Mitt sökande efter arbete

Ställer Du upp?

Jobbar vidare

Av , , Bli först att kommentera 0

 Jag jobbar vidare men jakten på något varaktigt går exakt lika trögt som vanligt. Det känns som att det ska röra på sig snart.. men så har jag känt närmare ett år nu. Visst jag är väldigt glad och tacksam att jag har jobb just nu, men jag vet ju att när snön tar slut så tar ju även denna uppgift slut. Jag har inte riktigt gjort upp planen än.. dagarna går och jag får väl ta tag i det när den dagen kommer.. 

 

Bli först att kommentera

Tacksamma och otacksamma

Av , , Bli först att kommentera 0

 Visst är det lätt att känna sig stolt över det man gör om man får uppskattning av boende och förbipasserande.. Men till er otacksamma som bara tycker att det är till besvär att snön skottas från taken vid era boenden, det kanske förstör era perfekt skottade snövallar.. Vet inte vad jag ska säga till er.. 

Jag har inte bestämt att taket ska skottas, det är bara mitt jobb. 
Jag tror att du som är en notorisk klagare, var även en klagare och en gnällspik som barn, inte riktigt nöjd inte riktigt tillfredsställd över det ena och det andra, du kanske varit så hela ditt liv och kommer förmodligen dö, och skulle du kunna se din egen begravning så skulle du förmodligen klaga. 

Jag gör mitt jobb så bra jag bara kan, och bemöter folk på ett trevligt sätt. Men DU, du bara klagar. 

 

Bli först att kommentera

Mer vatten på kvarnen

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag skulle nästa säga att man är en kvarn som evigt snurrar, men just för tillfället finns inget varaktig leverans med säd som skulle kunna sätta igång att malas. Jag håller kvarnen i rörelse med mina jobbsökningar, men varför ska någon välja min kvarn? Skulle den vara bättre än någon annans? 

Jag hoppas dock på att Vattenfall eller student consulting tar min kvarn på allvar. Den producerar och levererar alltid. 

Ett av jobben har jag iaf kompetens så det räcker och blir över till. Det andra skulle vara ett otroligt spännande och motiverande arbete. 

 

Bli först att kommentera

Jag ser det snöar..

Av , , Bli först att kommentera 0

Efter tre veckor med snö, snö och snö så uppskattar jag ändå den ganska så mycket, jag vill ha mer snö, för det innebär mera jobb för mig.

Skotta snö är inte det roligaste som finns, men långt ifrån det tråkigaste. Det är en bra motionsform och väldigt fysikt samt psykiskt stärkande, om man har motivationen att prestera bra och göra gott ifrån sig på alla uppdrag, börjar man hänga med humöret så tror jag det ganska snabbt tar död på en. Gäller att uppskatta stunderna efter att ha stått 3-4 timmar i 25 minusgrader och fryst, svettats och snorat. Det är när jobbet är klart och solen skiner lite sådär skönt vårvärmande som man känner en fin tillfredsställelse.

 Jag får jobb en vecka till i alla fall och med det lyfter jag på hatten, tackar och tar med glädje på mig flerlagerkläder, handskar och storstövlarna och ger mig i kast med Umeås snö på höghöjdssituationer.

Såg just några intressanta tjänster på ams.se som givetvis kommer att attackeras med gladaste humör.. igen. 

 

 

Den här helgen tar jag 100% helg 

Bli först att kommentera

Rea på arbetskraft

Av , , 2 kommentarer 0

 Du kan nu anställa en händig, social och arbetssam 28-åring till reducerat pris.

Pris enligt överenskommelse eller bud.

 

 

Lite så här känner man nästan, för stunden har jag ett mkt trivsamt jobb som takskottare men man måste vara förutseende och fräck för att landa det riktig jobben.
 

 

Måste hålla mig med jobb.. ;)

 

 

2 kommentarer

Med saxen i högsta hugg

Av , , Bli först att kommentera 0

 Suttit på nätet och kikat på ansiktmasker av skyddsmodell inte den kosmetiska varianten. Bomull och neopren verkar vara det vanligaste och vettigaste i pris. Men nu är det ju så att jag ska ge mig ut imorn och trotsa kylan så nån nätbeställning är det ju inte på tal om. 

Jag gjorde helt som så, hittade ett par lagom gamla, givetvis tvättade underställsbyxor och tog saxen och klippte ett parti i benen till två lagom långa home made ansiktsskydd/fuskpolokrage, kommer att rusta mig dagligen med dessa två par till veckan då tempen kommer ligga runt -20. 

Tycker att det var kreativt och framför allt ekonomisparande eftersom underställsbyxorna var en gåva.

Nu så fattas det bara en extra uppsättning tumvantar.. har ett par fodrade i svart skinn som funkar bra, men de blir blöta av handsvett och snö efter en dags skottning, man borde ha ett extra par att byta till vid halvtid så att säga.

För övrigt så är börsen på 1% + för första gången, det är en ljusning i ekonomin.

Bli först att kommentera

Senaste klippet

Av , , Bli först att kommentera 3

 Tog helt sonika och inhandlade en skotork av prima Jula kvalitet. Har försökt förra veckan att få mina nya vinterstövlar torra efter varje arbetsdag, dock med blandat resultat. Det är ju så att man vill ha hårtorken på allt för länge, den lever ju om så fasligt. Sedan fungerar det inte tidsmässigt med torkskåpet, eller för den delen tidningspapper i skorna som ska vara nått internet tips.. Så nu ska man väl få glida i torra skor på morgonen iaf. 

249:- Är väl inte hela världen, jag har ju en tork nu, kan ju vara bra att ha. Det är samvetsmotivering till denna otroligt fula, men ack så bra uppfinning.

Torra skor = Bra start på dagen. Check!

Bli först att kommentera

Två veckor på taket

Av , , Bli först att kommentera 3

 Veckan avslutades i kalla -17 och ganska kraftig blåst. Det biter på ganska så bra, positivt är iaf att jag fått förlängt en vecka till, så jag antar att jag presterar ganska ok. Jag är ganska less på snö, men ser det just nu som mitt levebröd och jag skulle ju inte gråta om det kom mer! 

Mer snö för min skull tack!

 

Finns nån tjänst ute på ams.se som jag tänker söka, det känns nästan inte ens lönt att söka jobb via det forumet lägre, två månaders fiskande där utan resultat för fem öre. Verkligen illa. Men nån gång kanske det nappar..

106 st arbetsgivare som läst mitt CV nu.. Noll förfrågning.

 

Bli först att kommentera

Vindpinad

Av , , Bli först att kommentera 2

 Blåste väl runt 4-5 m/s från nordost i dagens temp som var mellan -11 till morgonens -17. Man kan ju säga att det bet på rätt bra i ansiktet i perioder. Men håller man igång med arbetet så fryser man inte speciellt mycket, det gäller att lägga aktivitetsfaktorn på en lagom nivå, inte för mycket och inte för lite. Jämnt tempo är det bästa.. fast det är svårt att hålla igen när man vill få jobbet klart.. 

Bra och produktiv dag på taket känns det som, så där lagom ledbruten och väderpinad..

Idag fikade jag faktiskt i bilen, det var lite väl overkill i mina ögon att köra utefika.

 

Bli först att kommentera

Tekniskt RÄTT klädd

Av , , 2 kommentarer 0

 Ok, för att man ska klara att spendera 9 timmar utomhus, med lunchraster och fika så gäller det ju att man är rätt klädd. Denna ädla kost i skalkläder tycker jag att jag nu bemästrar. Eller?

Lager 1, underställ som transporterad och ventilerar ut fukt på bästa sätt. Check!
Lager 2. Fleecelliknande 2-delad dress med samma egenskaper. Check!
Lager 3, Tunna midjelånga täckbyxor + tunnare skidjacka av lång modell- Check!
Övrigt: Mössa, vantar och rejäla varma skor. Check!

Nu till problemet med svetten.. Vart tar den vägen tror ni?
Jo rakt ner i de vattentäta skorna, den liksom smyger sig ner där och samlas.
Och jag kan säga att skorna inte torkar med hjälp av en handukstork.. de är faktiskt så att de fortfarande är fuktigt och jag funderar på att dra fram tjejens hårblås och trycka i dem. Jag vill ju gärna använda dem varje dag, men just nu är torkningen ett problem.

Frågan är ju hur man styr undan svetten från att inte hamna i skorna?

2 kommentarer