Andreas Terner, nöjesreporter

Årets bild

Av , , 1 kommentar 0

Jon HollströmTill vänster: Skumblåsande discjockey vars namn går mig förbi. Till höger: Nils Blix, ägare Corona. Infoga valfri billig spetsfundighet på temat ‘Make It Rain’.

Från skärtorsdagens skumparty på Corona. Och nä, jag var inte där. Men efter att ha sett ovanstående är det förstås bara att börja dunka huvudet mot väggen.

1 kommentar

Sent avhopp drabbar Umeå Open (uppdaterad)

Av , , 1 kommentar 0

Högt emotsedde Edu K har tvingats ställa in sin spelning på årets Umeå Open. Brasilianaren skulle ha avslutat hela festen med ett rave- och bailedoftande dj-set på klubbscenen i TC, men så blir nu alltså inte fallet. Enligt utsago ska logistiska problem ligga till grund för avhoppet. Ersättare blir, efter en del turer fram och tillbaka, umeåklubben 90210.

Kommentar: Inget ont om de tre tjejerna bakom klubben, de gör gott av sina förutsättningar och lär inte misslyckas med att skapa atmosfär på dansgolvet, men det är ändå ofrånkomligt att här känna hur festivalen ersatt en originalbokning av David Bowie-karaktär med typ Johnny Glaas. Om den liknelsen nu flyger. Men ni fattar vad jag menar.

1 kommentar

Jag saknar Kanye

Av , , Bli först att kommentera 0

Den här Kanye. Han som rappar passionerat och pennar simpla men finurliga rim som: ‘I was flyin’, now I’m crashin’ / This is bad, real bad, Michael Jackson’

Låten är för övrigt saxad från Keri Hilsons smått fenomenala debut ‘In a Perfect World’. Men mer om den nästa vecka.

Bli först att kommentera

Nöjesprofil scoutar kårhus, del 2

Av , , Bli först att kommentera 0

Flera poliskonstaplar cirkulerade flitigt kring campusområdet igår. Måhända hade de fått nys om den här frilansande prostitutionsverksamheten.

Bli först att kommentera

EXTRA: Nöjesprofil scoutar kårhus, del 1!

Av , , Bli först att kommentera 0

I believe that's me. Va fan.

Ljudsystemet! De visuella effekterna! Den blinkaden bardisken! Freakshowen!

Servitörerna haffade INTE arab money. Jägarmästarstudenter, warrit do?

Bli först att kommentera

Kan jag snacka min skit?

Av , , Bli först att kommentera 0

BAM.

Malmörapparen Henok Achido är, som ett av festivalens konkluderande släpp, klar för Umeå Open. Han spelar av allt att döma sist i Äpplet på torsdagen. Stark bokning i mina öron. Har i veckan börjat slita rejält på min kopia av den rosade debuten ‘Almas Charming Child’ och från vad jag samlat ihop på nätet är det dessutom en kille som gör sig fördelaktigt i livesammanhang.

Bli först att kommentera

Slå på tvåan

Av , , 1 kommentar 0

Om ett par minuter framträder nämligen holmsundsduon Addeboy vs. Cliff i Per Sinding-Larsens hjärteprojekt Popcirkus. Detta tillsammans med bland annat David Sandström.

Det senaste i nyhetsväg kring gruppen är annars att de båda just nu söker finansiering för en resa till den jättelika branschfesten Musexpo som hålls på Sunset Blvd, Hollywood. Hilding H, visst läser du?

1 kommentar

Farväl Gullmarsplan

Av , , Bli först att kommentera 0

LVL.Alexis Weak.

Att kalla det goda nyheter vore något av underdrifternas underdrift: Alexis Weak, begåvad med rikets kanske vassaste raptunga, är sent omsider åter aktuell med ny musik. En EP med namnet ‘Farväl Gullmarsplan’ släpps nämligen i maj. Och den där fullängdaren vi trodde lurade kring ‘Första svensken i rymden’-hörnet släpps nu, enligt direkta uppgifter från skivbolaget La Vida Locash, till hösten.

Rusa in på Gregers och okynneshaffa minst fyra nya Lacoste-polos eller fira på vadhelst annat vis ni nu finner lämpligt. Själv tänker jag stanna uppe resten av natten och skriva hella inspirerade texter till min precis lagom kantklyvande tv-sida i Nöjesmagasinet.

Bli först att kommentera

Rick Ross – det nya Beppe Wolgers?

Av , , 1 kommentar 0

Följ med på tårtkalas hemma hos bossen. Random hiphopklipp blir inte roligare än så här.

1 kommentar

Gästblogg: Umeå vs. Ö-vik

Av , , 3 kommentarer 0

Tomas Izaias Englund är journalist på Örnsköldsviks Allehanda. Han har länge propagerat för att Örnsköldsviks uteliv är efterblivet, och tycker sig nu ha nog på fötterna för att bevisföringen ska kunna ske på vetenskaplig grund. För Nöjesbloggen klarlägger han nedan de väsentliga skillnaderna mellan nöjesstäderna Umeå och Örnsköldsvik. Av hänsyn till samtliga inblandade, och till devisen om att inte sparka på den som redan ligger, bashas inte kajaktuella GoEvent

Från landsort till stjärnorna på 10 mil – en komparativ studie mellan Örnsköldsvik och Umeå

Metod:
Den metod som används här är hämtad ur anglosaxiska Social Studies-rörelsen och den franska skolan för socialantropologisk forskning. Mitt material är hämtat från Youtube.

Resultat:
Umeå, nöjesindex 5,6.

Örnsköldsvik, nöjesindex -4,8.

Slutsats:
De två orterna Örnsköldsvik och Umeå ligger nära varandra, endast tio mil. Trots detta är skillnaderna oerhörda. Med stöd av de resultat som presenterats i denna studie vill jag därmed lyfta ett varningens finger – det kan vara farligt att flytta till Örnsköldsvik. Min rekommendation för den som ändå tar steget blir att rusta sig väl. Parallella läsningar av fältet har visat att en vindsnabb internetuppkoppling, kraftfull stereoanläggning, ironi samt goda vänner alla är nödvändiga faktorer för att ha en chans klara den mentala hälsan.

Slutord: Bygg klart Bothniabanan för fan!

Tomas Izaias Englund / Institutionen för samtidstudier

3 kommentarer