Svärmors goda hallonkaka

Just nu vräker regnet ner här i Raja. Tänker på förra lördan då mamma, jag och ena dottern va å plocka hallon. Har gjort denna goda hallonkaka sen, detta recept har jag fått av svärmor Gulli.

3 ägg

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

150 g smält avsvalnat margarin

Vispa ägg och socker pösigt, blanda i mjöl och margarin, häll i smord, bröad form. Grädda i 200 grader 15 – 20 minuter (beroende på ugn). Efter gräddning pensla med smält margarin och strö över strösocker.

Detta är en mycket saftig och hållbar kaka och det ska inte vara bakpulver i. Man kan ju istället för hallon ta vilket bär som helst efter tycke och smak.

Jag brukar göra dubbel sats och grädda i långpannan och istället för att smöra och bröa pannan brukar jag använda bakplåtspapper, man slipper ju diska. 😉

Må så gott!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.