Moderat eller inte Moderat det är frågan

Landsbygden måste prioriteras! Landsbygden måste få bättre resurser och så vidare. Så skriver politikerna och åtminstone jag drar åt mig andan. Jippi tänker jag och fortsätter att läsa de skrivna bladen som politiker har satt i rullande gång. Men ack vad jag blir besviken när jag fortsätter min läsning, det handlar om bredband om vindkraft om som de säger positiva förändringar i föräldrapenningen, öka infrastrukturen och bredband, mera öppet landskap. Regeringen går på med ytterligare sänkt skatt för pensionärerna strax före valet, och valprogrammen för alla partier är näst intill färdiga för att påverka vi medborgare att rösta rätt i den politiska djungeln, vården och att värna om ”liven” i glesbygden och städer, har kommit i andra hand, det arma skötebarnet?

Ja jag tycker det! För bredbandet, föräldrapenningen, sänkt skatt och så vidare vad hjälper det om vi människor inte har tillgång till en trygg och säker sjukvård. ”Livet” skall väl ändå vara det viktigaste i Sveriges avlånga land. Att prioritera vården  som nr 1 är väl den mest humana politik som finns. Ungdomar som mår dåligt skall vi kunna ta hand om på ett ödmjukt och fint sätt, gamlingar som behöver vård och omsorg ska ändock få känna sig trygga på hemmen.Alla skall bli väl mottagna när de kommer akut in på en vårdinrättning. Sjukvårdspersonal, hemtjänsten skall kunna få känna att de orkar med, och inte att de arbetar under stress och ångest. De måste få känna att de har gjort en bra arbetsdag där de har haft tid till att lyssna på patienterna eller att operationerna har gått bra.

Vår statsminister Fredrik Reinfeldt har det yttersta ansvaret hur än vi vrider och vänder på det faktumet att landstinget inte har den ekonomi som behövs för att Sverige skall få den vård vi behöver. Fredrik Reinfeldt har det yttersta ansvaret att vi folket skall få leva och må bra i Sverige. Fredrik Reinfeldt har det yttersta ansvaret att se till att pengar finns när det går illa för landsbygden och städer. Att frysa tillgångarna för landstinget är att försvåra för alla inom vården, och att säga med en arrogant ton som Statsministern uttalade sig när han var i Umeå  – att det har inte vi något att göra med hur landstinget löser detta med den ekonomiska biten-, det är att kasta oss medborgare i soptunnan. Det är en oförskämd tanke att överhuvud taget säga den meningen.

En stilla undran! Om vår vice ordförande i Landstinget Moderaten Nicklas Sandström  ersätter Peter Olofsson framöver, tror ni då att Fredrik Reinfeldt tar ut de frysta tillgångarna och värmer upp pengarna för att satsa på landstingets dåliga ekonomi och bättre vård? Tror ni att Nicklas Sandström (M) får mer pengar i fickan för att kunna rädda sjukvården i inlandet och i städerna av regeringen om han blir ordförande i landstinget? För Niclas Sandström är ju också Moderat, och han är en av Fredrik Reinfeldts medarbetare! Skall man inte då vara lojal och hjälpa  sina partikamrater, eller säger han likadant till Nicklas Sandström (M)  –det har inte vi något att göra med hur landstinget löser detta med den ekonomiska biten-

 

De som nu läser min blogg så vill jag bara säga att jag är inte längre med i varken Lapplandsupproret  eller Doroteaupproret.  Jag har hjälpt till tidigare men har haft så mycket annat för mig att jag kände jag inte skulle hinna med den biten. Utan jag skriver och kämpar bara från mina egna tankar och funderingar. De finns de som fortfarande tror att jag är med, så jag ville bara säga att så är det inte längre.

 

Nej nu skall jag krypa i säng och jag säger godnatt för den här gången, och hoppas att ni själva får sova gott, vakna till en dag där det finns hopp och tro på ett bättre landskap för oss alla/ Kramar

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.