Lördagkväll.

Av , , Bli först att kommentera 3

Sitter just nu och lyssnar på Invasionen – Livet med ett samvete.

"Har lärt mig ta i hand och välja mina slag
Men att glömma hur det är det gör aldrig jag

För jag lever än

Ni har gett mig så mycket bränsle att hälften vore nog
Och ni undrar hur det gick som det gick
Att ni inte förstod"

Invasionen med Vännäs-sonen Dennis Lyxzén på sång.
Han skriver rätt bra texter på svenska. Även om jag tycker att det blir svårt att toppa det han gjorde i Refused så gör Invasionen det riktigt bra.

De gjorde en bejublande spelning på Vännäsdagarna. Själv stod jag långt fram och dansade och sjöng med.

Bli först att kommentera

Moderat FC div. låg.

Av , , 2 kommentarer 19

Jag ser att Moderaterna har börjat engagera sig i barn och ungdoms fotboll. Ni kan väl spela i en högre liga och låta barn och ungdomar få vara just, barn och ungdomar?

Självklart ska politik synas, det ska vara öppet att köpa sig reklamplats mm.
Men att kampanja på ett barn och ungdoms evenemang är lågt, oavsett parti-tillhörighet.

Nog om detta.

2 kommentarer
Etiketter: , , ,

Lars Ohly och Ohlyansen.

Av , , 15 kommentarer 22

Jag tycker det är kul att Alliansen ger Lasse så stort utrymme i debatten.

Länge leve Ohlyansen!

Sen det där med Ohlyansen, jag trodde vi hade ett alldeles utmärkt röd/grönt samarbete. Där Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet sammarbetar.

Liksom i Alliansen så finns det i Ohlyansen olika stora partier, där det gäller att ge och ta. Precis som i Alliansen där Moderaterna mer eller mindre kör över sina lillebrors-partier.

Enligt senaste mätningarna så har Vänsterpartiet vart det minsta partiet i det röd/gröna sammarbetet. Men vi ångar på hårt ändå och vad de lider mot valdagen tror jag vi växer oss allt större.

Men att Alliansen debatterar om Ohlyansen ser jag som positivt. Alliansen gör ju bort sig gång efter gång bl.a här på bloggen.

Nu vill säkert Monica (Fp) i Vännäs att jag ska precisera mig och peka på vad det är jag menar. Självklart gör jag det, när debatten blir saklig.

Tills dess, länge leve Ohlyansen och tack för hjälpen!

15 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

Alliansare.

Av , , 2 kommentarer 20

Jag vet inte om jag inbillar mig, men nu flera gånger den sista tiden så tycker jag att de beter sig rätt märkligt här på vk-bloggen..

Det är helt okej att själv hoppa på folk till vänster och anklaga dem för än det ena än det andra.

Det är okej att prata i storebrors perspektiv och göra sina motståndare till den lilla människan.

Det är okej att själv se sig som den ofelaktige och hela tiden skylla på andra.

Det är okej att debattera så länge som de själva kan klanka på vänstern, de kan inte försvara sin egen politik. Då lämnas kommentarer från motståndare obesvarade.

Så fort de får minsta lilla mothugg så slår de bakut och anser sig påhoppade, smutskastade, löjligförklarade osv.

Men att smutskasta andra, kommentera andras bloggar med diverse olika påhopp går alldeles utmärk, för det är ju "en del av debatten".

Kom igen nu, kamma till er, bara ett råd från lillebror Vänsterpartist.

2 kommentarer
Etiketter: , , ,

Så var det då det där med avreglering av apotek.

Av , , 6 kommentarer 23

Så var det då det där med avreglering av apotek..
http://www.expressen.se/Nyheter/1.2078824/apoteksreformen-slar-mot-fattiga

Det är människan som blir lidande, inte de privata aktörernas plånböcker.
Att det har funnits ett subventionerat delbetalningssystem som gör att man kan betala en mindre summa varje månad för sin medicin i 10 år betyder ingenting längre.

De privata aktörerna har inga sådana krav på sig ifrån regeringen, men de måste kunna tillhandahålla någon form av delbetalning/avbetaning. Vilket har lett till att de privata apoteken har anlitat kreditföretag, som i sin tur kan ge dig möjlighet att avbetala din medicin, dvs om du har råd, om du är kreditvärdig och saknar betalningsanmärkning. Så blir din medicin ännu dyrare med kreditavgifter.

Människor i utsatta situationer som inte är kreditvärdiga tvingas att stå på knä och tigga hos regeringen, förlåt.. socialkontoren.

Är detta Sverige 2010?

6 kommentarer
Etiketter: , , ,

Fattigdomslinjen.

Av , , 2 kommentarer 20

Skulle precis skriva ett blogginlägg om Västerbottensnytt inslag igår om den ökade arbetslösheten i våra län, så mycket som 50% fler arbetslösa på 2 år, heja arbetslinjen!

Men Vänsterpartisten Jonas Sjöstedt har skrivit ett mkt bra inlägg om detta, läs:
http://jonassjostedt.se/?p=2155

Jag tänkte skriva lite kortfattat, för det tåls att skriva och visa på flera ställen hur Alliansens arbetslinje snarare börjar likna arbetsläger och fattigdom.

Att så många som 50% fler i våra län är arbetslösa, det är ingen bra utveckling för vårt nya arbetarparti Moderaterna. Ännu mer anmärkningsvärt är hur de LO-baserade fackförbunden har straffats med hutlöst dyra a-kasse avgifter som gör att många inte har haft råd att vara kvar i a-kassan. Att 50% fler har blivit arbetslösa innebär inte i verkligheten att 50% fler går på akassa, nej de får söka sig till våra socialkontor för hjälp och i bästa fall få leva på existensminimum. Många av de unga som gått ut skolan tvingas bo kvar hemma, de får ingen hjälp och föräldrarna förväntas underhålla sina barn i vuxen ålder, än värre kommer det att bli med Alliansens förslag om halverad lön för folk under 25 år.

Det kan väl inte ses på nåt annat sätt än ett grovt misslyckande, hur kan en arbetslinje öka arbetslösheten? Alliansens brutala politik har fått folk att gå på knäna.

Vi ska inte glömma barnen, barnen till alla de föräldrar som har tappat sina jobb och lever på existensminimum, barnfattigdomen ökar. I ett Sverige 2010, ska det vara möjligt?

För att komma till rätta med detta så krävs ett regeringsskifte, för en RÖD/GRÖN valseger 2010!

Det RÖD/GRÖNA sammarbetet har ett finansierat program för att få fler i arbete.
Gröna investeringar kommer att ske i Västerbotten, Norrbotniabanan kommer att byggas, fler bostäder kommer att byggas, satsningar på kollektivtrafiken för effektivitet, mer kraft på vindkraft och bioenergi, satsningar på småföretagare.

MER pengar till kommuner och landsting.

Det innebär tusentals jobb för Västerbotten, är du beredd att chansa för ett ännu värre förfall med 4 år till av Alliansstyre? NEJ, jag röstar röd/grönt för en framtid i våra län!

Nu är det slut på privatiseringar, utförsäkringar, massarbetslöhet och fattigdom!

Natt över VNS-bangård.

Av , , Bli först att kommentera 6

Det är ett härligt men fuktigt nattväder, dimman ligger tät i norr på bangården. De enda som väsnas är vi då vi växlar och en och en annan resenär med stora ryggsäckar som väntar på nattåg 94 mot Boden, Kiruna och Narvik.

Jag jobbar med en erfaren växlare med ca 40 år på växlingen i Vns, han går i pension nästkommande år. Själv har jag 5 år på järnvägen, varav 2 i Vns. Jag har ca 38 år kvar till pension med nuvarande pensionsystem.

Jag tycker att jag har ett bra och berikande jobb och jag tjänar rätt så bra. Jag betalar skatt och skulle inte ha något problem alls att betala ännu mer i skatt för en välfärd för dig och mig min vän!

Hemma ligger mina små änglar till barn och sover gott, drömmer förhoppningsvis om morgondagen och om allt nytt och spännande de ska få vara med om när de växer upp. Jag ser ljust på framtiden och hoppas att alla vi i familjen får vara friska och att vi får ett bra liv tillsammans.

Åter till jobb, nu ska det växlas igen, 3 timmar och 15 minuter kvar på skiftet.

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

Partihistoria.

Av , , 2 kommentarer 19

Eftersom högeralliansen hela tiden skriver saker som flumvänster, kommunist mm. så fort man öppnar munnen.. de kan inte ta en saklig debatt då de saknar begrepp och argument, men kommunismen kan vi alltid piska på..

Framförallt Fredrik Wirenblad Moderat, som ställer upp i kommunvalet i Vännäs. Han ifrågasätter hela tiden mig som Vänsterpartist. Han tjatar om gammal tråkig historik om kommunism i Vänsterpartiet.

Jag är inte kommunist.

Men kan du svara, står du för allt ditt parti står för?

 

2 kommentarer
Etiketter:

Vilket väder.

Av , , Bli först att kommentera 6

Klev upp före 6 till ljudet av åska och regn. Jag klädde mig ordentligt med regnjacka osv. Väl framme på jobbet var jag genomblöt, dess utom har de lyckats sätta ut två gubbar på samma växlingstur.

Efter lite detektivarbete så visar det sig att datorsystemet har "glömt" att jag ska jobba så jag fick ledigt..

.. så det var bara att knalla hem i det nu ännu värre regnandet och åskan.

Väl hemma så hade inte familjen klivit upp än så jag la mig igen för att vänta in de andra. Då börjar det att blixtra och åska så att Cecca vaknar, hon fick en kram, sen så somnade hon om i min famn.

Vid 8.20 så klev jag upp igen och gjorde frukost/välling, sen väckte jag mina sjusovande småbrudar, så nu är vi vakna, nyätna och pigga.

Vi får hoppas på bättre väder så vi kan göra nåt skoj nu när pappa fick en halvledig dag, ska trots allt ut och jobba i natt, men inte förän vid kl 23, till 06.

Bli först att kommentera

Sommarfeber.

Av , , Bli först att kommentera 2

Några gånger varje sommar blir jag däckad i feber. Det brukar bara hålla i sig 1-2 dagar, men jag blir helt förstörd.

Så även nu, blev dålig igår kväll och natten blev hemsk. Vakande, svettningar och frossa. Sen så känns det som att varje led håller på att skruva ihop sig. Imorse så var jag lika dålig, så jag har mest sovit hela dagen. Känner mig lite piggare nu men inte riktigt hundra.

Ska inte ojja mig allt för mkt, de finns de som har de betydligt värre.

Imorn är jag nog på fötter och mycket piggare. Ska jobba förmiddag plus natt på växlingen så all ork jag kan få behövs.

Bli först att kommentera