Heja Norrland

Ränderna går aldrig ur och det kan jag nog intyga.

Har levt och verkat här i Lidköping på västgötaslätten mer än halva livet ,men kallar ändå norrland för " hemma" och har fortfarande så utpräglad dialekt kvar att folk ofta frågar hur länge jag har bott här.    Min man beskyller mig för att ha stannat i utvecklingen språkligt sett. Han tror att inte ens mina släktingar riktigt förstår vad jag säger på min gamla dialekt .Men jag brukar kontra med att jag ju inte är någon Anita Ekberg-typ,varken till utseendet eller pratet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>