Politiker gör aldrig fel

Av , , Bli först att kommentera 1

jimmy_akesson_sd

Jag tycker det är rätt kul det här. Varje gång det går dåligt för ett parti är det aldrig politikernas fel. Det är aldrig att partierna förlorat väljare. Snarare beror det på några petitesser enligt partiet själv såsom ”oj, vi gjorde det här för bra så ingen förstod”. Då är det publiken eller läsarna som är korkade.

Igår gav jag en av dessa kängor till alla partier som enligt själva ”jobbat aktivt mot rasism”. Då var det Moderaterna. Idag tog även den röda sidans sympatisörer ställning till mitt inlägg. Nu är det mitt fel att SD tagit plats. Jag har gjort gratis reklam för deras politik och tyckt synd om dem.

Seriöst, kan ni aldrig erkänna när ni gjort något mindre smart? Att ställa sig med ryggen mot SD gör rubriker – rubriker som SD vinner på. Jag skulle aldrig vilja rösta på ett parti som står med ryggen mot ett demokratiskt invalt parti som några snoriga barnungar. S & V var alltså helt otänkbart för mig i årets EU-val.

Jag tror många kan tänka ”alltså, gud vad barnsliga partierna är… alltså, SD… jag är ju emot rasism, men integration är viktigt… jo, deras partiprogram innehåller ju ganska bra grejer…” och plötsligt så har dom en ny sympatisör.

Bli först att kommentera

Det funkade ju bra att vända SD ryggen!

Av , , Bli först att kommentera 2

Ja, vi kan ju inte direkt säga att det gick dåligt för SD. Att vända ryggen var alltså en ganska ohållbar idé redan från början, va? 9.9% är väldigt mycket. Förutom att det är barnsligt hur folk har hanterat hela situationen med SD, så har folk bara gett dom reklam. Media berättar mer än gärna om ignoransen – and guess what: det funkade för dom!

Kollar man på dom preliminära siffrorna inne på val.se ser vi ett sjukt stort stöd för FI i Umeå. Jag är personligen väldigt nöjd med hur det ser ut just i vår kommun. Blåa går ner och röda knappar in. Det bästa av allt vore att Sverigedemokraterna helt försvann ur tabellen, men i en demokrati kan vi inte styra det. Integrationspolitiken är viktigt att ta tag i, framför allt för dom andra partierna. Om inte kommer SD fortsätta växa för varje val.

Flaggan i topp! Ut med fascisterna, in med feministerna!


Screenshot 2014-05-25 23.28.27

 

Bli först att kommentera

Är inte sporten mest bara en stor omkostnad?

Av , , Bli först att kommentera 0

Zlatan1

För många är sporten väldigt kär och för mig är det precis tvärtom. Jag är killen som zappar iväg från fotbollen, hockeyn och all annan sport för att hellre se en dokumentär om andra världskriget. Sporten överlag tar väldigt mycket tid, både i tablån och nyhetsvärlden. För mig är inte Zlatan en gud, David Beckham är bara snygg och ishockeyspelare – ja, dom slåss bara.

Alla kan inte tycka om allt lika mycket. Det är förståeligt. Jag har dock märkt att direkt man nämner att sporten är en stor omkostnad så flyger förolämpningarna och ”du borde fan veta bättre”-argumentet. Utan sporten blir våra barn fetare, utan sporten kan inte heteronormativa par fungera – yeah, heard it before.

Tegs lag hotas av pengabrist, ingen tittar på matcherna som spelas av kvinnor (inte mina ord). Gör inte det här att sporten mest bara kostar? Om det inte finns någon som går på damlagens matcher, ska det då vara kvar? Jag lever lite i tron att om laget själva inte kan klara sig ekonomiskt ska det inte skjutas in pengar. I allt annat, förutom sporten, lägger man ner på grund av vinande intresse. Någonting som inte kan betala för sig själv borde således inte klara sig gång på gång.

Jag är inte här för att hata på sporten. Att fysisk hälsa är viktigt vet vi alla, men att springa i naturen kostar inte ett öre. Jag tror det handlar om oförståelse hos mig. Varför finns sporten kvar om det inte finns pengar? Och varför är det så viktigt med idoliserande av ex Zlatan? Fungerar inte vi svenskar utan det?

 

Bli först att kommentera

Ja, det är fan barnsligt att vända SD ryggen

Av , , 5 kommentarer 6

orka

Idag var mängder av människor ute för att göra en ”tyst demonstration” mot SD. Ett gäng hade till och med skyltar för att alla andra skulle förstå vad dom gjorde. Iniativet hade spridits då tidigare kommuner gjort så mot SD, så givetvis måste även vi visa att vi är emot rasism… eller något.

Jag är emot hat överlag. Jag har aldrig och kommer aldrig sympatisera med SD (måste skriva det, annars får jag den titeln på mig igen). Just av den anledningen är jag så sjukt emot att utföra något så barnsligt som att vända någon ryggen. Jag är vuxen och det är ni också. Vuxna människor står inte och vänder ryggen mot någon som håller tal.

Om man nu verkligen inte gillar en åsikt kan man göra som jag: stanna hemma. Jag gick inte dit idag, för jag hade inget intresse av att lyssna på Jimmies tal. Vuxenmobbing skulle jag kalla handlingen, men då får man glåpord kastat på sig som om det inte fanns någon morgondag. Problemet är dock att det är vuxenmobbning på hög nivå. Det är exakt samma töntiga metoder som mobbarna använde i skolan. Jag kan inte som vuxen människa sjunka så lågt.

Om du som SD-motståndare upplever att åsikterna SD har är fel, diskutera då med dom. Att vända dom ryggen gör dig bara extremt barnslig. Väx upp!

5 kommentarer