Inte ideal, inte pengar. Bara makt!

Det är bara att gratulera invånarna i Dorotea. Ni har lyckats! Det såg länge ut som att ockupation och folkomröstning inte skulle räcka hela vägen. Sossarna stod på sig och menade att ”Utmaningarna ligger framåt, inte två år bakåt”. Men nu svänger de, vilket är mycket bra!

Denna händelse visar emellertid hur viktigt det är att Socialdemokraterna inte tillåts att ta makten i länet för givet. Det är nämligen först när deras priviligierade ställning ifrågasätts som de är beredda att lyssna på de som drabbas av deras beslut. Man hade nog kunnat tro att sossarnas envisa låsning vid att inte släppa besparingarna i Åsele och Dorotea hade att göra med ekonomiska realiteter. Att de egentligen ville ha råd med detta, men att de var tvungna att ta ansvar för ekonomin. När jag debatterade denna fråga med Skelleftesossen Daniel Ådin, så framhöll han enträget att min Doroteavänliga linje var ansvarslös, populistisk och att det var upp till oss i oppositionen att visa var pengarna skulle tas ifrån. Underförstått, vilken annan ort skulle få lida för vår mjäkighet mot Dorotea?

Men det var inte pengarna det handlade om. När Peter Olofsson (S) i dagens Norran meddelar att Dorotea ska få en fungerande sjukstuga igen, så verkar detta med ekonomin inte vara någon särskilt stor fråga för honom. – Det var kanske lite väl olyckligt uttryckt att säga att vi inte skulle ta resultatet i beaktning, säger han. Ja, så är det. För om de inte hade tagit hänsyn till detta omröstningsresultat, så hade frågan levt vidare fram till valet. Då hade många Västerbottningar haft föga lust att rösta på de döva makthavarna en gång till.

Åselebor! Ni biter tyvärr i gräset. Socialdemokraterna lovar er ingenting. Åtminstone ingenting mer än en akutbil. Nåväl, ni får väl skylla er själva? För sossarna har lite svårt att lyssna när folk drabbas av deras besparingar och ni… ni har ju inte ens ockuperat nånting.

Uppdatering 13/9: I dagens VK uttalar sig Peter Olofsson igen angående hur Landstinget ska gå vidare i Dorotea. Nu är beskedet att man står fast vid sin tidigare linje. Synd för Dorotea, virrigt av socialdemokraterna och landstingsledningen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.