Det är nya tider nu, på många sätt.

Det är rörande att läsa Jan Nilssons, Vännäsmoderat, blogg idag.

Han beklagar sig återigen över det spruckna allianssamarbete och försöker tvåla dit såväl Centerpartiet som Socialdemokraterna med "majoriteten" för sitt eget misslyckande.

Att Vännäsmoderaterna arbetar så hårt för en allianspolitik, ja de värdesätter alliansen och blockpolitiken framför den politik som Moderaterna för och gick till val på, det måste väl kännas konstigt för den som röstade på Moderaterna i Vännäs?

Tänk att rösta på ett parti som hellre satsar på blockpolitik än sin egen politik.

Moderaterna gick fram i årets val, säkert mycket för den vältalige och säkert mycket trevliga Jan Nilsson. Men han har pratat väldigt lite politik hela valrörelsen och har flera gånger ifrågasatt moderpartiet i många frågor när man angriper honom och Moderaternas politik.

Jag har lyssnat på honom i flertalet debatter, radiodebatter och genom att läsa och kommentera Jans blogg.

Herr Nilsson skriver även:

"Den samförstånds- och samverkansinriktade politiska miljön i kommunen håller på att ersättas av något helt annat."

Jan Nilsson med Vännäsmoderaterna har inte varit den stora kraften till samverkan i kommunpolitiken, det kan vem som helst se om de läser protokoll och hör sig för med de övriga partierna i kommunen.

Han skriver även om "vedertagen praxis", och han skriver "Hade inte väljarna i Vännäs gett Moderaterna så starkt stöd hade det personligen varit oerhört frestande att göra rejäla omprioriteringar."

Jan har tidigare hyllat de "Nya tiderna" på riksnivå, det kanske även är dags för "Nya tider" på kommunalnivå.

Om majoriteten ställs inför ett läge där oppositionen kan se ut på olika sätt så anser jag att majoritet går in och röstar för det förslag som bäst lämpar sig för en bred och förhoppningsvis bra politisk miljö i kommunen.

Jag är helt övertygad om att Jan Nilsson med Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna hade gjort exakt likadant.

Jag sitter inte med i KF, men jag hade utan dåligt samvete lagt min röst på det bättre alternativet istället för att passivt förstöra den politiska miljön.

Nu uppmanar herr Nilsson folket att kontakta politikerna som sitter på ditt uppdrag. Kontakta gärna dina politiker och ditt parti för att samtala om hur Vi jobbar bäst för Vännäs och politiken, jag vet att vi i Vänsterpartiet har bra svar och vi känner oss säkra på hur vi kommer att göra. Det kommer att visa sig den 20e dec på nästkommande Kommunfullmäktige.

För ett gott arbetsklimat i kommunpolitiken så kommer Vänsterpartiet tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet arbeta för kommunens bästa.

Etiketter: , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Olle på byn.

  Moderaterna har alltid grinat illa i Vännäs. Vi som är några är äldre än dig minns många (o)trevliga utspel. Det är bra att den röda och gröna sidan inte lägger sig platt, stå på er!

 2. Monica Wahlström

  ”Om majoriteten ställs inför ett läge där oppositionen kan se ut på olika sätt så anser jag att majoritet går in och röstar för det förslag som bäst lämpar sig för en bred och förhoppningsvis bra politisk miljö i kommunen.”

  Och hur tänker du att du för din del (trots att du nu inte får rösta, men ändå) ska veta vilket alternativ som är den som bäst lämpar sig?

 3. Andreas Jansson

  Svar till Monica Wahlström (2010-12-10 20:19)
  Ja hur kan jag veta det..

  Det finns en hel drös med olika aspekter vad som kan tänkas mer lämpligt än annat, mer än så behöver jag inte säga kanske.

 4. Jerome

  Hej! En vänsterfundering över detta citat. ”För ett gott arbetsklimat i kommunpolitiken så kommer Vänsterpartiet tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet arbeta för kommunens bästa”. Visst byggs politiken på en klassanalys och vad menas med kommunens bästa? Inkluderas bogarklassens folk i detta begrepp. Vi kan väl bara ansvara mot de som stöttat oss i valet och inte ta ansvar för borgarnas folk.

 5. Andreas Jansson

  Svar till Jerome (2010-12-10 21:48)
  God kväll!

  Ja självklart är det även så. V jobbar bra inom samarbetet för det vi står för, även om kommunpolitik kan vara något mindre ”spännande” i klassanalysen. Men där behöver du inte vara orolig.

  Sen finns de andra aspekter inom kommunpolitiken och inom samarbetet, självklart måste vi agera för ett bra arbetsklimat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>