Migrationsverket vad har Fadwa gjort er här i livet.

Barn far illa, tvinga ungdomar ut ur vårt land ger en dålig karma till oss själva, och ansvaret ligger på migrationsverkets gråsvarta sida. Grundens lagar där får väl regeringarna lida kan jag tänka

Vad har dialekten hennes att göra med krig och förföljelser? Hon flydde från sitt hemland för att även slippa kränkningar, spelar det då någon som helst roll vilket land eller landsdel hon kommer ifrån. Hon fick en chans att hamna här i Sverige ska ni då kasta ut henne för en sådan simpel sak som det att hon inte hade rätt dialekt. Ändra lagen ni som sitter på de höga piedestalerna, en dag kan ni själva ramla ned och tappa tryggheten.

Förresten jag var in på er hemsida idag Migrationsverket.se och hittade Skalman på er hemsida. Tror ni Skalman verkligen vill vara med i ert beslut, jag tycker han verkar istället ha mörklagt sin identitet, när han ser hur migrationsverket har analyserat ut Fadwa, som flydde från södra Somalia, och som nu bor i Blattnicksele Sorsele kommun.

 

  Fy på er säger han säkert. Tron på mänsklighetens förbarmande är ur spel, skicka ut en jäntunge för en sådan simpel sak som dialekten ”skämmes”

Jag tror inte hans text kommer fram förrän ni har anammat hans vilja, att riva beslutet och inte skicka tillbaks flickan till det land där våldets hand härskar. Han säger säkert.

          Ska jag stå där som en exemplariskt rogivande informations – hämtande blankett för barn och ungdomar och även för vuxna på er hemsida, och vara falsk och förespråka. VAR GLAD NI FÅR SÄKERLIGEN STANNA I SVERIGES LÅNGA LANDSKAP. Ska jag Skalman också förmedla trygghet som tydligen inte finns i era papper. Säkerligen så säger han också.

          Skalman det är jag, ta bort mig från ert INFORMATIONSBLAD jag vill inte sitta där, jag är till för att ge glädje och trygghet i barnens värld. Spelar ingen roll vilken hudfärg de har jag är en tecknad figur som vill få barnen glad och inte tvärt om.

 

Ska ni förstöra vår skalman och Fadwas liv era råbarkade åderbrock! Så säger då jag undertecknad

Annevi Linder

 

6 kommentarer

  1. En av dina kunder

    Ibland tänker man med hjärtat i stället för hjärnan. Språktester har börjat användas i syfte att stävja de falska bakgrundshistorier vars innehåll ligger till grund för bedömning av PUT såväl som medborgarskap. Det är alltså inte på ren djävulskap som elaka handläggare på migrationsverket hittat på detta. Att transportera flyktingar till Sverige är ”Big Business” och i resepaketet så ingår ofta en uppdikdad historia. Accepterar vi dessa historier så göder vi internationell brottslighet som hänsynslöst handlar med människor. Jag vill också erinra om företeelsen med s.k. ankarbarn där den långsiktiga planen är att familjemedlemmarna skall komma efter. ”Förlorad kontakt” med närstående brukar omgående upprättas straxt efter det att PUT erhållits. Det tar i snitt 7-8 år innan en flykting får ett riktigt arbete i Sverige och börjar producera något. Varje Sorselebo får c:a 20.000kr i skatteutjämningsbidrag från mer produktiva kommuner så bördan bör inte ökas i onödan. Avslutningsvis så påstår jag att nöden och eländet i världen är nästintill omätligt men för den skull så har Sverige inte resurser att i oändlighet agera socialbyrå. Men jag lyfter på hatten om du personligen ikläder dig att vara ekonomisk garant för denna unga dam eller är det vanlig socialism där ”någon annan” skall betala kalaset.

  2. Annevi Linder

    Svar till En av dina kunder (2011-09-25 20:35)
    Behåll du hatten på ditt huvud, inte ska du behöva göra det besväret för mig, för vare sig du har lyft den eller inte så har jag åsikter likväl som dig, och vad det gäller min ställning inom politiken så kan det vara skrivet i den boken som säger ”De mänskliga rättigheterna”. Ska de inte gälla för var och en oavsett var du kommer ifrån, hudfärg och så vidare?
    Om flickan ljuger så är det ju av ett enda själ för att finna friheten och slippa våldet. Skulle inte du också i sådant fall som hennes göra det, ta all den chans i världen som finnes, både för dig själv och för att få ha familjen vid din sida och få känna lugnet, gå till sängs utan att springa av rädsla för olika slags kränkningar, och slippa bomber över huvudet?
    ”Big business” förekommer över allt i världen i olika valörer, och ingen kan stävja det heller, åker du fast så finns där andra stigar, tror jag, och tänker vi inte mer med hjärtat och börja respektera varandra, så lägger ondskan bara fler vikter i våra vågskålar, och jag tycker att det är det som händer, vi blir också hårda som robotar.
    Jag har jobbat inom flyktingdagisverksamhet och grät mig till söms när vi fick ett besked att några av familjerna skulle bli utvisade. En familj hade tre barn och pappan skar sig i protester för att de ville vara kvar i Sverige och barnen ja det ska vi inte tala om. De ville stanna i det samhället de bodde i och de trivdes i sin tillvaro där, och de krävde inget mer eller mindre. Gjorde heller ingen förnär var mer hjälpsam i sitt tänkande. Var gick gränsen där?
    Om inte nu Sverige kan agera som socialbyrå, varför ta in någon alls. Om vi här i Sverige nu tar in flyktingar och skall vara så humana som vi vill påstå att vi är. Varför får de då inte stanna? Att begära deras livssituation i det land som de kom ifrån, då blir det ju som allt annat. Vi skulle också ljuga oss till det ena och det andra. Så din hatt får stanna på ditt huvud för jag lyfter min istället om du kan anamma att du skulle i en nödsituation inte göra mer än att sitta och se på när du eller din egen familj får kriget intill din egen lugna vrå. Jag kan då säga jag skulle ljuga ta chanser allt vad jag kunde för att komma mig någonstans där jag och min familj fick känna trygghet i tillvaron och få vara tillsammans. Hade jag pengar skulle jag också försöka köpa mig fri, jag tror det kallas för överlevnadsinstinkt, och som jag har förstått det så har vi ju det inbyggt i oss alla.
    Vad det gäller det du skriver om ” Varje Sorselebo får ca 20.000 kr i skatteutjämningsbidrag från mer produktiva kommuner, så bördan bör inte ökas i onödan” Förklara dig bättre så jag fattar!

  3. En av dina f.d. kunder

    Annevi, Sorsele får mest skatteutjämningsbidrag i Sverige med 24.874 kronor per invånare och utan detta ”socialbidrag” så skulle kommunens ekonomi kunna jämställas med den Grekiska och detta är pengar som bl.a. produktivare kommuner fått avstå.

    Sen får du gärna hänvisa var jag kan läsa mig till att i mänskliga rättigheter ingår att utan påföljd skall kunna uppvisa falsk identitet och bakgrund samt förfalskade dokument. Men visst är det så att man i ett svårt läge tar till dom möjligheter som bjuds. Men då skall man ha i minnet att INGEN fattig flicka eller pojke förmår att ta sig till Sverige utan det är starka ekonomiska intressen som står bakom. Att det sen påstås regna bomber och granater samt förföljelser är ett standardargument. Men om du läser på så är läget f.n. i Somalia relativt lungt.

    Dina insatser i flyktingdagisverksamhet låter ju flott men jag antar att du fick någon form av ersättning för det eftersom den empatiska sidan alltid har en ekonomisk gräns. Det är också så att Sorsele som kommun har begränsade resurser och att tillföra fler arbetslösa är inte försvarbart. Men kan du som privatperson bli ekonomisk garant så kommer saken i en annan dager.

    Till skillnad mot dig så tycker jag inte man skall acceptera ekonomisk brottslighet även om det finns svårigheter att stävja dessa. Det förefaller också som om en del kommuninvånare är lite blåögda men det kan nog bero på att man inte har sett tillräckligt av världen. Erfarenheten kan komma från en charterresa till Mallorca och där var dom ju så trevliga.

    Men priset man får betala kan läsas i topplistan på Sveriges 20 värsta brottslingar och Storuman har ju sin egen klart lysande stjärna i Arklöv. Det är dock tur att majoriteten av invandrarna är goda och hederliga människor. Men vänsterns bejakande av brottslingar kam man ju återse i Lars Ohlys valspurt på Kumlaanstalten. Du vet han som skickade SMS 2 år innan tekniken fanns tillgänglig.

  4. Åke Johansson

    Jag håller med dig Annevi. Jag förstår inte hellre myndigheternas beslut. Om hon varit idrotts kvinna hade hon fått stanna utan prut. Var är logiken???

  5. Annevi Linder

    Svar till En av dina f.d. kunder (2011-09-26 17:21)
    Det var inte dåligt att vi här i Sorsele kommun får så mycket i statsbidrag som 24.874 kronor per invånare, och att vi är ensamma om den stora summan i hela Sveriges långa land, det var generöst.

    Har aldrig påstått att förfalskade dokument och falsk identitet finns präntat in i de mänskliga rättigheterna. Men jag kan hålla med om att de cirkulerar runt omkring, och det är väl i så fall inte underligt att de gör det. Relativt lugnt land i Somalia säger du, ja det är väl efter dina mått sett då givetvis.

    Att jobba på dagis och se barn som har farit själsligt illa i krig och elände, anser jag inte som flott. Men du får gärna tro det om du vill det är ju din åsikt inte min, och arbetslösheten finns överallt inte bara här i Sorsele trakten. Vad det gäller att bli ekonomisk garant som privatperson, så undrar jag först om du själv är det i frågan.

    Till skillnad mot dig så frågar jag mig själv var kommer brottsligheten ifrån? Och man behöver inte fara runt i världen för att förstå hur hänsynslöst det är, det är bara att trycka på tv:n. Men du verkar ju vara res glad i det läget och har sett allt så det är väl bara vi vanliga som inte har fattat. Sedan så är det andra gången du påpekar om Mallorca resan, vilket jag inte förstår.

    Vad har Arklöv att göra med Fadwa, de är väl två olika personer och har två olika historier bakom sig.

    Alla har vi helgonglorian på sned även vi svenskar även jag och du, ser om vårt eget hus eller hur? Händer det oss något så söker vi oss till trygghet. Sedan är det nog mycket man kan återse i olika politiska sammanhang, och det gäller väl inte bara vänsterpartiet kan jag tänka. Migrationsverket har sina papper på bordet, order från regeringen eller har jag fel, och om vi nu ska återgå till problemet som jag skrev om i bloggen, så tycker jag fortfarande att det är ruttet att skicka ut en 18- årig tjej på grund av dialekten. Sedan kan du ju ha dina åsikter för dig själv eller diskutera med någon tvillingsjäl det är ju upp till dig, för här tror jag inte vi kommer så mycket längre i samtalet.

    GO` KVÄLL

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.