Kök K2

Av , , Bli först att kommentera 0

Snyggt kök från Ballingslöv. Ännu ett kök som inte ser ut som det typiska köket. Det mesta är gömt bakom dörrar och i lådor. Fint när man har en öppen planlösning med kök och vardagsrum i ett. Lucka K2 corian i vitt med handtag i orange (finns även i vitt och limegrönt). Formgivare är Jonas Lindvall. Jag gillar matgruppen också. Och golvet! Supersnyggt med breda plankor. Det jag saknar i det här köket är arbetsytor. Y

A nice kitchen from Ballingslöv. K2 corian in white.

Pressbild från Ballingslöv.

Bänk med förvaring

Av , , Bli först att kommentera 0
En jättefin bänk från danska Skagerak. Lika fin inomhus som utomhus. Flexibla möbler. I like! Bänken är vacker i all sin enkelhet. Tillsammans med träboxar blir den perfekt i hallen. Det är lätt för barnen att dra ut sin låda. Vantar och mössor ligger där de ska. Så skönt på morgonen när man ska iväg till skolan och jobbet. Högaktuellt nu när det har blivit kallare ute. Hos oss är reflexvästar och reflexband ett måste. Vi promenerar med hund i ur och skur, i ljus och i mörker. 🙂 Och det känns så mycket bättre när sonen är ute och har sin väst på sig. Nej, den kanske inte är cool. Men det är coolt att synas! Y
A nice bench from Danish company Skagerak.
Bilder från Skagerak.

STUVA förvaringssystem

Av , , Bli först att kommentera 0
 

Behovet av förvaring är ofta stort i ett barnrum. Jag gillar verkligen IKEAs förvaringssystem STUVA. Snyggt, stilrent och flexibelt. Går att kombinera på en mängd olika sätt. Vitt är alltid gångbart, men det finns flera fina färger att välja bland. Formgivare är Ebba Strandmark.

Nedersta bilden visar ett barnrum som är inrett av Isabelle McAllister. Hon har använt sig av en STUVA kombination. Den fina färgen på väggen heter Isglass och kommer från Alcro. Kvadratiska hyllor är fina i barnrum. Man bör helst undvika att bara möblera längs väggarna, men i ett barnrum kan det vara befogat. Där är det viktigt att ha rejält med fri golvyta.

STUVA from IKEA is a great storage system for children.

Bilder från IKEA och Leva & bo.

Färg&Form KIDS

Av , , Bli först att kommentera 0

Fina höstnyheter från Färg&Form. Färg&Form har tagit fram ett helt ny KIDS-kollektion. Gunila Axéns populär Moln känner ni säkert igen. Rött är den senaste färgen. Groda och Lamm är helt nya mönster, formgivna av Anders Bylin.

Rislampan har fått ett rejält uppsving de senaste åren. De är relativt billiga och ger ett fint sken. Och söt är den; Lamm-lampan. Hade mönstret Groda funnits när min son var liten, så hade han sovit i ett sådant bäddset. Jag har kallat honom ”Grodan” sen har var liten. Min lilla groda. 🙂 Och Moln. Vem gillar inte det mönstret? Många är vi iallafall. Jag gillar verkligen Färg&Forms enkla, stilrena mönster. ?  

Gunila Axen´s pattern Moln (Cloud) in red. Groda (Frog) and Lamm (Lamb); new patterns from Färg&Form. I like a lot!

Pressbilder från Färg&Form.

Trevlig helg!

Av , , Bli först att kommentera 0

Skönt med helg! Maken har kommit hem från Tallin. Sonen är äntligen kvitt sin envisa förkylning. Mina älsklingar åker på sång- och badäventyr imorgon, så jag ska passa på att jobba lite. Söndagen kommer att tillbringas tillsammans med familjen. I trädgården för lite höstpyssel. Om vädret nu tillåter. Det är dags att ställa in trädgårdsmöblerna. Det känns lite trist, även om jag verkligen gillar hösten. Varma soliga höstdagar är ju underbara! Jag önskar er alla en mysig helg!

I wish you all a happy weekend!

Bild från Sköna Hem.

Randiga Bob

Av , , Bli först att kommentera 0

Fina höstnyheter från Pappelina. Sammetskudden Bob (50×50) och mattan Bob i färgen Vanilla (finns även i svart). Det är så snyggt med breda ränder!

Jag skriver om Pappelina lite då och då. Helt enkelt för att det känns bra att lyfta fram produkter som jag har själv, som jag gillar extra mycket och där jag kan intyga att produkterna håller en hög kvalitet. ?

Nice news from Swedish company Pappelina.

Pressbilder från Pappelina. ?

Höstmys hos Indiska

Av , , Bli först att kommentera 0

Indiskas höstinredning. Mörk på ett mysigt sätt. Lila, gula, rosa, blå och/eller gröna accenter. Bara ätt välja vad man gillar bäst. Bildens möbelklassiker och Indiskas produkter kanske inte är den mest självklara blandningen, men den fungerar alldeles utmärkt. ?

Dark and cosy decoration from Swedish company Indiska.

Pressbild från Indiska.

Uterum och canvastavla

Av , , Bli först att kommentera 0

Hemma hos min syster Jenny. Fina familjen Lundin har byggt ett härligt uterum där de förut hade sin altan. Väggen, av rött tegel, är nu vitmålad och det finns golvvärme under klinkerplattorna. Familjen har satsat på en stor härlig hörnsoffa för att få så många sittplatser som möjligt. Den stora oranga mattan tar igen de härliga färgerna i den snygga canvastavlan, som är fint belyst. Fotot har min syster Elin tagit. En vacker gerbera. ?

At my sisters Jenny and her familys home. The picture is photographed by my other sister, Elin. A nice orange gerbera that goes very well with the rug.

Foto; Elin Hedström, Elinphoto.se.

Vilsamt vitt

Av , , Bli först att kommentera 1

En vilsam plats. Ett vackert rum, där ytor får vara tomma. Den bruna gungstolen tar igen takbjälkarnas mörka färg. En fin kontrast mot det vita. Den stora spegeln ger liv åt rummet. Växterna ger den där sista touchen med sina gröna, levande blad. Växter höjer de flesta inredningar ett snäpp. Men se till att hålla de fräscha. ?

A restful place. A beautiful room with a lot of space. 

Bild från Allt i Hemmet.