Politiken kan även ställa till det på en Konsumparkering!

 

I går kväll efter regionala nyheterna åkte jag till Konsum för att köpa en flaskborste och lite annat smått och gott, de har ju öppet till åtta så jag passade på, och när jag hade handlat och betalat färdigt tog jag mina kassar som normalt är, och gick ut från affären i tankarna på politiken inom Kommunen. Satte mig i bilen, slängde börsen (som jag alltid brukar göra) på passagerarsätet, ställde matkassen på golvet. MEN VAD HADE HÄNT

 

Jag upptäckte att instrumentbrädan hade blivit skinande blank, och var något större än normalt.

- Har det blivit något fel på glasögonen tänkte jag och rätade till dom lite granna. Ni förstår jag har progressiva och har inte vant mig i hur snett och vint det kan bli ibland. Men förarsätet hade också åkt långt bak så jag funderade om jag verkligen hade hunnit dra sätet bakåt innan jag gick in på konsum för att handla.

DÅ VAKNADE JAG TILL!

Men va faa..n! Jag sitter ju i någon annans bil, ärligt talat, jag böjde mig ned och öppnade dörren försiktigt och praktiskt taget maaaa..sade mig ut på asfalten. Fast det var ju så klart när jag kom ut med matkassen i hand så upptäckte jag, det som jag aldrig hade tänkt på förut. Konsum har de starkaste belysningar som finns här i byn, hela parkeringen var upplyst! Så småningom så lyckades jag ta mig ändock fram och in i vår Cheva med en övertalning om att Taxibilen som stod närmast inte hade lyckats se mitt klavertramp. Jag andades ut..

Men här blev det inte precis slut på problemen.

Vart faa..n hade jag lagt börsen? Och i paniken vände jag upp och ned på matkassen. INTE DÄR! Och inte i jackfickorna heller, jag gick igenom två gånger. Jaha! Jag har väl som vanligt då lämnat den snyggt och prydligt vid kassan. Trodde jag! FEL,FEL,FEL.. Jag hade ju slängt den på sätet i den okända bilen.

Men för h..vetet, vad ska jag göra nu? Tankarna gick, jag kunde ju inte gå tillbaks som någon jäkla inbrottstjuv och ingen människa är i bilen, det kunde ju synas som om jag var i andras bilar och snoka. Tänk om ägaren kom precis som jag ska luta mig fram över förarsätet för att ta börsen min vad ska jag säga då?Jo tack..

Du, jaaaa.. gick förbi bil´n din å såg du hadd så fint e passagerarsät´e, å så nyfiken som jag är var ja ju bara tvungen å se hur hä syntes. Du förstå, i vår Cheva ä säte sä  nesutt´e. Ska ve byt? Nä det var nog ingen bra lösning alls det blir nog att vänta tills ägaren kommer ut och förklara, med de här orden.  

Kan du förstå att jag har min börs liggandes i din bil på passagerarsätet. Det gick till så här att jag hoppade in i fel bil för att jag rent tankemässigt gick och tänkte på hur ”Fadwa” i Blattnicksele fått veta att hon skall utvisas till Somalia, men att de som kämpar fortfarande försöker överklaga, och att Tobias Millström Moderaten, ursäkta Billström som jag såg på tv:n  innan jag skulle åka och handla tyckte att det var bra att ryssarna kommer till Sorsele Kommun och kanske tar jobb från våra ungdomar som vill stanna kvar här i bygda. Vet du vem det är förresten? Jag tror den där karln jobbade på migrationsverket och.. du förstår jag var lite frustrerad över det, plus att de i landstinge är så jävle och tar ifrån oss akutplatserna. Tycker inte det är barmhärtigt för tjejen och för vår del, och så pladdrar jag väl vidare..  då. Nä..! Det skulle inte heller funka med sådan lång redogörelse

Lite tur i otur var det också  att jag hade köpt godis, för medan jag väntade på att ägaren till bilen skulle dyka upp tryckte jag i mig flera chokladkarameller samtidigt. Ja jag skulle väl tröstäta förstås, och precis då kom hon ut från Konsum. Men halåååå.. var det uträknat!

Ja men hej sa jag med en massa choklad i munnen och på tänderna, säkerligen så stod också mina ögon rakt ut, Du förstår din bil är så snarlik min och jag brukar ställa den där du har ställt din men nu ställde jag den på andra sidan och … sedan drog jag ett djupt andetag och fortsatte med.. Jag satte mig i fel bil och så lämna jag börsen men ville inte gå tillbaks och… Jamen min börs ligg i din bil! Sa jag med en säkerhet på att det satt fast choklad i mungipan. Jag tyckte hela världen stod still då hon plötsligt svara.

Ingen fara jag har varit med om samma sak, fast jag satte mig i passagerarsätet. Hon öppnade bildörren och visst där låg börsen så rart. Tur var väl det att denna tjej som ägde bilen kan jag säga var lung som en filbunke för det var inte jag.

Efter mycket om och men denna kväll så lyckades jag åtminstone hitta hem och naturligtvis så undrade min 82-åriga mor vad som hade hänt när jag ringde, så jag berättade tabben jag hade gjort, och det på grund av att jag gick och tänkte på de förbaskade politiska besluten som har blivit på vår ort. Hon sa så här:

Men Annevi du ska vara glad att inte hennes bilnycklar satt i, då hade du väl bara startat bilen och kört hem. Är det möjligen du som behöver hemtjänst? Å så skrattade vi så gott jag och min älskade moder.

Till dig tjejen (Jag vet tyvärr inte namnet) Men tack för att du var förstående och tog snabbt in situationen jag hade hamnat i. Kramen och många många hjärtan till dig.

 

4 kommentarer

 1. Åke Johansson

  Du hade ju tur att ingen satt i bilen. Tänk då på min faster som kände sig riktigt fisnödig då hon var och handlade på Åhlens i Umeå. Så hon höll ända tills hon hoppde in i bilen på passagerarsätet och släppte en riktig brakrökare. När hon så tittar upp på föraren ser hon att det är en helt främmande karl……

 2. Annevi Linder

  Svar till Åke Johansson (2011-11-16 17:47)
  Hå hå ha ha   Du fick mig verkligen att skratta, och jag fick känna att jag inte är den enda att gå i andra tankar. Nu är vi tre som kan stötta varandra.
  Undrar om det finns fler här ute på vk-sidan som har gjort sina tabbar.
  Tack Åke och kramar

 3. Yvonne Sjöberg

  Tack för den härliga historian från dig,om du hörde ett dundrade uppifrån skyn så var det inget jet-plan som var ute och flög utan det var bara jag som skrattade hjärtligt åt din livslevande fadäs.;)))
  Och till Åke och även dig och till er alla andra som läser dina härliga bloggar vill jag bara säga att det som hände Åkes faster har även hänt en fd arbetskollega till mig men OBS! det är inte Annevi som har släppt sig…..;))
  KRAM!

 4. Annevi Linder

  Svar till Yvonne Sjöberg (2011-11-18 09:39)
  Kramar till dig min vän. Du kände igen symtomen från förr i tiden, och den sitter tydligen i fast jag har blivit 55. :) :):);)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>