Kraft mot kraft

Annevi

Nu börjar blocken sin vandring, fritt åker de på vattnets mörkblå färg. Dansar till vågornas och blåstens symfoni. Molnen följer med leker på himlen, ser sommaren.
Men inte alla gillar isblockens framfart, det är min karl som med käpp gormar och svär. Vattnets blåa färg mörknar ännu mera, där han just nu är.

Isens väg är blockerad av en röd liten stuga, och den bugar ej för herrn. Nej, tar bara mer fart och trycker upp isflak på bryggan så klart. Just nu är det gubben min som styr, men kommer det större block då får han nog ge upp. Jag säger det, men innerst inne i mitt sinne så vet jag, att skimret runt min karl är större än så. Det ska vara mycket till innan han kastar käppen och går, och låta bastun följa med i isblockens lek.

En kommentar

  1. Trevlig vår och trevlig blogg

    No känn man känn se som en lit´n fis då man ve n´käpp eller spak ska stångas ve det sista av vinterns kyla och is.
    Skönt att he ä för vår´n he kämpas och grymtas liknande det vis som he låt från n skär lit´n gris, eller kanske som en eller ann rams eller vis accompanjerat av ljudet från pipor av is.
    Detta frusna vatten som spelar sin sista trudelutt för oss och våren som solid, kluckar snart förnöjsamt och glittrande under kölen på en nytjärad båt under den härliga och nu stundande sommartid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.