Veckoblogg för v 31 – 2016

Av , , Bli först att kommentera 13

mio cykel

MÅNDAG: Hade en bra dag då det gäller motion, var ute med Spike två gånger och vi var ute på Heja båda gångerna. Men hostan verkar skall hålla på i evigheter och även tätt i bihålorna fortfarande. Kjell han var på golfen hela dagen, vissa dagar blir extra långa. Men det är ju bara sommar några månader varje år. Så det är bäst han passar på att spela då det går.
TISDAG: Åskat mer eller mindre mest hela dagen. Och åskan gjorde så en ung familj blev hemlös. Det är tur att de klarar sig då sådant händer. Vet ju hur det var för Mia och Gustav då deras hem brann ner mellan jul och nyår 2014. Tiger var inne i en 4-5 timmar hos oss. Sämre med hostan denna dag.
ONSDAG: 1 år sedan Felix flyttade till oss. Var ute på Heja med Spike. Trivs då man får gå där, man har flera vägar att välja på. Så det blir aldrig långtråkigt då man går där. Och nu börjar man hitta bra där, så det finns ingen risk att man går vilse. Pratade med sonen och så ringde jag mellan bror, han fyllde 50 år. Men firade inte dagen utan jobbade som vanligt. Han firade då han fyllde 40. Så han har firat klart. Vi fick lotter av Ulrika, blev verkligen förvånade och så hade hon kokat rabarber kräm som vi fick. Man har tur som fått Ulrika som dotter.
TORSDAG: Var till Bjurholm och löste bl.a. ut paket. Kom ordentlig regnskur. Ute med Spike 2 gånger. Men det blev inga långrundor denna dag, för jag hörde hur åskan mullrade och det räcker för att jag vill hålla mig inomhus. Tiger var och hälsade på och fick leka lite med Felix.
FREDAG: En bra dag, var ute med Spike 2 gånger. Eftermiddags turen blev ute på Heja. Mia och Tea kom in och hälsade på. Hon var bara hemma i Agnäs en kort stund. Och lilla Tea är en riktig liten söt tjej. Vi gav Mia presenten, som hon skulle ha på sin 24:års dag. Men vi har inte träffat henne sedan hon fyllde år. Roligt att få träffa både Tea och ”lillpigan”.
LÖRDAG: Slö dag. Var och handlade och fixade tipset på förmiddagen. Tiger hämtade jag då jag kom från affären, men han sov 90 % av tiden han var hos mig. På kvällen var vi och fikade och åt god smörgåstårta, det var trevligt att komma ut en stund. Äntligen så blev det 13 rätt på tipset på andelstipset också. Men det gav inte så stor utdelning, vi fick 780 kr per andel och det är ju bättre än inget. Fast nog har det varit roligt om 13 rätt gett några hundra tusen. Men man får vara glad åt att det blev så pass i alla fall.
SÖNDAG: Varit trött hela dagen, bihålorna är fortfarande täta och hostan ger sig inte. Vet inte hur länge man skall gå med det innan man ringer igen. Har ätit upp all penicillin nu, så det borde ju ha blivit bättre. Är så jobbigt då det är tätt i näsa och kinderna är ömma pga bihålorna. Får hoppas det blir bättre till veckan. Till veckan har jag Spike flera gånger, så jag hoppas det blir bra väder, så vi får vara ute på Heja. Då får man ihop bäst med motions minuter.

 

Bli först att kommentera

Veckoblogg för v 30 – 2016

Av , , Bli först att kommentera 5

blogg30-2016

MÅNDAG: Varmt med riktig rötvärme. Var ute med Spike på Heja vid 10 tiden. Kjell han städade då jag var borta. Hostade hela dagen och febern kom tillbaka. Ringde sonen på kvällssidan, ville höra hur de mådde efter resan. På kvällen kom Ulrika in och fikade med oss.
TISDAG: Hosta hela natten och feber. Hade så intensiv hosta att det blev svårt att hosta på grund av smärtor i mellangärdet. Verkar fortfarande tätt över pannan och penicillinet verkar inte bita på mig. Hade 38,4 redan vid 4 tiden på natten. Var ute med Spike på f.m., men det blev en kort sväng. Hade inte kraft att gå någon bit och fick avsäga mig eftermiddags turen. Fick komma till vårdcentralen på eftermiddagen. Febern var då 39,4 och sänkan hade gått ner men jag fick ny penicillinsort som skulle verka lite bredare. Sen blev det hostmedicin. Trött på kvällen av all hosta under natten.
ONSDAG: Åskade under natten, men blev inte så mycket av det. Och jag för trött för att hinna jaga upp mig. Ont då jag hostar, men gruvar för att göra det. Ulrika kom in till lunch med Tiger. Han är som hemma här redan och Felix han följer efter honom hela tiden. Vill ha koll på kattungen. Inger ringde och det blev ett långt samtal, vi hade inte pratats vid på flera veckor.
TORSDAG: Kände mig spak, men det gjorde mindre ont då jag hostade. Vilade framför tv:n mest hela dagen. Verkar som det är hosta som kommer hålla i sig ett bra tag. Men det är inte så mycket att göra åt. Var och handlade lite lätt hos Karin på eftermiddagen. Man måste äta även om man inte har någon större matlust.
FREDAG: Varmt hela dagen. Hängde ut tvätten så den fick frisk doft. Inte gjort något vettigt, hostan håller i sig. På kvällen så sjönk blodsockret så pass att jag fick ta en chokladbit, men man såg att det steg fort av chokladen. Ville inte lägga mig förrän det var på normal nivå.
LÖRDAG: Var ute med Spike på förmiddagen. Kändes bra att få röra på sig igen. Febern är borta men hostan är kvar och bihålorna verkar vara täta ännu. Var till Bjurholm och lämnade in tipset och så handlade jag hos Karin. Då jag kom hem så var jag och hämtade Tiger, han fick vara inne hos mig i flera timmar. Och Felix hade mycket att göra hela tiden, enda gången han kunde ligga och vila var när Tiger gjorde det.
SÖNDAG: Mer än bara lat. Kändes som jag ville ligga i säng hela dagen. Ringde till sonen och pratade bort en stund. Hostan ger sig inte och det är lika tätt i bihålorna, trots att jag använder nässprayen som jag skulle använda. Men det är bra att febern är borta. Kjell hämtade Tiger, så han fick komma på besök några timmar. Hoppas det blir bra väder till veckan och att jag kan gå ut med Spike de dagar jag skall gå ut. Behöver motionen jag får med honom.

 

Bli först att kommentera

Veckoblogg för v 29 – 2016

Av , , Bli först att kommentera 2

barnbarn-22juli

Mio, Lovisa och Marcus ”lilldrängen”

MÅNDAG: Hög feber hela natten. Fick komma till vårdcentralen på förmiddagen, då hade jag 40 i feber. Bihåleinflammation, blev dubbel dos med penicillin. Ulrika var med till Bjurholm, vi visste ju inte om jag skulle få åka hem eller till Umeå. Men jag kan inte påstå att jag var pigg. Kjell han hade tänkt stanna hemma från golftävlingen i Lycksele, men jag tyckte det var lika bra att han åkte. För jag får ingen lägre feber för att han stannar hemma. Och jag hade både Tommy och Ulrika nära mig. Tommy han fixade maten till middagen. Jag låg i sängen hela dagen och kvällen. Sprängvärk i pannan och ont i nacken och ont i kinderna då man låg på dem.
TISDAG: Febern hade gått ner, kände mig piggare. Men orken var inte den bästa, ont i halsen men trycket i pannan var något mindre. Lovisa heter Sara så hon hade namnsdag. Hon fick en liten present, för hon har även namnsdag på söndag då det är Kristina. Blev väldigt imponerad av henne som stora syster. Hon är verkligen duktig med lillebror och man ser hur han avgudar sin stora syster.
ONSDAG: Solig och varm sommardag. Var och tog prov för att kunna dosera levaxinet rätt. Nu har det kommit blåsor i munnen och tungan, så jag måste ha något i kroppen. Man kan också få torra slemhinnor i munnen efter cancerbehandlingen och medicinen då kan man också få blåsor. Beställde lite special saker till munnen, som jag skall använda framöver. På natten sov jag uppe med Lovisa och Mio. Och Tommy fick sova nere på soffan. Lovisa åkte traktor med farfar. Mio vågade inte åka med, går bra då han får sitta inne i traktorn då den står stilla. På eftermiddagen var Tommy och Lovisa och badade. Mio han var hos farmor och farfar.
TORSDAG: Varmt och soligt. Känner mig piggare och ingen feber. Haft barnen mest hela dagen, vill passa på då de är här hemma. Marcus klarade Mc kortet, så nu får man börja vara orolig igen. Nu har man Marcus efter vägen på en hoj, förut var det sonen. Men jag förstår honom också, jag skulle själv gärna vilja köra hoj. Var ute med Spike på kvällen, gick terrängbanan med honom. Första gången på flera år som jag gick den, kändes verkligen roligt att klara det. Det kändes som en seger för min del, tog väl lite tid. Men det spelar ingen roll, jag klarade det i alla fall.
FREDAG: Varmt, på förmiddagen var jag ute med Spike. Vi var ute på Heja, försökte gå vägarna där det var skugga. Marcus kom hit på motorcykeln, var meningen hela hans lilla familj skulle komma. Men Elvira hade hög feber, så det blev ingen resa för henne. Lovisa blev jätteledsen först, för hon hade planerat sin dag med Elvira. Men det gick över och hon blev glad över att storebror kom i alla fall. De var och badade, sen kom de hem och Marcus skötte grillen och vi åt tillsammans innan han for tillbaka till Sävar. Ulrika var inne och åt med oss också. Det är roligt då man har båda barnen hemma vid köksbordet. Full rulle hela dagen med barnen.
LÖRDAG: Varmt. Tommy fick komma ner med Mio då han vaknade tidigt, så han fick lägga sig igen och sova fram mot 10 tiden. Lovisa hon kom också ner till oss. Det kändes tungt att det var sista dagen med dem. Ville ta vara på varje minut med barnbarnen. Handlade för helgen hos Karin. Kjell fick sköta om tipset själv, jag ville vara hemma. Barnen for vid 13:30 tiden. Kändes jobbigt att vinka av dem. De skall ju åka 100 mil och att köra hela vägen är ganska drygt. Det blev tyst och tomt här hemma. Man saknade Mios snack och Lovisas kramar. Men är glad att jag fått ha dem hemma i 11 dagar.
SÖNDAG: Trött i morse. Kjell gick upp i normal tid, han skulle spela golf. Själv så gick jag och lade mig sedan han for och somnade och vaknade efter några timmar. Har verkligen tagit det lugnt idag. Var och lånade Tiger några timmar, så han fick komma in och bekanta sig med de stora katterna. Och han lekte med sin favorit leksak och så somnade han i sängen och sov i flera timmar. Felix var lite skraj för honom, men Nisse och Tarzan bryr sig inte alls om honom. Det kommer gå bra den dagen han flyttar in för gott.

Bli först att kommentera

Veckoblogg för v 28 – 2016

Av , , Bli först att kommentera 1

mio-trappa

MÅNDAG: Bra sommardag, var ute med Spike på f.m. Då gick vi åkerrundan som jag kallar den. Känns bra då jag kan gå uppför backen utan att det känns som man skall dö innan man är uppe. Sen blev det en kortis på eftermiddagen. Städade klart på övervåningen, bara hall och trappan blev kvar. Upptäckte då jag städade sovrummet uppe att cembratallen har fått kottar. Har verkligen längtat efter det, om den ger en del så kanske man får hit den vackra sibirisk nötkråka. Tommy ringde, hade hämtat hyrbilen, men resan blir uppskjuten 1 dag. För Mio hade hög feber under dagen.
TISDAG: Soligt och varmt ute. Var till Umeå, först till min kontaktperson. Sen blev det Hematologen och 9 månaders kontroll. Värdena ser bra ut, men allt har inte kommit upp i normala värden. En del saker tar längre tid än andra att komma tillbaka. Men läkaren är nöjd med mina resultat idag i alla fall. Nu slipper jag ta några prover förrän jag skall göra 1 års kollen. Då blir det flera saker som skall undersökas. Då vi var klara så for vi till Rusta och Jysk, skulle ha en pressning och ett täcke. Sen åt vi på Mariedal innan vi åkte hem till Agnäs. Fick veta att Tommy och barnen lämnat Västkusten på eftermiddagen.
ONSDAG: 02:15 ringde det på dörren. Då kom Tommy och barnen, de var alla trött. Mio han sov, men vaknade. Somnade om då han fick vällingen och Lovisa gick upp och lade sig direkt efter kramarna. Det blev lite fart och fläkt här hemma då barnen kom, var ute och gick en sväng med Mio och Lovisa. Vi skulle titta på korna, men de var inte synliga. Tommy stekte färsk Makrill som han hade med sig. Det var verkligen gott med det.
TORSDAG: Vår 32:e bröllopsdag. Kjell kom in med sin present innan han for på golfbanan, det var en kattunge från Ulrika som jag fastnat för och som jag börjat kalla Tiger. Så nu blir det 4 katter igen. Jag blev i alla fall glad att jag fick den och den gjorde sig hemmastadd direkt. Men han fick gå hem efter en stund, för han flyttar inte in förrän han är 12 veckor. Lovisa och jag var till Bjurholm på f.m. och på kvällen så målade hon mina naglar. På kvällen blev det Spike tur ute på Heja.
FREDAG: Ute en sväng med Mio för att ev. se kossorna. Men det var för långt bort för oss. På eftermiddagen blev det åska och regn. Vi åkte till 3 Kronor och åt pizza, sallad och lövbit. Det var både Ulrika och Tommy, Lovisa, Mio, Linn och Kjell och jag. Vi firade vår bröllopsdag med att äta med ungdomarna. Det var bara Tommy och Ulrika som var med på vårt bröllop. Tiger fick komma in en stund på kvällen och började leka direkt med Tarzans och Nisses leksak som de haft mycket glädje av. Lovisa fick även träffa Tiger också.
LÖRDAG: Kvav och fuktig luft. Var och handlade på fm. En gammal kompis till Tommy kom med sina barn. Så Lovisa fick en kompis som var i hennes egen ålder. Bra att hon fick leka med någon en stund. Hon har ju inga kompisar här hos oss tyvärr. Hade Mio mest hela dagen. På kvällen var jag trött i hela kroppen och även knoppen.
SÖNDAG: Tommy, Ulrika, Linn och Lovisa for till Åsele marknad. Mio han fick stanna hemma oss farfar och mig. Vid 10 tiden var jag med Mio och äntligen fick han se kossorna. Själv så fick jag hög feber under dagen och mycket ont i pannan och kinderna. Fick feberfrossa då jag låg uppe hos Mio för att han skulle sova middag. Hade tagit 1 grams Alvedon 2 gånger under dagen. Men hade i alla fall nästan 39 i feber. Hög feber hela kvällen också trots 4 Alvedon under dagen. Matt hela jag och fanns ingen ork i mig. Kändes inte bra att få så hög feber. Men började förstå att det var bihåleinflammation jag fått. Trött på kvällen och lade mig tidigt.

 

Bli först att kommentera

Veckoblogg för v 27 – 2016

Av , , Bli först att kommentera 2

blogg-27-16

Vår stiliga Felix.

MÅNDAG: Var och tog prover klockan åtta. Hb har stigit till normalvärde 125 så det känns verkligen bra. Med det blodvärde så känns det inte oroande inför läkarbesöket till veckan. På förmiddagen blev det en Spike tur. Satte om min fuchsior till en större ampel och där de fick plats båda två.
TISDAG: Fin sommardag. Varit snusfri i 9 månader och det känns verkligen bra. Sen känner jag mig lite stolt att jag klarat av det också. Men kan längta efter snusen vissa dagar, då är det tur att det inte finns sådant hemma. Var ute med Spike 3 gånger och det är bra för då kommer jag ut.
ONSDAG: En slö dag. Lilla Tea var hos mormor Ulrika, så de kom in hit så jag fick träffa den lilla tjejen. Är så roligt då hon kommer och hälsar på gammal morfar och mormor. Hittade en pool hos Karin på x-pris, så jag köpte den. Men måste få tag på presenning och poolskydd innan jag kan fylla den med vatten. Men den skall var klar för användning då barnbarn kommer. Den verkar så stor så jag tror man kan ha nytta av den själv också.
TORSDAG: Var till Bjurholm på förmiddagen. For till Handelsbanken och satte in mina sparade småpengar som jag skulle ha till onyttiga saker. Nu är det inte så lätta att växla pengar på banken längre. Så jag satte in dem på Mio, Teas och Lovisas konton. Löste ut paket med mörkläggningsgardiner som skall till övervåningen i sovrummet. Och så började jag städa köket och målade sista varvet på bordet som aldrig blir klart. Sen blev det misslyckat också. Så det får stanna på övervåningen.
FREDAG: Regn dag, så man ville inte vara ute. Ulrika kom in med lunch, var rester på en wokad laxlåda, jättegott. Sen blev det städning av altan, att ha en matta som liknar gräs är inte lämpligt då man har katter som drar in både det ena och andra från kattgården. Och så fastnar allt på den. Men Kjell fick den ren och så tog vi korkmattor som har legat på vinden och ute i ladugården, som vi fått över då vi gjort om. Sen var mattan sparad som jag hade i mitt Elvis rum innan vi gjorde badrum av den. Så nu är det korkmattor över den gröna mattan. Det är lättare att hålla rent, fastnar inte nu i alla fall på golvet. Och katterna verkade vara nöjda med resultatet också. 9 månader sedan jag fick igen mina stamceller, tiden har gått fort. Man känner sig som en ny människa. Det är stor skillnad på hur det är i år och förra året samma tid.
LÖRDAG: Ont i kroppen och trött, men så höll man på hela eftermiddagen med altan också. Så det blev en lugn dag, var ute med Spike 2 gånger. Åskan mullrade då vi var ute på eftermiddagen, tror både hunden och jag kände olust över det. Var till Bjurholm på förmiddagen och lämnade in Kjells tips och handlade hos Karin för helgen.
SÖNDAG: Fin sommardag. Fortsatte med övervåningen, tog bort de sista blommorna som var där uppe 2 levde lite grann och 1 var hel död. Sen tog jag bort en blomlåda med spaljé, som inte behövs längre. Och städade bort en del från tv rummet där uppe. Hittade en stereo grammofon, som funkade. Så jag bytte ut den som inte funkade mot denna och det fanns uttag för 6 högtalare. Det kan bli häftigt ljud om man skulle vilja det. Får testa då jag gör klart med städningen i morgon. Var ute med Spike på kvällssidan. Och så ringde jag sonen för att höra vilken dag de kommer. Skall bli kul att få träffa dem igen. Och Kjell har ju bara sett Mio en gång, så han väntar på att träffa den lilla killen.

 

Bli först att kommentera

Veckoblogg för v 26 – 2016

Av , , Bli först att kommentera 5

mio-3juli

MÅNDAG: Lilla Mio sjuk, han verkar bli ett krupp barn. Tur att Tommy vet vad det handlar om för han var själv det tills han blev en 11-12 år. Regnade till och från under dagen, så det blev korta Spike turer. Fick 12 kg torrfoder till katterna med postbilen. Det var bra pris på RC foder så jag passade på. Har nog foder så vi klarar oss långt in på hösten. Bokade tid för provtagning i Bjurholm, det är snart läkarbesök och då skall proverna vara klara.
TISDAG: Kjell for till golfbanan på morgonen. Löste ut medicin till mig själv. Sen for jag till golfbanan och där blev det lunch med Kjell. På kvällen ringde jag till Marcus, vill höra hur de hade det. Snart är det dags att de kommer hit, så man får träffa dem alla tre. Hade bara Spike en gång denna dag på förmiddagen. Köpte mig 2 blommor till hos Karin.
ONSDAG: Ingen Spike och Kjell till golfbanan. Men han ringde hem så jag åkte upp och så åt vi lunch där igen. Så det blev en lätt middag även denna dag. Då jag kom hem från Bjurholm så blev det telefon med Inger, blev ganska länge. Sen ringde jag till Lovisa på kvällssidan, men hon var inte så pratför denna gång. Det var något bra program på barn tv kanalen.
TORSDAG: Ute med Spike två gånger. Började städa lite lätt i sovrummet. Och på eftermiddagen fick jag träffa Annas kille. Är så roligt att hon kommer hem och presenterar sin pojkvän och det kändes som en bra kille för henne. Då barnbarnen kommer hem med sina pojk och flickvänner och presenterar dem för en så känns det bra. Är roligt att de gör det också, så man får delta i deras liv även då de är nykära. Och så tog första sommarmånaden slut, tiden går så himla fort.
FREDAG: Var ute med Spike 2 gånger. På eftermiddagen handlade vi för helgen hos Karin och var till Bjurholm och hämtade tipslappar. Sen blev det städning, Kjell damsög och skurade. Jag gjorde de lättare sysslorna, tur jag har en gubbe som är snäll och hjälper till. Tänkte fara upp till Bjurholm för att se veteranfordon, men det är inte så många jänkare så vi stannade hemma.
LÖRDAG: Regn och dåligt väder hela dagen. Tänkte fara till Umeå och Wheels, men att fara dit i regnet lockade inte. Vi for en kort sväng på marknaden, men det är lite knallare. Känns som det blir sämre och sämre varje år. Jag tror att dessa marknadsdagar kommer vara slut inom några år. Men nu var det ju inte något roligt väder. Var ute med Spike mellan regnskurarna. Vi fikade på ”lilla skafferiet” innan vi for hem. Ringde till sonen och Lovisa, hon kommer snart till farmor. Ser fram emot då de kommer.
SÖNDAG: 2 år sedan Kotte fick somna in. Det kändes inte alls lika jobbigt detta år, som förra året. Nu känner man bara tacksamhet till de 11 åren vi fick med honom. Vi for till marknaden sedan vi ätit lunch. Var mera folk och så var vädret bra denna dag. Köpte mig en sur rem, som jag alltid gör. Och så blev det en ny vaxduk, köksbordet är gammalt och nött. Så det var dags för att lägga vaxduk på det. Då slipper man se alla skavanker. Hoppas vi får bra väder till veckan så man kan vara ute på Heja då man har Spike. Vill testa och se om jag orkar gå 2,2 km slingan. Känns som jag skall göra det, men säker får man aldrig vara.

 

Bli först att kommentera

Veckoblogg för v 25 – 2016

Av , , Bli först att kommentera 7

blogg 25-2016

MÅNDAG: Trött då jag vaknade, sov dåligt under natten sömntabletten hjälpte inte. Hängde ut den rena tvätten och det torkade bra under dagen. Var ute med Spike på förmiddagen.
TISDAG: Regnade till och från under dagen. Var och hämtade ut medicin som jag skall ta för att förhindra lunginflammation. Man äter dem under 1 år efter stamcellsbytet. Var ute med Spike på dagen. Plantera blommorna jag köpte tillsammans med hängbetuniorna. Så det blev en blomlåda på väggen under toalettfönstret. Mia och Tea kom till Agnäs, Tea går för fullt och hon har växt sedan man såg hennes sist.
ONSDAG: 1 år sedan jag fick min första cellgiftbehandling. Känns skönt att slippa det i sommar. Fin sommardag och jag var ute en sväng med Spike. Var till Bjurholm och löste ut ett presentkort på IKEA till brudparet. Så vi fick ge Mia det då hon var hemma. Bäst att ge dem presentkort och så får de köpa det de behöver. Finns mycket som fattas, allt brann ju upp för dem. Och det är gott om ytor i det nya huset. Ulrika passade Tea så hon var inne till oss med henne. Inger ringde och en kompis från södra delen av landet ringde. Så det blev drygt 2 timmar i telefon på kvällssidan.
TORSDAG: Var till Bjurholm på förmiddagen. Och till Karin och handlade lite lätt. Ingen Spike och det blev ingen motion alls mer än till postlådan 2 gånger under dagen. Kände mig bara lat och hade inte lust till något under dagen.
FREDAG: Bra väder hela Midsommaraftonen, är ingen helgdag som jag gillar direkt. Vet ju hur många som får lida denna suparhelg, både barn och kvinnor. Så jag kan inte känna någon glädje över denna helg. Handlade och köpte även mera blommor att sätta i blomlådor och 2 hängfuchior. Ringde till sonen, de skulle på utflykt med barn så de fick dansa kring stången. Var till skolan där det alltid är mycket folk på midsommar. Och så köpte man de goda smörgåsarna som finns just den dagen. Var ute med Spike 2 gånger under dagen, så jag fick bra med motion.
LÖRDAG: Var till Bjurholm efter lunch och lämnade in tips och så hämtade jag mitt andelstips och handlade lite lätt på Konsum. Regnade ordentligt på morgonen och natten. Men hade tur att då det var Spike turen så hade det slutat regna. Tur man slapp åskan i alla fall, jag gillar inte den alls. Marcus ringde sedan han slutade jobba, är alltid lika roligt då han ringer till farmor.
SÖNDAG: Varm sommardag. Satte upp en blomlåda på broräcket och så kom hängfuschian i amplar på bron. Kändes bra med lite blommor där också, får se om det kanske blir några fler blommor till veckan. Var ute med Spike vid 18 tiden och jag gick en tur med honom som jag inte gått sedan hösten 2014. För jag orkade inte gå uppför backen, så jag slutade med den svängen. Men idag gick det jättebra och jag fick inte ens ont i ryggen uppför. Det kändes som en vinst på lotteriet att orka gå den svängen igen. Så nu fick jag verkligen bevis på att behandlingen har fungerat. Det kommer bli flera gånger av den turen under sommaren.

 

Bli först att kommentera

Veckoblogg för v 24 – 2016

Av , , Bli först att kommentera 4

brudparet-18juni

Mia och Gustav och lilla Tea.

MÅNDAG: Trött då jag vaknade, sov dåligt under natten. Men blev lite piggare under den fina sommardagen. Var ute med Spike flera gånger och på eftermiddagen blev det Heja. Myggen har vaknat till liv ute på Heja i alla fall, så nu får man säga att det är sommar.
TISDAG: Skolavslutning och Linn gick ut 8:an, åren går fort. Tycker inte det var länge sedan hon gick ut första klass. Var till Umeå, först till min kontaktperson. Sen for vi till den nya sportaffären XXL och Kjell köpte nya golfskor. Och så blev det lite nya bollar och peggar från mig. Blev även en tur till Rusta, där jag köpte solcellslampor för 5 kr/st. Kommer säkert inte lysa så värst länge då de är så billiga. Och så köpte jag en lykta att hänga upp, tänkte ha den på någon gren i närheten av Petters grav. Även de billiga lamporna står på graven hans. Vi fikade gott på Mariedal, men det är bättre att äta lunch för det blir billigare. Men det är gott fikabröd och smörgåsar där i alla fall. Marcus ringde på eftermiddagen, alltid roligt då ”lilldrängen” ringer farmor.
ONSDAG: Ingen Spike tur och jag hade ingen energi i kroppen. Kjell han var på golfbanan och jobbade. Själv så passade soffan mig bäst denna dag och tv:n. Är bra då man har Spike för då måste man gå upp och ut.
TORSDAG: Var till Bjurholm på förmiddagen, hämtade ut medicin till mig själv. Och så handlade jag hos Karin, köpte mig även 2 amplar med blommor i. Jag kunde bara inte motstå dem, de får hänga vid kattgården. Ringde sonen, han har hämtat mina kvarglömda saker på affären där han och jag var. Så då får jag dem när han kommer hem. Hade Spike 2 gånger under dagen.
FREDAG: Kjell fyllde år, men han firar inte födelsedagen. Men han fick några lotter av mig i alla fall. Var ute med Spike, men det var inget bra väder. Regnade en del då vi var ute på förmiddagen. Han hade bråttom in, tror inte han gillade bli blöt. Köpte blommor till graven hos Karin, hon hade så fina mini nejlikor som passar till graven. Ringde sonen för att höra hur det gick på veckoprovet. Han hade klarat det, känns bra då det går bra för honom. Kanske han har hittat rätt utbildning till slut. Kjell han kom hem efter midnatt, det var den årliga golftävlingen Västerbottningen.
LÖRDAG: Bröllopsdag, Mia och Gustav vigdes hemma hos dem vid lunch. Vi skulle vara med via högtalartelefon, men blev något krångel så vi hörde inte när de sa ja. Men vi kände oss ändå delaktiga. Vi hade tårta och go fika här hemma, så vi firade dem fast vi inte var där. De gjorde det i all enkelhet, precis som Kjell och jag gjorde för snart 32 år sedan. Då vi fikat klart blev det Bjurholm. Vi var till graven och planterade blommorna och jag tog hem krukan med penséerna till oss. För de blommar bra fortfarande, så de får stå här hemma vid bron. Var och hämtade tipsvinsten från förra helgen, det blev 262 kronor per andel då med 11 rätt. Så man tippar gratis några veckor. Såg dokumentär om Jonny Casch på kvällen. Så det blev en sen kväll igen.
SÖNDAG: Trött i morse, men 2 sena kvällar i rad för en gammal kärring kan bli lite mycket. Har haft en innedag hela dagen. Men till veckan kommer jag ha Spike flera gånger, så då kommer jag mig ut i friska luften. Känns bra då man har honom, för då måste man gå ut även om det känns tungt. Får hoppas vi får bra väder så vi kan vara ute på Heja 1 gång på dagen i alla fall.

 

Bli först att kommentera

Veckoblogg för v 22 – 2016

Av , , Bli först att kommentera 6

blogg22-16blogg22-1-16blogg22-2-16

MÅNDAG: Vår lilla barnbarnsbarn Tea 1 år. Men vi var inte och uppvaktade. Är lite drygt att åka över 10 min enkel väg. Var ute med Spike på förmiddagen. Sen till Bjurholm och tog prover och tankade bil4en och beställde tid för oljebyte. Hängde ut tvätten i det fina vädret.
TISDAG: Varmt och soligt. Var ute med Spike på eftermiddagen ute på Heja och det var varmt både för hund och mig. Ringde till Tommys farmor och tackade för Lovisas presentpengar som jag satt in på kontot
ONSDAG: Var en förväntansfull dag, packade väskan och var klar för avresa. Vi åt tidigt lite lätt. Åkte direktflyg med BRA flyg och det tog 1 timme och 40 minuter. Men ett mindre propellerplan och trångt, så sedan Malmöavigen gick ihop med någon annan så blev det klart sämre med planet. Men det var bra flygväder. Då jag kom fram fick jag en överraskning, Lovisa var med och tog emot farmor. Så det blev en riktig kram och så från Tommy och lilla Mio var lite blyg. Sen bara det iväg till Ytterby. Kändes verkligen skönt att träffa dem. Men Linda jobbade hela kvällen och fram mot 01 på natten.
TORSDAG: Tommy skjutsade Lovisa till Mölndal och hennes skola på morgonen. Och så fick jag träffa Linda. Sol och varmt hela dagen. Var och skulle lösa ut min medicin, men hade inget recept kvar. Och det är tabletter som är viktiga att ta, 4 om dagen för att mota bort virus. Att komma fram till mottagningen på hematologen var omöjligt. Tommy lagade en god fläskfilé gryta till middag.
FREDAG: Fint väder 31 grader mest hela dagen och full sol. Tommy, Mio och jag var ute och åkte och var till en billig affär. Köpte presenter till Lovisa där och kläder till mig. Men tyvärr så blev kassen kvar där, det upptäckte jag sent på kvällen. Det var ju tur att jag gjort presenter av Lovisas saker, då det var bara mitt som blev kvar. Under dagen fick jag i alla fall tag på hematologen och recept. Så jag fick hämta ut min medicin. Vi var och hämtade Lovisa på skolan i Mölndal. Och då vi kom tillbaka så hade Mios stora syster Felicia kommit hem. Hon har lärt sig göra naglar, så jag fick långa och fina naglar av henne som hon gjorde på kvällen. Jätteduktig tjej som är självlärd.
LÖRDAG: Varmt och solsken hela dagen och Liseberg. Vi kom dit 11:15 sen var vi där till 22:25. Jag åkte en del saker, men Lovisa lurade iväg mig på en mindre berg och dalbana. Det var en pers innan jag var nere, det blev panik då det lutade åt alla håll. Men det är lite svårt med 3 åldersgrupper barn på Liseberg. Och Lovisa vill åka allt, men det får hon inte för hon är för kort. Men det gick bra i alla fall. Och så vann Lovisa och jag mot slutet 2 kg Toblerone. Men Lovisa fick ta det som sitt pris och det var en lycklig tjej som fick ta emot priset. Då kvällen var slut, då värkte det i både höfter smalben och rygg. Det gick inte fort då vi gick till bilen, orken fanns inte kvar efter drygt 11 timmar på Liseberg. Men en underbar dag med barn, barnbarn.
SÖNDAG: Tog hand om Mio då han vaknade så de andra fick sovmorgon. Och det var ingen sak att ta hand om honom, vi kom bra överens hela tiden han och jag. Lovisas mormor kom och hämtade henne innan middagen. Så hon fick inte vinka av farmor, men vi fick kramas i stället då hon for. Linda gjorde god middag och vi tog det lugnt. Och så var det dags att återvända hem, men det blev ont om tid innan vi var på flyget. Så jag fick stressa på slutet och jag var sist ombord. Men hade bokat plats på planet, så jag fick sitta vid fönstret. Man kunde göra det med SAS det var skillnad på flygplan och nu tog resan bara 1 timme 20 minuter. Ska jag åka flera gånger så blir det SAS, Kändes vemodigt och säga hej då till alla. Men hade haft underbara dagar med dem. Och mina höfter, ben och kropp orkade inte så mycket mera. Kändes skönt att vara hemma igen. Men man kom från sommar till vinter. Då jag for från Göteborg var det 24 grader varmt och i Umeå 9 grader. Och det verkade som katterna saknat mig också, de kom alla 3 och skulle bli ompysslade.

 

Bli först att kommentera

Veckoblogg för v 21 – 2016

Av , , Bli först att kommentera 2

blogg21-16

MÅNDAG: Var ute med Spike två gånger, så jag fick nog med minuter på motion. Och så fick jag brev från min f.d. svärmor / Lovisas gammelfarmor. Så jag satte in pengarna som hon skickade till Lovisas 8 års dag. Fick paket från Cellbes och kunde ha kläderna också.
TISDAG: Kjell gick upp före mig, för han skulle på golfbanan och jobba. Jag låg kvar och gick upp i normal tid. Var och hämtade paket och kläderna som jag fick med paketet gick tillbaka utom 2 saker. Såg mycket tv under dagen då jag var själv hemma.
ONSDAG: Kjell gick upp tidigt även denna dag, skulle fortsätta på golfbanan. Fick telefon från äldrepsyk, en medicin för ångest får jag inte fortsätta med. För då jag låg på Hematologen så blev det något fel på hjärtrytmen och det kan bero på tabletterna jag ätit. Så nu fick jag en ny sort. Men behöver inte ta så mycket för ångesten längre och med dem jag fick nu skall man vara sparsam. De är beroendeframkallande, lite synd för de andra tabletterna var ofarliga då det gäller att bli beroende. Men eftersom jag inte har ångesten varje dag, så blev det ändringen. Beställde tid för provtagning som Hematologen skall ha.
TORSDAG: Ute med Spike två gånger, var blåsigt hela dagen. Glassbilen kom, det är bäst då jag inte hör den. För jag har svårt att låta bli att handla glass då han kommer. Sen är det för lätt att ta sig glass på dagen. Bra med Spike promenaderna då får man ihop nog med minuter. Utan han är det svårt att gå minst 30 minuter på dagen.
FREDAG: Fint väder hela dagen. Var ute med Spike 3 gånger. Vi var ute på Heja två gånger, skönt att gå där ute. Där trivs båden hunden och jag. Hade tänkt hänga ut tvätten som jag hade i maskin. Tur att jag inte gjorde det innan jag for till Spike på förmiddagen, för åkern blev gödslad hos oss. Och det luktade inte gott ute, tvätten har inte luktat nytvättad om den varit ute. Den fick torka i torktumlaren istället. Blev över 1 timmes promenad under dagen och det kändes i fötterna på kvällen.
LÖRDAG: Blev en konstig lördag, det var födelsedag för Tommy och Lovisa och så blev det Petters dödsdag. Vi gick upp klockan 8 för Kjell skulle till Golfbanan på städdag. Jag blir väckt av att Kjell säger att Petter är död. Snabbt ur sängen och till honom där han låg på golvet. Men han andades svagt men var mycket sjuk och märkte nog inte av oss. Ringde veterinären och vi for direkt. Men hann bara till Wennbergs garage där det var slut. Förmodligen var det en propp eller något som förkortade hans liv, han blev ganska precis 8 år. Vi åkte hem och begravde honom här hemma, där andra katter ligger. Petter var en omtyckt katt, populär hos både barnbarn och barn. Vi kommer sakna honom här hemma. Ringde och grattade Tommy och Lovisa. Lovisa hade kalas för sina klasskompisar, så det var full rulle. De hade hyrt en lokal och där fick barnen äta och leka.
SÖNDAG: Fick morsdags kort av Kjell och Ulrika med lotter. Tommy ringde efter lunchen, nu är det inte många dagar till jag får träffa dem. Längtar verkligen efter resan till dem. För 1 år sedan denna dag så kom Tommy, Linda och Mio upp. Och nu får man träffa Mio, men det är lite jobbigt då det går 1 år mellan besöken. Nu blir det tårta tillsammans med Ulrika och Linn. Men någon motion har det inte blivit under helgen. Latmasken har bitit sig fast i mig.

 

Bli först att kommentera