Originalitet

 Ordet original kan ju ha väldigt olikartad betydelse . Gäller det tex. konstverk är det ju en kollossal fördel . Men sen kallar vi ju också en del speciella människor för original .

             En dag i förra veckan stötte jag på ett äldre par på en av stadens banker , som jag vill ge den beteckningen .  Åldern var minst 80 + . Hon uträttade sina ärenden i kassan intill mig varför jag blev helt ofrivilligt åhörare till samtalet dem emellan .

                        Att hon skulle sätta in pengar skapade redan från början en viss förvirring. Tanten fick upprepa den ordern några gånger . Men till slut fick hon tydligen igenom det . Hur mycket hon satte in vet jag inte . Nyfikenheten får ju ha en viss gräns .

            Sen talade hon om för kassörskan ( hög röst hela tiden ) , att hon och hennes make skulle besöka en optiker efter detta med banken . Hon hade haft sina glasögon sen 1970 så nu behövde hon nya !         Det var då jag blev nyfiken ! Hur såg glasögonen ut då ?   Milde tid !!!!           Jättetjocka , stora glas utan båge runtom , med skalmarna sittande direkt i glasen. Hur kan dom ha hållit så länge undrar man . Men det var förstås bättre kvalitet på saker och ting på den tiden .

                                                      Sen kom jag att tänka på att jag sett dom på parkeringen när jag ställde bilen och tanten klev ut på förarsidan .Då dyker tanken upp: ser hon verkligen att köra med de gamla glasögonen ?!

                              Men kanske är det så att hennes make ser bra , men saknar körkort så han talar om när hon ska vrida på ratten …. vad vet jag !!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.