Efter träningen.

Av , , Bli först att kommentera 5

Vi är så trötta att vi inte orkar säga så mycket idag för vi har varit på hundträning. Det tog 45 minuter innan det ens gick att få kontakt med Evert. Det är sannerligen hård träning -av mitt tålamod!

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Blodsbröder

Av , , Bli först att kommentera 4

Förresten, kom på att jag ju tänkte visa lite fler bilder på Evert och hans bror Charlie igen. De är ju lite svåra att få att vara stilla samtidigt båda två.

Ser ni vem som är Evert?

Jag har fått de fina bilderna av Charlies matte Kerstin som i all vänlighet var Evert-vakt i fredags medan jag var på jobbet.

Jag tycker i all ärlighet att de inte är så värst lika. Jag skulle nog inte gissat på att de var bröder om jag inte visste. Men olika eller lika, finfina små hundar är de båda två :)

Bli först att kommentera
Etiketter: , , , ,

En dränkt hund

Av , , Bli först att kommentera 8

Så här i efterhand var nog inte mitt tidigare förslag om att lära Evert att gå på låda idag så himlarns dumt. Vi fick gå ut tre gånger innan Evert kunde göra ifrån sig. Han bara grät varje gång han försökte. Skam den som ger sig tänkte jag och tredje gången gillt så gick en något missnöjd Evert ut i overall, kappa och skor. Lager på lager funkar tydligen lika bra för en liten hund!

Som för att göra hela dan ytterligare ett snäpp värre så passade jag på att bada Evert. Evert gillar vatten ungefär lika mycket som en genomsnittlig katt.

Bli först att kommentera
Etiketter: , , , ,

Kylslaget

Av , , 2 kommentarer 3

Nej, vad är det här?

Är idag en bra dag att lära Evert att gå på låda?

2 kommentarer
Etiketter: , ,

En annan Evert!

Av , , 1 kommentar 5

Men det är ju helt underbart!

Har ni sett att Evert har en namne i Övik, precis som att jag ju har en namne i Barcelona. Everts namne är dessutom en mycket kaxig krabat som tydligen försökte rädda sin matte från en orm på ett hotell i Övik, läste jag i Aftonbladet.  Evertar är kanske lite bättre än andra hundar helt enkelt :)

Inga-Lill: Jag trodde ormen var ett bälte

Ormdrama på Scandic. Inga-Lill hade med sig sin hund Evert, som är en korsning mellan yorkshireterrier och papillon, när hon hittade ormen på sitt hotellrum.

Inga-Lill hade med sig sin hund Evert, som är en korsning mellan yorkshireterrier och papillon, när hon hittade ormen på sitt hotellrum. " Jag kan fortfarande inte ta in det, att detta har hänt", säger hon. FOTO: Privat

1 kommentar
Etiketter: ,

Varning för änder

Av , , Bli först att kommentera 3

Förresten, jag glömde ju att berätta om min och Everts traumatiska and-upplevelse i helgen.

När vi var ute på promenad vid älven så såg jag på vägen en vak med massor av änder i. Oj så trevlig tänkte jag och sa åt Evert att hoppa upp på snövallen vid vägen för att han också skulle få titta på änderna.

Det skulle jag aldrig ha gjort.

I samma stund som Evert ser över vallen plötsligt lyfter 75 % av änderna (minst 50 änder) och flyger rakt mot oss. De landar överallt runtomkring oss och är redo att gå till attack! Evert blev så klart skitskraj (så även jag) så vi stod stilla och iaktog det märkliga beteendet tills de kurade ihop sig, lugnade ner sig och till sist började traska tillbaka.

Varning för änder. Låt dem inte se er hund, det kan vara det sista ni gör.

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

En hund och en godisboll

Av , , Bli först att kommentera 4

Evert har ända sedan sitt första möte med en boll älskat bollar, kanske inte så mycket det där "kasta-springa-hämta" utan mer det här med att kasta egna bollar. Särskilt roligt är det om det är något gott i dem.

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

Djuridentitet Evert

Av , , 1 kommentar 4

Idag har Djuridentitet Evert, av Djurslag Hund, med sällskap av Djurägare Galin besökt veterinären. Djuridentitet Evert hade nämligen problem med ett mycket kletigt och aningen illaluktande öga.

Ja ni hör ju att det var läge att besöka en veterinär.

Väl hos veterinären så blev Evert berömd för att vara en hund med mycket stabilt psyke(!), har ni hört va!? Är det verkligen Evert som veterinären pratar om? Till Everts försvar kan jag visserligen meddela att Evert faktiskt är mycket duktig och tålmodig hos Veterinären.

Med oss hem fick vi ett recept, några hundgodisar i Everts mage och en lite lättare börs.

Dags att börja droppa. Återbesök nästa vecka!

1 kommentar
Etiketter: , , , ,

Grått och färgstarkt

Av , , Bli först att kommentera 3

En kall och blåsig helg.

Allt är vitt och grått. Lite färglöst, inte sant!?

Är det då inte tur att man har en liten hund i tjusig lila jacka och koppel att liva upp tillvaron med :)

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Två bröder

Av , , Bli först att kommentera 2

Jag och Evert har haft full fart de senaste dagarna.

I torsdags spenderade tillexempel Evert dagen med sin bror Charlie och de sprang runt mest hela dagen.

När jag, efter att Evert lekt hela dagen, kom och hämtade honom hade han lyckats leka bort sin tofs, inte så konstigt kanske.

Evert var dock inte värst nöjd med sin frisyr och ville få bort håret ur ögonen.

Det blev åtgärdat när vi kom hem. Fixat och klart blev Evert skitnöjd efter en hel dags upptåg! :)

Sen sov Evert i nästan ett dygn.

Mycket bra förutsättningar när han var hemma själv några timmar igår med lyckat resultat!

Bli först att kommentera
Etiketter: , , , , , ,