Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

M/KD/SD och deras nyligen framröstade gemensamma budget är ren katastrof för Sverige

För varje dag som går blir det klarare och klarare att den M/KD/SD budget som röstades igenom i riksdagen ställer till det ordentligt för alla svenskar – Alldeles speciellt för för de som deltar i arbetsmarknadsåtgärder och integrationsprojekt av olika slag samt för allt som har med miljöfrämjande åtgärder i vårt samhälle att göra.

Att kraftigt minimera stödet till solel och övergången till eldrivna fordon och ett fossilfritt Sverige och öka vårt beroende av fossiler är att ta flera steg bakåt jämfört med dagsläget.

Största steget bakåt tycker jag dock består i att dessa partier prioriterar stora skattesänkningar för det fåtal som redan idag har mer än nog för att leva ett bra liv framför att som den S/MP regering som regerat landet fram tills nu prioritera att sätta långtidsarbetslösa och invandrare i arbete så att de kan försörja sig själva och på allvar känna att de är en naturlig del av det svenska samhället.

Skattesänkarpolitik är aldrig ansvarsfull och visar med all tydlighet att dessa tre partier är precis lika giriga och egoistiska som jag gjort gällande i en hel radda inlägg tidigare.

M/KD/SD söker bara snabba lösningar för de redan välbemedlade samtidigt som man om inte officiellt så i vart fall inofficiellt lämnar övriga åt sitt öde.

Att på nytt begränsa avdragsrätten för fackföreningsavgiften och genomföra ytterligare försämringar i a-kassa och sjukförsäkring – Försämringar som därtill går längre och djupare än någonsin tidigare är skandalöst.

Att mer eller mindre lägga ner Arbetsförmedlingen som efter socialdemokratins idoga arbete med kursändringar för myndigheten äntligen börjat sätta fler människor än någonsin tidigare i arbete så att vi idag lever med de lägsta arbetslöshetssiffrorna på oerhört lång tid torde ge samma effekt som att pinka i sina egna byxor en oerhört kall vinterdag – I början är det varmt och skönt för att inom kort bli kallare och obehagligare än någonsin tidigare.

Hur M och KD tänkte när de trodde att deras nya tilltänkta regeringspartner SD skulle acceptera stora neddragningar i Migrationsverkets verksamhet vet jag inte men en sak är säker och det är att SD redan protesterat högljutt och att det försöket föll i mycket dålig jord.

Därför ser jag inte den M/KD/SD budget som nu antagits som något annat än oerhört skadlig för landet och som en budget som på rekordtid kommer att förändra det stora budgetöverskott vi socialdemokrater byggt upp sen vi tog över regeringsmakten till ett gigantiskt budgetunderskott och en lågkonjunktur som blir djupare än någonsin tidigare.

Att OECD på nytt och relativt snabbt måste ingripa och på nytt påtala att de rekordsnabbt ökade klyftorna utgör ett stort hot mot Sverige ser jag som självskrivet.

Ska vi bygga ett långsiktigt framgångsrikt samhällsbygge finns bara en väg – Socialdemokratisk politik – En rejäl traditionell socialdemokratisk tillväxtbudget som leder till större jämlikhet och minskade eller helst av allt helt utrotade inkomst- och förmögenhetsklyftor där passiva kapitalinkomster alltid beskattas högre och hårdare än arbetsinkomster.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

57 kommentarer

  1. Leif Andersson

    Varför envisas du med att framställa invandrare generellt som en problemgrupp med låg sysselsättningsgrad? Både gruppen arbetskraftsinvandrare och EU/EES medborgare har förvärsfrekvens väl i paritet med inrikes födda. Det är flyktingmigranterna som är problemet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag framställer inte invandrare på det sätt du anför Leif så påstår du det har du helt fel såvida frågan inte var ställd till någon av de övriga som kommenterar flitigt på min blogg.

      • Leif Andersson

        Inkopierat från vad du skrivit ovan: ”…sätta långtidsarbetslösa och invandrare i arbete så att de kan försörja sig själva.” Att använda ”invandrare” istället för ”flyktingmigranter” ovan är som och påstå att alla utländska medborgare i landet utgör ett samhällsekonomiskt problem pga alltför låg sysselsättningsgrad. Detta när det framförallt handlar om utomeuropeiska flyktingmigranter.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          På inget sätt Leif – Jag gör ingen skillnad på de som invandrat och på etiska svenskar Leif – För mig är varje människa som går arbetslös ett samhälleligt misslyckande och ett problem som måste lösas och det snabbast möjligt.

  2. Brorson

    OECD är en rikemansklubb, som vill ha ökade klyftor. Och det kommer vi att få med såväl SMP- som MKD-budget.

    Jag föredrar skattesänkningar för alla framför subventioner till lyxkonsumtion i form av elbilar och solpaneler. Ränteavdragen ska vara kvar, eftersom räntor speciellt på bolån sätts individuellt med ledning av låntagarnas inkomst, och dessutom är ju räntorna på lån med säkerhet i fastighet generellt mycket låga. Däremot kan ROT-avdragen och subventionerna till solel avskaffas helt och ersättas med skatt även på hemmaproducerad el SMP-regeringen har visat verklig genorisitet med de fattigaste i vårt samhälle genom att införa ett räntetak på 39,5 % (som kan bli mycket mer om riksbankens referensränta höjs) – samtidigt som affärsbankerna erbjuder bolån med 1,09 % ränta till välbeställda låntagare, som inte riskerar arbetslöshet.

    Höginkomsttagare skulle alltså tjäna väldigt mycket på att ränteavdragen avskaffas, om i stället inkomstskatterna behålls på nuvarande nivå eller sänks. Villaägare klagar nu på att tiden för återbetalning av investeringen i solel förlängs från 8 – 9 år till 12 – 13 år, om rikemansbidraget till solel halveras, såsom riksdagen nu har klubbat. Att dessas lyxpellar ska få subventioner till investeringar med så snabb avkastning är lika knasigt som att ösa ut statsbidrag till aktieköp. Men det lär väl komma, om vi får en ny SMP-regering. Fondbolagen erbjuder ju redan ”klimatsmarta” aktiefonder.

    Med helt avskaffade subventioner och skatt även på hemmaproducerad el, som används i det egna hushållet, skulle återbetalningstiden öka till 20 – 25 år, vilket är väldigt lite jämfört med amorteringstiderna på normala bolån Orättvist är det också. Den som konsumerar den solel, som lyxpellarna har sålt till elbolagen, i andra änden, får ju betala energiskatt för sin konsumtion. Dessutom drar ju solelen med sig ökad förbrukning av fossil energi.

    Varför fortsätta hålla liv i myten att invandringen är lönsam? När jag gav pengar till tiggare, vilket jag tyvärr tvingats sluta med, inbillade jag mig inte en sekund att tiggeriet var lönsamt för mig. Det handlade om solidaritet. och så är det med flyktinginvandringen också. Problemet är bara att vi inte kan ta hit 65 mijoner flyktingar, utan måste hjälpa på annat sätt. Det är naturligtvis också en fråga om hur mycket vi VILL avstå Men den viljan ökar förstås inte om fler redan boende i Sverige saknar jobb, och de pengar som borde ha gått till fattiga i Sverige och andra länder, i stället används till de ”klimatsmartas” lyxkonsumtion.

    Om arbetskraftinvandring verkligen behövs, ska den tillgodoses genom flyktinginvandringen, bland dem som fått asyl av flyktingskäl och inte för att de har bedömts behövas som arbetskraft. Invandringen ger ju inget nettobidrag, om den leder till att svenskfödda personer och tidigare hitkomna invandrare trängs undan från den svenska arbetsmarknaden. ,

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten så att alla kan läsa och ta del av din syn på saken Brorson – För egen del står jag fast vid det jag anfört i inlägget som varande min syn på saken och det som är bäst för vårt land och dess befolkning.

  3. Bertil

    Nyligen framröstade budget. ??
    det är ju nästan en vecka sedan,.

    Den hetaste debatten är slutförd, men det lär inte gå rubba.
    demostrationer har skett och nu först kommer Anders in på banan. ’
    fattar inte samma skedde före valet Anders var inte alls med.

    Senaste!!
    Nu gäller förbjuda tiggeri.
    Vilket Vellinge Kommun fick via högsta förvaltningsdomstolen tillåtelse till.
    Vellinge är en moderatstyrd kommun om ni inte vet
    Högsta domstolens representanter lär vara densamma. lär vara densamma även om det inte direkt är bekräftat.

    Att förbjuda tiggeri är oerhört lätt och enkelt genomföra.
    Men sen vad som händer med tiggarna det är högerpartierna inte alls med på.
    De bryr sig helt enkelt inte om hur det går för dessa stackare.

    Dock ska påpekas att tiggeriförbud redan skett i andra länder.
    Inte minst från där tiggarna kommer Rumänien
    Men även i Storbritannien, Danmark, Polen, Ungern, Grekland.

    Gällande budgeten som klubbades igenom så kan man väl säga ett extraval är billigt jämfört med det pris Budgeten ska betalas från svaga grupper.
    ett extraval kostar si så där 100 ggr mindre än vad vad de 20 miljarder som övervägande ska gå till skattesänkningar för riktigt välmående kostar.

    Ett extraval drar även ut på dåliga reformer för svaga grupper.
    Men det riskerar ge SD mera luft och därmed extrem folkförföljelse och
    förtryck.

    • Kim

      Uppenbarligen är det många som inte förstått vad denna kupp gått ut på.

      Ordentligt hårda slag mot de svaga som bara får glida under radarn.
      Slå mot arbetslösa. Slå mot sjuka. Slå mot de som söker bostad. Allt för att sänka gynna de som redan har.

      Man skriker på hårdare straff samtidigt som man tar bort åtgärderna som kan minska rekryteringen av nya brottslingar. Blir som att sätta handen på en varm platta, få ont, och föredra att ta alvedon isf att ta bort handen.

      Det borde belysas mer.

  4. Petter

    Solel ,bättre med modern kärnkraft som är 100 ggr bättre om vi jämför med Ringhals.
    Vi kan plocka upp ”utbränt” avfall och använda en gång till .
    Elbilar ska vi inte satsa på i stor skala, först måste infrastrukturen lösas för detta. Då menar jag inte laddstolpar utan kraftverk för att ha energi så det räcker, inte importera kolkraft från Europa. Vi måste börja i rätt ände. Sen måste vi sluta importera skogsbränsle från Brasiliens regnskogar att värma stockholms bostäder med.Och kom ihåg Arbetsförmedlingen skapar inga arbeten .Sen måste vi sluta med att riva mindre vattenkraftverk och torrlägga åar . Denna energin måste vi ha

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Forskarna påstår att morgondagens kärnkraft ska vara både bättre, effektivare och nästintill ofarlig – Det gjorde de även när kärnkraften vann politikens gillande runt om i världen och byggdes ut och hur det stod till med de löften som gavs vet vi svaret på idag vilket gör att jag inte ser kärnkraft som något riktigt alternativ så länge vi kan bygga ut de förnyelsebara energikällorna så att de räcker mer än väl för att förse hela jorden med el och värme.

      • Jonny Disenfeldt

        Politiker valde den typ av ineffektiva reaktorer vi nu har eftersom man ville ha klyvbart material till kärnvapen. Thorium baserade reaktorer hade kunnat vara vad vi hade redan på den tiden om politikerna inte valt fel.

        4:e generationens reaktorer har inte de problem som uran har, man har inte de extrema avfallsproblemen (volym och lång förvaring), inte problemen med brytning av uran. Energieffektiveteten är 60 ggr bättre eller mer. De är i sin natur mycket säkrare eftersom de inte kräver kontrollerad avstängning när de ska stoppas vid fel.

        Som plus NU är att man kan ta vårat gamla avfall och bränna det och därmed minska mängden avfall till en bråkdel volymmässigt som bara behöver lagras i runt 1000 år istället för flera hundra tusen år.

        Att inte återvinna vårt kärnavfall som har kvar 99% av sitt ursprungliga energiinnehåll är ju rent ut sagt dumt.

        Nu senast förra året togs en reaktor i drift i Europa för test. I Kina byggs en just nu som ska vara klar om några år, om ca 10 år räknar man att sätta i drift en reaktor med 600 MW och några år senare en med 1000 MW …

        FN påpekar i en stiudie att vi behever dubbla volymen el producerad med kärnkraft under de kommande åren för att klara C02 utsläpp, övriga energikällor räcker helt enkelt inte till.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du kan anföra hur många argument du vill Jonny utan att det biter på mig – Jag betraktar historien och det som sades då och jämför det med det som sedan blev verklighet. Hur den ser ut vet både du och jag eller hur?

          • Jonny Disenfeldt

            ”Du kan anföra hur många argument du vill Jonny utan att det biter på mig”

            Det var ju en rätt dum ståndpunkt att inta …

            Hur verkligheten ser ut med 4:e generationens reaktorer verkar du inte veta mycket om.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Huruvida min ståndpunkt är dum eller inte är upp till dig att avgöra när det gäller din egen person – Övriga håller med mig och ser inga fel i att ha den principiella inställning jag har.

          • Brorson

            Forss har rätt i sitt antagande att min kommentar i den förra diskussionen om förhållandet mellan kristendomen och vetenskapen var ett svar till Jonny. Jag stödjer inte de nya avgudalärorna, som går ut på att vi ska rädda planeten från ett kommande Ragnarök genom att offra till gamla vädergudar. Jonny må ironisera över gamla ”sagor”, närmare bestämt syndafallet genom att äta från kunskapens träd. Människan ville bli som Gud, vilket människan dock aldrig kan bli. Men följden blev ju att vi måste använda våra gudagivna resurser. Varför ska vi inte använda våra förvärvade kunskaper, exempelvis hur man konstruerar 4:e generationens reaktorer?

            Forss skriver nu att inga argument biter på honom. Du försöker alltså leva i tiden före syndafallet, då Gud fixade allting? Det tror jag inte alls på. Det är ju att fresta Gud, och sådant straffar sig alltid. Att inte använda de resurser, som vi dock har, till att lösa denna världens problem, för att Gud ska tycka så synd om oss, så att han kommer och hjälper oss, fastän vi skulle kunnat klara oss själva. Sedan kan ju ateisterna säga att Nu är det bevisat att Gud inte är både god och allsmäktig.

            Religionshistorien ger många exempel på ett sådant beteende. Som jag skrivit på annan plats, försvinner en religion kommer en annan i dess ställe. Och klimathysterin och kärnkraftnojan uppfyller alla kriterier på en religion. Hotet om världens undergång (Ragnarök) och tron på frälsningen genom stora tatliga penninoffer till bilindustrin Vår tids avgudapräster åker elbil. Vanliga fattiga syndare åker bensinbil, går eller kör trampcykel. Det som retar mig mest är att vi pensionärer, som går eller åker biogasbuss utmålas som det värsta hotet mot klimatet, eftersom vi inte har den rätta tron, är ateister eller håller fast vid ”that old time religion”, alltså den traditionella kristendomen.

            Fariséerna var ju Jesu motståndare inom den dåtida judendomen. Fariseismen gick ut på en speciell from av lagiskhet, att man skulle följa en massa av fariséerna själva påhittade tillägg, som bara de rika kunde följa. Och det är precis samma sak med den nya klimatreligionen. Det kräver stor initialala investeringar från egen ficka, för att få de statliga subventionerna. Jag har faktiskt inte åkt med en bensinbil under ett och ett halvt år, men är ändå en syndare, för att jag har FEL TRO.

            Är det inte dags att kasta ut månglarna ur templet?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Tack för ett mycket välskrivet och tänkvärt inlägg Brorson. Jag försöker inte leva i någon speciell tid utan snarare i vår tid men följande min starka Gudstro med allt vad det innebär av glädje, kärlek och givetvis även problem.

            För min del gäller löftena givna av Gud i Nya Testamentet och det är dessa jag strävar efter att följa varje dag av mitt liv även om det misslyckas från tid till annan därför att jag är människa och inte Gud. Det vackra i allt är att Gud älskar oss så obegränsat att vi alltid får syndernas förlåtelse bara vi ber om förlåtelse och med det erbjudandet är ett kristet liv mycket problemfritt att leva.

            Mitt livsmål varje dag och sekund är att sprida så mycket som möjligt av Guds kärlek oavsett vart jag är – Förhoppningvis är det vad jag gör även om det är så att jag måste överlåta åt andra att avgöra den saken.

  5. Sixten Jonsson

    Arbetsförmedlingen har spelat ut sin roll med tanke på dagens arbetskraftsbrist i princip alla branscher. Under den gamla sossepolitiken med skyhöga arbetsgivaravgifter och skatter så knäcktes många företag och AMS lag AMS utbildningar och olika projekt behövdes för att ge sysselsättning åt 15 % åt befolkningen.Det som behövs idag är fokus pågymnasie och högskoleutbildningar för En efterfrågestyrd kompetensförsörjning
    Arbetsförmedlingen är en arbetskraftreseserv med 12500 arbetare som bör slussas ut så fort som möjligt på arbetsmarknaden och när det är slut så finns det fler meningslösa myndigheter att hämta ur. En positiv budget på många sättmed även stopp för statens stöld av enskild egendom.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Därvidlag har du helt fel Sixten. Att alliansen under sina regeringsår gjorde allt för att sänka Arbetsförmedlingen är vi helt överens om. Allt sedan S/MP regeringen tog över regeringsmakten har vi satsat intensivt på att få AF att fungera vilket den nu börjar göra – Beviset står att finna i att fler än någonsin har ett arbete att gå till samt att arbetslösheten sjunkit kraftigt i alla grupper för att nu uppvisa de lägsta arbetslöshetssiffrorna på åtskilliga år.

      • Jonny Disenfeldt

        Fakta :
        Tittar man på 2017 års AKU kan vi se följande:

        Totalt uppgav 90 400 tidigare arbetslösa personer (per kvartal), mellan 15-74 år, att man fått ett jobb, till exempel via kontakter, annonser eller genom att kontakta arbetsgivaren direkt.

        Flest, drygt 19 procent, uppgav att man fått jobb efter att själv ha kontaktat en arbetsgivare.

        12 000 (per kvartal), drygt 13 procent, uppgav att de fått jobbet via Arbetsförmedlingen.
        Och även när vi går tillbaka de tidigare sex åren kan man se att andelen som uppgett att de fått jobbet via Arbetsförmedlingen aldrig är högre än 15 procent.

        https://www.svt.se/nyheter/inrikes/formedlar-arbetsformedlingen-mindre-an-15-procent-av-jobben

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Som vanligt ute och cyklar Jonny – Sysselsättningen har aldrig varit högre än idag vilket mätningar bevisar och att arbetslöshetssiffrorna är de lägsta uppmätta på åtskilliga år är även det bevisat i siffror och statistik eller hur.

          • Jonny Disenfeldt

            Jag refererar till AKU 2017 och du menar alltså att de är ute och cyklar?

            12 000 (per kvartal), drygt 13 procent, uppgav att de fått jobbet via Arbetsförmedlingen.
            Och även när vi går tillbaka de tidigare sex åren kan man se att andelen som uppgett att de fått jobbet via Arbetsförmedlingen aldrig är högre än 15 procent.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            AF:s succé och de som kommer i arbete genom dem har ökat stadigt sedan de förändringar vi socialdemokrater genomfört börjat ge effekt – Att då som du isolera sig vid något smalt är inkorrekt och intetsägande men typiskt för de som sympatiserar med M/KD eller SD.

  6. Ulf Parde

    Den M+KD budget som blev antagen, sänker bidraget till den nya Jämställdhetsmyndigheten och vill lägga ner den inom ett år, man drar in på gratisbussar och en del andra onödigheter, slut på bidrag till elcyklar, stopp på de automatiska årliga höjningarna av bränsleskatt. Sammantaget är alltså denna högerbudget bättre än regeringens.

  7. Jan

    Nå, sossarna har själva satt sig i knipan. De har vägrat att lyssna på rörelsen under decennier. Det spelar ingen roll vilken regering vi får. Det är likgiltigt. Det bästa Löfvén kan göra är att hoppa av. Han har misslyckats med allt. (För de moderater som skriver här: Televinken kommer att misslyckas än mer. Tro inget annat. Då bedrar ni er själva. En moderat regering är, och har alltid varit, ett recept för katastrof. Minns Reinfeldt? Eller Bildt?)

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Löfven har lyckats med det mesta han föresatt sig Jan men när stora delar av partiledningen består av högersossar är det inte det lättaste att vrida politiken vänsterut – Min ambition är att göra just det – Vrida vår socialdemokratiska politik tillbaka vänsterut så att den ånyo representerar och tillvaratar folkflertalets intressen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Sänkt skatt är altid dåligt om ambitionen är att bygga ett jämlikt samhälle med minskande klyftor.

      • Mr Sound

        Där har du helt fel. Ökad skatt kan få motsatt effekt och då minskas inga klyftor. En sänkt skatt kan även innebära ökade skatteinkomster – helt enligt lafferkurvan.

        Problemet i Sverige är att staten fortfarande har ekonomiska resurser men för kommuner ser verkligheten dyster ut.

          • Mr Sound

            Klart att jag har fel, för dina argument är verkligen huggen i sten. Att du skulle känna till lafferkurvan var lite av en chansning som tyvärr visade sig vara sant – du avfärdade alltså ett begrepp inom nationalekonomi.

            Enligt lafferkurvan kan sänkt skatt leda till ökade skatteintäkter (fler kommer i arbete, minskad kostnad för företag och färre som skatteplanerar). Jag är inte motståndare till ökad skatt men motståndare till ökat slöseri något som S är experter på.

            För om man nu säger sig vilja minska klyftorna bör man knappast öka kostnaderna för företag, SKL samt minska köpkraften hos befolkningen för att komma till rätta med klyftorna. Studerar man dessutom den rödgrönas budget ser man inte direkt en imponerad BNP/capita siffra. Vi blir alla fattigare med rödgrön politik.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag är väl förtrogen med kurvan liksom med de ekonomiska teorier den bygger på – För övrigt sådana som nästintill uteslutande används av högerföreträdare när de kört slut på argument i olika debatter.

            Problemet är att den måhända fungerar alldeles utmärkt i teorin – Däremot har den aldrig fungerat i verkligheten och det ör det jag tagit fasta på och det är därför jag lämnar den därhän när jag argumenterar i ämnet.

            Det är som med den fria marknadsekonomin – En vacker teoretisk tanke som aldrig fungerat och aldrig kommer att fungera i verkligheten.

          • Jonny Disenfeldt

            Sänkt skatt på arbete i form av RUT har gett staten ett plus i kassan totalt sett.
            Något som utretts av riksdagens utredningstjänst.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det finns pluss och minus med alla reformer Jonny – Så även med RUT och ROT – Ska man bedöma hela bilden måste man titta bredare än på bara ekonomin. För egen del är jag för RUT men då på premisser som innebär att RUT kan nyttjas av svaga och låginkomsttagare på ett sätt som gör att samhället betalar för dessa samtidigt som höginkomsttagarna som nyttjar RUT betalar i princip hela kostnaden själv med egna pengar utan skatteavdrag.

    • Kim

      Sänkt skatt som bl.a. finansieras av att göra det svårare för folk att få tag i boende och att få hjälp med arbete – är det åxå bra?

  8. Alexander

    ”sänkt skatt är alltid dåligt om ambitionen är att bygga ett jämlikt samhälle med minskande klyftor”

    Aha, vi måste höja skatter för att minska klyftorna? Hur mycket? När blir du nöjd med jämställdheten?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns inget som säger att vi behöver höja skatten för att åstadkomma det Alexander – Utjämning av klyftor kan ske på många sätt eller hur?

  9. erot

    höga skatter är skadligt om något, incitamentet att arbeta försvinner mer ju högre skatter och bidrag ett land har,slöseriet med skattepengar är enormnt,om någon inte visste det,,

  10. Alexander

    Anders

    Om inte skatterna ska höjas för jämställdhetens skull så antar jag att bidragen ska bli generösare?

    ”du kan anföra hur många argument som helst utan att det biter på mig”

    Så resonerar en människa som är narcissist. Med andra ord anser du att du alltid har rätt. Därför vill inte Socialdemokarterna ha dig på valbar plats.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Som vanligt gör du ännu ett felaktigt antagande – Ta dig en ordentlig funderare över saken under storhelgen så kanske du kommer på svaret så att du slipper felaktiga antaganden i framtiden.

  11. Alexander

    ” ta dig en ordentlig funderare”

    Med andra ord vet du inte heller denna gång. Tomma ord är du bra på, det ger jag dig.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag använder aldrig tomma ord Alexander men väl du. Att jag vill att du ska ta dig en funderare beror på att jag när förhoppningar om att du ska kunna utvecklas och bättre förstå vad politik innebär i realiteten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.