Små trähus med fina kryss

Av , , Bli först att kommentera 0

Söta små hus, som man ganska lätt kan göra själv. Jag var tonåring under den värsta neonperioden. Neonscarfar i håret och tupperade luggar. 🙂 Jag trodde väl inte att jag någonsin skulle falla för neonfärger igen. Men man ska, som bekant, aldrig säga aldrig. Det här gillar jag ju. Lite lagom neonigt. 🙂 Man kan ju såklart ha vilken färg som helt på snöret. Och måla husen. Vita hus med svara kryss blir läckert grafiska. Vita hus med pastellsnören blir gulliga och vårfina. Fina, hur som helst! Husen finns att köpa här.


Bild från Vt Wonen.

Stylist Alessandra Mortola

Av , , Bli först att kommentera 0
Idag hittade jag till stylisten Alessandra Mortolas portfolio. Många fina bilder. Först två superfina japanplattor. Finstämda, samstämda. Blankt och matt.

Det händer alltid något när man blandar olika strukturer och material. Med det inte sagt att det är lätt att få till det snyggt. Här tre mycket lyckade resultat. Gillar massor och inspireras!

Bilder från Alessandra Mortola

Golv och långsmala hallar

Av , , Bli först att kommentera 0

En läcker bild som tydligt visar skillnaden mellan ett trägolv och ett svartmålat golv. Personligen hade jag slipat upp golvet och möjligen laserat det svart, om det var den känslan jag var ute efter. Svartmålat blir för hårt för mig. Och vartenda litet dammkorn syns. Men visst, snyggt är det! Sådana här tomma väggar får det att klia i fingrarna på mig. Det är alltid kul att få långa, smala hallar och korridorer att kännas kortare. Ett bra sätt är att måla kortänden i en mörkare färg, men det ser inte ut att bli bra här. Man kan hänga tavlor, så att de ”delar av” och kortar visuellt. Växter är alltid bra. Och man kan måla väggarna på olika sätt. Väggarmaturer är ett annat alternativ. Ofta kombinerar man förstås. ?


Bild från Tumblr (ursprung tyvärr okänt). 

Koppar

Av , , 1 kommentar 0

Även om det absolut kan vara snyggt med synliga rör, så är det inte det jag vill visa med den här bilden. Det är kombinationen av material och ”färger”, som är intressanta. Lite industriellt på det. Så ”rätt” just nu! Gillar ni? ?


Bild från Vt WonenStyling: Cleo Scheulderman. Foto: Jeroen van der Spek.

Kulma – hyllan för hörn

Av , , Bli först att kommentera 1
Jag ramlade över den här läckra hyllan på Pinterest tidigare idag. Nästan genialisk i all sin enkelhet. Tänk er hyllan i svart, så att den riktigt sticker ut. Eller i vitt. Eller varför inte turkost? Ja, ni fattar. Olika uttryck. Hyllan heter Kulma (hörn på finska) och är formgiven av Martina Carpelan och Hong Ngo. Jag vill ha! ?

Bild från Martina Carpelan (via Pinterest).

Trevlig helg!

Av , , Bli först att kommentera 0
Det här har varit en mycket bra dag! Resan flöt på så fint, så fint. Jag var en halvtimme tidig på morgonen. Skönt att hinna andas lite. Kurstimmarna var fullmatade med värdefull information om stylistyrket. Vem kan beskriva och berätta om det bättre än Lotta Agaton? Vi hann även med att berätta om våra tankar och idéer kring slutuppgiften. Vi visade bilder (kollage) och fick tips av Lotta. Peppad! Det ska bli så kul. Jag återkommer till det när det närmar sig. Innan jag satte mig på flygbussen, så hann jag luncha med Maliin. Vi pratade kurs, bransch och blogg. Trevligt! 

Ett härligt sovrum med rejält högt i tak och fina gardiner. Jag gillar långa gardiner med öljetter. Klassiskt snyggt. Fina veck. Apropå säng. Jag säger god natt och lägger mig tidigt ikväll. Uppe före tuppen, tidigt i säng. 🙂 Trevlig helg! Kram ?

Bild från Vt Wonen. 

Härligt loft

Av , , Bli först att kommentera 0

Just nu funderar jag mest på vår slutuppgift i Lotta Agatons inredningsstylistkurs. Hjälp, det känns som att kursen just har börjat och nu är det redan dags för slutuppgift. Men jag vet vad jag vill göra. Nu ska bara alla detaljer falla på plats. I morgon åker jag till Stockholm igen. Ja, upp klockan fem! 🙂 Den här bilden var ju svår att motstå. Så läckert! Här pratar vi högt i tak. Det finns förstås nackdelar med att bo så här öppet (läs ljudnivån), men fördelarna överväger säkert. Ljuset, rymden. Här kan man skapa! ?


Bild från jjjjound (via Pinterest). 

Stress och lugn

Av , , Bli först att kommentera 0

Så här vill jag ha det just nu; lugnt, stillsamt. Soft. Den senaste tiden har varit alldeles för stressig. Upp klockan fem. Fram och tillbaka till Stockholm. När jag inte är i Stockholm, så är maken där. Idag åkte han till Tallin över dagen. Han är inte hemma än. Och så en krasslig son på det. Jag har verkligen försökt att varva ner. Vila bort min förkylning. Idag är jag lite piggare. Jag gillar verkligen den här bilden. Den svarta dörren och det mörka golvet till den ljusa, vita väggen. Träet bryter av så snyggt. Mjukar upp. Läckert med den svarta galgen. ?


Bild från Vt Wonen.