Alliansen och rasisterna.

Maud Olofsson, Centerpartiets överhuvud säger:

"-Det är ju bara om de rödgröna gör upp som Sverigedemokraterna kan få något inflytande."

Hon är bra rolig denna Västerbottniska högerkvinna. Hon fortsätter i samma stil som de övriga borgarherrarna. De försöker ösa över ansvaret på de Rödgröna ifall Sverigedemokraterna ska få något inflytande eller inte. Ändå är det just Herr Reinfeldt och hans knähundar som har beslutat att behålla makten i en minoritetsregering.

Olofsson anser samtidigt att det nu är upp till de rödgröna och Mona Sahlin att avgöra om Sverigedemokraterna ska få något inflytande i riksdagen.

Alliansen med borgarna vet mycket väl att de kommer att få stöd i en hel del frågor ifrån rasisterna, Men de vill få det till att det är de Rödgröna som är boven.

Jonas Sjöstedt (V), nybliven riksdagsman analyserar vidare i sin blogg:

"Detta är bakgrunden till de samtal som har utspelat sig mellan Reinfeldt och ledningarna för S och MP de senaste dagarna. Syftet är ganska uppenbart. Regeringen vill uppnå två saker genom sina telefonsamtal. För det första vill de splittra de rödgröna genom att utelämna Vänsterpartiet. För det andra vill de ge ett intryck av att ha erbjudit S och MP ett politiskt samarbete för att sedan kunna skylla på dem om Alliansen inte kan få igenom sin politik. Det är ett försök att lägga skulden, svarte petter, hos någon annan trots att det självklart är regeringen själv som ansvarar för att skaffa en majoritet för sin politik. Det är möjligen skickligt gjort, men det är knappast ärligt. Som väntat hakar delar av media, inte minst DN, villigt på när det gäller att förmedla husbondens röst. Plötsligt ska de rödgröna partierna göras ansvariga för om vår regering inte lyckas genomföra sin borgerliga politik. Men vårt ansvar är naturligtvis att vara opposition och föra fram en rödgrön politik som alternativ till regeringens."

Det ska bli intressant att följa utvecklingen. Herr Reinfeldt och hans kompisar kanske har mediakåren, som deras språkrör med sig. Men om några veckor när de verkliga arbetet sätter igång så ser vi hur det kommer att bli. Alliansen kommer att bli tvungna att lita på Sverigedemokraterna, sen är soppan igång, högern och rasisterna vandrar hand i hand.

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Danne

    Jag undrar hur de rödgröna skulle kunna regera Sverige med ca 15-17 mandat mindre i riksdagen, det är en ännu större minoritet.

  2. Andreas Jansson

    Svar till Danne (2010-09-30 20:06)
    Ja det är mindre. Det är ett knepigt läge, men att som Reinfeldt tro att de Rödgröna ska rädda dem i allt utan att ge något tillbaks är ju bara patetiskt. Nu får herr Reinfeldt ta ansvar..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>