Är jag mer värd snyggt klädd

 

¤

Vem stillar min törst i ett sårat skal

Vem ordar om mina kval

Var saknad och gömma har sina dar

där forcerar jag

Du

och vi alla människobarn

¤

Ordens betydelse mäktig och stark, vässar sin penna. Världssamfundets ideal, visar dess största potensial. Är det så? Uppfinningsrikedom studieformation en överlägsen distribuerande studiemaskins kamoflerande sak. Klädesplagg rak och grann, studerad, accepterad, galant bär glans.

Fattigmans slitna plagg, trötta andesjälars kamp lätt raseras. Ej heller tillåtna att formateras eller respekteras. Skåda dess valmöjlighet, är du rik får du mer, är du fattig lyssnar ingen.

Rättvisesystemets idiologi är fri att tolkas, men oftast glöms de som sörja för dess dömdas illusioners världsenhet i enkelhetens matportioner, tal och gömma. De som villket vill förespråka den enkla ådran. Borde det inte vara lagar av dess sort, att vi alla har gåvor fått.

¤

Ser vi en man med trasiga klädesplagg

tar vi då för givet att han inget kan

¤

 

2 kommentarer

  1. Eberth

    Appropå slitna, trasiga kläder:

    En kvinna möter en manlig s.k. a-lagare som bara har en sko på fötterna. Hon säger: Stackars man, har du tappat en sko? Nej svarar mannen. Jag har hittat en!

  2. Annevi Linder

    Svar till Eberth (2010-08-28 17:22)
    Hej Ebert
    Inviten av damen kan det ha varit en ängeln? Kanske den vänstra foten på honom sprängde och kändes öm, och han fick chansen att jämte henne, känna värme och blev relativt nöjd. Att någon synbart såg hans plåga.

    Hårda ord ger ingen styrka, men att vårda kan fylla hjärtat med jämna slag.
    Man kan undra var finns det idag

    Många kramar till dig Eberth
    Annevi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.