Rätt ska vara rätt!

Nu har det gått några dagar sedan Kjell Hanseklint i Skellefteå lämnade Vänsterpartiet med dunder och brak.

Lokaltidningarna skrev om Kjells utträde och Norran var väl den tidning som skrev mest, samtidigt som Kjell publicerade sin avgång på sin blogg släppte Norran en video där Kjell ensam fick sjunga ut om vad som har hänt. Dagen efter hade Norran även med en kort artikel där Agneta Hansson, tidigare ordförande för Vänsterpartiet Västerbotten och Bore Sköld, nuvarande ordförande fick chans att uttala sig. Den som är insatt i vad som har hänt undrade nog både en och två gånger över rapporteringen.

Jag accepterar att Kjell sjunger ut i media, han har ju trots allt suttit på möten och sagt att han ska lämna partiet med dunder och brak och att hans intention är att skada partiet så mycket som det bara är möjligt!

Vi tar det sak för sak, jag ska besvara Kjells lögner på hans senaste blogg.

”Den som läser min artikel, ”Förklara er DS-ledamöter”, kan se att jag inte beskyller någon valberedning eller annan utan att jag vill att DS ska tag i nepotismen innan det går lika långt som i Vänsterpartiet Skellefteå.”

Det är mycket riktigt att han skriver att DS ska ta tag i nepotismen innan det går lika långt som i Skellefteå. I inlägget beskyller han partiföreningen i Skellefteå för nepotism, Agneta Hansson svarade i Norran om hur det gått till och vad jag kan förstå så är det ingen nepotism. Vad jag däremot vet är att vissa personer som fanns på Skellefteås kommunlista till fullmäktige inte var önskvärda av Kjell och framför allt att vissa namn hamnade före Kjells namn. Trots att listan spikades enligt alla regler och paragrafer!

I Kjells debattinlägg ”Förklara er DS-ledamöter” så säger han att det är i princip samma sak som hänt i valet av landstingsuppdrag. I grund så är det egentligen samma problematik, Kjell har inte fått ”sina” namn till vissa uppdrag, därav hans vrede.

I samma inlägg skriver Kjell att toppnamnen på listorna borde vara ”tjingade” till vissa uppdrag. Det är helt fel, det är inte så vi hanterar tillsättning av uppdrag. Här har vi våra stadgar att ta hänsyn till. Han skriver att förstanamnen på den norra, västra och andra namnet på södra listan blivit mest illa behandlade. Varför det? På norra listan så kryssades Ulrika Lindström och Kjell in sig före förstanamnet, jag antar att valberedningen hade det i åtanke då de tillsatte uppdrag. Andranamnet på södra listan, vad jag vet efter min tid som vice ordförande i distriktet så hade vi många möten med hen ang. obetald partiskatt när hen blev landstingsråd. Det handlar om stora summor. Jag antar att valberedningen hade det i åtanke och därför valde andra som ansågs bättre lämpade. Vad det gäller västra listans förstanamn så kan jag inte redogöra varför hen inte blev vald till landstingsstyrelsen och då även till landstingsgruppens gruppledning. Jag kan bara anta att valberedningen ansåg att nytt blod och en yngre gruppledning kändes mer intressant, därför blev det LiseLott Olsson, Ulrika Lindström och Jessica Åhlin som blev valda till landstingsstyrelsen och gruppledning.

Ang. nepotismen så stämmer det att en person i landstingsgruppen hade sin fru i valberedningen, men av vad jag har fått höra så deltog inte frun i de ärenden där hens partner blev vald.

Nästa lögn, det har att göra med att jag beskyllde Kjell för att ha försökt påverka Ulrika Lindström i vilka uppdrag hon kunde tänka sig att ta på sig. Där har Kjell hävdat sin oskuld trots att han tog kontakt med Ulrika och påstod att vissa uppdrag var ”tjingade” till förstanamnen på listorna. I Kjells senaste blogginlägg så påstår han att han kontaktade Ulrika för att fråga om han fick nominera henne till uppdrag, så kan det säkert vara, men vad Ulrika har redogjort så ville Kjell poängtera att landstingsstyrelsen var tänkt för förstanamnet på norra listan. Där försökte Kjell med en lögn påstå att Ulrika inte var tänkt som kandidat till landstingsstyrelsen. Kjell är inte den enda som har ringt Ulrika i samma ärende.

Vad som har hänt nu är att Kjell har begärt utträde från Vänsterpartiet och lämnar sina uppdrag, det ser jag som ett bevis på att Kjell insett att lögnerna inte håller och att han väljer att ändra fokus för att försöka få sympati. Det tycker jag är riktigt dåligt gjort av en person varit medlem så länge i partiet.

Ulrika Lindström har nu också valt att lämna Vänsterpartiet, förra veckan fick jag veta att hon inte längre orkar ingå i landstingsgruppen. Hon kommer dock att sitta kvar som partilös på sina uppdrag. Varför hon inte orkar och vill kan bara Ulrika svara på, men jag antar att det är pga. att det har blivit för jobbigt för henne med alla påhopp och att ständigt bli ifrågasatt, att få veta att en annan person är mer önskvärd och kunnig. Kjells anklagelser har intensivt påhejats av norra listans första namn, av västra listans förstanamn och av södra listans första- och andranamn. Jag har själv bevittnat det här innan jag blev sjukskriven.

Jag tycker det är oerhört olyckligt att vårt landstingsråd och gruppledare så öppet har tagit ställning för Kjells version om vad som hänt, istället för att försöka arbeta för att få någon ordning på det här. Jag har själv övervägt att lämna mina uppdrag i landstinget men efter noga övervägande så kommer jag att fortsätta och jag kommer även fortsätta att hävda det som är rätt och att det inte kan få fortsätta som det har gjort!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>