kaberglund

Facebook vs Windows Live

Det tog en ganska bra stund från det att jag först hörde talas om Facebook till dess att jag verkligen skaffade mig en användare på sidan. Man blev ju mer eller mindre tvungen. Alla andra har ju en profil där, och vill man vara uppdaterad så är det tydligen på Facebook man ska hänga. Men ärligt talat så har jag inte gjort särskilt mycket med min Facebook. Orkar aldrig gå in och uppdatera min status, det är väl ändå ingen som är intresserad av att jag sitter och pluggar eller ser på TV? Så min användare på Facebook var ganska död och är det fortfarande, för jag upptäckte nämligen för några dagar sedan att man faktiskt kan använda Windows Live på princip samma sätt som Facebook.

 
Har haft ett hotmail-konto sedan Internets begynnelse och använder fortfarande det kontot för att hantera min mail, vilket betyder att jag ändå är inne på hotmail minst en gång varje dag. Så plötsligt upptäckte jag att man kan använda kontot på Windows Live (som är där hotmail finns) till en massa annat. Så plötsligt började jag använda Windows Live till att göra sådant som andra använder Facebook till. Varför ska man ha allting på olika ställen, trots allt, när man kan ha allt på ett och samma ställe? 
 
På Windows Live finns min mail, där finns min kalender, där finns min blogg och mina kontakter med adresser och allt. Där kan jag lägga upp filer och foton som jag vill dela med andra. Visst, Windows Live har inte en massa "roliga" spel som Facebook har, men vem använder seriöst Maffia Wars eller Farmville? Inte jag, i alla fall. Facebook har visserligen bättre uppdatering om vad som hänt i ens närhet och det är enklare att uppdatera sin status, men Facebook har inte mail, inte någon kalender, ingen blogg. Man kan ladda upp foton men inte filer. 
 
Så jag kommer fortsätta att använda Windows Live istället för Facebook, tyvärr är jag rätt ensam på Windows Live just nu. Visst, många har MSN och ett hotmail-konto, men det är få som faktiskt använder resten av funktionerna på Windows Live. Så alla ni som känner att ni inte orkar gå in på Facebook men samtidigt alltid kollar mailen varje dag, byt till Windows Live!
 
Här är förresten länken till mitt Space: 
 
http://www.kaberglund.spaces.live.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.