BLANKA RÖSTSEDLAR I SORSELE KOMMUN!

 

Är på Folkets Hus och skall förtidsrösta för valet. HITTAR INTE ETT ENDA NAMN PÅ NÅGON AV KANDIDATERNA, förutom Vänsterpartiets. Jag söker efter andra partiers namnlistor men hittar inga. Det är TOMT! MEN FÖR INI H-VETET DET ÄR TOMT! SKÄRP ER KOMMUN DETTA ÄR SKRÄMMANDE. Det har varit flera som har velat förtidsrösta idag, men har fått gå hem med hakan nere vid knäna. Vad jag också har förstått så skall de olika partierna fixa och ombesörja själva för deras egna röstsedlar och se till att de kommer i tid till vallokalerna.

Med icke hälsningar

Annevi

rostsedlar klar

7 kommentarer

  1. Gun-Marie Israelsson

    Håller med dig! Jag var där med en vän idag för att rösta, men vi vände tillbaka då vi såg eländet.. : ”Bedrövligt” …men framförallt ”tragiskt!!”…skulle jag vilja säga.

    • Annevi Linder och Emelinda Jakobina Jakobsdotter (inläggsförfattare)

      Ja! Jag tycker också att det är ”bedrövligt” och ”tragiskt” Men Som en skrev till mig i kväll, (det kanske nu har ordnat sig till i morgon dag), och har det inte det så får jag väl ”tommrösta” alltså inte rösta alls.

  2. Pingback: Vi struntar i kommunpolitikerna… | I min lilla värld…

    • Annevi Linder och Emelinda Jakobina Jakobsdotter (inläggsförfattare)

      Det var igår Carl-Axel den 27/8 som jag var till vallokalen på folketshus. Det var igår som jag blev så upprörd när jag inte fann några som helst valsedlar med namn på, förutom då (V). Nu idag har jag varit dit och nu finns det blanketter på de flesta enligt vad jag såg. Så det var ju bra. Jag hörde igår på radion och i morse på tv:n att det var tydligen inte bara i vår lilla kommun som det saknades valblanketter.

      Om inte nu de olika organisationerna kan i tid skicka ut valblanketter till oss och skyller på att det är svårt att få ut dom, så kan åtminstone jag undra om de alls vill ha röster från oss i Norrland, om de bara vill jämna marken och enbart ta värdet i skogar malm våra älvar o.s.v. Vi existerar alltså inte då i Norrland, vi verkar bara vara några få utspridda själar som vandra på den vackraste platsen och som vill tillgodose den enkelhet som finnes i naturen och markerna.

      Jag tycker också att även om det nu inte är specifikt Kommunens skyldighet att lägga ut röstsedlarna (fick en snabbkurs i går om detta, och det var bara bra tycker jag, det tackar jag för). Citatet lyder ungefär så här! Det är varje enskilt parti som skall se till att valsedlarna med namn på finns i vallokalerna. Kommun/Kommunerna får bara distribuera valsedlar utan namn citat slut. Men jag tycker ändå, även om det var bra att få veta så borde de små kommuner som vår och andras kunna åtminstone påminna om att det är viktigt att få ut alla blanketterna i tid vare sig vi inte har samma politiska ideologier. En påminnelse kan väl inte vara utanför lagarna, det handlar ju om omtanken och respekten att ALLA valsedlarna skall finnas när vi kommer för att rösta. Har röstat i så många år men aldrig att detta har hänt, när jag har kommit till vallokalerna så har allt varit uppdukat i minsta detalj då känner man också att de olika partierna är rädda om varje liten röst, vare sig vi finnes i en liten kommun eller stor. Ja nu har jag pladdrat på så nu får det var stopp för denna gång. Ha det så gott Carl-Axel. // Annevi

      PS. Som olika partimedlemmar och kandidater i de små kommunerna, så tycker jag att de skulle ifrågasätta sina respektive organisation varför de inte skickar valsedlar till kommunerna i tid, så de i sin tur kan lämna ut till vallokalerna i tid, det är väl ändock viktigt. Om inte så skulle jag gå ut ur organisationen för i sådana fall blir kandidaterna enbart utnyttjad och inte respekterad. Det är då mina åsikter. DS

      • Carl-Axel Otterhall

        Hej på dig:) Äsch då. Jag tänkte nog inte på att klockan passerat 00.00:)

        Men det var ett jättebra inlägg som du skrev. Och min känsla är precis den du tar upp att med oss i glesbygden är det väl inte så noga. Har våra lokala politiker något ansvar där också kan man undra?

        Sköt om er båda som är så lyckligt lottade att ni får bo längs Vindelälven – och så nära. Våra rikspolitiker förstår nog inte denna typ av boende. De värderar nog hellre ett boende utifrån marknadsvärdet på villan!!!

        Vi hörs och syns för snart kanske det blir ny kyl och frys här.

  3. Pingback: Vanessa Smith

    • Annevi Linder och Emelinda Jakobina Jakobsdotter (inläggsförfattare)

      Hallo Vanessa Smith
      Ajm spiking får a Anneveee. Jo sii! A Anneve is sliping its så läjt, änd Anneve ask mi to vrait dis letter to jo instedd, bekås a Anneve can nått Inglish. Batt aj can! Så wi båth tänk jou får jår kommen´ts. Tänk jo så match, änd männy huggs from @jääkobina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.