totala syn på företagande ser ut och gör man det kan man se att jag gillar företag och att den politik jag vill föra är företagarvänlig.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Problemet ligger i SD:s ideologi Alexander och det är därför C och L öppet deklarerat att de inte kommer att sitta i en regering som har aktivt eller passivt stöd av SD – Ett mycket bra beslut av dem tycker jag då SD precis som Löfven säger är ett rasistiskt parti med nazistiska rötter.

  8. Bertil

    Vart är Sverige på väg?
    Med moderater och KD, C ja även Liberalerna så kommer Sverige bli ett Land med enorma klassklyftor.
    Sociala skydd kommer förmodligen knappt finnas. Men fallskärmar skattesänknigar och massor bidrag till det högavlönade rika klientelet kommer blomstra.

    Av detta kommer Samhället även att utsättas flr vad kanmanbara gissa.
    Men kom inte bu ich säg så hemskt det är med bilbränder och liknande.
    Det är nog bara förnamnet på vad som kommer ske om högern väljer skapa ännu större klassklyftor.
    Vi nalkas även både börskrasch och lågkonjuktur med hög arbetslöshet personliga konkurser boprisfall o.s.v
    När högern slår undan benen för folk kommer dessa försvara sig på ett sätt som ingen räknat med.

    Minns att jag varnat nu flr detta.
    Jag kommer få rätt det är jag säker på.

    • Jocke

      Ja det är klart att du får rätt om bilbränder som ökar, de ökar dessvärre oavsett vilket parti/block som styr. Är det ändå inte märkligt att vi svenskar har börjat fjutta på bilar sådär. Riktigt ursvenskt med bilbrännande….

      Så länge folk resonerar på det här viset så kommer problemen att öka, men visst fortsätt att stoppa huvudet i sanden så blir nog allt bra.

  9. Nils Lindholm

    Vi måste tänka på att det är spec. storföretagen som drar in eller förorsakar BNP.
    Visst har småföretag många anställda men dom är ofta serviceföretag till storföretagen, en cykelhandlare eller Konsumaffär överlever inte om det inte finns riktigt arbete på orten eller Statsbidrag som, andra slantar, det är solen och jordskorpan som föder oss och spec. hur vi utnyttjar detta, inte att stryka skjortorna åt varandra
    Flyttar skogsindustrin, stål- och gruvindustrin ut ur landet så . . . .
    Så vi ska inte bara prata om egoism kapitalism . . . att konfiskera eller skatta bort dom ur landet visar sig inte vara bra, Det fantastiska Kuba med sin då fantastiske ledare har 1/7-del av BNP/c mot Sverige, Venezuela . . . tjaee
    Men det kapitalistiska egistiska Sverige går som . . .

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så länge alla EU-länder kommer överens om vad som ska gälla och slutar konkurrera sinsemellan skattemässigt så uppstår inga problem med företagsflyttar Nils och en sådan överenskommelse är inte speciellt långt borta därför att alla EU-länder plågas av minskade skatteintäkter som ett resultat av storföretagens skatteplanering.

  10. Alexander

    Anders

    41% av medlemmarna i LO röstade på Socialdemokraterna i valet. Du menar alltså att en majoritet ändå tycker att fackavgiften ska sponsra Socialdemokraterna?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hade en majoritet av LO-medlemmarna tyckt att det är fel av LO att stödja S skulle de endera ha begärt utträde ur facket eller röstat bort fackets nuvarande ledning. Så länge en majoritet av LO-medlemmarna inte gör det så får det anses vara så att LO:s medlemmar stödjer LO:s val att stödja S.

  11. Jonny Disenfeldt

    ”Förvisso har vi haft minoritetsregeringar men med ett C och L som så kategoriskt är emot SD så återstår inget annat än att ingå samarbete med S och MP för att säkerställa att man lever upp till löftet att aldrig stödja en regering som har aktivt eller passivt stöd från SD.

    Nja, det räcker inte, ett sådant samarbete måste inkludera vårt gamla kommunistparti V, det vet du nog.
    Om C och eventuellt L sätter sig i knäet och samarbetar med V och MP samt med S och dess näringspolitik så blir det ett betydligt värre svek…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att V passivt stödjer en sådan regering genom att passivt rösta med eller genom att lägga ner sina röster har C och L aldrig deklarerat sig vara emot Jonny och i valet mellan SD och V så är det naturliga valet alltid V Jonny – Så även för C och L och deras anhängare.

  12. Staffan Berg

    Antonia har väl samma rätt som du att ha en åsikt i frågan. Kallas demokrati. Att du som väldigt många andra vänstermänniskor, där regeringen är sämst, inte förstår dig på hur demokrati fungerar är ju en helt annan sak. S plus Mp och har bara 40% av valmanskåren. Svårare än så är det inte. Varför skulle då dessa 60% avsäga sig makten. Som de gjorde 2014. Var det någon såg någon som helst tacksamhet från sossarnas sida? Nej det handlar politik och då ska man kämpa för sin egen politik. Att V fick ett visst inflytande av detta var ju en skandal. Skulle Alliansen släppa ifrån sig makten en gång till så vore det ett svek igen mot sin egen politik. Att S vill demonisera SD ligger i politikens natur.
    Med SD så kan S-politiken stoppas i karantän för år framåt. Självklart är detta sossarnas stora rädsla, vilket förklarar mycket.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Självklart har Antonia rättigheten att ha en åsikt Staffan det har jag aldrig förnekat henne.

      Sedan är det så om man tittar på valresultatet att de rödgröna har ett mandat mer än alliansen eller omsatt i siffror 144 jämfört med 143 så att de rödgröna fortsätter att regera ser jag som självklart.

      • Jonny Disenfeldt

        S+MP har klart färre mandat än en alliansregering med M+KD+L+C…

        Sedan finns det två andra som står utanför dessa regeringsalternativ.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Till den rödgröna sidan räknas även V vilket alla vet då det är så det alltid varit Jonny och då även om de inte ingår i regeringen i sig och därför att det är rösterna från V som säkerställer att regeringen får igenom sina förslag i riksdagen.

          • Jonny Disenfeldt

            ”det är rösterna från V som säkerställer att regeringen får igenom sina förslag i riksdagen.”

            Vilket kräver uppgörelser med V, det har vi sett den senaste 4-årsperioden, eller hur …

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Att göra upp med V i frågor där vi har samsyn är rät naturligt eller hur Jonny?

    • Bertil

      Förmodligen blir det Kristersson som blir statsminister. Vilket jag tycker är bra. Kristersson är lika pucko som Batra som blev och var partiledare för moderaterna.

      Kristersson är en allt igenom helknäpp typ med många lik i garderoben. En förtryckare som jag inte tror får förtroende av Svenska folket i stort.
      Glöm inte han stal en bostad vikt för hemlösa.

      Blir intressant hur C ska förhålla sig till moderaternas och KD-s kompis Jimmie Åkesson.

      Sen undrar man hur sänkta trösklar boprisfall och sänkta skatter kommer att bemötas av alla egoister som röstat på dessa egoister.

      Det blir en intressant mandatperiod.
      Med mycket konskekvenser som kommer ske för varje skattesänkning bidrag man ger till välmående samtidigt som man slår en rak höger mot många som idag har det svårt.

      Det blir nog slut med att åka ner på stan
      Med denna regim. Man kommer skapa ett Sverige som Sau Paolo.
      Där vågar fint folk knappt stanna vid övergångsställen.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Min tro är att Löfven får fortsätta som statsminister i en regering bestående av S, MP, C och L Bertil.

        • Bertil

          Svar till Anders Forss, Självklart är det svårt säga vad det blir av denna blåbärssoppa till röra.
          Ger man makten till Löfven så gör man det bara för att krossa sossarnas politik vilket kommer sänka sossarna för gott vid nästa val.

          Är Kristersson på allvar het om statsministerposten så tror jag det blir M och KD, med stöd av SD.
          D.v.s liknande som sossarna från 2014. S och Mp med stöd av vänstern.
          I detta fall kommer därmed SD få igenom en och annan politik som de brinner för.

          Hur det än bli så har vi fyra bortkastade år. Vi går även mot lågkonjuktur och en börskrasch kan komma när som helst.
          En sak! Den som inte fått nåt under sossarnas tid lär inte få nåt nu heller.
          Därmed kommer självmorden öka vilket är högerns sätt utöva utrensning.
          Se bara hur man uttalar sig om tiggare. Det ska förbjudas men man ger dem inget alternativ i övrigt.

          Med en högerregim så kanske vi vid nästa val har denna låt som vallåt för sossarna.
          ”Happy days are here Again”
          Då lär Kristersson om han nu blir statsminister vara ”skinnflådd.”
          sen lär väl Ebba gå in i ”väggen” som sin mor. ja kanske även Åkesson
          han vill ju hellre spela spel än jobba.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Med Löfven vid makten blir det inget krossande av socialdemokratisk politik Bertil – vad grundar du det påståendet på?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det faktum att de rödgröna är ett mandat större än alliansen och på att C och L dyrt och heligt lovat sina väljare att aldrig sätta sig i en regering som har aktivt eller passivt stöd från SD.

  13. Jan

    Svenskt Näringslivs egenintresse är ju att säkra tillgången till den lukrativa välfärdsmarknaden. Sedan man köpt SD:s lojalitet är det ju bara naturligt att man vill använda SD och sitt lydparti M till att garantera tillgången till skattemedel via vinster i välfärden. Horeriet i det här är ju att SN alltid varit för mer eller mindre öppna gränser. Dels för att krossa staten och fackföreningarna dels för att sänka priset på arbete. Att sedan SD gifter sig med samma krafter som ligger bakom massinvandringen är ju ett hyckleri i den högre skalan. Men som sagt, egenintresset ljuger aldrig. Girigheten har inget slut.

  14. Jonas

    Har röstat S sen jag var ung, dock så har S och LO blivit mer en kamp organisation för kvinnor och genus skit. Svenska arbetar män är ni Sossar skit bra att osynlig göra. Då försvinner bara fler o fler män från LO medlemmarna dem blir svårt o få tillbax. Vilken ringhörna tror du dem går till? Jag tänker aldrig rösta på S/V mera så länge ni bara kör ner ert genus skit i halsen på oss män. Därför blev det Sd denna gången o blir så tills ni ger fan i o låta kvinno kampen kapa klass kampen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du läser min blogg och har följt den historiskt så kan du se att jag är emot feminism och att jag står upp för jämlikhet för alla på lika vilkor – Dvs. för jämlikhet både för män och för kvinnor.

      • Jonas

        Anders;
        Nej, jag har ingen tid och bläddra igenom 100 tals sidor bara för att hitta rätt till vad just DU tycker. Därför skrev jag NI Sossar. Och menar ER som PARTI. Ditt svar förändrar inget. Ni får inte min röst så länge NI som PARTI och era fackliga tentakler ägnar all tid åt att banka in i pannan hur dålig jag är. Det förlorar NI SOM PARTI bara fler röster på. Den vanliga arbetarmannen är säkert riktigt PK-trött vid det här laget.
        Jan:
        Spela inte dum i huvudet nu, du förstår vad jag skriver annars hade du inte svarat! Sen; om du eller andra lyssnar på mig skiter jag i. Det är ni som behöver min röst, inte jag som behöver er, alltfler LO medlemmar byter till SD. Jag förstår det är kämpigt för er, men som ni bäddat får ni nu ligga några mandatperioder. Just din von oben attityd stärker bara min övertygelse att NI SOSSAR och LIKNANDE inte står på arbetarmannens sida. Nästa val riskerar bli än värre för er. En sosses som talkvinna i riksdan; nej gud bevare mig väl. På tal om språk, kan du skicka en liknande hälsning till Löfven att lära sig basal svenska?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Innan nästa val är min förhoppning att både jag och vi som parti kan få den vanlige arbetarmannen att återfå sin sans och återgå till att rösta på S. Det arbetar jag för varje dag och det arbetet kommer jag att intensifiera under de 4 år som återstår till nästa val.

      • Jocke

        Tröttsamt att liknande kommentarer släpps igenom. Att skriva något för att förminska en person, genom att påpeka huruvida dennes språkliga kunskaper är tillräckliga, är en sorglig härskarteknik!

        Måhända visar det vad en sådan som Jan representerar? Därför vill jag säga till dig Jan, att du hädanefter diskvalificerat dig som läsbar skribent.
        Till Anders vill jag säga att sådant som Jan skriver tillför inget till debatten och det vore trevligt om du påpekar att i alla fall något i inläggen bör vara inom ämnet, så höjer vi nivån en smula.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg. Jag upplever att jag har rätt bra koll på vad som skrivs och att jag säkerställer att det som skrivs håller sig inom ramen för vad som är acceptabelt. Jag ska följa saken och när ett inlägg hamnar helt utanför ämnet ska detta påpekas där har du helt rätt Jocke.

  15. Jonny Disenfeldt

    ”Att göra upp med V i frågor där vi har samsyn är rät naturligt eller hur Jonny?

    Javisst, och på samma sätt är det rätt naturligt att alliansen gör upp med SD i frågor man har samsyn… eller hur Anders? 60% i riksdagen är en stark majoritet i de frågor man har samsyn…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är mycket onaturligt att göra upp med SD och då oavsett vilket parti som gör så Jonny – Att göra upp med partier vars ideologi vilar på samma grund som SD kan bara leda en väg – Rakt ner i fördärvet.

  16. Bosse

    De delar av näringslivet som förespråkar ett M/SD-samarbete är enligt min mening synnerligen naiva. Man suktar efter SD:s stöd, men tror att man skall få detta gratis.
    En ny ”järnridå” håller på att skapas i Europa, och SD har ganska oblygt målat upp dessa länder som förebilder för ett framtida Sverige…..dvs SD har tydligt valt på vilken sida de önskar att vårt land skall hamna på.
    Har herrar och damer näringslivstoppar funderat på hur de skall förhålla sig till detta…?
    Jonas Sjöstedt hade helt rätt när han förutsade att SD kommer att ”köra M från baksätet”…..

  17. Jonny Disenfeldt

    Jan –
    Ska vi prata historia så var vänsterpartiet för en väpnad blodig revolution i landet … men ditt minne har väl glömt det.
    Precis som hur detta kommunistparti samarbetade in i kaklet med diktaturer som t.ex DDR och Sovjetunionen och än idag fortsätter att samarbeta med kommunistpartier i EU.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.