Museibloggen by Anki Berg

Eskilstuna, here we come!

FolkKultur_RGB_72dpi_JPG

 

I veckan står Eskilstuna i fokus för Sveriges första kulturpolitiska konvent, Folk och Kultur. Initiativet kommer från de tre verksamhetsfälten musik, teater och museer, alla med regionala uppdrag. Konventet ska belysa kulturens viktiga funktion i samhället och hur central den är som utvecklande, folkbildande, underhållande och granskande faktor. Folk och Kultur består av en mässa med ett 40-tal utställare samt hundratals föredrag, debatter och föreställningar att ta del av.

Själv kommer jag i huvudsak att röra mig mellan två av mässans montrar, nämligen Länsmuseernas och Region Västerbottens. Jag bemannar montern under ett antal pass tillsammans med kulturkollegor från länsmuseer i hela landet och länet och hoppas få tillfälle att berätta om länsmuseernas viktiga arbete.

Förhoppningsvis blir mediarapporteringen lika god som vid nyligen avslutade Folk och Försvar eller för all del kommande OS-tävlingar. För tiden är väl förhoppningsvis sedan länge över då kultur ansågs som ett kuriosa inslag, som ”grädde på moset” eller ”garnityr”. Kultur är nämligen – om du inte visste det redan – självaste äggen i kakan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.