Kroniskt funktionshindrade bör få fria hjälpmedel !

Behovet av hjälpmedel har ökat bland annat  på grund av att vi blir äldre och att vi skrivs ut fortare från sjukhuset. Det är ett bevis på att vi behöver leverera mer hjälpmedel till folket. Om man inte ger mer pengar till denna verksamhet leder detta  till att männsikor som behöver hjälpmedel inte får några. Detta är ganska självklart eller hur? Det är detta som har skett i västerbottens landsting under den röda ledningen. Om man på detta lägger en avgift, som kanske alla inte har råd med och kanske i synnerhet inte någon som inte har ett arbete vilket många kroniskt funktionhindrade har, då blir tillgängligheten för hjälpmedel ännu sämre.

Jag tycker att hjälpmedeksverksamheten skall få ökad budget för att hänga med människorna i den utveckling av sjukvården som sker.

Den här begränsningen av hjälpmedel som sker på grund av den dåliga ekonomin samt av avgifter drabbar den kroniskt funktionshindrade hårt. Sen snackar man så fint om att alla har samma rätt till ett bra liv. Fnys!! För mig är det självklart att alla kroniskt funnktionshindrade skall ha rätt till kostnadsfria hjälpmedel. Jag skall göra allt jag kan för att det skall bli verklighet.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. landstingsanställd

    Majoriteten S i Landstinget tillsköt 6 miljoner extra för år 2010 till hjälpmedel!
    Har det sedan beslutats om avgift?
    Det visste jag inte.
    När togs beslutet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.