Edward Riedl (M) !

Det går visst att samarbeta! Bara vi ser våra kvaliteter på var och en som finns inom vår omkrets.

Ett enkelt exempel.

I helgen lade jag och min syster den sista plåten på stugans tak, förra helgen gick det ” Geschvint”, allt stämde. Men i helgen fick vi inte upp plåten som vi ville, plåten tippa snett och vint åt det ena och det andra hållet.

Efter många om och men sade syrran.

– lade vi inte en bräda på ena sidan av stegen, nej svarade jag, att det gjorde vi inte utan jag tyckte det var något annat som hakade fast på baksidan av plåten, eller att det skulle vara stegen på något sätt som hakade på. Men hon var bergsäker, det var brädan som fattades. Okey!  Vi hämtade brädan och vi testade, men det funkade inte riktigt heller, plåten vek sig strax innan den kom mot taket.

Mor hon stod bredvid tyst och såg på, men sa sedan med eftertänksam ton.

– Kanske ni skulle testa och ha plåtens släta baksida mot stegen. Nja sa både jag och syrran, vi tror vi hade böjningarna på plåten mot stegen förra helgen. Men vi kan väl pröva ändå och ja så blev det, vi testade. Ja men vad hände då när vi tillsammans försökte se lösningen på det mor sa! Det funkade ”Geschvint” att få upp plåten på taket.

Hur det nu kom sig, så på kvällen tittade jag på korten jag tog när syrran drog upp plåten förra helgen. Lisa hade rätt brädan skulle vara där och rätsidan på plåten mot stegen. Men vet ni vad, i helgen var det just den släta baksidan som vår mor konstaterade, som behövde ligga mot stegen för att vi skulle kunna få upp den tjocka och otympliga plåten, vi båda var så inne på att det skulle funka som förut att vi inte såg mer än dit näsan räckte. Det kallar jag för att se varandras tankar, kunna backa, försöka se den andres kapacitet i vad den menar, samarbeta och göra det bästa av situationen.

Ni behöver inte inom Alliansen slå sönder reformer som du anser ni lyckats så bra med. Du vet det som du har skrivit och konstaterat i bloggen din. Ni behöver inte slå sönder den i bitar Edward, men ni kan backa på stegen och försöka se det finns andra som också har lösningar på problemen, för allt det ni gör och framför är inte alltid rätt, ej heller allt vad de andra partierna gör är ej heller mången gång passande. Där i mellan kan ni alla försöka förmedla vad som är det bästa för den svenska flaggan, lyssna på varandra. Ett tu tre så kanske det finnes en som har en helt annan lösning som just passar för det tillfället, och det går ”geschvint” att styra över blockgränserna.

Vad ni vinner på det! Hopp och tro, glädje, förtroende för varandra, med mera, och det viktigaste över allt annat. Sveriges befolkning får ett tryggare land att leva i. Är det då inte värt att förstå vad ordet samarbeta betyder Edward?

Är ni inte lyhörda för vad andra har för idéer över blockens gränser och backa några steg, ja men då uppstår också tumulten för Sveriges välfärd och för befolkningen.

Hälsningar @annevi

PS.  Vänsterpartisten Jonas Sjöstedt, är väl ”inte till salu” bara för att han backar och eventuellt stödjer (S) & (MP).  Istället tycker jag att det är STORT av honom att han backar och vill hjälpa till, även om han blev besviken i det sätt sossarna behandlade honom och hans parti efter valet. Jag tycker att de som röstade på honom och hans parti skall vara stolta över att på deras röstsedlar  finns faktiskt  människor som inte har maktbegär för sin egen del, och i stället tänker på hur Sverige skall klara sin välfärd. Jag säger då bara  utifall han då hjälper till. HEJA JONAS SJÖSTEDT jag skickar en kram till dig och ditt parti. Edward! det här kallas för att samarbeta DS.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.