Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Jan Hägglund (AP) avslöjar vänsterpartiet med byxorna nere!

Jag har i ett antal blogginlägg anfört att vänsterpartiet i Umeå inte är att lita på i politiska sammanhang eftersom de alltid vänder kappan efter vinden och därför att de aldrig står fast vid ingångna avtal och gjorda överenskommelser. 

Därför är jag inte förvånad över det Jan Hägglund avslöjar i dagens blogginlägg avseende vänsterpartiets beteende då det han avslöjar bara befäster det jag anfört om vänsterpartiet i Umeå under lång tid.

Vill du läsa Jannes blogginlägg kan du göra det på följande länk för att lättare hänga med i debatten: http://blogg.vk.se/janhagglund/2018/09/22/vansterpartiledarens-forsok-att-att-sabotera-forhandlingar-och-smutskasta-mig/?_ga=2.214919959.1668121908.1533541303-534459877.1487067273

Det som klart och tydligt framgår i Janne’s inlägg är hur vänsterpartiet (i vad jag vill påstå vara vanlig ordning) försöker sig på att spela ett politiskt dubbelspel – Detta genom att i samma fråga sluta två överenskommelser med helt olika parter inblandade samtidigt.

Att det tillvägagångssättet redan på förhand är dömt att misslyckas och att det tillvägagångssättet förstör all heder och tillit gentemot vänsterpartiet i Umeå tror jag att alla kan förstå.

Dessutom tror jag att de allra flesta efter att ha läst Jan Hägglunds blogg förstår varför jag och Lennart Holmlund och fler med oss så kategoriskt avvisat allt samarbete med vänsterpartiet i Umeå.

Den stora frågan för alla som försöker sig på ett samarbete med vänsterpartiet i Umeå är inte om en gjord överenskommelse med vänsterpartiet ska brytas eller inte.

Den stora frågan är snarare när överenskommelsen kommer att brytas och hur vänsterpartiet kommer att bete sig efter det att överenskommelsen brutits i sin iver att lägga den skuld som vilar på dem på motparten. 

Därtill vill jag trots att vi för det mesta är oense om vilken politik som ska föras tillägga att det är hedersamt och rakryggat av Jan Hägglund och AP att stå upp för en gjord överenskommelse och för det handslag om den överenskommelsen som är gjort.

Den sortens beteende stärker tilliten för ett parti som AP inför nästa förhandling med dem inom politiken då det nu inträffade visar att man till skillnad från vänsterpartiet kan lita på att AP står för de överenskommelser man gjort inom politiken.

Avslutningsvis vill jag därför på nytt anföra det jag redan sagt under lång tid – Vill man som väljare lägga sin röst på ett parti som står upp för det man lovat ska man inte rösta på vänsterpartiet i Umeå.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

16 kommentarer

  1. Bertil

    Nää nu börjas det igen. Focus på enskilda fall istället för ta upp viktiga Samhällsämnen.

    Vänstern behövs och att de sedan lokalt kan vara lite besvärliga gäller nog även socialdemokraterna för att inte tala om de nära band moderater ich socialdemokrater har i Umeå.
    Ska det vara så??

    Nää! Sossarna har fullkomligt spårat ur och är inte längre det företrädande arbetarpartiet ich de som värnar svaga grupper.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Bertil än en gång vill jag påminna om att det är jag som bestämmer vad jag vill skriva om på min blogg. Vänsterpartiet i Umeå beter sig horribelt och att lyfta upp och skriva om det är viktigt.

      S har inte några närmare band till M än de vi har med andra partier i Umeå Bertil men den stora skillnaden mellan rikspolitik och kommunpolitik är att man i kommunpolitiken måste vara mer pragmatisk och se till att lösa uppkomna problem på bästa sätt – Något vi i S lyckats mycket bra med i Umeå under lång tid.

      • Bertil

        Absolut! du bestämmer själv vad du väljer för ämnen. Men då får du även räkna med att jag tycker det blir veligt.

        De nära banden mellan sossar och moderater är ett tydligt tecken vilket även visar sig på riksnivå att sossarna inte längre är nåt arbetarparti.
        Sossarna har tyvärr blivit ett högerparti
        vilket lär bli deras fall om de inte skärper sig.
        Sossarnas partitopp har vuxit upp under omständigheter som varit flr goda och nu glömmer man vilka man ska kämpa för.

        De som företräder Sossarna har aldrig burit blåblusen eller haft en overall på sig.
        Sossar idag i partiledningen är bortskämda 40-50-talister. Än värre blir det med kommande sossegeneration de har inte ens varit med om gemenskap och solidaritet.
        Det ser minst sagt illa ut för socialismen.

        Jag är helt övertygad om att det socialismen byggt upp som redan fallit ihop jommer i princip att förintas.

        Redan idag så existerar en enorm utrensning av sjuka. Dem är faktiskt skrämmande.

        Set behövs en motpol i utrensning
        Den där de som plundrat utsatta utsätts för samma grymma behandling som vad sjuka får utstå.

        Sossarna har chansen och hade chansen men tog den inte. Därav socialismens förfall. Det medför även att man försöker hitta ett halmstrå i vänsterpartiet men framförallt hos SD.
        SD vad det verkar har en bättre politik inom sjukförsäkringen än vad sossarna har. De vill inte att folk ska utförsäkras.
        Därav har även SD fått sympati.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          S är inget högerparti Bertil men däremot ligger vår politik för närvarande alldeles för långt åt höger inom det spann vi som socialdemokrater kan röra oss inom och det har jag kritiserat min partiledning för och anfört att jag arbetar för att flytta vår politik åt vänster genom at sakta men säkert bygga ett stöd för det.

          • Olle

            Till syvende och sist så är det väl en politik åt höger S väljarna vill ha när det är så jämt mellan blocken. Vi lever ju i en demokrati där väljarna styr. Hade S valt en mer vänsterpolitik hade de troligen fått mindre antal väljare. Nu måste ju S om de hamnar i regeringsställning föra den politik de har lovat väljarna annars sviker de löftena.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Min övertygelse är att S skulle ha samlat betydligt fler väljare och fått fler röster om vår politik legat längre åt vänster.

  2. Jonny Disenfeldt

    Det som upprör mig mer är att man på detta sätt manipulerar valresultatet för att tillskansa sig mer representation i nämnder än man borde ha … ett snuskigt spel under bordet

      • Jonny Disenfeldt

        ”Det spelet pågår i alla kommuner Jonny och har så gjort sedan urminnes tider.”

        Och OM du då försvarar detta spel så borde du väl inte bli upprörd över att det spelas dubbelspel heller … det ingår i spelet. Du är bara upprörd för att det kan gå emot ditt parti.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Dubbelspel ska man alltid uppröras över Jonny då dubbelspel är att spela ett oärligt spel.

          • Jonny Disenfeldt

            Dubbelspel är inte mer oärligt än att genom manipulation få mer representation i nämder genom valtekniskt samarbete. Det är spel som spel för att få fördelar. Du är bara en dålig förlorare.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag är ingen dålig förlorare Jonny och som jag sagt tidigare så förekommer valtekniskt samarbete i alla kommuner direkt efter varje val – Att spela dubbelt och försöka sluta ytterligare avtal när man redan slutit ett avtal är däremot förkastligt och sådant ska lyftas upp och kritiseras.

  3. Krister

    – Vill man som väljare lägga sin röst på ett parti
    som står upp för det man lovat ska man inte rösta
    på vänsterpartiet i Umeå.

    Nästa val är om 4 år…
    Om inget händer innan dess.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.