Anja Lundholm, Nordmaling

Det är snart lov. Det ska jag njuta av!

Idag tar jag en paus från pluggandet, så det så!

Vaknade upp i stan med världens mysigaste man bredvid mig. Och för första gången var jag färdig först! Jag var pigg, vilket jag inte alls brukar vara på mornarna. Men med en god och trygg natts sömn med Mathias vid min sida, och en sovmorgon på det, såklart man är pigg!

När jag satt på bussen på vasaplan påväg till skolan så såg jag en gammal gubbe som gick med rullator in i en hållplats, böjde sig skakandes med handen mot bänken, tog upp en gammal ölburk, hällde ut dess innehåll, och la sedan ner den i en blå påse, som låg på rullatorn, tillsammans med alla andra burkar han samlat på sig. När han stod där skakandes med sin rullator, kom en busschaufför in och log och sa något, gubben  såg ut som att han ‘hmm:ade’ och busschauffören tog fram en dumlegodis och gav honom.
Det var på något sett både tragiskt och fint.

Och på eftermiddagen när jag klev av bussen på vasaplan så möts jag av en gubbe, som man väldigt ofta ser strosandes runt på vasaplan, alkoholist, han sitter alltså där i hållplatsen med sin penis ute. För det första, varför? För det andra, borde den inte nästintill förfrusit? Han lixom bara satt där…

 

Samtidigt som världen är så jäkla vacker och helt underbar, så är den så jävla tragisk och hemsk. Man blir bara gråtfärdig…

 

Jaja, innan jag somnar in för kvällen så ska jag ringa Mathias och avsluta dagen nästan lika bra som den började. Han är verkligen underbar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>