Hatet mot feminister växer.

Det är väl klart att man är feminist, eller?

Svenska akademins betydelse av ordet Feminism:

"Feminism är en politisk rörelse för kvinnors fulla ekonomiska, sociala och politiska likställighet med mannen."

Det är väl ändå ingen som 2012 ställer sig emot det?

Den ideologi jag bygger mitt politiska ställningstagande på är Socialismen.

I den Socilastiska feminismen säger man att alla förtryck hänger samman, så som omjämlikhet mellan kön, klasser och etnicitet. De ska alla besegras genom en socialistisk kamp, enligt vissa förgreningar genom socialistisk revolution.

Enligt Friedrich Engels så är ursprunget till patriarkatet privat ägande. Det var när vissa män började äga mer än andra som intresset för att föra vidare sina rikedomar till sina barn föddes, det naturliga för att veta att sina barn var ens egna var att kontrollera kvinnan.

Nu ska jag inte fördjupa mig mer i ämnet. Utan jag inser besviket att det är precis lika motiverat till kamp nu som då.

För mig är det självklart, jag är feminist.

I DN kan man idag läsa lite om "Hatet mot feminister växer", läs det och massor med annat om just feminism.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Conlon

  ”Enligt Friedrich Engels så är ursprunget till patriarkatet privat ägande. Det var när vissa män började äga mer än andra som intresset för att föra vidare sina rikedomar till sina barn föddes, det naturliga för att veta att sina barn var ens egna var att kontrollera kvinnan.”

  Så en gång i tiden när alla ägde exakt lika mycket (hur du nu lyckas mäta det) var mannen (människan) mindre benägen att engagera sig mer i sina egna barn?

 2. von Rosen

  Feminism var berättigat en gång i tiden. Nu har den degenererat till en soppa av diverse vänsterorienterade korrekhetsplattityder. Jämställdhet och feminism är nu vitt skilda begrepp. Den ena står för att alla är individer och ska ha samma rättigheter. Den andra står för orimliga krav och utmålar män som svin.

  En grov generalisering måhända, men inte mindre sann för det. Feminism passar bra ihop med socialism numera, då båda ideologierna är så förvridna från sin ursprungliga form att de formats efter varandra.

 3. Daniel O

  Mycket bra skrivet. Jag kan inte förstå att det än idag finns folk som inte kan värdera män och kvinnor lika. Vi är väl för fan människor allihop!

  Ursäkta svordomen… :)

 4. RWR

  Om vi inte kan se varandras olikheter som en tillgång kan inte samhället utvecklas. Indelning i stereotyper må vara en härlig självisk upplevelse i tid av rädsla men någon bäring på framtiden har det knappast!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>