Gör en annan värld möjlig

Hallå!

Idag tänkte jag berätta lite mer om Studiestugan.
 
Studiestugan är ett läxläsningsprojekt på Ersboda i Umeå. Dit kan elever på grundskolan komma om de vill ha hjälp med sina läxor, eller om de bara vill ha någonstans att sitta medan de gör läxorna. Efter ungefär halva tiden bjuds det även på fika! Bland annat ABF, Unga Örnar och (S) i olika former står som medarrangörer till detta.
 
När eldsjälarna bakom projektet i höstas sökte personer som kunde hjälpa till med här kunde jag helt enkelt inte ignorera det, hela idén var ju superbra! Så sedan dess har jag tillbringat mina onsdagseftermiddagar i ABF-lokalen på Ersboda, och det är något jag inte ångrar en sekund. För mig har det varit som en extrapraktik och en merit inför mitt kommande yrke. Jag har även träffat hur mycket bra folk som helst, det var även det här projektet som fick mig engagerad i (S).
 
Men, det roligaste är nog ändå när man ser att det går bra för eleverna som kommer dit med läxorna. De som har prov dagen efteråt, och klarar det för att de suttit ned i 3 timmar och streckläst, kanske med hjälp utav någon lärare på Studiestugan. Alla som hjälper till är inte lärarstuderande, men alla kan bidra och det känns som att alla som hjälper till skulle passa som lärare.
 
De där 3 timmarna i veckan kan vara viktiga för många. Lärare har oftast kring 20 elever i varje klass i skolan, om man då skulle vara en riktig tidsoptimist skulle man kunna säga att var enskild elev får 3 minuter av en lektionstimme. Men så är ju självklart inte fallet, mycket av tiden är annat än enskild hjälp.
 
Nu säger jag absolut inte att det är fel på varken lärare eller skola, jag tycker att de gör ett fantastiskt jobb. Däremot tycker jag att man bör ge skolorna mer resurser och göra klasserna lite mindre.
 
Aja, jag kan skriva så himla mycket mer om det här, men det får vi ta en annan dag 🙂
 
Haé!

 

 

 

En kommentar

  1. Stefan Olofsson

    Jag vill bara hälsa Dig att jag tycker Du och Ni andra på studiestugan gör ett kanonjobb. Det är verkligen roligt att höra att det finns elever som dyker upp och vill ta hjälp.

    Vår verksamhet vänder sig mer till dem som vill vässa sina betyg ytterligare och en ideell verksamhet för vår del skulle vara svår att genomföra, eftersom vi i princip lämnar garnatier för höjda betyg.

    Jag önskar er en glad sommar och hoppas ni fortsätter med verksamheten och att fler ungdomar dyker upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.