Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

I grund och botten är även moderaterna ett enfrågeparti.

Jag har många gånger anklagat SD för att i grund och botten vara ett utpräglat enfrågeparti  – Något jag baserar på att SD:s lösning på alla problem är att stoppa eller kraftigt begränsa invandringen till Sverige.

Den enda område SD kan sägas ha en politik för är migrationspolitiken eller snarare för halva migrationspolitiken – Detta baserat på att SD oavsett vad som debatteras skyller invandringen för alla problem trots att det påståendet är en ren lögn.

SD:s lösning på alla problem är att minska eller allra helst stoppa all invandring till vårt land. Ovanpå detta vill SD skicka tillbaka många som möjligt av de som redan invandrat och redan har permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Om SD:s politik följs till punkt och pricka får man enligt SD lösningen på alla problem i Sverige – Både nuvarande och framtida.

Nu var det inte SD:s politik detta inlägg skulle handla om – Precis som rubriken säger är ämnet för inlägget moderaterna och deras politik.

Skärskådar vi moderaterna ordentligt så ser vi precis samma mönster som hos SD men då i en annan fråga. För moderaterna är det skatterna som är det stora problemet och orsaken till alla de problem som enligt dem finns i Sverige.

Moderaternas lösning på alla problem är att sänka skatten för de med de allra högsta inkomsterna – Detta samtidigt som man sparkar på de svaga i samhället genom neddragningar som innebär att livet blir ännu hårdare att leva för dem.

Att man lyckades med konststycket att lura många människor med normala och låga inkomster att sänkta skatter är lösningen även för dem lyckades rätt bra under de 8 år Reinfeldt var statsminister i Sverige.

Även om det tog 8 år för svenska folket att  inse sitt misstag och ersätta alliansregeringen med en socialdemokratiskt ledd regering i samband med valet 2014 så har jag svårt att tro att väljarna kommer att gå på samma fint ytterligare en gång.

Att med resultatet av det misslyckandet fortsätta på inslagen väg och på den linje som moderaterna valt att kalla arbetslinjen är huvudlöst och bevisar att moderaterna i grund och botten i likhet med SD är ett utpräglat enfrågeparti.

Den nuvarande partiledningen med Kristersson och Svantesson i spetsen fortsätter på inslagen väg – Oavsett vilken fråga om är uppe till debatt stavas lösningen enligt moderaterna och de två personer jag nämnt sänkta skatter.

Moderaternas skiva har på samma sätt som SD:s hakat upp sig på ett och samma ställe – Lösningen på alla samhällsproblem är enligt moderaterna sänkta skatter då svenska skatter enligt moderaternas är höga och/eller skadligt höga.

Att den sortens politik inte fungerar i det långa loppet behövs bara en portion sunt förnuft för att förstå. Att sänka skatten för de redan välbeställda och samtidigt straffa de mest utsatta i samhället löser inga problem – Om något skapar det nya problem som blir ännu svårare att lösa i framtiden.

Bevisen för att så är fallet kan vi hämta från alliansens 8-åriga regeringsinnehav där Sverige var det land där inkomst- och förmögenhetsklyftorna växte mer än i alla jämförbara länder och till och med så snabbt att OECD kände sig nödda och tvungna att påtala för den svenska alliansregeringen att detta är skadligt både för landet och för dess medborgare.

Det samhälle moderaterna i grund och botten vill bygga är ett vi och dem samhälle där inga medel skys för at säkerställa att de redan rika får en ännu större bit av kakan på svagas bekostnad.

Allt detta säger jag för att skapa tankar hos dig som följer min blogg eller hos dig som gör så sporadiskt alternativt läser den för första gången någonsin.

Lösningen på Sveriges problem stavas inte sänkta skatter, ökad ojämlikhet och ökande inkomst- och förmögenhetsklyftor.

På de områden Sverige har problem stavas lösningen en bättre fördelning av vinsterna av allas arbete – Något som för de allra flesta innebär mer kärlek och solidaritet, ökad jämlikhet och minskande inkomst- och förmögenhetsklyftor.

Därför är min uppmaning till er alla att tänka över och analysera det jag anfört i inlägget och då gärna genom att kommentera och skapa en ordentlig debatt om moderaternas politik och deras egentliga position som ett av Sveriges två enfrågepartier.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

42 kommentarer

 1. Alexander

  Det lustiga, eller tragiska, är att du är likadan. Allt löser sig bara klyftorna minskar och de rika betalar mer. Skottlossningar, våldtäkter, trafikproblem, resultat i skolan osv. Inga problem existerar om de rika beskattas hårdare.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag skulle inte säga att jag är likadan Alexander – Verkligheten är att jag är tvärt emot och att minskade klyftor och ett jämlikare samhälls skapar harmoni och därför löser de flesta problem har vi socialdemokrater redan bevisat när vi transformerade Sverige till världens ledande välfärdsnation och världens mest jämlika land.

 2. Bertil

  Alla vet moderaterna bara har två inslag av politik. Skattesänknigar och att alkt ska betalas av svaga grupper.

  Ser man på det rent konkret så förföljer man människor för att gynna en välordnad grupp i alla dessa tre politiska ideologier.

  Ser man på SD så finns likheter att förfölja andra människor för att även de sänka skatter och gynna andra,

  Går man ännu djupare så har och hade Nazisterna samma form av politik slå mot utsatta för att gynna en välståndet grupp en grupp de själva valt ut.

  Socialismen inklusive Vänstern har en grundpolitik där vi ska vara harmoniska och dela med oss. Vi lever trots allt på samma planet och har samma genetiska arv.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Publicerar som ett inlägg i debatten så att alla kan ta del av dina tankar i ämnet Bertil.

 3. Jonny Disenfeldt

  Löjligt resonemang som så ofta. Pinsamt dåligt Anders.

  Vad gäller sänkta skatter på arbete så har jobbskatteavdragen inneburit en stor förstärkning i dess arbetandes ekonomi, framförallt då i de med låga och normala inkomster.

  M vill t.ex inte avskaffa den tillfälliga värnskatten i nuläget, det vill däremot C och L… en skatt som för övrigt är omdiskuterad om den kanske egentligen är skadlig…

  Vad gäller klyftor så är det regerande rödgröna partierna som under 4 år snabbt skapat en starkt växande underklass av människor som sitter fast i utanförskap och arbetslöshet. Importerad arbetslöshet.

  Ditt socialdemokratiska parti vill nu förbättra för de pensionärer som har 17000-100 000 i månaden i pension istället för att satsa vidare på de med dåliga pensioner…

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Till att börja med så kan man ju undra varför du kommenterar något som du tycker är pinsamt dåligt Jonny. Att du sedan hr för vana att kalla allt jag skriver och som träffr många ömma tår för pinsamt därför att det jag anför inte passar in i din politiska verklighet har jag inga problem med – Det börjar bli en vana från din sida att skriva så när du är försvarslös och saknar argument för att bemöta mig på ett korrekt sätt.

   Du har fel vad gäller jobbskatteavdragen – Att staten ger t.ex. 500 kronor per månad i ena ändan för att sedan öka kostnaderna för den som fått de 500 med 700 kronor ii den andra ändan är inte hjälp utan snarare stjälp.

   Arbetslinjen och alla jobbskatteavdrag har varit förödande för Sverige vilket OECD klart och tydligt varnade den förra alliansregeringen för. Det är dessa två företeelser om bär största delen av skulden till att ojämlikheten ökar och till att Sverige under alliansens tid vid makten hade de snabbast ökande inkomst- och förmögenhetsklyftorna av alla jämförbara länder i världen Jonny.

   Bättre borde du kunna åstadkomma Jonny och i övrigt vill jag låta dig veta at jag rakryggat står upp för varje ord i inlägget och för varje ord i detta svar på din kommentar.

   • Jonny Disenfeldt

    Ibland skriver du pinsamt dåligt i dina försök att svärta ner de partier som ingår i alliansen, ibland ljuger du rakt av.

    Jobbskatteavdragen ger för en högst vanlig familj med två heltidsarbetande ca 4000:- mer i plånboken varje månad. Något du tydligen vill undvika att tala om.

    S politik ger inga skattelättnader att tala om utan bara fördyrningar vad gäller bränslekostnader etc etc…

    Jag noterar att du inte följer ditt partis numera officiella ståndpunkt att dessa skattelättnader på arbete ska vara kvar utan du vill alltså dra tillbaka dem. Du är som så ofta på en helt annan sida än ditt eget parti med din vänsterargumentation.

    Ojämlikhet vad gäller inkomstklyftor beror i stor grad på att sittande regering ordnat att vi fått flera hundra tusen nya svenskar som tyvärr fastnar i arbetslöshet och utanförskap. En grupp som fortsätter att växa snabbt för varje år.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag ljuger inte Jonny och att du tycker att något är pinsamt dåligt skrivet fäster jag ingen vikt vid. Varför kommenterar do om du tycker att det jag anfört är pinsamt dåligt Jonny? Vore det inte bättre att avstå?

     Därtill drar du helt felaktiga slutsatser avseende det jag skrivit Jonny – Jobbskatteavdrag och arbetslinjen är två av de mest skadliga saker som någonsin inträffat i svensk politik och utgör tillsammans med avregleringar och utförsäljning av offentlig egendom till underpris grundorsaken till att ojämlikheten och inkomst- och förmögenhetsklyftorna ökat till livsfarliga nivåer i Sverige.

  • Bertil

   Blev inte många rätt för Diselspridarn. Som skriver :
   ”Vad gäller sänkta skatter på arbete så har jobbskatteavdragen inneburit en stor förstärkning i dess arbetandes ekonomi, framförallt då i de med låga och normala inkomster.”

   Det är inte alls hela sannigen. Låglöner har ex avstannat eller t.o.m. fallit.
   Genom detta tilltag har priser på bostäder skenat vilket missgynnar de som inte fått jobbskatteavdrag eller som har låg löner eller medelmåttiga löner.

   Att nån fått det bättre är ju de som redan hade det bra, jobbskatteavdraget har så klart drivit upp även matpriser men även
   Skatten i många kommuner och i alla Landsting betala priset gör det får åter svagare ekonomiska grupper inte minst även Pensionärer och de med låga inkomster.

   Jobbskatteavdrag är en idiotisk form av reform i.o.m det tas från de i beroebdeställnig. Syftet är enbart att skapa klassklyftor, öka kriminaliteten göra fler sjuka.
   De som skapat detta skulle så klart sättas bakom lås och bom, det handlar om ren stöld och omfördelning från de utsatta till de med välordnat liv.

   Det hade varit bättre höja a-kassan så låglöner blivit bättre därmed hade höglöner inte skenat liksom bopriser.
   Boprisers uppgång har så klart även med
   att Alliansen slutade helt bygga just för att alla inte skulle få en bostad.

   Nä Diselspridare vi behöver mer av sådana som Castro som rensar ut det pack som förstört Sverige och skapat stigande klassklyftor.

   Den utrensning som Reinfeldt skapat måste bemötas med samma mynt.

 4. Niklas Karlsson

  Om M är ett enfrågeparti som enbart är ute för att sänka skatten för dom som tjänar mest, så är S ett enfrågeparti som enbart är ute efter att höja skatten för dom som redan betalar mest i skatt.
  Sen har ju faktiskt klyftorna ökat stadigt sedan 1990 oavsett regering, det är allmänt vedertaget eller som eran fackpamp uttrycker sig.

  – Och skillnaderna har accelererat oavsett vem som har regerat Sverige, säger Thorwaldsson.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Att klyftorna ökat mest av alla jämförbara länder i världen under alliansens tid har OEC själva anfört och bevisat så oavsett vad du försöker anföra går det aldrig att runda detta Niklas.

  • Bertil

   Mä Niklas Sossarna är inte ett enfrågeparti. De vill inte bara höja skatten.
   De vill gynna alla i Sverige ge allt till alla i en rättvis mix.
   Att man borde ta mer skatt av högavlönade och förmögna är inte alla fel
   De har överlägset mest kvar i bärkraft sedan all skatt är betald. För lågavlönade blir alkt mindre kvar och lön går direkt från hand till mun.

   Att klassklyftorna ökat sedan 90-talet har med att Sossarna tvingades lämna arbetslinjen -90 och istället verka för låg ränta och inflation. Därned skenade arbetslösheten och de som fick behålla jobben kunde få högre löner.
   Med Carl Bildt 91-94 så blev det början till den Nyliberala klasspolitik som då byggdes upp. Man lämnade över ett gigantiskt budgetunderskott som Göran P sedan fick fixa,
   Tänk han gjorde det ned en human fördelningspolitik trots det svåra läget.

   Sen att folket släppte makten 2006 till Alliansen är grunden till den utrensning som Reinfeldt genomförde och som pågår än.
   Sossarnas regeringsmakt 2014 -2018 var inte mycket hurra för med SD som vågmästare så gick inte mycket dossepolitik genomföras.

   Vi behöver helt klart en Castro inte bara i Sverige utan hela Europa.
   Även USA skulle behöva flera Castrokopior i de 50 stater de har.

   Världen behöver en enorm motkraft mot de utrensningar som Nylibetalismen skapat.

   Den råa kapitalismen är inte till nåns nytta. Den goda kapitalismen är det som måste vara målet.
   En kapitalism som ger människor rättvisa
   Leverne och där kapitalism handlar om förvärv av ett ansvar.
   Dagens kapitalism gynnar enbart fåtalet och bedrivs via lobbyism och egoism.

 5. Alexander

  ”Att ge 500 kr med ena handen”

  En låginkomsttagare har fått ca 1500 i sänkt skatt, inte 500. Varför du tar den summan vet bara du. Sedan ger du ju mig rätt när du konstaterar att jämlikhet och minskade klyftor löser alla problem. Alltså försämrar vi för alla men mest för de som har det bra. Vips så är Anders nöjd!

  • Bertil

   ”En låginkomsttagare har fått ca 1500 i sänkt skatt, inte 500. Varför du tar den summan vet bara du. ”

   Alexander har jag ju ständigt sett i sina inlägg visa låg hjärnkapacitet vad gäller politik.
   En låginkomstagare har inte fått nått.
   Det är tvärtom de har fått betala priset.

   Jobbskatteavdraget har tagits från deras sänkta a-kassa, sjukförsäkring.
   andra sociala skydd som vid arbetsskador typ.
   Men man har även tagit jobbskatteavdrag från försämrad semesterersättning.

   Det är som om du betalar 1000 kr för en försäkring men får ett papper på att vissa saker inte gäller utan du ska få tillbaka en del av pengarna så du får mer i Plånboken.
   Detta driver upp priset på handel. Speciellt varor tjänster som är livsnödvändiga. Bostad, mat , flr att nämna viktiga varor för livet.

   Jobbskatteavdraget betalas kort sagt av svaga ekonomiska grupper men ger mest i effekt för högre avlönade. För dessa är det en ren skänk från ovan.

   Så Alexander har verkligen inte koll och har aldrig haft koll.
   Eller så är hans syfte ljuga för folket.

 6. Jonny Disenfeldt

  PS – Du ger ovan ett exempel på att jobbskatteavdraget endast skulle ge 500:- mer i plånboken per månad för några.

  För vilken grupp är då det sant Anders Forss ? Jo för de som nu har en månadslön på ca 4000:- …
  Det är pinsamt att se dig argumentera på det viset, det är oärligt.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Sluta spela naiv och haka upp dig på siffran då jag klart och tydligt skrivit att den inte är något annat än ett exempel på det jag avser att säga.

 7. Alexander

  ”Siffrorna är bara ett exempel”

  Och ett felaktigt sådant,eller hur? Sluta förminska den skattesänkning som lågavlönade fått. Du som pratar med 90% av befolkningen, vad tycker en person med 20 000 i månaden om den sänkta skatten?Hur ställer sig en snickare till de extra pengar han erhållit? Om du ska ha någon trovärdighet så visa en uträkning som bevisar att ”vanligt folk” gått back på jobbavdraget.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Om du inte förstår vad ett vad ett exempel är ska du inte skriva fler kommentarer Alexander.

   • Jonny Disenfeldt

    Du kanske ska lära dig vad ett relevant exempel är Anders?

    Ditt exempel visar att den som har en månadslön på ca 4000:- före skatt får ca 500:- mer kvar, en i och för sig rätt bra förbättring men rätt irrelevant eftersom det ju inte är en normal månadslön.
    Oärligt som sagt.

 8. Bertil

  Tycker det verkar som Löven håller på gräva socialismens grav för gott.
  Läser att han ska få flera extra dagar.

  Verkar ju helkorkat att Löfven ska ta på sig statsministerposten till en politik där moderat budget kommer gälla och där högern har 58% av valboskapen.

  Man fick inte igenom nåt av värde mellan 2014-2018 då SD var vågmästare hur ska man få igenom nåt nu med ännu svagare stöd.

  Löven är minst sagt en högersosse och en som utövar mycket väsen men dör resultatet alltid är lite verkstad.

  Det enda är att högern får ta makten
  Köra Landet i botten och sossarna bygga upp Landet igen.
  Det är dir vi måste innan folket fattar.

   • Bertil

    Tro nu inte jag vill ha högerregim.
    Men i.o.m. folket i stort inte förstår politikens spelregler så kommer högern vid en sossestasminister skylla allt på sossarna som genomförs fast det är borgarnas politik.

    Propagandan som styrs av mängder högerlobbyistfirmor och där media till 90% är höger i sina ledare kommer så klart få det till allt elände är sossarnas fel.

    Att sätta Löfven till statsminister kommer kort sagt högern skratta gott åt när de får
    Klanka ner honom inför öppen ridå.

    Löfven gör bäst i att låta Kristersson få statsministerposten då får folket se högerpolitiken i vitögat.
    Kommer dessutom en konjunktursvacka där jobben försvinner räntor stiger
    Ja då kanske cellerna bak pannbenet hos arbetstagarna får liv.

    Just nu verkar Svenska folkets celler mest vara insomnade i smartphones
    Underliga värld. Där politik är nåt som allt färre vet vad det är.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag gör ett helt annat övervägande än dig Bertil och min analys säger att en högerregering vore så skadlig för Sverige att en sådan ska bekämpas med näbbar och klor vid varje tillfälle – I vart fall om man värnar människornas bästa.

     I dagens situation där man tvingas välja mellan två saker som man egentligen inte vill ha gäller det att välja den som är minst dålig för landet och för mig är det valet enkelt – Vad jag vill se är Löfven som näste svenske statsminister.

     Skulle Kristersson ges chansen kommer de skador han ställer till med att bli å omfattande och djupgående att det tar minst 2 mandatperioder at reparera – Något om vore katastrofalt och att medvetet och stillasittande se på när Kristersson förstör Sverige.

     Av den anledningen håller jag inte med dig Bertil.

  • Per Fjellberg

   Bertil, S och övrig vänster lider av att den har så svårt att bygga upp något mer än en stor offentlig sektor.

   Socialismen borde vara begravd för länge sedan eftersom den prövats mot verkligheten och misslyckats. Att den överlever tror jag beror på att vi människor har existentiella behov. Socialismen är att likna vid en sekulär religion. Religionerna har varianter på temat ”Jesus älskar” dig, Socialismen erbjuder istället att ”du är offer för orättvisa”. Båda utsagorna handlar i första hand om att ge tröst.

   Ett annat fenomen att beakta är hur delar av S och vänstern längtar efter att S ska gå mot vänster och därmed säkra en position som oppositionsparti. Det tror jag också handlar om ett existentiellt behov. I opposition finns det inga målkonflikter, i opposition kan man lova nästan allt till nästan alla, i opposition kan man alltid ha rätt. Det handlar om skillnaden mellan att vilja ha rätt och sträva efter att få rätt.

   Vill man som Socialdemokrat var med och styra Sverige mot ett bättre Sverige då är det S+M+KD som gäller. Alla postmoderna akademiker som strävar efter bekväma medelklassjobb i den offentliga sektorn är nästan lika farliga för välfärden som Annie Lööfs nyliberala politik.

 9. Jan

  Visst är det så. Men det gäller samtliga politiska partier. Alla började som partsintressen. Moderaterna är i grunden kapitalintressets parti. Brukspatronernas, bankdirektörernas, prästernas, börsmäklarnas och de högre officerarnas parti. Ett parti som röstat emot alla folkliga reformer under 1900-talet. Vare sig det handlat om allmän och lika rösträtt, folkskolereformer, åtta timmars arbetsdag eller sjukkassa.

 10. Alexander

  Anders

  På vilket sätt är Jonnys inlägg om en månadslön på 4000 nonsens? Det är FAKTA, något som du inte klarar av att ta in.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det Jonny vill debattera är det generella exempel jag använde mig av och det faktum att de inte innehöll ett case som har inträfat – Generella exempel har aldrig sagt att de ska göra så – Ej heller utgöra något annat än just ett geneellt exempel.

   Vill man som Jonny fortsätta att lyfta exemplet för att avleda uppmärksamheten från ämnets riktiga ämne gör det till nonsen och framvart gäller att jag inte kommer att besvara fler kommentarer som vlll leda debatten i den riktningen.

  • Jan

   Lyft blicken någon gång, Alexander. Temat var ideologi inte skattetabeller. Ständigt dessa plånboksfrågor. Hur ser du på Moderaternas grundläggande ideologi visavi Socialdemokraternas? För vissa verkar politik enbart handla om den egna plånboken. Inget annat.

   • Jonny Disenfeldt

    Jan -
    Alliansens skattereduktioner på arbete gynnar samtliga arbetandes plånböcker, tycker du inte att det är bra? Du är kanske mer för bidragslinjen då?

 11. Alexander

  Anders

  Trist att du inte tar in inlägg som rör det vi pratat om. Du verkar inte vilja ha någon debatt och inte heller fakta som motbevisar dig.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag sa klart och tydligt att det svaret var ista svaret så länge du inte skärper dig och respekterar min vädjan att återgå till ämnet i inlägget som är ett helt annat än vad du försöker förändra det till – Kan du inte respektera det så åker dina kommentarer precis som jag utlovade i det svaret raka vägen ner i papperskorgen.

   Du har inte presenterat en enda fakta som motbevisar mig – Att du påstår det är inget annat än en grov lögn Alexander.

 12. Alexander

  Jan

  Jag har skrivit ett inlägg om det du efterfrågar. Tyvärr är Anders väldigt selektiv med vad han publicerar så det åkte i papperskorgen. Det blir svårt med en debatt när det mesta censureras.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Publicerar som Alexanders svar till Jan med följande tillägg – Till att börja med har du inte skrivit någon sådan kommentar och anledningen till att många av dina kommentarer kastas i papperskorgen beror på att du rots upprepade uppmaningar frän mig vägrar att lyssna på min uppmaning att su ska hålla dig till ämnet i inlägget.

   Du har ett mål och det är att förstöra tråden i inlägget så att seriösa kommentarer och dess författare blir svåra att hitta så att de till sist ger upp sitt kommenterande. Den sortens beteende tänker jag aldrig tillåta på min blogg Alexander oerhört av hur mycket du ihärdar eller ljuger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>