Vännäs-centerkrets är ett tydligt högeralternativ.

Igår kunde vi läsa att Centerpartiets valberedning gärna ser Annie Lööf som partiledare, de får även stöd av de flesta centerkretsar ute i landet.

Centerpartiet i Vännäs har i mångas ögon setts som en mildare variant av moderpartiet, dels pga deras ovilja till ett allians-samarbete i kommunpolitiken. Vad som förvånade mig var att Vännäs-centerkrets har förordat Annie Lööf.

Det rubbar helt synen på Centerpartiet i Vännäs!

De förordar alltså en kandidat som:

• har Margaret Thatcher som främsta förebild. En kvinna som drack te med fascister, som motarbetade fackrörelsen, formade förbud mot positivt bemötande av homosexuella, som omfamnar dödsstraff, mm.

• är för plattskatt

• tycker att a-kassan ska vara frivillig, för att kunna urholka den ännu mer.

• vill avskaffa LAS fortast möjligt.

• vill motverka fackföreningsrörelsen. Hon tycker att bemanningsföretag och osäkra anställningsvillkor är att föredra före trygga anställningar med en bra lön och schyssta villkor.

Listan kan göras längre och igår skrev jag också om hennes ställningstagande om kärnkraft, som hon gärna bygget ut, osv.

Annie Lööf är skrämmande lik Margaret Thatcher och hon har otroligt starkt stöd, i ett ca 5 % parti.

Det är bra att Vännäs-centerkrets öppet står för vem de vill ska leda partiet, det gör det tydligare vart vi har dem i det kommunpolitiska.

Etiketter: , , , , , , ,

23 kommentarer

 1. Ullvar i fårakläder

  haha, ja det spelar nog ingen roll hur tokigt det blir i det partiet, i Vännäs är de så hjärntvättade att de tycker allt och alla uttalanden från en centerpartist är bra!! se bara på dina bloggvänner där i Vännäs.
  Stureplanscentern intar brånsvägen!!!

 2. Alejandro Caviedes

  även i landstinget har centern agerat helt i enlighet med stureplanscenterns nyliberala fasoner. det enda centern vill är att konkurrensutsätta hit och dit. Det är som att det bara finns 2 ord i centerns vokabulär: entreprenör och konkurrensutsättning. Jag ser ärligt talat inte längre ngn skillnad mellan centern nationellt och centern i västerbotten. Stureplanscentern har tagit över totalt!

 3. Lars Weinehall

  Andreas,
  Skärpning! Det är pinsamt att läsa din billiga insinuation om centerpartiet. Nån stil och heder borde du som offentlig företrädare för ditt parti kunna ha. Att ge centerpartiet ett ‘brunt’ epitet, som du gjorde igår, sänker dig långt under det offentliga samtalets lägsta  dagisnivå. 

   

 4. Andreas Jansson

  Svar till Lars Weinehall (2011-09-02 00:08)
  Lars, självklart borde jag ha någon heder och stil, det har jag.

  Jag vet att det bruna inom centerpartiet är väldigt decimerat i dag. Men jag har på nära håll i min uppväxt och senare i livet tagit del av åsikter och tankar formade av centerpartister och centerpartistiska väljare som fortfarande inte är sunda. Det gör att jag har svårt att helt släppa begreppet, men jag lovar att putsa till min heder och stil!

  Ska vi börja prata pinsamheter så kan vi gå till det rent faktiska och det ställningstagande er eventuellt nya partiordförande står för.

 5. Andreas Jansson

  Svar till Alejandro Caviedes (2011-09-01 23:17)
  Det är precis samma ord som används i det kommunpolitiska här i Vännäs. Jag tror och hoppas att bilden av centerpartiet blir än mer tydlig nu med ev Lööf som ny partiordförande, när dessutom vissa till synes folkrörelsestarka centerkretsar lägger sin röst på henne.

 6. jerome

  Du skriver om ”brunt” när det gäller Centern. Det är intressant i ett historisk perspektiv då gamla Centern, Bondeförbundet,hade en del av sådant före, under och strax efter 2:a v.kriget. Är det denna tradition som du avser och att den återspeglas i den nuvarande Centern?? Vad säger dina ”demokratiska C vänner” i KS (KF)i Vännäs om detta och denna historiska gren inom detta parti?? Lägg märke till att liberalerna i Göteborg (tex Handels&Sjöfarts tidningen)till skillnad från gamla centern var klart antifascistiska. Vad säger Weinehall m fl borgare om detta?? Vi skall inte glömma attiraljerna efter kriget på Nya Werlandstidnigens vind heller.

 7. Ullvar i fårakläder

  bra Jerome!!
  men du kan vara lugn!! vi är c;a 96% som inte tycker likadant som de ”smånassarna” i nya stureplanscentern.
  Deras byk är långt värre än vad som sägs ovan!

 8. RWR

  Ullvar i fårakläder: Skulle snarare säga att i sällskap med Jerome så har ni 99% drygt av befolkningen mot er, tack och lov!(siffran är tagen från samma källa som din)

  Här är annars precis som Lars W. säger rena dagisnivån! Men det kanske är vänsterns nya mer tydliga linje…

 9. Andreas Jansson

  Svar till Lars Weinehall (2011-09-02 07:49)
  Jag ska bättra mig i mina uttalanden om Centerpartiet, ja.

  Jag önskar detsamma gällde från den borgerliga sidan om oss Vänsterpartister!

 10. Andreas Jansson

  Svar till RWR (2011-09-03 10:10)
  Dagislinjen får stå för er, kanske bättre än nya arbetslinjen?

  RWR med flera från den borgerliga sidan tjatar ofta om kommunismen och vänsterpartiet, trots att vi är ett socialistiskt parti.

  Så fort man tar upp historia från ett annat parti så är det helt befängt, trots vissa oklarheter vad gäller nutid och dåtid i vissa uttalanden..

 11. Andreas Jansson

  Svar till jerome (2011-09-02 22:58)
  Det är lite av den historian jag syftar på!

  Mkt är oklart och jag har i min nära närhet haft att göra med några i nutid, även om partiet centralt självklart inte är ett brunt parti, så finns det väl rötägg precis som hos alla andra.

  Jag ska inte skriva mer om det.

 12. RWR

  Socialistiskt eller kommunistiskt förklara skillnaden!

  Var finns V:s uppgörelse med det förflutna? Var finns ursäkten till Kirunasvenskarna? Eller behövs det kanske ingen?

  Förklara också(vilket jag efterlyst tidigare) när du tycker att demokratin ska sättas på undantag och revolutionära åtgärder vidtas?

  Förklara hur företagen ska beslagtas och förstatligas om du nu fortsatt tror på att produktionsmedlen ska ägas av arbetaren?

  Du gillar inte etiketter men sätter dom vitt och brett på andra(på tämligen lösa grunder)! Jag gillar inte heller etiketter, struntar faktiskt i om du kallar dig kommunist eller socialist men vilket innehåll företräder du egentligen?

  Har inte hört centerpartister förespråka nationalsocialism men jag har läst vad du skrivit…

 13. Arbetare

  Andreas,du behöver def inte skärpa dig, du ÄR skärpt, du ÄR klok och har stil och heder!!! Det finns andra som uppifrån försöker klappa till, det är dålig stil!!!
  Nu har 77 barn mördats i grannlandet, som en högerpolitisk akt för att decimera antalet kommande socialdemokrater, vad säger då Centern—INGET!
  Det jag sett Maud uttrycka i riksdagsdebatter är rent sossehat, både i ord och med grimaser, det är så att man blivit skrämd ända från 06, och tänkt var slutar detta med sådana attityder- öppet i vår riksdag!
  Nu vet vi, vihar sett det förut, och vi ska se det igen.

 14. Stina

  Egentligen är detta en kommentar till Weinehall som om han vill framstå som företrädare för ”ett helt demokratiskt parti” nog måste läsa på litet bättre
  om sitt partis historia. Det är väl känt att det under andra världskriget i Sverige fanns många både organiserade och oorganiserade medlemmar med uttalade nazistsympatier i det parti som idag hellre företräder Stureplansgänget än landsbygdens folk. Vanligen brukar folkpartiet skyllas för att vända kappan efter vinden, men med Weinehalls uttalande kan man tydligt se hur centern alltmer tappar den egna identiteten inom alliansen – allt för makten? Ett tips Weinehall: if you don’t know it – Google it!

 15. Andreas Jansson

  Svar till RWR (2011-09-03 22:53)
  Din kommentar återkommer jag till. Jag har tyvärr bara tillgång till internet via telefonen och på jobbet så jag hinner inte svara så utförligt.

 16. Andreas Jansson

  Svar till Arbetare (2011-09-03 22:58)
  Ja jag har lite svårt för att andra ska tillrätta göra mig, det brukar inte lyckas något vidare, även om jag är ödmjuk och kan erkänna mina fel och brister.

  Jag står för att Centern ät ett renodlat högerparti, valet av kandidat till partiledare är bara ytterligare ett bevis åt vilket håll Centern är på väg.

 17. Alejandro Caviedes

  Lars Weinehall,

  ditt parti har inte gjort upp med sitt fascistiska förflutna. Du vet mkt väl om att ni i centerpartiet inte ens lyfte ett finger när kuppmakaren i Honduras Roberto Micheletti, som har många liv på sitt samvete, blev vald som ordf i LI (liberla internationalen) som ni ingår i. Ni hade ingenting emot att ledas av en fascist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>