Anja Lundholm, Nordmaling

Last october

Av , , Bli först att kommentera 1

Jag är påväg att bli duktig! Var ute och promenerade idag och har planerat att göra det imorgonbitti också om vädret är på min sida. Grymt jävla skönt är det!

Nu ska jag städa mitt rum och från och med imorgonbitti ska jag öva på att behålla det i det skicket i flera dar så jag slipper städa/plocka varenda jävla dag. Fast då har man iof någon sysselsättning. Så lite positivt kanske det är!

Jag ska nu också börja mitt liv med mindre alkohol och mindre utgång. Jag börjar denna vecka med att Inte fara på krogen imorgonkväll(det är lov, därav krogen mitt i veckan), och heller inte på fredag! Det är mitt första mål, sedan ska jag utöka det och vara nykter två veckor i rad, sedan tre, sedan fyra, sedan fem, och när sjätte veckan kommer ska jag gå på krogen. Nykter. Bara för att bevisa för mig själv att jag kan. Jag vet att jag kan om jag bara verkligen bestämmer mig för det. Nu har jag fått nog, så nu ska det bli ändring.

På onsdag är det första gruppmötet som jag är så förbannat jävla rädd för, men det kommer att gå bra, I just know it. och på torsdag ska jag tydligen följa med Kenneth in till stan och äta någon kulturmiddag(?), ingen aning om vad det är. I samma veva som han frågade mig om det föreslog han att jag skulle börja skriva. Typ resencera(stavning fel?) och sådant och skicka in. Det lät som ett ypperligt förslag, men även det skrämmer mig.

Jag undrar när jag kommer till en punkt i livet då jag inte är så jävla rädd för saker och ting och kanske börjar tro på mig själv mer. Det kan bli intressant. Men den dagen kommer.

 

Nu, städning av rum!

Bli först att kommentera

when everything comes to you

Av , , Bli först att kommentera 0

Det är en betydligt mer effektiv dag idag.

Klev upp och plockade undan lite, dammsög och sedan la jag mig i sängen och var beredd på en inaktiv dag. Men helt plötsligt fick jag ett ryck(som försvann i några minuter, men sedan kom envisheten i mig fram) och jag klädde på mig och begav mig ut på en 20 mins promenad. Rätt hyfsat enligt mig med tanke på att jag var beredd på att jag inte ens skulle ta mig ut från huset(jag kan vara vääääldigt trögstartat).

Nu är jag in my room och ska sätta igång some lovely music. Paramore, The Fray, Marilyn Manson och lite Ke$ha får det bli. Städa rummet ska jag göra, inklusive dammsugning och dammtorkning. Sedan ska jag försöka mig på att träna upp mina knän lite, därefter får det bli en varm, skön, lång dusch!

Har jag balls nog så ska jag även ringa Körskolan och försöka få en tid till den där handledar kursen man måste gå. Har även en svag känsla av att tandläkar tiden jag fått är 4 september och om inte jag är helt ute och cyklar så är det på onsdag, vilket betyder att jag måste boka om det. För då är det första gruppmötet i stan, can’t miss that.

 

nu, music!

Bli först att kommentera

The change is good

Av , , Bli först att kommentera 0

En vanlig dag för Miss.Boring;

Jag vaknade vid 11.00 insåg att det inte fanns något att göra denna dag och det var kallt somfan, stannade under täcket och snoozade tills klockan var 13.15. Vaknade varje kvart med tanken att kliva upp, men somsagt, 13.15 tog jag mig i kragen och ställde mig direkt i duschen och lät varmvattnet falla i 30 minuter.

Därefter klädde jag på mig i mjukisbyxor, sockar, linne och en tjocktröja. Det var för lite kläder. Egentligen borde jag ha tagit på mig långkalsonger, en till tröja, mössa, halsduk, vantar och tjocksockar. Men jag valde att härda.

Gick ned och plockade bort från köket, tänkte dammsuga men insåg sedan; nä, jag måste ha något att göra imorgon också.

Sedan gick jag upp på rummet och såg lite one tree hill och datanördade. Blev less. Gick ned. Blev less. Gick upp. Blev less. Gick ned. Satte mig framför tvn och nördade irunner på telefonen tills Moa och Marie kom hem. Hängde på Moas rum tills vi gick ned och började med maten. Sedan kom Kenneth och Jessica hem, vi åt mat, drack kaffe och pratade lite.

Sedan gick jag upp på rummet and here I am. Jag har sett one tree hill, gråtit till one tree hill, ritat, skrivit skit, lyssnat på musik. Och nu funderar jag på morgondagen, this is my list;

1.Klä mig varmt.
2.Städa rummet och lyssna på bra musik.
3.Dammsuga.
4.Rensa en hylla
5.Rita

Jag ska försöka följa den så att jag inte blir för uttråkad. Är det inte för kallt ute ska jag försöka ta mig ut på en promenad också. Så det så. Nu one tree hill!

 

Bli först att kommentera

Journey in life

Av , , Bli först att kommentera 2

Helgen blev jobb på universum. Jag trivs där himla bra, men tror inte det är något jag vill göra på heltid. Det är roligt att jobba på en resturang, speciellt när det är bra människor man jobbar med. Men jag vill somsagt jobba inom vården. Men det är ett kapitel jag inte börjat på än, det blir till nästa höst(måste vara 20 för att få plugga på VivaKomvux visst).

Nu har jag däremot påbörjat något nytt. Än så länge kan man bara läsa inledningen, eller baksidan av boken. På onsdag börjar första kapitlet. Jag är livrädd.

När jag var liten var jag inte någon speciell som stack ut på något sätt. Jag hade mina vänner, jag spelade min handboll, jag skötte skolan. (dock så har jag hört ryktesvägen om att jag var den jobbigaste av alla sju, but hey, someone has to be!  ;-) ) Sedan tog livet en fet vändning och jag blev en väldigt jobbig tonåring. På alla sätt och vis. Jag mådde dåligt, hade fet ångest, blev deprimerad, skolan gick nedåt, mer ångest. Jag var i en enda stor mörk bubbla och såg inget ljus. Jag hade verkligen inte höga tankar om mig själv när jag var mellan 14-17 år. Jag var helt säker på att jag skulle sluta upp i en egen skitlägenhet, helt ensam, utan jobb, utan utbildning och att jag skulle sitta där i ett hörn i mörkret och ruttna upp.

Nu är jag 19 år och den synen på mig själv har ändrats. Jag kanske inte lyckades få dom betyg jag skulle kunna ha haft, jag kanske blev en toppjournalist i usa eller en framgångsrik ambulansförare direkt jag gick ut gymnasiet. Jag ligger här i sängen i Järnäs och är arbetslös. Men so what? Jag tror inte det är många som får jobb direkt efter gymnasiet, åtminstone inte heltidsjobb. Världen går inte under för det. Ja, det går jävligt trögt för mig att ens anstränga mig med att få ett jobb. Men jag vet att det inte kommer vara så livet ut, jag kommer att få ett jobb, jag kommer(det kommer ta flera års tid) att bli framgångsrik och jävligt bra på något, jag kommer göra något jag älskar och jag kommer nå ut till världen på något sätt. But not yet. Min tid är inte kommen än. Och jag kommer även att bo i usa något år(kanske resten av livet, beroende på vad detta land har att erbjuda).

Somsagt så har min syn på världen och mig själv ändrats. Men den där ångesten sitter kvar. Rädslan. Känslan av att vara ensam, eller bli ensam. Det gör den. Och det är det som mitt nya kapitel kommer att handla om. På onsdag ska jag påbörja något som ska hjälpa mig med alla mina rädslor i detta liv, med ångesthantering och andra saker, struktur. Det skrämmer skiten ur mig. Jag har väldigt stor lust att säga "Nej, jag vill inte. Jag tänker inte göra det här." och bara skita i det. Hade det varit jag för några år sedan så skulle jag inte ens ha tänkt tanken på att försöka. But I’m older, klokare, jag vill mer, jag tror mer, det finns hopp. Så jag tänker göra det. Jag vet att det kommer bli förjävla jobbigt. Men i slutändan kommer saker och ting vara så mycket lättare för mig.

Kanske kommer jag ha mod nog till att skriva ut hur det går här. Vad jag lär mig. Kanske kommer någon där ute lära sig något. We’ll see about that.

Nu ska jag stänga av denna skönhet och sluta mina ögon och sova. Cause a beauty needs her beautysleep!

remember:  hoppet är det sista som överger än. There’s always hope out there, for everyone.

Bli först att kommentera

Lets live

Av , , Bli först att kommentera 3

Jag hade tänkt att återuppliva denna blogg igen, för nu finns det väldans mycket tid över till bloggande! =)

Sist jag skrev så gick jag fortfarande i skolan, jag tror det var vinter då för vi hade apu. Alltså för ca 1 år sedan. För det kan väl inte ha varit 2 år sedan? anyways! Nu är jag här igen.

Det har hänt mycket, men ändå väldigt lite. Fast i min värld så är det otroligt mycket. Jag har hunnit ta studenten, fick ett slutbetyg som jag inte ens ägnade en blick på när jag fick det i handen, jag visste redan ungefär hur det såg ut och det var allt annat än vad jag ville se eller tänka så mycket på.

I princip direkt skolan var över och det var sommarlov så var jag ledig i några få dar och sedan bar det iväg till ett sommarvikariat i Nordmaling på Hemtjänsten. Bortsett från då jag var 17 och jobbade en helg på Universum i Umeå så var hemtjänsten mitt första jobb. Då räknar jag in sommarjobb och sådant också. Jag var livrädd till en början, jag kunde inte alls sova och hade konstant ont i magen. Tre dagar in på jobbet så flöt allting på och jag stormtrivdes! Riktigt härliga kollegor och vårdtagare. Jag jobbade där halva Juni, Juli och halva Augusti. Sedan blev det en vecka där i aug-sep.

Nu har jag varit på Universum igen två helger där jag också trivs, fast det jobbet tar på så mycket mer på min kropp som är helt bortflängd. Träning är nog det enda som hjälper och kanske att jag skulle behöva besöka någon som kan fixa min rygg.

Annars så intalar jag mig själv att jag söker jobb och försöker ta mig någon vart. Men ska sanningen fram så gör jag inte ett jävla skit för att ordna det. På fredagar då är jag på krogen. Jag har festat två månader i rad varenda helg. Så denna fredag kände jag, noway! Nu får det vara slut. Jag orkar inte med det mer för är jag inte på krogen så går jag på stan och spenderar pengar och det känns som att jag kör på i 180 trots att jag inte har något att göra.

Ikväll ligger jag och Evve(syster) och är barnvakt åt vår käre systerson Jordan, yesmam! Jag har gått och blivit världens lyckligaste moster. Det är Sofia som står för det =) Vi har frossat i pizza och godis och nu ligger vi som två sälar i soffan. Evelina sover och jag, som ni märker bloggar. Idag har jag jobbat på Universum(där även Evve jobbar) och imorgon börjar vi 17.00 till 02.00.Sovmornar älskar vi!

Jag hade tänkt att försöka mig på att grundligt skriva ned vad som rör sig i mitt huvud om dagarna och vad jag gör. För på så vis kanske jag börjar förstå lite mer. Än så länge förstår jag bara att jag vill skaffa mig ett jobb eller börja plugga(vilket jag faktiskt inte kan göra förren jag är 20, så det kan jag inte göra något åt), jag vill det så mycket för ensamheten och tristessen tar kål på mig, men det är något som tar stopp. Jag kommer till tankar och planering, men något agerande har jag inte sett röken av. Jag börjar bli arg på mig själv.

Nu ska jag sätta mig och spela värdelösa spel på mobilen och försöka att inte somna, skulle vara jobbigt om båda sov och Jorre vaknar. höhö!

Bli först att kommentera

So let get this go

Av , , 1 kommentar 3

Jag saknar veckan på VK. Den var sjukt underbar!

 

Numera hänger jag på skolan och gör i princip ingenting. Förra veckan så intervjuade vi lärarna, tog kort på dem och lite andra saker och skrev om de olika inriktningarna. Vi gör en hemsida till skolan, det är till det intervjuerna och det ska.

Denna vecka har vi enbart försökt få tag på rektorn och göra en intervju med henne, vilket har resulterat i tidiga dagar. Igår fick vi tag på henne efter lunch, intervjuade henne i tio minuter, skrev klart det och sedan var vi klara för dagen. Så resterande tid spenderade jag nere på stan med min bäste vän.

Idag är jag hemma och försöker jobba med en sabla rapport. Det går väääldigt dåligt. Så dåligt att jag inte fått ner ett ord. Förutom mitt namn och skolans namn. Hehe..Inledning har jag också skrivit! Såå…jag kanske har kommit igång ändå?

Imorgon ska alla 2:or som är på APU träffas på skolan och ställa eventuella frågor som finns angående rapportskrivandet och lite annat. Sedan på fredag antar jag att jag blir hemma också.

 

Ta mig tillbaka till VK I say!

 

Nä, nu ska jag tvätta lite och skala potatis. Sedan träna lite till. Därefter göra ännu ett försök på rapporten. Wish me good luck!

1 kommentar

Helt fantastiskt men ändå tråkigt!

Av , , 2 kommentarer 2

Somsagt, sista dagen på VK var idag. Eller, iallafall sista dagen för ett tag. Cause I’ll be back!

Jag och Nicolina ändrade lite på artikeln innan vi skickade in den igen. Valde sedan utan lite bilder och skrev bildtexter. Därefter åkte vi ned på stan och åt lunch på subway innan vi ordnade Dagens Fråga. Vi hann åka ned på stan och komma tillbaka på 50 minuter, vi är fräna!! När vi kom tillbaka så skulle vi göra en 9 lista, det var lite svårt, men gud så roligt!

Vi fick massor med bra kritik, helt sjukt! Kommer leva på det här i all oändlighet. Och det är ingen tvekan om saken att jag komma söka praktikplats där igen. Jag längtar redan. Heaven nr2!

 

Nu ligger jag i min säng och är GRYMT trött, är inte hungrig längre! Subwaymacka till lunch somsagt och ris och kycklinggryta till middag. GOTT!
Ska stänga ned datorn nu, eller så har jag den på så jag får lyssna på min underbara musik, just nu är det tre låtar som går på repeat, det är minneslåtar;

Betty Taller – Pocketfull of sunshine
Sonata Arctica – Tallulah
Brad Paisley, Alison Krauss – Whiskey Lullaby

 

Nä, sömn! Godnatt!

 

 

2 kommentarer

Sista dagen!

Av , , 1 kommentar 4

Jag är sjuuuuuuukt hungrig, vill bara trycka i mig mat. Helt insane. Kan någon komma och ge mig en fet jävla oxfilé? Jag menar det…Men jag antar att jag får nöja mig med en kopp choklad fram till lunch.

Nu sitter jag och Nicolina och väntar på att få feedback angående artikeln vi skrev igår. Och vår handledare sitter i något möte, tror jag, vi kan iaf inte störa honom. Så vi vet inte riktigt vad vi ska göra under tiden vi väntar. Jag passar på att blogga på mina bloggar iallafall, min privata, den här och en APUblogg som är till mina lärare.

Det är sista dagen som vi ska praktisera här på VK, det känns grymt tråkigt. Menmen, så är det! Samtidigt som att jag inte vill att dagen ska ta slut just för att när den tar slut så kommer vi inte tillbaka något mer. Iallafall inte inom de närmsta månaderna. Men, jag vill ändå att dagen ska ta slut för jag vill så jättegärna ha helg och bo i min säng (egentligen i en annan säng. Men det får bli min egen..) och bara vräka i mig mat och se på film.

Jag gissar starkt på att min hunger blivit såhär groteskt stor bara för att den här veckan har jag varit ute och gått som aldrig förr. Det är crazy!

OCH EN TILL SAK! Som nog aldrig hänt förr, och nog inte kommer hända mer! Jag har enbart haft mjukisbyxor på kvällarna då jag kommit hem. Varenda dag har jag haft jeans, jeansleggings eller baggyjeans. Insane! Saknar mina mjukisar. Det blir mjukisbyxor hela helgen OCH på måndag! Mina älskade mjukisbyxor! Det går inte att inte älska dom..

 

Nu ska jag byta blogg ! pussba!

1 kommentar

rise and shine

Av , , Bli först att kommentera 4

Mitt huvud värker lite lätt, men jag ler ändå.

Jag somnade faktiskt i hyfsad tid igår, och jag vaknade inte av mitt mobillarm, utan vaknade senare än tänkt utav mitt nödlarm, väckarklockan. Den ställer jag alltid vid den tidpunkt då det är kris, och jag verkligen, verkligen måste gå upp för att hinna. Annars vaknar jag helst utav mobilen, för det är så mycket trevligare melodi att vakna upp till än det där förbannade tjutet! Men, idag blev det väckarklockan iallafall, så trött var jag. Satte mig upp fortfarande sovandes tror jag. Klädde mig och gjorde mig i ordning, och när jag klev utanför dörren så möttes jag av massa blåst, inte snö eller ovanligt mycket kyla, bara blåst.

Och när jag sedan satte mig på bussen, så hann vi inte ens ut från Nordmaling innan jag sov. Och jag vaknade inte upp en enda gång innan vi stod på Tegsbron.

Och nu skulle jag hur lätt somhelst kunna kura ihop mig och sova några timmar till!!

Nu sitter vi iallafall och väntar på att vi eventuellt ska modellera, sedan få vi se vad denna dag erbjuder oss! Det enda jag vet säkert är att jag ska äta pannkaka till lunch, jag längtar! En kopp varm choklad har jag bredvid mig också. Mums!

 

See ya!

Bli först att kommentera

This is the door to magicworld!

Av , , 1 kommentar 3

Have to say it again; Personerna som jobbar där är så underbara! Alla är jättetrevlig och det är hur roligt somhelst att praktisera här! Man blir bara glad!!

 

Det har varit en händelserikdag i alla fall..Har mött på otroligt otrevliga personer när man varit ute, min höft gör ont för att vi har gått massor! Och Västerslätts bussarna går nästan aldrig och de går konstiga tider.

 

Igår så plumsade vi genom snön när vi skulle ta oss till framsidan av Vkhuset, vi blev blöta och kalla. Imorse satt jag på bussen och tänkte; ”Idag slipper vi plumsa genom snön, nu vet vi ju vägen!” Men såklart så skulle vi glömma att trycka på stopp. Så istället var vi tvungna att gå en bit extra i kylan…Men vi är ack bara ’små’ praktikanter som kanske är för uppspelta att vi misslyckas med de allra lättaste uppgifterna.

 

Jag trodde verkligen inte att det var så svårt att fråga några personer på stan en enda fråga, but damn! Det är helt sjukt jobbigt! Man möter stressade människor, konstiga, arga och otrevliga. Vi lyckades ju i alla fall få några! Och himlar vilken lättnad man kände då!! Jag härdar i alla fall, för jag ska klättra på stegen!

 

Snart kommer jag att gå där (om ex antal år), förhoppningsvis med nicolina vid min sida då också, i proffsiga kläder, kliva in i mitt hightech kontor och sätta mig ned och skriva olika artiklar. Och jag SKA ha en arbetsplats som på VK. Hamnar jag på något ställe där det är en otrevlig stämning, då ska jag ta med dem till VK så de får se hur det ska vara.

 

På VK är det verkligen en underbar stämning! Inte alls som jag trodde (Fördomsfulle Anja!! Ni har mött henne förr!), tänker inte dra mina fördomar jag hade, men jag kan i alla fall säga att de inte stämmer alls. Jag älskar att befinna mig i byggnaden, man blir glad!

 

 

Nä..sju timmars sömn på två dygn! Jag kanske borde ta och sova strax..Vi får se hur det går! Det blåser i alla fall jättemycket här ute nu, och det låter massor! Och de flesta människorna tycker säkert det är jobbigt, massor med oväsen och kan inte alls sova när det låter såhär. Men jag blir riktigt lugn av det, jag trivs!! Jag tycker det är jättemysigt och härligt på något sätt, likaså när det regnar och åskar. Love it! Nä, försök till sömn!

 

God natt!

Btw, det här är tredje gången jag skriver detta inlägg. Förra gången försvann allt för jag blev utloggad pga inaktivitet innan jag sparade det. Och andra gången råkade jag trycka bakåt. Så det här är skriver i ett word dokument, för att vara på säkra sidan! ;]

1 kommentar