Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Moderaterna vill bedriva häxjakt på bidragstagare men inte på skattesmitare.

Moderaterna påstår allt som oftast att det svenskaste som finns är att göra rätt för sig. M säger att den som inte gör rätt för sig sviker Sverige vilket jag till viss del kan hålla med.

Det jag inte får att gå ihop med uttalandet är att M anser att detta innebär att vi som nation ska hårdgranska bidragstagare så att dessa inte fuskar och straffa dem hårt om de fuskar. Samtidigt som det sker vill M att alla som skatteplanerar aggressivt och/eller fuskar med skatten ska undantas från granskning.

Många påstår att moderaterna är ett skattesmitarparti – Något jag tycker blir klarare och tydligare dag för dag.

Att bedriva häxjakt på bidragstagare och samtidigt avstå från att göra detsamma på den grupp människor som direkt eller indirekt stjäl mest pengar av svenska staten och alla svenskar är dubbelmoral och helt felaktigt.

Förvissa ska vi sätta åt alla de som fuskar till sig bidrag – Dock måste kampen mot skatteplanering och jakten på alla bolag och privatpersoner som fuskar med skatten ha betydligt större prioritet än jakten på fuskande bidragstagare om moderaterna ska ha någon som helst trovärdighet i mina ögon.

Det är uttalanden som dessa som steg för steg visar moderaternas riktiga ansikte – Det ansikte Reinfeld, Borg m.fl. lyckats dölja under det falska epitetet att Nya moderaterna är Sveriges nya arbetarparti.

Moderaterna är och har alltid varit storkapitalets parti – Beviset för detta är att de vill skydda storkapitalets skattefusk och samtidigt jaga de svaga och utsatta grupper som i desperation fuskar för att få en mer dräglig vardag.

Som socialdemokrat vill jag gratulerar moderaterna till uttalanden som dessa då det gör det lättare för mig och oss att påvisa för alla som lever i Sverige att det bara finns ett arbetareparti i Sverige – Socialdemokratiska arbetarepartiet SAP.

En röst på socialdemokraterna är en röst på ett parti som ser till att alla måste göra rätt för sig genom att solidariskt betala den skatt de ska och bör betala baserat på vinster och övriga intäkter såsom lön och utdelningar mm.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

40 kommentarer

  1. Petter

    Det är heller inte så roligt att se sin ”nackskadade” granne gå runt med sin stödkrage hemma och vara långtidssjukskriven. Men när han jobbar hela skift i sin egen skog går han då inte med stödkrage. Men att vara på jobbet verkar vara för jobbigt ,trots ett icke fysiskt arbete. Detta stör mig som skattebetalare och jag har 5 st exempel till på bidragsfusk gällande ”sjuka”, men ingen verkar då kolla upp dessa. Detta är också en form av skatteflykt som i alla fall inte du vågar ta upp, då är det helt plötsligt en form av diskriminering av sjuka ???

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Oavset vilket system vi har så kommer det alltid att finnas människor som försöker fuska och använda systemet till sin egen fördel. Tack och lov tillhör det du beskriver undantagsfallen och att försöka framställa att detta kulle vara vanligt förekommande tycker jag är fel från din sida.

      • Petter

        Det är klart de ska fokucera på skattesmitare, de ska fokusera på alla som begår en brottslig handling. Sen finns det många lagar som måste ändras för skattesmitare begår inte brott alltid utan hittar kryphålen. Dessa måste täppas till.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Precis Peter och att täcka till kryphålen är rätt enkelt och något jag propagerat för i mer än 4 år vid det här laget.

  2. Anders Nilsson

    Ska s och Sverige skriva under Global Compact och på så
    sätt skapa en global arbetsmarknad där alla kan smita från inkomstskatten ?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det tror jag inte att Sverige eler något annat land för den delen har för avsikt att göra Anders.

  3. Bertil

    Se där nu föll poletten ner även flr Anders.

    Det är helt klart i moderaters tanke att svaga grupper helst ska sättas i fängelse sen privatisera fängelser så man kan nyttja fångar som levande robotar där man inte behöver ge dessa lön.

    Modrater har samma taktik som Trumps fru hade . Kopiera andras goda tanke insetts fall kopierade Trumps Fru hustrun till förra presidenten Obama.

    Samma har vi sett med Moderaterna i Sverige Reinfeldt tog arbetslinjen och gjorde om den tillber förtäckt förtryckarlinje.detta genom att försämra för arbetslösa, sjuka kallade det för arbetslinje.

    Nu kör den råbarkade Svantesson med en retorik för hon menar man ska göra det mer lönsamt jobba.
    Detta genom att försämra sociala stöd som a-kassa, sjukförsäkring. Övriga sociala stöd samt sänka ingångslöner.
    Att kalla det arbetslinje är lite väl magstark för mig.
    Vad hon egentligen skulle sagt om det funnits lite av ärlighet bak pannbenet.
    ”Vi moderater vill öka klassklyftor och öka ojämlikheten.Samt ge mer till välmående”
    Att notera:
    Citat: från SvD
    ”Den nya arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson utpekas på en del håll som religiös extremist med anledning av hennes bakgrund i Livets ord och organisationen Ja till livet.”

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Min polett angående moderaterna sjönk ner för länge sedan Bertil -Däremot överdriver du storligen när du påstår att M vill sätta svaga grupper i fängelse – Även om jag inte gillar M:s politik så är det påståendet från din sida en ren lögn Bertil.

      • Bertil

        Lögn!! Det är ju ingen lögn för då är det ju nåt som skulle skett. Privata fängelser finns inte i Sverige tack och lov.
        Det jag skriver är en tes en teori.

        Minns att Reinfeldt redan 2002 ville privatisera fångvården.

        Så min tes kan faktiskt till viss del funnits i en ledares huvud. I Kalifornien där det brinner används fångar för att släcka elden
        och kritik om att de inte får betalt har kommit.

        Sen förstår jag att poletten har fallit ner tidigare för dig Anders gällande moderat politik. Det jag ville mena är att ämnet tas upp.
        Inget illa menat.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Även om det vid något tillfälle varit uppe som generellt ämne betyder det inte att det var tänkt att det skulle bli så. Med det sagt så faller ditt påstående och blir till en lögn Bertil.

          Det är stor skillnad mellan USA och Sverige Bertil och det mesta som sker där politiskt finns inte ens på kartan i Sverige.

          Slutligen så förtydligar jag än en gång att jag bestämmer vad jag ska skriva om och när. Hur och vad jag skriver om blir i regel till en serie inlägg som berör samma ämne och denna gång var turen kommen för detta ämne att behandlas på nytt.

          • Bertil

            Håller inte med jag har förklarat och lögn är när nåt framställs som fakta.
            Man behöver inte stå på sig jämt Anders man måste inse när det blir fel också.

            Jag tror du retade upp dig på poletten jag nämnde i flrsta inlägget.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            På inget sätt Bertil men det jag hävdar är en lögn från din sida riskerar att kullkasta varje seriös debatt i ämnet och det är därför jag reagerade – Därtill går det inte att provocera eller reta mig Bertil då bägge dessa reaktioner kommer att leda till att man förlorar debatten.

  4. Niklas Karlsson

    Var det inte du som ojade dig för att Sverige skulle ta efter USA i negativt kampanjade? Så gör du precis samma sak själv?

    Att presentera tyckande som fakta kan ju alla göra.

    Många påstår att Socialdemokraterna är ett parti för bidragsfuskare– Något jag tycker blir klarare och tydligare dag för dag.

    Det är precis samma drivkraft att fuska med bidrag som att fuska med skatten finns ingen skillnad i moral.

    Hur många unga föräldrar underlåter att skriva båda föräldrarna i samma lägenhet för att maximera bostadsbidraget?

    För att undvika dubbelmoral måste allt fuskande beivras oavsett om det är 3000kr per år eller 300 miljoner.
    Går du enbart efter beloppen är ju säkert större siffror för skattesmiteri, fast flest till antal är garanterat bidragsfuskandet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ägnar mig inte åt negativt kampanjande utan konstaterar blott och allena vilken verklighet som råder inom moderaterna Nicklas.

      Sedan kan man alltid som du gör försöka försvara ett misstag genom att peka på misstag andra gör – Något som aldrig förbättrar saken utan snarare påvisar att de jag anfört är både sant och relevant.

      • Leif Andersson

        Jag håller delvis med Niklas Karlsson. Eftersom S är största partiet för väljargruppen utrikes födda bidragstagare enligt SCB så innebär det i indirekt att man är mindre intresserade än övriga partier att se till att bidragsfusket för denna grupp beivras.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du drar helt fel slutsats Leif – Vi socialdemokrater kommer aldrig att tveka att sätta dit fuskare men däremot gör vi ingen skillnad på om man fuskar med bidrag eller om fusket handlar om skatter.

      • Bertil

        Anders du har helt fel om lögnen.
        USA är facit om att moderater ull sätta folk i fängelse och göra mynt av de genom att privatisera fängekser.

        I USA lobbar t.o.m fängelseföretag av
        En del av vinsten att fler ska haffas så vinsterna ska öka.
        Att Reinfeldt hade den visionen är jag helt övertygad om.
        Att sen fler moderater vill samma sak är jag även övertygad om.

        Det är ingen lögn det är en spekulation att så är.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är du som är helt fel ute Bertil – Trots att jag ogillar alliansens politik och nyliberalism skulle jag aldrig påstå att alliansen har USA som råmodell för den politik de vill genomföra i Sverige.

          Det du anför har sedan länge passerat gränsen för vad som är spekulation och framstår därför som en lögn som hotar att förstöra en saklig debatt om det jag avhandlat i mitt blogginlägg.

  5. Alexander

    Anders

    Varför ska skattefuskande prioriteras framför bidragsfusk?

    ”som i desperation fuskar för att få en mer dräglig vardag”

    Varför förminskar du deras gärningar? Resonerar du likadant om en målare svartjobbar för att utöka kassan?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Därför att skattefuskandet sett till summa är oerhört många gånger större än bidragsfusket även om jag aldrig påstått att det ska prioriteras då alla som fuskar ska sättas dit om fusket är möjligt att bevisa.

      Slutligen förminskar jag inte deras gärningar Alexander – Allt jag gör är att påvisa att det fuskas på många olika sätt.

  6. Bergis

    Sossarna bedriver redan häxjakt på bidragstagare. Massor med svårt sjuka har fått sin sjukpenning indragen under Löfvens regering. Senast en kvinna som hade kronisk cancer och snart ska dö.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har läst om det fallet och det är inte regeringen i sig utan FK och dess tjänstemän som bedriver den häxjakten baserat på de direktiv de fick från den förra regeringen.

      Däremot kan jag tycka att detta är fel att vi som parti inte redan kommit med nya direktiv som säger att man ska lyssna på läkaren och ingen annan om någon behöver vara sjukskriven längre än vad regelverket tillåter för närvarande.

      Sjuka människor ska inte arbeta och således ej heller förlora sin sjukpenning om de fortsatt är sjuka.

  7. Alexander

    ”även om jag aldrig påstått att det ska prioriteras”

    Du inleder svaret med ett därför och sedan motiveringen. Efter det backar du. Förstår du inte vad du skriver?

    Hur resonerar du kring målaren som i desperation svartjobbar för att få en drägligare tillvaro? Är det likvärdigt med bidragsfuskaren?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du får tolka mitt svar hur du vill Alexander vilket du för övrigt alltid har för vana att göra trots att du vet att du ljuger.

  8. Alexander

    ”baserat på de direktiv de fick från den förra regeringen”

    Och ditt parti tycker,bevisligen, att det är rätt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det tror jag inte att vi gör och jag vet att diskussioner om en kraftig förändring utreds och diskuteras i mitt parti men att dessa inte kan göras offentliga innan vi har en ny regering på plats.

  9. Alexander

    Anders

    Läs svaret du gav, vad är det du skriver?

    ”Det tror jag inte att vi gör”

    Fast direktiven fick vara kvar i fyra år?

    ”trots att du vet att du ljuger”

    Berätta vad det är jag ljuger om. Vad är lögn?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har redan berättat i vilket avseende du ljuger Alexander och kan du inte förstå det så spelar det ingen roll hur många gånger jag förklarar saken för dig.

  10. Brorson

    Krigsanstiftaren Carl Bildt, som tydligen är Ulf Kristerssons mentor, har givit begreppet ”inte samtala med” en helt ny betydelse. Man övergår helt enkelt till dövspråk. Som utrikesminister, som hade egna privata ekonomiska intressen i krigsdrabbade länder, bidrog Bildt till krigsutbrotten eller till att pågående krig förvärrades. Krigsutbrottet mellan Georgien och Ryssland 2008, de svenska nazisterna som i det ukrainska inrikesdepartementets tjänst mördande oppositionella i östra och sydöstra Ukraina samt Lundin Oils (där Bildt var / är delägare) krig i Ogaden-provinsen i södra Etiopien.

    Bildt blev en kultfigur för den vänstervridna svenska journalistkåren när han använde sin krigspotential till att utöva påtryckningar på den dåvarande etiopiska regeringen till att frige två svenska kommunister (journalister), som olagligt hade tagit sig in i Ogaden för att skildra Lundin Oils (sic!) inblandning i kriget. Efter frigivningen har de glömt varför de var där, och bara pratat om fängelsevistelsen. Än märkligare är att Bildts privatekonomiska utrikespolitik under allianstiden har övertagit av efterträdaren Margot Wallström, under häftiga feministiska trumpetstötar.

    Som statsminister 1991 – 1994 förde Bildt ordlösa förhandlingar med partiet Ny demokratin (Nyd) vilket den dåvarande försvarsministern avslöjade i en intervju nyligen. Det gick till så att regeringen i all tysthet skickade de moderata förslagen till Nyd, som genom något slags signalspråk visade om man gillade eller ogillade förslagen. Blev det tummen ner, så filade regeringen på förslagen tills det blev tummen upp.

    Nyd invaderas visserligen kort efter bildandet av nazister, fascister och allsköns övriga högerextremister, som förstörde partiet inifrån. Men Nyd hade, till skillnad mot SD, inte något nazistiskt förflutet. Detta var under SD:s öppet nazistiska tid, och bildandet av Nyd som ett mer konventionellt högerpopulistiskt parti, blev ett allvarligt streck i räkningen för SD, som hade hoppats på ett riksdagsinträde. SD drog emellertid slutsatsen att man måste göra sig av med sin öppet nazistiska och rasistiska framtoning. och att man – till skillnad mot Nyd – måste vara enig utåt.

    Det är inte svårt att förstå hur M har resonerar, när man nu hoppas kunna få SD:s stöd genom ordlösa förhandlingar om politiken. När det fungerade med det kaotiska Nyd, borde det fungera ännu bättre med de välkammade och vältalande kostymnissarna i SD: ledning. med sina ytterst välregisserade partikongresser – som ger ett sken av svensk folkrörelsedemokrati. .

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett intressant och läs- och tänkvärt inlägg om moderaterna och deras sätt att tänka – Tack Brorson för din input i debatten.

  11. Anders Nilsson

    ” Krigsanstiftare”. – tillåter bloggägaren vilka tillvitelser som helst ?
    Kan inte se att Brorson anför någon som helst evidens för det han
    påstår om Bildt. Alltså förtal.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ditt svar till Brorson så att han själv kan bemöta det du anför Anders

  12. Brorson

    http://www.dagensarena.se/innehall/bildt-anklagas-for-korruption/

    Om det som jag har skrivit om Bildt är förtal. är det väl lika mycket förtal mot den nuvarande utrikesministern Margot Wallström, som jag anklagar för att ha övertagit Bildts utrikespolitik under häftiga feministiska trumpetstötar? Detta är en öm tå för svensk utrikesförvaltning. Vad är det som inte får komma fram? Vad hade den svenska ambassadören sagt, som ledde till att han hemkallades? Kanske de bevis, som Anders Nilsson efterfrågar?

    Men egentligen handlade min kommentar om de ordlösa förhandlingarna mellan M och SD, som också har varit märkligt tyst ven i denna fråga…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Gott så Brorson och jag publicerar därför ditt inlägg både som ditt svar till Anders och som ett relevant inslag i debatten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.