Tobias Billström & Maria Ferm

Texten säger

 

Sverige ska ha en human asylpolitik och vara en fristad för dem som flyr undan förföljerse och förtryck. Samtidigt ska den som vill komma till Sverige för att arbeta kunna göra det. Arbetskraftsinvandring ger enskilda möjligheter att förverkliga sina drömmar och förutsättningar att utveckla den svenska välfärden. Regeringens och Miljöpartiets gemensamma mål är därför att säkerställa en human, rättsäker och ordnad migrationspolitik. Asylrätten ska värnas. Särskild hänsyn ska tas till barns bästa. Inom ramen för den reglerade invandringen ska rörligheten över gränserna underlättas. Migrationens utvecklingseffekter ska tillvaratas bättre och det internationella och europeiska samarbetet ska fördjupas.

KÄLLA: www.regeringen.se

 

Jag tycker den ljuger så det skriker om det, för ensamstående flyktingbarn kastas omkring i Migrationsverkets ring, och ingen tar hänsyn. Jag tycker att det är ostabila överenskommelser av regeringen och där alla dragare så som Tobias Billström migrationsministern och Maria Ferm talesperson för miljöpartiet hälsar oss välkomnande i. Jag tycker att de ej ser till att ensamkommande flyktingbarns personligheter/individ får de regelrätta utredningar som nu verkar så fint finnas inom Migrationsverket. Asylsökande barn kommer hit till Sverige med stor otrygghet och med stora ingrepp i deras personliga integritet.

 

Regeringen och Miljöpartiet är överens om att samarbetet ska ske i en anda av samförstånd och att gemensamma lösningar ska eftersträvas.

KÄLLA: www.regeringen.se

 

Bara som att nämna ett av många problem som asylsökande får handskas med är väl psykisk stress. Barn och ungdomar som flyr från sina länder och som kommer hit till Sverige har sedan födseln också fått lära sig grunden och lagar som upprättats i deras land, och många av dessa barn/ungdomar har även fått lära sig att mannen är den som bestämmer och att KVINNOR/FLICKOR ska vara tyst i dess församlingar. I sådan uppfostran undrar jag. Vilka tolkar har kvinnorna/flickorna fått på Migrationsverket här i Sverige? Får kvinnorna/flickorna kvinnliga tolkar eller får de manliga tolkar?

 

Jag har skrivit om Fadwa Mohammed Hussein i mina bloggar och jag kan undra också vilka tolkar har hon fått använda sig av? Är det manliga eller kvinnliga? Är det manliga tolkar så förstår väl vem som helst att den flickan Fadwa inte vågar göra några som helst invändningar. Hon kan inte bekämpa sin egen existens, eftersom hon har den rädsla/respekt för män och är säkert väldigt hunsad i den benämningen. Det har ju blivit hennes uppfostran från första början. Manliga handläggarna och tolkar får fel insyn i hennes berättelser i sådana fall, och det tänkas bli missförstånd från första början. Vi här i Sverige tycks vara ett jämnställt samhälle mellan man och kvinna, måste vi inte då också kunna läsa av flyktingbarnens/ungdomars tankar och förstå den uppfostran som de har gått igenom.

 

Återanvändandet för dem som har fått avslag på sin asylansökan ska ske med humanitet och värdighet.

KÄLLA: www.regeringen.se

 

Är det värdigt och humant att skicka tillbaks ensamkommande flyktingbarn som Fadwa Mohammed Hussein eller andra barn till land med könsstympningar, och krig. Är det värdigt och humant att flykting barn och ungdomar måste utsätta sig igen för kanske kroppsstraff, och fruktan för sina liv eller allvarliga övergrepp?

 

Vidare är man ense om att Sverige även fortsatt ska engagera sig i det globala forumet för utveckling och migration (GFMD) med målet att stå värd för 2014 års forum.

KÄLLA: www.regeringen.se

 

Jag tycker inte att Sverige ska fortsätta att engagera sig i migration, om inte de kan visa upp en bättre attityd för de flyktingar vi får hit till Sverige. Om vi tar in flyktingar ska vi också kunna handskas med de problem som finns hos de asylsökande, ge barnen ett hopp om bättre livskvalité och inte att i nästa stund slänga ut de från Sverige och kalla de för ”ankarbarnen”.

 

Nyhetsartikel, 18 september 2011

Tobias Billström migrationsministern och Maria Ferm talesperson för Miljöpartiet berättar om samarbetet inom ramöverenskommelsen.

Regeringens och Miljöpartiets gemensamma mål är att säkerhetsställa en human, rättsäker och ordnad migrationspolitik. Asylrätten ska värnas. Särskild hänsyn ska tas till barns bästa.

KÄLLA: www.regeringen.se

 

Tobias Billström och Maria Ferm har gjort en överenskommelse ”Asylrätten ska värnas”. Lätt att säga, men att genomföra verkar inte riktigt stämma. Har de två politikerna insynen i de ”enskilda fallen”

 Jag skulle vilja påstå att det har de inte, för när vi andra som står och hänvisar till olika asyl ärenden som vi tycker har blivit felbehandlat, eller att asylsökarna och handläggarna på migrationsverket har missförstått varandra på grund av tolkningar, så säger politikerna så klart med den kända meningen ”Känner inte till fallet så jag kan inte uttala mig” MEN TA REDA PÅ DET DÅ! Innan ni så fint säger att Asylrätten ska vara human och värnas om. För annars vad händer? Migrationsverkets handläggare har makten och bestämmer, på direkten avslag och kalla handen.  

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Tomas

    Tack för en vass penna. Många tror sig veta fakta och skriver vad dom tror. Jag har fakta, men vill inte föra fighten här, på blogg, Vi kan inte ta emot alla behövande, men dom vi tar emot ska behandlas humant. I fallet Fadwa är det så många uppenbara fel man kan inte sitta tyst. Men man får inte stanna via vk, utan kampen är mot migrationsverket och dess regler. Men tack igen alla som engagerar sig för fadwa.

  2. Annevi Linder

    Svar till Tomas (2011-12-15 19:49)
    Jag är inte riktigt säker på vem du är, för det finns många med det namnet Tomas i denna värld, men av dina ord förstår jag du har just med Fadwas asylsökningar att göra, och vill hjälpa till i den situation hon befinner sig i.
    När jag läste om Fadwas öde i tidningen kändes det väldigt känslokallt, och som du säger i kommentaren kunde då inte jag heller sitta tyst, så min penna gick lös med fart här på bloggen istället.
    Du har rätt i det att bästa lösningen är att kämpa hos Migrationsverket, för på VK-bloggen går de nog inte och läser i onödan de stora Herrarna såsom Tobias Billström. Och de politiker som bloggar här på VK är det säkert många av de som inte ”känner till fallet”.
    Jag vet! Nu retar jag väl hela politiker bunten så jag får på skallen, och säkert många andra utav ”vi vanliga” men det bryr jag mig inte om. De andra får stå för sina åsikter kan jag tänka, jag har mina. Och är de politiker må de också tåla kritiken, det får säkert vi också göra många gånger om.
    Jag önskar dig och alla andra som kämpar för Fadwa ett gott slut på detta år, och en god fortsättning på de nya 2012.
    Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.