Veckoblogg för v 51 – 2013

julbild

MÅNDAG: Då jag vaknade så kändes det inte som man ville stiga upp, utan bara sova bort hela dagen. Men så kan man inte göra. Dåligt med motion blev det också, skippade vattengympan. Vi skulle till Bjurholm efter lunch och det räckte för mig. Fick dit den nya backspegeln, men sensorn till yttertemperaturen måste man beställa extra, så det blev inte helt klart.

TISDAG: Var trött då klockan ringde och det var trögt att stiga upp. Blev dåligt med motion även denna dag, det blev en post och tidningsrunda. Vi var till Bjurholm och hämtade ut medicin och tankade bilen full. Den var ganska tom på bränsle. Skickade julklappar till Göteborg, så det hinner fram i tid. Det blev en tv kväll för min del, var en del bra saker att titta på.

ONSDAG: Denna dag fick jag äntligen ihop mina minuter som jag bör få med motion under en dag. Var ute med Spike två gånger. Lite kyligt, vinter väder förutom bristen på snön. På kvällen var jag till grannen och klippte mig, hade problem att se något för luggen var i vägen hela tiden. Och Kjell har tjatat så länge nu. Så jag tyckte det var bäst att göra honom glad. Kändes bra att bli av med en massa hår. Missade ”Bonde söker fru”, men såg det senare på kvällen på datorn.

TORSDAG: Det var milt hela dagen och mörkt också hela dagen. Nu är det verkligen svart och mörkt ute, blir ännu mörkare då det är brist på snö. Var och gick en sväng då jag hämtade tidningen. Postbilen kom till dörren med posten, för jag hade beställt kattmaten från www.animail.se och de levererar sin mat snabbt och ändå fram till dörren. Och inte dyrare än en djuraffär, för oss som bor minst 4 mil enkel väg till en djuraffär är detta kanon. Så nu har katterna mat ett tag, räcker en bit in på det nya året. Det enda man måste tänka på då man köper maten så här, är att vara ute lite i tid. För även om de är snabba med leveransen så kan maten vara slut för tillfälligt. På eftermiddagen var vi till Bjurholm och fick det sista gjort på backspegeln. Så nu är den fixad, ny och fungerar med allt som är i den, tur man fick igen lite i alla fall, vi fick betala självrisken på 3000 kronor. Dagens bilar är dyra att laga och serva eftersom det är för mycket teknik i dem. Handlade lite lätt hos Karin och har bakade mjukkakor på kvällen. Och så gjorde jag en pepparkaksdeg som var lätt att göra från ett recept från Allers. Gjorde även havrekakor så nu finns det lite kakor till Kjell. Men pepparkaksdegen fick vila i kylskåpet, för det räckte med havrekakor och mjukbröd, fick nog ont av det. Sen blev det mycket tv på kvällen och ute slog regnet på rutorna och gör halt på gården, trist med denna halka.

FREDAG: Hösten är kvar, det känns inte som en vinter eller ser ut som det. Halkigt lite här och där. Blev bara en kortare runda då jag hämtade tidningen och ännu kortare vid lunch då jag hämtade posten. Men då passade jag att ta kort också, för man glömmer fort hur det såg ut om man inte fotograferar. Så nu har jag dokumenterat vädret den 20 december 2013. På eftermiddagen var vi till Bjurholm, jag var till apoteket och hämtade ut en sort som inte fanns då jag var där på onsdagen. Och så hämtade jag Kjells julklapp, men han såg på kartongen vad det var jag skickat efter. Ett långt smalt paket, kan ju inte vara annat än en golfklubba. Handlade lite hos Karin innan vi for hem. På kvällen gräddade jag mina skurna pepparkakor, de blev godkända av Kjell. Och de var lätta att göra, så jag kommer nog baka flera gånger av dem. På kvällen blev det tv och stickning.

LÖRDAG: Var kring 8 minus idag då jag var till postlådan första gången. Men vi fick ingen tidning till frukostkaffet. Den kom inte förrän kring 11, så det blev läsning till lunch kaffet istället. Det är verkligen tomt, då man inte får tidningen från morgonen. Hade ingen lust med något denna dag, men jag tog fram den fula plastgranen i alla fall och satte dit mitt ljusglitter. Det är bara detta guldglitter i den, men det är nog så fint med bara det. Blir för mycket med en massa kulor då man har belysning i glittret. Jag ville Kjell skulle fara och hugga en riktigt gran på max 1,3 meter. Men så blev det inte, så vi får stå ut med den fula granen. Jag känner inte alls för julen i år, det är en helg som är överdriven. Då man inte har några små barn, så är det ganska värdelöst. Det är roligare då de mindra barnen finns, det är deras glädje man blir glad över. På kvällen blev det lite tv och stickning.

SÖNDAG: Det blev en riktig sovmorgon, men det är ju söndag så det är väl Ok tycker jag. Var ganska slö och lat på förmiddagen. Karin hade söndagsöppet, så jag var dit och handlade en del som jag behövde idag och lite till på julafton. Sen vi ätit lunch så plockade jag undan en del små prylar och dammtorkade en del och tog även badrummet. Och då ishockeyn var slut så har Kjell dammsugit, skakat mattar. Jag skurade och gjorde resten, vi lade på de nya sängmattorna. Så nu är det inte så kallt på golvet då man stiger upp på natten. Klickgolven är bra, men ack så kalla då man inte har golvvärme. Kändes bra då det var nyskurat och luktade gott. Kvällen blev framför tv:n, med repris på Morden i Midsomer.

www.rallyfarmor.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.